Heja Guif !!

Tisdag idag, och Guif vann hemma i en OLIDLIGT spännande match. Det var ovisst in i det sista, gastkramande....
Men de redde ju upp det till slut grabbarna. Och på lördag kan de avgöra och gå vidare tlll semifinal, det vore skoj !
Äntligen ett lag som lyckas i den här stan. Handbollen har ett starkt fäste här, och till och med jag som aldrig varit
intresserad av den sporten rycks med i surret runt det unga laget. Verkligen kul med egna talanger som lyckas. Jag ser
fram mot lördagsmatchen.
I kväll var det gympa för min del och i morgon bitti körs det spinning FÖRE jobbet, jojo ambiöst värre(stavas ambiöst så eller ambisöst eller kanske amijöst nej nej det ser inte rätt ut) Så det blir till att packa väskan i kväll, och sen är jag ju tvungen att kolla in Lost i kväll hur ska jag orka. Men sova får jag göra i helgen ;)
Det skulle bli vårvärme i helgen 10-15 grader så då får man väl ut och räfsa lite kanske ? Se om gräset vill komma upp..... Ut och leta tussilago och blåsippor kanske...Det blir nog en  och annan promenad i alla fall om solen bara ville titta fram så blir det kanske grillning för första gången i år....Ja det får det bli, grillat mums!!!




See you

Måndag igen

Ja så var det då måndag igen, fasligt vad helgerna och veckorna rusar fram. Snart är det påsk och påskfest med storfrämmande från la France. Superkul jag längtar ! Dessutom kommer Sandra hem från Lund över Påsk, mysigt att ha henne hemma ett par dagar.
Ikväll har vi spelat PS 2. Linn Daniel och Josefin och jag tog en omgång Buzz sportquis. Skitkul men ganska svåra frågor, Daniel blev kung förstås vore väl pinsamt annars. Nästa gång får vi köra Singstar så vi andra har en chans att spöa honom.... Eller kanske Guitar Hero..... Tänk vad det är kul med spel och tävlingar, I love it ! Spela spel är riktigt kul, Våran favorit är Retro. Kul att spela med olika generationer, det kan bli så tokigt....
Den här veckan börjar tungt på jobbet 3 långa dagar men avslutas med 2 korta. Ska ju bli fint väder i slutet av veckan så det blir  skönt. I morgon blir det lite gympa efter jobbet , skippade spinningen  i kväll känner fortfarande av danskvällen i benen :)
Nu ska jag surfa lite nyheter på nätet och sen blir det bingen.




see you

oj oj oj

Det märks att man börjar bli till åren :) Att festa en kväll tar på krafterna !! Men roligt var det, dansade hela kvällen och sjöng och skrålade. Festligt värre. Men det blev en vinglig hemfärd på cykeln att jag inte druttade i diket är ren och skär tur ! Kunde ha hamnat var som helst känns det som trött lite onykter och en dum cykel som inte ville som jag det kunde ha slutat väldigt illa. Somnade nästan innan jag lagt mej i sängen och känner mej knappt vaken och nykter än.......Det kommer att bli en tung söndag känner jag. Tur att jag inte bokat nån spinning idag skulle jag inte orka känner jag !!!
Men jag får väl ta i mej i kragen och gå ut och gå en promenad med doggen i alla fall.



see you

Lets dance

Avslutningen på Lets dance var magisk ! Jag grät så tårarna sprutade när Laila och Tobias gjorde sitt
shownummer, att dans kan vara så vackert det hade jag ingen aning om. De båda finalparens showdanser var
verkligen olika. Magnus och hans Annika gjorde ett underbart roligt nummer men jag föll ändå pladask för Laila
och hennes Tobias. Ljuvligt ! Men Magnus gjorde tydligen mest intryck på publiken för han vann den åtråvärda
glasskon ! Och jag unnar verkligen honom att vinna en Kisa-bonde som lärt sig både bugg och slowfox. Han är
ju den som gått framåt mest och säkert gått hem i stugorna för den skull. Det var nog den bästa finalen i Lets dance programmens historia.  2 värdiga finalister som var otroligt duktiga båda två. I love it !
Nu är det dags att krypa till sängs för imorgon är det jobbardags igen. Hoppas snöovädret gått över till dess jag
ska ut på vägen igen. Sen i morgon kväll är det dans igen men då ska vi svänga våra lurviga själva, dansknytis i
sockengården, ska bli najs !
God natt folks !



see you

Skitväder

Jag hatar detta väder jag vill ha vår och sommar NU !!!!!!!



see you

Gympa igen

I kväll blev det äntligen ett gympapass igen ! Och knäna höll bra, får se hur det känns i morgon. Idag har jag varit ledig så jag har hunnit med en hel del faktiskt. Planterat promenerat varit på stan och lunchat med D shoppat lite och klippt håret (välbehövligt) Och sen ett gympapass på det. en lyckad dag ! Imorrn blir en lååååång jobbardag men det får väl gå det oxå det är ju fredag ! och helg igen med Final i Lets dance, lite party party på lördag kväll och sen en lång ledig söndag.




see you

Sol sol sol

Bilder från barnkammaren

Gurkabebisar


Tomatbebisar


Paprikabebisarna blev väldigt många

Och till sist Majsbebisarna som ser väldigt stora ut.

Nu får vi se om de överlever barnstadiet.......
Ska väl kanske se om vi kan börja få ihop växthuset i helgen oxå det lär ta tid.
Men blir det inte i år så får det väl bli nästa år. Har jag väntat så här länge så kan jag väl
vänta lite till. Snart ska jag och Maxen gå ut och promenera innan solen försvinner. Sen
blir det stadsvandring och hårklippning och i kväll gympapass.


see you


Cykla fort

Ikväll var det spinning igen andra passet denna vecka Skönt skönt ! Men jag får nog säga att Evas pass på måndagar är roligare faktiskt ! Tjejen ikväll körde väldigt långa "stå"körningar och det är inte mina knän så förtjusta i. Men svettig blir man gubevars.
Sen blev det torsk för Guif ikväll tyvärr. Synd att de inte kunde hålla igen sista minuterna kanske var de för nervösa när det var slutspel fast Kristjan sa motsatsen. Men en fullbokad sporthall med jublande  och krävande Guif-fans gjorde nog de unga grabbarna lite tagna det tror i alla fall jag. Men kanske kan de slappna av och spela bättre på Lördag i Lund. I en arena som konstigt nog heter Färs och Frosta hallen (gick förbi i lördags) Väldigt stor och fin nybyggd hall där kommer Guif att trivas.
Imorgon är det ledigt från jobb så jag tänkte ta lite sovmorgon. Ska in till stan en sväng äta lunch med sonen och klippa av mej rufset det behövs !!!




