Midsommar !

Tänk en sån härlig midsommar vi fick i år ! Vädret menar jag var ju strålande ! Vi var ju nere i Rimforsa som traditionen bjuder och det var underbart ! Varmt och soligt och roligt ! Alltid kul att träffa tjocka släkten därnere ! Vi saknade ju en del förstås men ni var med oss i våra tankar det vet ni !!
Det var sill och nubbe och sång, blomsterplockning och majstångsklädning och så lite dans förstås. Femkamp och grillning och sen var nästa dag med sol och bad kanoting kubbturnering köttfärslimpa och korvgrillning på kvällen. Och lite kortspel däremellan. Och idag söndag var det mer solning, lite kortspel kassler och paj och sen hemfärd och nu har vi fixat husvagnen och vattnat om i blommorna. OCH SKÖRDAT DEN FÖRSTA GURKAN !!!! Den var supergod kan jag meddela !!!
Idag är det också min äldsta älskade dotters födelsedag också ! HOn firar nere i Lund, hoppas hon känner våra hälsingar här ifrån, saknar dej massor men vi får fira dej om några veckor !!



här några bilder från helgen



see you


Sen timme

Klockan är över elva och jag har inte kommit isäng än.....Har varit en lång dag på jobbet, kom dit vid 9-tiden och åkte däriftån kl 22.00. Ännu en inventeringskväll. Men det går bra, de värsta modulerna är räknade nu är det inte så mycket kvar :)
Ska väl försöka ta mej till badrummet tvätta av mej det värsta och krypa till kojs....Får se om jag får sova nåt inatt, gårdagsnatten blev en lång lång väntan på att få sova.....Framåt 3 slog jag ihop mina ljusblå...Men det är väl åldern kan jag tro....







see you

Midsommarvecka

Nu har den härliga korta midsommarveckan inletts med en strålande sol och ledig dag !! Härligt ! Började med sovmorgon och en lång frukost med tidningsläsning och lugn och ro, men inomhus för temperaturen var inte så hög på förmiddagen. Sen blev det en kopp kaffe med gubben vid poolen och solen började värma ordentligt! Ja jag hann faktiskt lite tvätt och bäddning däremellan. Sen blev det hundpromenad i solen underbart !! Plockade en bukett med härliga midsommarblommor det är så underbart med Svensk Sommar !!
Efter det hade Berra kört fram husvagnen så då blev det till att plocka in lite grann i den tills den ska invigas till helgen. Vi far ju som vanligt ner till Krågedal och firar med stora tjocka släkten hos älskade Farfar, hans stora helg !!
Glömde ; lagade lunch däremellan, lasagne i 2 varianter : En vegetarisk till mej och en vanlig till Berra ! Sandra bjöd mej på den här vegetariska varianten med bla Ricottaost, spenat och tomatsås Supergott !!
Sen blev det lite städning av husvagnen och dammsugning av poolen innan jag tog mej en simtur på 300 meter i poolen, härligt ! Avslutade med en kaffetår vid poolen och sen lite vila i solstolen.
Nu är det kväll och som VANLIGT !!! Fotboll på tvn, bläää !!! Vad ska jag hitta på tro ???? Ett glas rött i trädgården mån tro......Nja det är ju jobbardag i morgon så det kanske får vara.......Kanske ska se Prins Daniels tal på datorn ett par gånger till.....Jag älskar den killen, vilket tal jag får både ståpäls och tårarna forsar när jag hör det !! Vilken kille !!!  Där har hon gjort ett kap, jag bara säger det, vilket underbart par och de var ju så förälskade och söta när de pussade på varandra hela tiden !!
Nej nog med pussande nåt annat finns det nog att se på tvn


see you

Tårar

intet öga är torrt, vilken hyllning till kärleken, idag är Sverige synonymt med KÄRLEK med stora bokstäver !!


I love it !!





see you

Bröllopsdag !!

