Ont......

Idag har jag haft ont....ont ont ont....det började i förmiddags och har pågått till och ifrån hela dagen. Strax under höger tutte började det och vandrade sedan åt ryggen till...Har efter googlande ställt diagnos : Gallsten !! Stämmer in på det mesta utan det faktum att jag inte ätit nån fet mat, inga ägg eller dylikt så det kan inte bero på föda....Hoppas det inte håller på i morgon också, för det var inte kul att jobba med ont. Men som tur är har jag underbara jobbarkompisar som månar om en och tur i oturen så har vi en brits i behandlingsrummet där jag kunde vila en stund när det var som värst. Får se hur det blir i morrn men jag jobbar ett par timmar mindre i morgon så det ordnar sig säkert. Nu ska jag knoppa in i min säng och försöka sova ett par timmar.

godnatt !!

see you

Nystart

Alltså nu måste det bli andra vanor i Fru Petterssons liv ! Inga mera slöa dagar med glufsande av mat kakor och vin.....Nej nu får det vara slut innan vågen spricker !! Ja ja det var väl att ta i kanske men efter jul nyår och allt firande börjar vågen dra sig mot såns siffror som jag inte gillar så nu blir det till att ta tag i livet !! Dags för lite aktiviteter, spinning gympa och lite mindre kaffebröd !! Har till och med gått med på att köra Tjejvättern i sommar tillsammans med Limpan, få se om vi orkar....Gäller bara att få många mil i vår i benen och rumpan, men jag har ju gjort det förr och kan göra det igen !
FÖrra veckan tillbringades halva i Skåne hemma hos Sandra och Daniel ! Sandra hade examensfirande, Nu är hon färdig lärare och har redan fått sitt första jobb ! Det känns så skönt när barnen växer upp och det ordnar sig så bra för dem, jag är så jäkla stolt över dom alla tre !!!
Vi var på en stämningsfull examensceremoni i Malmö konserthus och på kvällen var vi på en mysig restaurang och åt mycket god mat ! En väldigt trevlig dag och kväll, tack för att vi fick vara med och fira !
Resten av dagarna blev det lite shopping, födelsedagsfirande och mycket god mat, de är ett bra team i köket Daniel och Sandra !
Nu är det jobb som gäller i 14 dagar innan nästa event går av stapeln ; Robert Gustafssons show i Göteborg med tillhörande hotellvistelse tillsammans med vänner, ska bli så kul !!
Nu är klockan mycket, men jag är ledig i morgon så jag kan sova lite längre än halv 6 som klockan var i dag när jag gick upp !
Kroppen känns lite stel efter spinningen igår och gympan i dag men men den vänjer sig sakte men säkert !
Nu blir det sängen !
Jabba stryker sig mot dörrposten....


Några bilder från veckan och helgen !!

see you







is och snö.....och snö och is...

Ja historien upprepar sig, det snöar IGEN!!! Och denna gång är det is under halleluja !!! Eller inte.....Idag har det varit för jävligt att ta sig runt ute, snö och is under. Var ledig idag och tog lite sovmorgon, skönt. Jag skulle ha stannat kvar i sängen för utanför fönstret kom det vita flingor från skyn, bläääää ! Efter en seg frukost och tidningsläsande skulle jag ut och mata höns och gå hundpromenad. Sagt och gjort jag tog på mej alla vinterkläder, mao termobyxor, jacka mössa tjocka vantar halsduk och stövlar men tänkte att ok det snöar behöver inte broddarna under skorna. Ack vad jag bedrog mej, höll på att slå ihjäl mej efter tre steg med sparken så det var bara att krypa in igen och på med broddarna. Men hjälpte det ?? Nej nej och åter nej efter ett eller möjligtvis 2 steg så satt det tjockt med snö under broddarna så de gjorde INGEN nytta. Hmmm ja ja det var ju bara att försöka ta sig fram i alla fall. TIll hönsen kom jag och sen blev det en liten promenad i lus-tempo med voffsen. Ja han sprang ju för fullt förstås han har ju inbygda broddar i tassarna och han tycker det är SÅ kul med snö och vinter. Blää igen. Jag smög försiktigt fram på trippande fötter med händerna i ett stadigt tag om sparken och det gick rätt så bra.....ett tag....Sen for jag i backen schvish vad det gick :) Tur ingen mer än Max såg mej...eller förresten han såg mej inte heller för han hade sprungit i förväg hem och låg på lagårsbacken och väntade. Och där låg jag i vägkröken och skulle försöka ta mej upp. Jag kröp till snövallen och alla ni som känner mej vet hur jäkla stel jag är och vilka bedrövliga knän jag har så det var inte lätt att försöka ta sig upp kan jag lova. Jag övervägde länge om jag skulle krypa hem och fösa sparken framför mej men till slut kom jag i alla fall upp. Sen var det bara att glida hemåt, gjorde ett försök att sitta på sparken och sparka mej framåt men det gick inge bra det heller. Jag kom hem utan fler vurpor men ont i hela kroppen hade jag..... Pust pust. Gjorde om samma procedur på eftermiddagen och då höll jag mej i snökanten på vägen och klarade mej utan vurpor.
Nu ska jag ut med voffsen för att "kissa godnatt" får se hur det går.