see you

mitt i veckan

Så var det onsdag igen och nästan halva veckan har gått. Idag var det riktigt kallt ut ca 11 grader men det ser ändå ut att bli en härlig dag ute. Om man ändå kunde vara ute men idag är det jobb som gäller 830-17 och det ska utföras på en plats där man inte ens kan se ut...... Trist men thats life. Hoppas det blir lite sol i morgon när man är ledig istället. Gårdagskvällen avslutades med Lost underbart att det äntligen är tillbaka. Men på en okristlig tid 22.40 alldeles för sent. Men men men kan ju inte missas. Men underlig är den serien..... Men en gång Lost fantast alltid Lost fantast. Det går liksom inte att sluta titta. Man vill bara ha mer och mer och mer..... Nu får jag vänta en vecka på nästa avsnitt, tungt. Ett spinningpass blir det i kväll efter jobbet sen måste jag åka förbi L&M och se om blommorna behöver vattnas. För er som undrar så mår firrarna bara bra. Men den ena ser lite tjock ut tycker jag. Kanske lägger ägg snart ? Kanske blir som med kaninerna som jag skulle se efter åt L när hon var liten. När jag öppnade buren och skulle mata skuttade det runt 5-6 urgulliga kaninungar som inte L hade nån aning om.... Hmm Vi trodde att det var Mamma och dotter som bodde i buren men det visade sig vara Mamma Son !!! Inte så kul just då. Men ungarna såg normala ut i alla fall tyvärr hade han lyckats göra morsan på smällen en gång till så veckan efter kom en kull till. Men den tog vi hand om direkt. Usch ja det var en sommar det, kaniner överallt. Men söta var de i alla fall.


Här är Linn som liten med kanin, dock inte nån av kaninerna jag skrivit om men ändå en söt en.



see you

kväll

Nej det blev ingen gympa nu i kväll. Tänkte kanske ta det lite lugnt med knät inte överanstränga det för mycket så här första veckan. Satsar på spinning imorgon efter jobbet istället. Men promenad blev det i alla fall så jag fick ihop mina
13000 steg idag med. Har nu suttit framför tv ett tag och  följt 2 program som nog kan bli favoriter. Halv åtta hos mej och Kattis och company. Halv åtta är ett matprogram där 4 helt vanliga svenskar i en svensk stad träffas och bjuder varandra på mat och ibland lite underhållning. Ett mysigt program där den stora behållning faktiskt är Helge Skoogs underbara kommentarer ! Sen är det ju rätt kul med matlagningen oxå men det är ganska lyxig mat tycker jag, vore trevligt med lite vanlig husmanskost nån gång. Kattis och kompany var en talkshow med Kattis Ahlström som jag alltid tyckt om. Mer Kattis i TV !!!!! Hon är mjuk och trevlig och kan verkligen ställa de rätta frågorna till sina gäster. Pratar inte sönder programmen heller som andra talkshoware ofta gör. Syskonen Wahlgren var kanon att ha med, Pernilla som jag alltid tycker är flamsig var riktigt vettig  tillsammans med sin bror. Det programmet kommer jag nog att försöka se fler gånger.
Nu är det dan före lön känns skönt att mars snart är slut och att våren kan komma på allvar. Men idag var det 6 grader kallt och storm ute brrr. Inte skönt alls men jag köpte i alla fall lite penseer på Coop  att ställa på trappan de är så ljuvliga ! Nej nu ska jag snart krypa till kojs.



see you

måndag

Kvällen slutade med spinning och lite snyftprogram. Spårlöst på fyran är ju ett riktigt gråtorgie. Inte i stil med lilla huset på prärien och extreme homemakover men så nära det vi svenskar kan komma. Vi har ju inte så lätt att visa tårar i det
här landet. Synd egentligen det känns ju ganska skönt när man får släppa tårarna "lösa".  En riktig snyftarfilm en kväll är väl härligt ! Jag älskar ju Kramer mot Kramer, Höst i New York med Richard Gere, och underbara Vid din sida. vilka filmer vilka filmer.
Spinningen gick förvånansvärt bra med tanke på att jag avstått från träning i över en vecka. Men Eva är en jäkel på
att peppa en när man sitter där på sadeln man tar i så man får blodsmak i munnen ! Men det känns ju så underbart
efteråt när man kliver av, stretchar duschar och kommer hem slänger sig i soffan och känner sig så duktig.
Får se om jag är lika lyrisk i morgon, kanske inte tar mej upp från sängen......
Men i morrn blir det jobb till 3 sen coop promenad och sen ska jag nog orka med ett gympa-pass tror jag.



see you

Fiskvakt ???

Alltså hund och kattvakt har jag hört talas om till och med hönsvakt men fiskvakt ??? Det är vad vi är den här veckan i alla fulla fall. 2 små krakar som simmar omkring i en skål.... Ja de har faktiskt en trädstam(fejk) och en grön växt (oxå fejk) att leka bland men i alla fall! Jag vet inte om jag är riktigt inne på den här sortens djurhållning. Jag älskar djur och tycker verkligen det är mysigt med hund och katt till och med kanin men fiskar !! Vad fasen har man dom till ? inte att gosa med i alla fall, möjligtvis är de lite rofyllda att titta på men jag blir ganska nervös av att se dom simma runt runt runt (llite som speedway faktiskt när man tänker efter) (fast ljudlöst utan att de spyr ut massa avgaser)
Ja ja jag får väl försöka hålla dom vid liv den här veckan när L och M är på semester. Fast jag tror ju inte de skulle märka om en typ dog och jag köpte en ny..... Men de har ju varit snälla och varit både hund katt och hönsvakt åt oss och skött det med den äran så jag får väl försöka hålla Frasse från skålen, han är ju ganska hungrig av sig och en färsk fisk skulle nog kittla störtskönt i kistan hmmm.
Har ledig förmiddag idag så jag och max kunde ta en förmiddagpromenad, skönt . I kväll blir det spinning igen efter en dryg veckas uppehåll ska bli skönt.