Idag är det bröllopet med stort B !! Prinsessan får sin prins och nästan hela världen tittar på.....Utan jag då för jag ska ju jobba :( Men jag kanske hinner hem för sista biten i kyrkan och på kyrktrappan...Och kortegen yes den blir fin !!Hoppas hoppas att vädret blir fint för deras skull !!
Gårdagen på jobbet var intensiv som vanligt, kul när tiden rinner ivög. Sen hem med fem-bussen och fixa lite käk. Det blev potatisgratäng med grillat, mums. Son och flickvän kom och gjorde oss sällskap till maten, och till kvällens begivenheter på tv-apparaterna : Herrarna framför fotbollen och vi tjejer framför Bröllopskonserten ! Och jag måste säga (och jag skäms inte ett dugg) att jag tyckte den var fantastisk ! Bra musik och artister kul konfransier (stavas inte så men ni vet vem jag menar)  och sen var de ju så underbart söta och förälskade Vicckan och Danne !! Så gulliga och höll varandra i handen nästan hela kvällen. Härligt med kärleken !!!!

Nu ska jag plocka ihop mej själv och ge mej av till jobbet ! Blir nog inte så himla mycket att göra folk är väl hemma och tittar på Tv.

see you

Beijing

Jahapp då ska man åka till Kina dårå.....Bäst att börja spara dårå....Men jäklar vad kul det ska bli !! Allt ska vi se (nästan i alla fall) Kinesiska muren, Himmelska fridens torg, Sommarpalatset, Den förbjudna staden, OS-byn mm mm. Och sen ska vi nog hinna med lite shopping också.....
Tur man hade ledig dag i dag förresten Strålande sol och 30 grader i poolen, kan väl inte vara bättre eller hur ? Sol Pool och glada vänner I like !!



see you




Lagerhets

Kul dag i går, jobbade hela långa dagen och efter det blev det lite fest på jobbet ! Vi åt gott och sedan drog
vi till bion, sex and the city 2 en riktigt rolig tjejfilm, många roliga situationer som bara vi tjejer förstår oss på (eller vi medelålders som känner igen oss i Samanthas hormonbekymmer) Kul film att rekommenderas till tjejgäng att gå och titta på !!
Sen låg man vaken i vanlig ordning och funderade på jobbet som väntade i dag......Tänk att man aldrig lär sig att koppla av ordentligt, ikväll blir det spikmattan tror jag.
I dag har det varit lager lager lager lager och åter lager jobb !! Inventeringen väntar och jag förbereder och förbereder hela tiden......Dagen har bara rusat iväg ! Och i morgon bär det v till den stora huvudstaden med 7-tåget ! Ska på utbildning till handledare gubevars, en halvdagskurs och sedan med 2 tåget hem igen! Ska bli intressant om man ser något av bröllopshysterin i stan....
Sen blir det vila några timmar tills det blir kvällsjobb igen, inventeringen tar fart !!
nu blir det sängen ! Här är några bilder på några av mina glada jobbarkompisar:



see you

Slug som .......

Den där j***a räven som hade fest på våra stackars hönor i natt !! När Berra kom ut i morse låg 4 döda hönor och 1 död tupp utanför hönsgården och i nätet ett stort hål. Inne i hönshuset virrade ett gäng skräckslagna hönor och  et par tuppar omkring glada att de klarat livhanken(tror jag i alla fall)
SKIT OCKSÅ !!! Man blir både förbannad och ledsen när man tänker på skräcken i de små liven !!! Måste ha varit en väldigt  hungrig räv kanske en med ungar i grytet som väntade vad vet jag....Men kul är det inte !!
Annars var det en väldigt trevlig dag igår, förutom att regnet skvalade så var det iallafall en glad student vi firade !! Robin fick äntligen ta på sig fin kostymen och vita mössan och fira hela dagen ! Tänk vilken härlig dag och vilket minne för livet !! Trevlig fest väldigt god mat och dryck !!
Idag är det födelsedag för Elodie nere  i Chamonix ! Hipp hipp hurra för dej !! Tänk 17 år !! Åren går i raserfart !! Var inte länge sen du var en liten liten tjej..... Och nu är du snart student du också !! Lycka till med framtida prov, jag håller alla tummar jag har !!
Idag har varit väldigt omväxlande väder, strålande sol och varmt på förmiddagen, med sol och bad för våran del, sedan regn och sol omvartannat, men vi kunde i alla fall sitta ute och äta vår goda grillmiddag.
Nu väntar en intensiv jobbvecka  som innefattar, både bio med jobbet, kurs i stockholm och inventering på nattetid......Och sedan avslutas veckan med ett hejdundrande bröllop !!