see you

Is is och ännu mera is....

Ja det vet i tusan om det är bättre....Isgata utanför huset, det är himla bra med spark OCH halkskydd, då tar man sig fram iallafall. Och blåser halv storm gör det utanför knuten, kanske inte är varken snö eller is kvar i morgon bitti när man vaknar, hoppas hoppas hoppas !!!
Nu är julen bortstädad också, tänk vad mycket pynt och tomtar man släpar fram för ett par futtiga veckor- Men jag tycker det blir lite mörkt när man tar ner alla adventsstakar och stjärnor....det är trist. Men utegranen och de övriga belysningarna på veranda och pergola får allt sitta kvar lite till.  Ska bli spännande att se vilket julpynt man glömt framme i år, brukar se något efter nån vecka eller så .)
Och sen har vi ju våra tradiotionella girlanger i kökstaket, dom får väl sitta kvar tills guben blir bra i foten, är väl inte värt jag tvingar upp han på stegen eller ???
Idag kom andra utskicket om Kina-resan i vår, oh vad jag längtar !!!! Ska bli så spännande att se allt det där man bara sett på tv och på bild, kinesiska muren, himelska fridens torg och allt det andra. Och all shopping man ska göra......Längtar längtar längtar !!!!
Men nu är det jobb som gäller, åtminstonde en vecka till sen far vi på lill-semester ner till Skåneland, pappsen får vara hund-katt-höns-husvakt, tack för det snälla pappa !!
Nu har jag sett färdigt på snyft-tvn för i kväll, dags att gå ut med hunden och krypa till kojs !!



see you



Snö snö snö och ännu mera snö.......

Det bara snöar och snöar och snöar.....Fy tusan för snö...ska det aldrig ta slut ???? Är ganska trött och less på snön, jag som inte brukar bry mej så där fasligt för snön men men har man guben med benet i paket så måste man ju göra en insats.......Guben lekte i måndags med sina kamrater och druttade på benet så han fick åka till
farbror doktorn :( Gipsskena sa farbror doktorn visserligen ingen spricka men men en ligamentskada och rejäl stukning....Så där sitter han med benet högt och kryckorna bredvid sej, och snön den bara faller och faller !!
Så idag  har jag skottat och skottat och skottat blä och fy tänkte nästan skicka efter en snöslunga men insåg att man inte kunde få hemkörning på en söndag så det fick va ! Men Maxen tycker det är kul i alla fall tur för honom....Men till slut kunde guben inte hålla sig utan jag fick väl baxa upp han i traktorn så han fick köra lite snö för vi vill ju gärna ha en tidning i morgon bitti ! Men sen var han slut för att inte tala om hans lilla fru som fick fixa till med snöskyffeln :) Men nu har vi ätit god mat druckit gott vin och efter skidskyttet ska jag ta mej ett varmt bad. Som jag ordnat varmvatten till själv efter som jag får sköta vedeldningen också förstås. Dessutom har jag jagat höns i snön också en liten höna smet ut medans jag var inne för att se till att de hade mat och vatten, den stackars hönan frös förstås men jag fick i alla fall tag i henne efter ett tag, hjärtat slog dubbelslag på Agda tur hon överlevde........
Nu ska jag ta lite äpplekaka medans jag hejar på Skidskyttetjejerna, heja heja heja !!!



see  you