Lite suddiga bilder men firrarna vägrade posa.....



see you

Skånehelg

Nu är jag hemma igen efter att ha spenderat ett par dagar i Skåne och Lund hos Sandra och Daniel. Åkte i fredags i strålande sol och kom hem idag med snö och regn. Men det har varit en lugn och mysig helg därnere. I fredags hade vi shoppingrunda på stan, fika på ett kondis med urgod bakelse sen god mat vin och tv mys på kvällen. Lördagen började med en riktig långpromenad där Sandra och jag såg halva Lund i snålblåst men välbehövlig promenad. Efter lunch blev det bio besök ; Män som hatar kvinnor ! En skitbra film nästan 3 timmar lång men väl värd att se. Skulle tro att man har störst behållning om man läst böckerna men den funkar nog om man inte gjort  det också. Jag kan knappt bärga mej till fortsättningarna. Vi var på Royal biografen där det var de skönaste biofotöljerna jag varit med om hade inte filmen varit så fängslande hade jag somnat helt klart ! Sen gick vi hem en sväng klädde om och tog ett glas vin för att sedan gå ut och äta. det blev Faitas med kyckling och biff och alldeles för mycket grön paprika men det var gott och mättande. På vägen hem gick vi in på anrika Grand hotells bar och tog var sin drink. Mycket goda !! Cosmonotiq hette den jag drack och den var verkligen god. Mmmmm. När vi kom hem spöade jag ungdomarna i lite Geni, så de fick somna gråtande hahaha men men det är inte lätt att vara smart.....
Här är lite bilder jag tog på promenaden genom Lund Våren har kommit lite längre men inte mycket......


Vi hann inte med nån tripp till Köpenhamn den här gången "som vi brukar" det får bli i sommar ! Men det är härligt att får åka ner till Skåne några dagar på våren på lite semester.


see you

Lugn och fin

Ok jag har väl lugnat ner mej en smula nu då. Men jag är fortfarande sur på Sj, Tänk att ta såna skyhöga priser på resor och sen inte kunna sköta servicen som sig bör, Urkass ! Hoppas i alla fall att helgen nere hos Sandra och Daniel blir solig och fin, det verkar ju lovande. Våren var ju på väg säger dom på tv i alla fall. Kanske kan njuta lite av sol och värme i nån fin park i Lund. En mysig stad att ströva runt i, Ett Biobesök är också inplanerat ; Stieg Larsson första bok Män som hatar kvinnor, Ska bli spännande att se har hört bara gott om den.
Linn och Mattias drar ner till Chamonix i morgon. Jag är inte så lite avundsjuk. Ja inte på skidåkningen (jag brukar ju bara ta skidliften upp till baren) men till syrran och hennes härliga familj mina små sötingar Elodie och Amanda. Men men jag får ju träffa halva familjen i påsk när de kommer hit, Det blir nice. Om man bara kunde få ordning på semesterplaneringen på jobbet skulle jag försöka få till en höst resa till chamonix vi får se hur det blir men jag skulle gärna vilja. Men det händer ju mycket på jobbfronten i dessa dagar och detta år ingen vet var det slutar.
Men men det är lång tid kvar till sommar och höst just wait and see.

See you

SJ trubbel

Jag är så förbannad på SJ !!! Vilken tur att jag ringde och kontrollerade när mitt tåg skulle gå för hemsidans trafikinformation kan man inte lita på GÖR ALDRIG DET !!! Tåget jag skulle åka med kl 709 kan jag inte åka med utan måste åka 609 istället tack för det kaffet ! För att jag sedan ska åka buss kl 700 från Katrineholm till Norrköping och där vänta i 47 minuter för att sedan få gå på mitt tåg till LUnd !!! Jag spyr på SJ Blä blä blä !!! Nu har jag skrivit ett argt brev till dom för det här ska jag ha kompensation för absolut !!! Tur att man kan sova på bussen i alla fall ! !
Nu ska jag packa klart och gå till sängs och sussa för det blir en tidig morgon.




see you later alligator (jag känner mej som en sån) (alligator alltså)

Härlig morgon !

Vaknade alldeles för tidigt i dag men tog till vara på solen och gick en 3 km lång promenad med hunden. Det känns härligt nu fick man lite mer energi till arbetet i dag. så nu har jag ca 5000 steg på stegräknaren redan och kl är inte halv 9 än : härligt ! Snart ska jag susa iväg till jobbet för en heldag och sen tar jag en sväng till sonen och ritar lite på gipset.
Solen skiner och livet känns ganska bra just nu !





see you

Leila

Jag höll mej vaken !!! Och oh vad hungrig jag blev, och vad jag längtar till grillsäsongen !! Kanske ska grilla lite snart......

see you

Äntligen

har rörmokaren åkt och vi har kunnat käka lite mat. Klarar inte av att vänta med att få äta när man jobbat varit ute och promenerat och inte ätit nånting mer än en apelsin sedan kl 15. Då mår jag inte bra måste ha mat med detsamma !!
Men nu har vi ätit lasagne från frysen och magen och jag är glada igen. Funderar på att ta ett skönt bad innan jag ska titta på veckans höjdare Leilas matprogram. Ikväll ska jag hålla mej vaken banne mej !! Ett bad i bubbelbadkaret med lite tända ljus och badskum och lite skön musik, jag fick inspiration av Vänner-avsnittet nyss. Ett långt avslappnande varmt bad mmmm....
Bara 1 dag kvar att jobba  denna vecka sen drar jag till Lund.



see you

Åhh

Jag säger bara en sak HANTVERKARE !!!! jag hatar dom ! kommer inte när de ska och blir aldrig färdiga !!!!

