Nytt År Igen

Nu är julen över och det  nya året stundar. 2006 har varit ett stort sett bra år, förutom slitet på jobbet. Men det kommer att bli lugnare och bättre säger dom faan trot.
Men ett kul år har det varit. Bla har ju syrran med familj skaffat hus här i närheten så vi har umgåtts en hel del i år mycket mer än tidigare. Alltid lika kul. Sen hade vi en underbar semesterresa ner till Chamonix där vi firade Veros 40 års fest regält. En Mycket Lyckad semester. Fullt hus och fullt ös. Själv blev man mästare i vändåtta jojo stackars Wille blev bara 2;a. 
Vi fick ju tyvärr säga adjö av vår älskade Freja i slutet av januari. Hon blev nästan 13 år gammal en mycket älskad och saknad vän. Men som en stormvind har Max kommit in i våra liv i stället. Helt annan hund, stor vild och vacker. Action nästan från mrgon till kväll. Vår bebis i familjen, full med bus och upptåg många badskor har det blivit......... DYRT med nya skor!!!
Nu ser vi fram mot ett spännande 2007. Pappa och Mamma får en underbar upplevelse den 8-9 januari i Stockholm, sen blir det 90 årskalas i Linköping den 27 Januari och sen rullar det på.
I sommar firar Bernt och jag silverbröllop något att fira ordentligt.
'

GOTT NYTT ÅR på er alla nära och kära
Jag älskar er allihop


dan före dan före dan

Efter 2 dagars städning och fixning börjar nu huset lukta jul. Nu ska bara granen kläs sedan kan vi sitta och tindra, For idag in till stan för att handla det sista klapparna och lite julmat. Redan när jag kom in till city kl 10.30 var det fullt med folk i affärerna och långa köer med folk i kassorna. Usch sånt hatar jag verkligen. Gjorde mina inköp snabbt och for sedan ut till Coop för att inhandla julmaten. Där var det kaos på parkeringen bilar överallt. Men det är ju en stor affär så det märktes faktiskt inte där inne. Strosade ru nt och fyllde kundvagnen till bredden. Sen for jag hem ganska nöjd faktiskt. I morgon kan jag ta det lugnt.
Bernt tog fram vår tomte med lykta som ska stå på gräsmattan. Den gör sig ju inte så bra utan snö men nu är det som det är bara att gilla läget. Max blev livrädd. Han skällde ut tomten efter noter, han som aldrig skäller!! Bernt var tvungen att sitta vid tomten och locka fram Max så han fick nosa på tomten och se att han inte var ett farligt monster. Sen gick det bra. Försökte tända lyktan men det blåste lite för mycket så den slocknade ganska fort, får försöka lite senare
Tänk nu är det bara lite snö som fattas för att julkänslan ska bli komplett.  Klapparna är inhandlade. mat finns i kylen granen står så grön och grann i stugan och alla barnen tindrar.

GOD JUL


julstämning

  Nu börjar julstämningen krypa närmare. Snart bara en vecka kvar till jul. Jobbade i dag med Fia ganska mycket att göra hann knappt fika. Efter jobbet for jag ner till Biby julmarknad. Traditionell men i år tyvärr utan snö. Mycket fint hantverk att se och köpa, korv skinka julkransar och mcyket annat att inhandla. Det fick bli lite prinskorv och goda crostinis i påsen innan jag for hem. Hade inte kläder och skor på mej för att gå på marknad på landet, kom ju direkt från jobbet så tårna frös ganska snart. Hade en trevlig pratstund med Lisa på stallbacken innan jag for hem till kaffet.
Sen kom Linn hem från stan, hade julshoppat med Mattias.
Nu gör hon sig vacker, det är fest på gång badrummet luktar som en parfymbutik.
Nästa vecka blir hela familjen samlad Daniel från Luleå och Sandra från Lund kommer hem. Jag längtar!!!
I morgon blir det färd till Linköping till mor och far. Dags för lite mat och prat innan de far ner till Chamonix på måndag. Ska överlämna lite julklappar som ska ner till syrran och hennes familj. Hoppas de kommer till Ekbacken nåt år och firar jul, det vore kul.
Bernt slår in paket allt vad han kan i år ska vi inte vänta till dagen före julafton.
3 dagar kvar att jobba. Sen julledigt med familjen. Det blir härligt.


byrackarn'

151410-1

julshopping

Idag var jag ledig från jobbet. Skönt!!  Tog en lite sovmorgon och sen efter frukost blev det promenad med Max. Undrar vad det var han kände nere vid vägen han var alldeles stissig och for fram och tillbaka. Nånting var det han verkade jätteskärrad det brukar han inte vara där annars. Förklaringen (kanske) kom när jag kommit hem och Bernt och jag tog en förmiddagsfika, över åkern sprang 3 stora älgar!! Kanske var det dom han hade vittring på vem vet?

Sen tog vi en shoppingtur kära maken och jag. Så nu är nog de flesta julklapparna inhandlade, vi gjorde ett bra jobb!  Nu återstår bara det jobbigaste slå in de flesta, inte min favoritsysselsättning. Får väl sätta min lille gubbe på det han är en fena på att slå in paket. Eller kanske Linn hon gör oxå fina paket. Mina ser för jäkliga ut. Jag kan bara inte.

När vi kommit hem satte jag igång att skriva julkorten, måla hallbyrån och sen drog jag iväg på gympa.

Så nu är man lagom mör, ska väl snat krypa till sängs för en ny  arbetsdag i morgon.

gympatrött

12 december, en tuff dag på jobbet. Mycket kunder lite personalen och så schemat som ska vara klart på fredag, pust. Det är inte utan att man känner sig lite sliten. Helglugnet glömmer man snart när man kommer till jobbet. Full fart från kl 8-18. allt ska hinnas med räkna kassa öppna datorer plocka upp varor mm.  Man vet att man lever!!  Men sen när jag kom hem tänkte jag att det är lika bra att fortsätta i samma tempo så jag drog i väg på gympa. Svettigt men oh så skönt när det är gjort!! Tog ett långt härligt bubbelbad, det är så skönt med varmt vatten och sköna jetstrålar som masserar rygg och fötter.. Det var en bra investering det där dyra badkaret.
Nu är det snart dags att krypa till sängs trött i både huvud och kropp. I morgon är det Lucia, undrar om det kommer nån vacker flicka och sjunger för mej i morgon bitti???

December

11 december 2006

Min Första Blogg.

Inspirerad av dottern har jag nu skaffat en egen blogg. Pirrigt och nervöst men ganska kul att få skriva av sej lite på nätet. Är en gammal morsa som är datanörd enligt maken som inte alls är kompis med laptopen!! 
Julstämningen vägrar att infinna sig när det blåser och regnar ute ca 7-8 grader kallt. Har en hel drös julklappar kvar att köpa, svårast till barnen man vill ju så väl....Det blir en lugn jul i år stora barn=  sovmornar, sena kvällar massor av sällskapsspel,och kortspel. Kul. Första julen med nya hunden Max också, undrar vad han tycker om julpynt och gran? Vore kul med lite snö att busa runt i med honom.
Men först blir det Lucia med lussebullar och pepparkakor, mysigt.