Skit !





see you

LOST

Jodå jag orkade titta på hela utan att somna !! Underbart att den är tillbaka, I love it ! Underligare och underligare blir den men men jag kan inte släppa taget jag är fast !  Dagen började för övrigt med sol underbart. Hoppas den finns kvar när man kommer hem i kväll -sen eftermiddag så man hinner ta en promenad innan mörkret faller. Hoppas hoppas för jag måste röra på mej saknar gympan och spinningen men måste låta knät vila den här veckan. Men nästa vecka hoppas jag att jag kan köra på igen, har redan bokat 1 timme spinning. Jag saknar......... 2 dagar kvar att jobba sen blir det Skåne.





see you

Mästarnas mästare

Ikväll var det final i mästarnas mästare ! Ett kul program för alla oss som gillar tävlingar . Kul att se alla dessa idrottsidoler tävla mot varandra i lite annorlunda sporter och tävlingar. Jag höll ju naturligtvis på Malin Moström i finalen men hon klarade inte av Elofsson tyvärr. Men han är ju otroligt vältränad och stark i både armar och ben. Men hon var seg hon oxå. Jag skulle inte orkat många sekunder att hålla mej kvar. Undrar hur det såg ut under där de ramlade ? måste väl ha varit nån typ av mjuk madrass eller ? Kl 22 40 börjar sedan en efterlängtad serie igen:Lost !! Men hur tusan tror tv 4 att jag ska orka sitta uppe och titta på det när det börjar så sent ???? Jag ska göra ett allvarligt försök men tror inte jag lyckas tyvärr. Undrar om det går i repris ?? Och inget att spela in på har jag heller måste kanske investera i en sån där dvd med hårddisk  tror jag. Men som sagt ska göra ett försök . Annars bjöd inte dagen på några överraskningar, bara det fina vädret på eftermiddagen. Lite blåst men annars SOL !!! Tyvärr har vi fått överssvämning på vägen hoppas det torkar upp så man tar sig till jobbet i morgon utan att simma :P



See you

Vårblommor i rabatten


Tisdag morgon

En helt vanlig tisdag. Uppe med tuppen tidning frukost och lite mailkoll. Sen till jobbet, räkna pengar plocka varor ännu mera varor serva kunder. Fika serva mer kunder lunch och sen lite mer kunder. Sen veckohandla hem och lite fika hundpromenad och dusch båda hund och jag. Lite tvättplock kvällsmat och i vanliga fall gympa men inte i kväll sist tv däremellan lite datorsurf och sen sängen godnatt. Där har ni min Tisdag :






Lycka till i dag med operationen Daniel !


see you

Knäproblemas !

Hmmm  blev ingen spinning ikväll som jag sett fram emot. Knät bråkar och är ganska svullet efter en heldags arbete. Vet i sjutton vad som flugit in i det vaknade i går morse och knät var svullet som bara den. Har inte gjort nåt speciellt så jag vet inte vad det kan vara. Bäst att ta det lugnt den här veckan. Får väl nöja mej med springandet på jobbet.
Idag var inte alls så fint väder som igår, det gjorde inte ett dugg att jobba hela dagen hade ingen lust att gå ut över huvudtaget. Men i morgon slutar jag 15 så det vore ju nice med lite sol när man kommer hem. Snart är det spårlöst på tv ett riktigt mysigt snyftprogram  ! Och Beck igår var ju inte fel heller....min favvodeckare !  Nej det får vara nog bloggat för idag.




See you

Duktig flicka !

Så där ja nu har Annika varit duktig och tvättat sin bil ! Det var på tiden..... Solen sken och det var ljuvligt ute, nu är maten på gång middagsgäster ankommer snart son och sambo kommer hit. En ganska skön söndag trots ett knepigt knä som har svullnat upp men det går nog över nog gnällt om det. I morgon är en ny arbetsvecka men bara 4 dagar lång sen blir det minisemester i skåne. Men först i kväll som vanligt Beck !! I love it .

Första ute-fikan

Bilder från en solig söndag





see you

Solig Söndag

Idag skiner solen och man får faktiskt lite vårkänslor. Nu gäller det att peppa gubben och få med hónom ut på hundpromenaden och få känna lite frisk luft det hinner han aldrig känna på vardagarna när han jobbar. Ser ljuvligt ut men lite skitigt ska jag villigt erkänna. Men det är inte så enkelt att gå i gummistövlar så det får nog bli skorna i alla fall. Ska titta runt lite i rabatterna och se om några vårblommor vill titta upp. Och snart är det påsk ! Och vi får kärt besök från Frankrike. Det ska bli jättekul att ses igen. Och på påskafton blir det obligatoriska påskkalaset här i Mörby, hoppas vi blir många det brukar bli kul ! Nu ska jag klä om och försöka få med gubben på promenaden.




see you

melodifestivalfiasko !

Men vad är nu detta ?? Hur kan Svenska folket rösta fram en j:a opera som vinnaren  !!! Nu kommer vi verkligen inte vinna i Moskva frågan är om vi ens når finalen ! Med tanke på att den internationella juryn bara gav 1 poäng till Ernman så är ju saken självklar enligt mej och gubben i alla fall. Sverige får nog rikta in sig på sista platsen tyvärr. Nej  bäst ikväll var enligt oss i alla fall Måns och Emilia. Men Alcazar bjöd oxå på en skön show ! Men Emilia och Måns har verkligen både charm och musikalitet och härliga låtar som fastnar i huvet med en gång. Ernmans låt lär väl inga dagisbarn sjunga på i alla fall ..... Vi kan ju inte välja en så svår låt om vi ska vinna Europa eller vad tycker du syrran ? Vilken tyckte du var bäst ?
Nej det var en festlig show men med en trist avslutning. Nu är det bara att borsta gadden och gå och sova och glömma det här eländet. Bättre lycka nästa år Måns !



see you

Lång lördagsmorgonsfrukost

Nu har vi ätit en god helgsdagsfrukost med ägg bröd te kiwi mums ! Skönt att ha sovmorgon och äta långfrukost ! Gårdagens stegräknare mätte 11000 lite mindre än jag räknat med men nu ska jag ta en riktig långpromenad med hunden så jag får ihop mina steg idag. På eftermiddagen ska vi fara till Västermo på 50-årsuppvaktning min "gamla" jobbarpolare Annica fyller 50 ! Det ska bli jättekul . Vår chafför kommer och hämtar oss vid 2 tiden. Sen är det ju den stora finalen i Globen i kväll. Vem som kommer att vinna står skrivet i stjärnorna men jag håller en liten tumme för Måns och kanske en liten liten för Emilia. Tyvärr tror jag inte hon har en chans att vinna men låten är förbaskat bra ! Måns låt sitter som en smäck i huvet den går bara inte att få bort så han ligger nog bra till. Han lovade att han skulle hoppa bungyjump i morgon om han vinner ikväll och det skulle man ju vilja se :) Nu ska jag bädda till sängarna och ta på mej ordentligt så jag inte fryser när jag tar promenaden.


Här ser vi Annica i mitten av 2 kavaljerer på min 50 årsfest och idag är det dags för henne ! Grattis Grattis !


see you later alligator

Lets dance

Jag säger bara Magnus Magnus Magnus  tänk att en bonne från Kisa kan dansa sån bugg ! Kom ner till Krågedahl i midsommar så ska vi ta en sväng !!




see you

Träningsvärk

Allt är ok inget hände idag trots fredagen den 13:e !! Men det är klart det är ju lite kvar av dagen :) Idag har jag en sån jäkla träningsvärk i låren så jag kan knappt röra mej, undrar om jag kommer upp i mina 13000 steg idag ? Förstår inte vad som var så jobbigt på gympan igår och stretchade gjorde jag ordentligt faktiskt ! Men nån ovan rörelse måste det ha varit som Malin hittade på .
Nu är det snart kvällsmat med kyckling och potatis ska bli smaskigt jag har bara ätit frukt och shake idag så nu börjar man bli lite sugen faktiskt. Sen blir det väl lite frågesport på tv och sen Lets dance. hoppas Elisabeth åker ut ikväll för jag tycker inte hon platsar längre.
Nej nu piper ugnen potatisen är klar !




see you

Fredag den 13:e

Otursdagen är här igen ! Men förhoppningsvis ska jag klara mej från större olyckor i dag. Det gäller att inte lägga några nycklar på bordet, gå under några stegar eller kanske ve och fasa slå sönder nån spegel !!
Det blir en lång arbetsdag idag så i kväll är det tv soffan som gäller tror jag. Blir nog min gamla trotjänar-rätt kyckling med basilika och tomatsås till kvällsmat tror jag. Det går snabbt och är så gott. Och nyttigt faktiskt eftersom jag nu börjat räkna kalorier igen....... Nu ska jag slira iväg till jobbet på vintervägen, men det skulle visst börja töa endera dan, hoppas hoppas !




See you

steg för steg

Nu är det dags för stegräkaren igen.  Har ett mål på 13000 steg per dag, nu när snön förhoppningsvis försvinner och det blir ljusare och ljusare på mornar och kvällar så ska det väl inte vara så förbaskat svårt att få till det ! Har varit inne lite på tappa.se och funderar på att joina för att få lite struktur och ordning på steg och liv och matintag. ett halvt kilo i veckan ska väl inte vara så svårt eller vad tror ni ? Lite gympa och spinning däremellan så ska det nog gå vägen hoppas jag. Ni får gärna hänga på och heja på mej ! Nu ikväll visar stegräknaren 13600 steg så första dagen är bärgad i alla fall och i morgon jobbar jag hela dagen så då ska det väl fungera också.



see you


Sopp och gympakväll

I kväll blir det lat-mat: soppa på burk med smörgås till ! Gulaschsoppa med en god macka till det är faktiskt ganska gott tycker vi. Sen blir det gympa i kväll oxå, ska bli skönt att röra på fläsket det var några dagar sen jag gjorde nåt ordentligt. Frasse sover fortfarande få se om han piggnar snart. Ute blåser det kalla vindar och det är minusgrader igen när ska det vända ? Hoppas på lite vår när jag åker ner till Skåne nästa helg till Sandra. Där kanske våren kommit lite längre !



see you

Frasse

Nu har jag precis kommit hem från Veterinär Eva med Frasse och Max. Ja Max fick följa med sin kompis mest för att han behöver träna på att åka bil det är ju inget som han gillar precis. Det gjorde inte Frasse heller när vi åkte dit ! Han skrek i bilen och försökte ta sig ur buren men det klarade inte ens han. Han var ganska sur när vi kom fram. Eva tog hand om honom med detsamma och sa att det skulle ta ca 45 minuter så jag och Max gick en promenad. Han har ett bra psyke den hunden i alla fall. VI gick en bit bort från husen en liten väg som slingrade sej. Mycket att lukta på var det för Max. Jag såg lite hundspår här och där förmodade att det var andra veterinärbesökare som varit där och rastat också. Så när vi precis kommit förbi ett hus så dök det upp 2 lösa hundar, utan matte eller husse. Max märkte ingenting  han var i fullt sjå och lukta på alla hundspår som fanns i snön. Jag såg att det var 2 tikar så jag blev aldrig orolig. De luktade intensivt på Max medan han luktade på snön han märkte fortfarande inte de 2 kompiasarna. När till sist tittade upp gläfste en av tikarna till men Max tittade knappt på dom. Vi vände och jag var lite orolig att de skulle följa efter men när jag kommit ett stycke på väg så såg jag en dam som vinkande åt mej med hundarna omkring sej ! Det var förstås Matte. Tänk vad skönt att ha en hund som inte börjar gruffa med andra eftersom han är så stor och stark hade jag inte haft en chans om det blivit hundslagsmål. Men det gick ju bara bra. När vi kommit tillbaka till mottagningen var Frasse klar. Han låg i sin bur och sov så gott. Nu har vi kommit hem och jag har tagit ut honom från buren och lagt honom i badrummet så han får vara ifred ett par timmar. han får hålla sig inne ett dygn tyckte Eva och sa att operationen gått helt enligt planerna. Så nu är det gjort i alla fall. Skönt för oss att kanske få honom att stanna kvar här hemma och inte springa runt och fria ;)

Här ligger Frasse och vilar ut efter operationen


see you

Leila

Vad har jag gjort !!! Somnat till Leilas program !!! Jag var vaken när det började och gravade lax och grillade lax men nån stans där började det rycka i ögonen (jag låg inne i Linns gamla säng och tittade) (komplett vansinnigt) och när jag vaknade till nästa gång så var det reklam. Okey jag försökte väl komma till mina sinnes fulla bruk men nej nej jag föll i sömn igen och nästa gång jag vaknade var när sluttexterna gick på programmet...... Det var väl typisikt mitt favvoprogram och min favvokock missade jag. Men programmet går väl i repris hoppas jag. Ska kanske ta och lägga mig i min riktiga säng och sova på riktigt istället så jag orkar upp i morgon.




see you

mitt i veckan-nytt

Nej men inte har det hänt så mycket nytt inte så här mitt i veckan...... Snön faller FORTFARANDE !!!! Skitväder, nu är jag trött på det här, jag vill ha vår och varmt. Bara för att få lite vårkänslor ska vi äta potatis och matjefile i kväll till middag. Ja det är en vintervariant på sillen den ska nämligen serveras varm. Man strimlar purjolök och fräser i lite smör bara så den blir blank inte tar färg lägger matjefilen i en ungsfast form lägger dill och den frästa purjolöken över och slår på grädde. Lägger på folie och ställer in i ca 200-225 grader och låter det bli varmt. Kokt potatis till voila´ ! Middagen är serverad. Det är supergott !! salt och gott och enkelt !  I morgon ska Frasse till vetrinär Eva och kastreras. Vi får väl hoppas att han står här ute i morgon bitti när jag öppnar och sen gäller det att han stannar inne tills jag kommer hem från jobbet ! Men det är nog inga problem han gillar att ligga inne och lata sig på dagarna eftersom han är ute och jagar råttor på nätterna. Han har blivit en riktigt duktig råttjägare, men tyvärr så vill han gärna visa det för oss också och det är ju mindre roligt. Att se honom komma med en riktigt stor en  är lite äckligt faktiskt, jag gillar inte råttor och möss. Spindlar och ormar gör mej ingenting men råttor och möss kan få mej att springa upp för väggarna buhu. Nej nu ska jag se om potatisen kokat klart och matjen är varm.

see you

Råttjägaren som liten tuss !!


datanörd

Usch nu har jag suttit framför datorn nästan hela kvällen och inte gjort ett dugg nyttigt bara lekt och surfat..... Nu är det dags att lägga ner huvet på kudden och försöka sova några timmar. I morgon blir det jobb 830-17 hoppas det slutat snöa tills jag ska åka.




god natt
see you tomorrow

Bakdag

Mmmm jag älskar doften av nybakat bröd. Har ju införskaffat en ny matberedare lagom till i julas, en sån där statusgrej sån som dom berömda på tv har :en Svart Kitchen-aid. Så nu bakas det för fullt, Mest matbröd förstås för jag har ju en suverän mamma som fixar bullar och kakor. Men som sagt matbröd har jag fått ganska bra kläm på, Har en underbar bok som heter A piece of cake som Leila LIndholm skrivit med en massa goda och inspirerande recept och dito bilder. Jag har nu bakat hennes tekakor för kanske tredje gången och de blir alltid lika bra. Kan rekommenderas. Enkelt och gott . Jag följer recepten ganska precis ändrar bara på mjölet för jag har sällan vetemjöl special hemma utan brukar ta det som finns i skåpet och det är för det mesta dinkel och vetemjöl med fullkorn. Det blir lika gott kan jag meddela. Idag har det blivit 24 tekakor och 2 limpor de senare efter ett nytt recept från boken under valnötsträdet av Anna och Fanny Bergström. Oxå en underbar bok med så härliga recept och bilder, måste ses.
Ute är det snökaos så jag skippar mötet i Malmköping i kväll, känner inte att jag vill ut på vägen mer idag. Det får bli en skön hemmakväll  i stället.´Här en bild på dagens bakvärk ;)

Visst ser det gott ut ?


see you


Kort kort dag

Åh endast 5 timmars dag i dag skönt. Blir lite bakning när jag kommer hem tror jag, efter den obligatoriska hundpromenaden. Just nu är det inte så kul att ha en långhårig vit hund kan jag berätta. Tur att jycken älskar att duscha !
För de blir inte vackra efter en promenad på landet det kan jag tala om. Men men det torkar väl upp nån gång JAG VILL HA VÅR OCH VARMT NU !!!




see you

Ost och marmelad

Ikväll har vi varit på ost och marmeladprovning ! Det var jättemysigt och gott. 4 marmelader: citronmarmelad, grön tomatmarmelad blåbärsmarmelad och fikonmarmelad. Därtill fick vi smaka 4 olika getostar ! Vad smaskigt va ? Först smakade vi på marmeladen och sedan ostarna och sedan kombinerade vi de olika smakerna. Jättekul och gott !! På en del kombinationer framkom osten och på en del försvann ostsmaken, konstigt ! Vi  fick också smaka ett mosserande vitt vin som var gjort av björksav och en dryck gjord av bara pressade blåbär ! Björksavsvinet var väl så där vågade inte smaka så ordentligt eftersom jag körde bil och det var 12 % alkohol i men det var inte så sött som jag hade förväntat mej. Blåbärsdrycken var sträv och väldigt gott ett bra alternativ till alkoholfritt vin till en god köttbit ! Istället för de där söta alkoholfria de har på bolaget.
Det blev en trevlig kväll men ganska kall (de har ju blomsterhandel och ostaffär så värmen saknas) Det blev ett par burkar marmelad med i kassen hem, osten går jag dit och köper en annan dag.
Nu är jag ganska trött och sliten ska slänga mej framför tvn.



see you

Ny vecka

Nu börjar en ny vecka igen....Jag förstår inte hur fort tiden går nu för tiden, Veckorna bara rusar iväg. Idag är det skyltdag på jobbet ny kampanj börjar så jag ska slita med det hela dagen. Men det är ganska kul faktiskt. När jobbet är slut kl 18 ska jag och Linn på ost och marmeladprovning med Sybaritklubben på Blomsterpralinen. Det ska bli kul vi får smaka marmelad från Finessernas marmelad i Flen.  Sedan har de oxå plockat ut svenska ostar och drycker som vi ska smaka till. Det blir en spännande smakresa enligt utskicket.  Det brukar vara väldigt trevligt på deras smakkvällar. Sen börjar ju ett favoritprogram på tv i kväll oxå snyftarnas snyftare Spårlöst ! Det kommer att följas !!




see you

Beck-kväll

Åh jag älskar söndagskvällar med Beck !! Så underbara karaktärer och skådisar. I love it !!




see you tomorrow

Kvinnodag

Idag har jag firat internationella kvinnodagen.......not ! Hur ska man fira och vad ska man fira ??? Att vi kvinnor har lägre lön  än män fortfarande och att i specifika kvinnoyrken lönen är usel ! Bläää inget att fira tycker jag, men det är klart lite mer jämställt i Sverige än i andra länder är det ju förstås. Vi har väl kommit en bit på väg antar jag.
Kvällen i går var mycket trevlig. Fantastisk stämning på plats i Himmelstalundshallen i Norrköping. En kväll att minnas.
Idag har vi inte gjort mycket nytta, men ibland måste man få lata sig oxå ;) Tog en trevlig fikastund med nya sommargästerna! Det blir säkert kanon med dom, lättsamma och mysiga att prata med. Och de är överförtjusta med huset och det är ju kul att höra. Nu ska vi ta och äta en bit mat och sen blir det väl Beck förstås det är ju söndag.



See you

Andra chansen

Nu har vi kommit hem från Andra chansen i Norrköping. En helkul kväll med massor av bra musik och artister. Mina favoriter Lili och Sussi och Starpilots med de bästa showerna för kvällen gick tyvärr inte vidare.... Men Sarah sjöng skitbra och Caroline ja ja ja snälla snälla kan vi inte slippa henne i Globen ???
Här några mer eller mindre dåliga bilder från Himmelstalundshallen....

Och alla dessa kameror som for fram och tillbaka, i luften och på spår och jag vet inte allt ! Och 2 kamerakillar som springer fram och tillbaka över scenen med varsin STOR kamera och tar bilder hela tiden. Sanslöst !
Nej nu är det dags för sängen kommer nog att drömma om Lilli och Sussi s sköna show i kväll, de var tamej tusan bäst !!



see you

God frulle

Nu har man bottnat med en god frukost : Ägg smörgås med kaviar te och en kiwi, så nu är jag redo för ett spinningpass på F&S. Ska bli skönt att få av sej lite energi. Sen är det bara att börja ladda för kvällens äventyr i Norrköping. Ska bli så kul. Jag hoppas på BWO och Amy som slutduell eller möjligen Star Pilots vad tycker ni ? Men tyvärr är schlagern redan avgjord ! Har blivit fast i Måns-träsket och ÄLSKAR hans Hope and Glory. Den är så skön, när den kommer igång på radion så skrålar jag (hoppas ingen hör)






See you

Lets dance

Kvällens lets dance dominerades av Laila och Magnus !! Vilka dansare ! Finalister hoppas jag verkligen. Men det är klart Morgon är oxå urskön...... Och så smidig han är den lilla köttbullen :)
Våra sommargäster har kommit i kväll för första besöket i stugan. Kul att de vill åka hit även fast den inte är det bästa vädret. Bådar gott för fortsättningen.





see you

Mums

Vill bara meddela att oxruladerna blev suveräna. Godaste jag lagat på länge !!!




See you

Oxrulader

Ikväll blir det Per Morbergs oxrulader till middag, Med sallad pressad potatis och gräddsås och kanske ett glas rött till. Det puttrar i grytan Gubben torkar golven själv har jag precis varit ute med hunden, Sen blev det duschen för nu är det lerigt ute !! Och det är inte kul med en golden då kan jag tala om.  Är ganska trött i benen så jag ska nog inte göra så mycket mer i kväll utan det blir tv soffan.  I morgon blir det sovmorgon sedan spinning och sen Andra chansen i Norrköping: säg hej till publiken !!!! Det ska bli skitkul att se det live även om jag inte är nån Petra Mede fantast precis. Tycker hon är alldeles för stel och pratar efter manus hela tiden. Tacka vet jag Luuk !! Nu ska jag klä om och sedan fortsätta med middagen.




see you

Åh vad det växer och knakar



Hmm vad gör jag nu då.............


see you


Matlagningens Picasso

Har just tittat på Per Morbergs matprogram på 4+. Jag tycker han är helt suverän när han lagar mat. Han dänger köttbiten i bordet slänger med maten och handduken och håret men jäklar vad gott det ser ut det han lagar. Man blir inspirerad, tror jag ska laga oxrulader i helgen faktiskt. Och chokladpuddingen mums vad den såg god ut ! Själva åt vi ärtsoppa ikväll, det är ju torsdag :) Men vi skippade pannkakorna och den varma punchen det fick bli knäckemackor i stället inte illa det heller. Gympa blev det oxå ett härligt pass med Anna ! Känns skönt i kroppen och med 17000 steg i benen i dag så sover jag kanske gott i natt. Och i morgon blir det en kort dag på jobbet, bara 730-15 ska bli härligt. Sen blir det coop hundpromenad och något gott att äta och dricka, det är ju fredagkväll !! Får se vem som åker ur Let s dance i mórgon (jag hoppas på Elisabeth) Heja Morgan han är bäst !! Nej nu är det nog dags att gå och sussa, och kanske lösa ett eller annat sudoko innan ögonen sluts för natten.



See you


Blää

Men vad tusan nu snöar det igen !!! Skitväder idag är jag glad för att jobba inne hela dagen. Ser inte skönt ut därute. Jag vill ha vår nu för igår fick jag hem växthuset. Så nu är det bara att montera ihop det på rätt plats och sen börja trädgårdsarbetet ! Kul kul ska det bli. Få se om jag orkar vara lika entusiastisk hela tiden (fan trot)
Idag är det torsdag och gympakväll. Det är välbehövligt eftersom jag missade tisdagsträningen. Sen har jag bokat spinning till lördag oxå eftersom jag inte kan gå på måndag måste ju ha min veckliga dos av spinning. ( det var ett konstigt ord veckliga det måste jag ha uppfunnit nu en variant av månatligt) men ni forstod säkert vad jag menade.
Nej nu är det dags att sladda iväg till jobbet.





See you

Trötta ben

Nu är har jag äntligen kommit hem efter en lång lång arbetsdag. Jag är verkligen glad åt mina stödstrumpor, dom gör susen när man står och går en hel dag. Men benen är ganska svullna när man tar av dom det känns verkligen skönt att släppa fötterna lösa och fria ! Nu är kl snart 9 och en favorit börjar på tv 4 + Leilas på landet. Jag ser verkligen framemot hennes nya program. Hon är så mysig och lagar så god mat. Ska bli verkligt inspirerande att titta på. Hoppas hon kommer ut med en ny kokbok oxå snart jag har alla de tidigare ! Fick förresten hem mina reaböcker igår 4 nya kokböcker ; i love it !! Att titta på fina bilder bli sugen på att laga nya rätter och faktiskt prova på att laga en del det tycker jag är toppen. Om jag fick börja om min karriär skulle jag nog satsa på att bli kock för laga mat är så kul. Nej nu börjar det snart.





See you

halva veckan

Ja nu har nästan halva veckan gått redan och det onsdag och jobb inne i stan. Blir kul som vanligt även om jag inte får jobba med Linn längre trist !  Igår blev det inte som jag tänkt mej! Jag som efter förmiddagens provrumsbesök tänkte vara väldigt duktig med mat och gympa föll platt. Åkte in till Limpan och fikade istället tillsammans med släkten och sen hann jag inte med nån gympa så det blev en halv pizza (men med mycket sallad) istället. Men märk väl jag åt bara en halv och det var inte nån köppizza utan en sån där liten fryst man köper på coop. Men men ändock pizza........ Vilket dåligt samvete man har nu. så idag blir det shake till både lunch och middag tror jag....... eller inte.......Åtminstonde till lunch. Eventuellt blir det oxå lite jobb i kväll i T-a oxå med fortsättning på vår ombyggnad. Linn åker dit tidigare och börjar får se hur långt hon hinner. Men det blir nog en lång dag i dag.



See you

Provrum

Idag blev en kort dag på jobbet, knappt att man hann med själv. Sen for jag till Tuna Park för lite shopping. Hittade inget snyggt eller rättare sagt hittade massa snyggt men det passade inte kossan Annika ;) Jag måste gå ner i vikt om jag ska kunna ha några snygga kläder på mej i sommar !! Nedre halvan av kroppen går ju an men övre !!!! Alltså jag förstår inte tjejer som opererar in silikon Ni kan få lite av mina ...... Det är inget kul att stå och prova och kunna ha 38-40 i långbyxor och sen var tvungen att köpa typ 42-44 i överdel eller klänning ! Usch och fy det blir bara shake till middag i dag och massor av frukt. Jag vill inte se ut som en flodhäst....jag vill vara en snygg och smärt  50 åring det är väl inte för mycket begärt. Och kom inte och fresta med en semla idag när det är tisdag: JAG SKA INTE HA !!!  (bara en liten tugga då om du tjatar) Hmmm...... Frestelserna är för många hur ska jag klara detta hur ska jag  stå emot. Vill se ut som jag gjorde för ca 1½  år sen när jag gick i mål på Itrim. Men jag får väl skärpa mej det är bara mej det hänger på.



see you 


Sänkt lön-behålla jobbet ?

Fick höra att Metall gjort avtal om sänkta löner och kortare arbetstider för att få behålla jobben! Finns det nån garanti för att jobben finns kvar ? Jag tycker kanske att det vore bättre om direktörerna sänkte lönerna i stället dom som sitter på de högsta lönerna ! Jag förstår att det är en riktig kris i industrin så då tycker jag verkligen att de i högst ledning ska ta sitt ansvar och sänka istället för arbetarna. Sverige är djupt nere i krisen just nu och kommer säkert att falla ännu längre. Jag tycker synd om alla ungdomar som står på trappan till arbetslivet och vill in. De få jobb som finns kräver erfarenhet och hur ska man kunna få det när man aldrig kommer in på arbetsmarknaden ??  Nej idag får man vara glad över att man har ett jobb i morgon kan det vara borta !
Nej det här blev ett tungt inlägg..... Nu är det bara att ta nya tag och fara iväg till mitt älskade := ) Jobb ! Skämt åsido så trivs jag ganska bra faktiskt, omväxlande och man träffar många människor och får hjälpa dom.




see you

Vårmånad ???

Ska det vara vårmånad det här ; Mars ??? Vilket skämt ! Det vräker ner snö kunde tro det snart är julafton. Fy tusan det var inte kul att köra hem ikväll kan jag tala om. Stack iväg på spinning efter jobbet och när jag åkte hem vid 8-tiden så vräker snön ner och det är så spårigt på vägen så jag är glad att jag tog mej hem utan att fara ner i diket. Som tur var var det inte så många andra som var ute och sladdade. Mötte inte många bilar faktiskt ! Hoppas det lugnar ner sig till i morgon bitti när man ska till jobbet igen. Och att de har hunnit ut och plogat .
Dagen på jobbet var ganska lugn men lång som den gärna känns som när det inte är så mycket att göra. imorgon blir en väldigt kort dag jobbar bara till halv tolv , har bytt så jag jobbar länge på torsdag istället. Det blir en spännande dag i morgon för då kommer mitt växthus. Jag har redan börjat förgro lite frö : tomater gurka paprika majs och blomkål. Mest på skoj för att se om det tar sig, Jag planerar att sätta nån vindruvsplanta oxå och tar sig inte fröna så köper jag väl några färdiga plantor, jag är ju inte nåt proffs precis långt därifrån men tycker det ska bli kul att försöka i alla fall.
så här kommer det nästan att se ut inte så här stort och inte grönt men ungefär. Sen återstår bara en bra placering. Men det får nog bli på baksidan i alla fall där solen skiner nästan hela dagen. Men jag har ju tid på mej att bestämma var det ska stå blir ju inte aktuellt än på ett par månader ? Om man tittar ut nu så ser det inte lovande ut :) Nej nu ska jag ta mej en apelsin och drömma om vindruvsklasar och bostongurka.


See you

Ny arbetsvecka

Så börjar en ny arbetsvecka. 5 dagars hårt arbete ! Men det är bara måndag och onsdag är långa dagar däremellan är det jobb till kl 15. Skönt med lite kortare ibland. På lördag ska vi Norrköping på andra chansen, Ska blir skitkul !! Ska vinka åt er från pubiliken vi sitter på andra raden.....




See you

Filmtajm

Har ikväll tittat på en underbar film:Patrik 1,5 . Vilka härliga karaktärer och skådespelare. Man blev varm i hela kroppen när man såg paret Göran och Sven och deras Patrik. Väl värd att se en annorlunda kärlekshistoria.
Dagen har varit väldigt slö har inte gjort så mycket nytta, några tvättar lite mat lite promenad och som sagt lite filmtajm.
En lat och skön söndag. Nu väntar en ny arbetsvecka som börjar med lång arbetsdag och lite spinning efter det. 




See you

Solig morgon

Vaknar till en härligt solig morgon. Vasaloppet på tv och ca 8 grader kallt i luften. Frukost i magen och en liten stund framför datorn om några timmar (när det blivit lite varmare) blir det en långpromenad med Max få se om jag får med mej gubben........Men det är väldigt mycket skidor på tv idag så det blir nog svårt. Får väl knalla själv med radion som sällskap och hunden naturligtvis. Men idag ska jag ta på mej halkskydden ! Glömde dom igår och det var inte så smart. Jag ramlade inte men fick gå j-gt försiktigt om man uttrycker sig milt. Skulle ha velat lägga mej ner och krypa på en del ställen men det kanske hade sett konstigt ut .......Så idag blir det broddar på ! Ska nog ta och laga lite lasagne idag till mat, passar bra en söndag eftersom det tar lite tid att laga och sen har man matlådor några dagar dessutom.




see you