GRATTIS GUMMAN !!!


see you




Grillbuffe

I kväll fick jag med guben på restaurang , jojomensan det vankades grillbuffe !!
Efter jobbet tog vi en tur till ett ställe i stan som serverade buffe, helt ok mat med väldigt god
potatisgratäng gott rödvin och helt ok kött (men lite för lite grönt om ni frågar mej)
Fick sällskap av Limpan och sambo, jättemysigt, fast visst hade det varit mysigare med lite sol och varmare
väder men vi satt i alla fall ute det gjorde vi.
På jobbet är det intensivt men jättekul !! I dag var det riktigt mycket att göra mycket folk i farten det märks att skolavslutningarna står som spön i backen. Många barnfamiljer på vift i stan.
På måndag ska vi mysa med lite mat och bio, ska bli kul !
Nu är det ledig helg och studentfirande, vi ska fira Robin som äntligen slutar skolan !! Grattis till han !
Hoppas på sol eller åtminstonde uppehåll, det blir ju så mycket roligare då !!
Nu känns det verkligen som om sommaren tagit fart när skolorna slutar en efter en..... Det ska bli en kul sommar det har jag bestämt mej för  !!! I augusti blir det fest igen, får se hur många som nappar på inbjudan.
Nej nu ska jag dricka upp vinet och gå och knyta mej.....

see you


Robin Hood.....

Prisa Gud här kommer skatteåterbäringen !!





see you

Vacker

Som en dag, det var jag idag det......kan man tro, Jag var i alla fall på sminklektion på Makeup-store i nästan en timme så nu vet jag i alla fall hur jag ska göra när jag vill vara vacker. Fick ju presentkort i julklapp och upptäckte att det inte gällde i ett år som brukligt är med presentkort utan bara i 6 månader så det var bara att ta tjuren vid hornen och gå dit en måndag :( Hade ju varit trevligt att gå en fredag eller kanske möjligtvis lördag när man kunde dra fördel av sitt vackra jag på nån fest eller resturang eller så men nu var det bara guben och voffsen som fick njuta av mitt vackra nylle på eftermiddagen, haha.....
Som har fördrivits vid telefonen datorn och kokandes rabarberkräm !! Den blev jättegod om ni frågar mej. Blandade i lite jordgubbar som började bli lite mjuka och det blev supergott. Med lite mjölk och ett par mackor med hårdkokt ägg på fick det bli kvällens middag. Mums.
Och nu väntar sängen och jobbet i morgon



see you

Hachiko

Har precis sett en helt underbar film : Hachiko. en vän för livet.  När guben ville se på speedway (som jag som ni alla vet HATAR) (funderar på att starta en Facebook-grupp som heter Vi som hatar Speedway) (eller möjligen vi som hatar att speedway förstör lördagkvällar) (eller vi som hatar att speedway förstör äktenskap genom att förstöra varje lördag) (Hahaha skämt åsido jag gillar INTE speedway som ni förstår)
Som sagt när guben vill kolla på några gubbar som åker runt runt runt, luktar illa och gör av med en massa bränsle utan att komma nånstans så vill jag göra nåt annat som att titta på film !!
I kväll valde jag en som jag skickat efter utan att riktigt veta vad det var : Hachiko en vän för livet med bla Richard Gere och en helt underbar hund ! Filmen är gjord av Lasse Hallström och handlar om en underbar hund av rasen Akito (nån sorts japansk hund) som blir "upphittad" av Richard Gere (som bara är SÅÅÅÅÅ SNYGG) (Blir bara snyggare och snyggare) och man följer deras liv. Så härlig film och kärlek och lojalitet och jag säger bara det ; Det är härligt med en gammal hederlig sentemental film som man får tjuta ordentligt till, tårarna sprutade jag lovar........Men jag vet inte om det har med att göra att jag har haft och har hund, man kanske blir lite mer känslig då vad vet jag. Filmen kan i alla fall rekommenderas starkt, den får 5 ***** av mej i alla fall !!






see you



Sunny Friday

Soligt och fint, grillad lax potatis i pergolan, rött vin i glaset och en härlig lugn och stilla kväll.....
Jobbhelg men solen skiner och det är SOMMAR !!  Vips så är det midsommar och kort därefter semester...tiden den bara går och går.... och i går var det 26 grader varmt i poolen




hej då




see you

Årets första

Dopp !! kom idag !! Ja det är ju inte så att jag inte badat på hela året, nej nej jag har ett urskönt bubbelbadkar i badrummet så jag har inte gått skitig sen nyåret men det var premiärdopp i poolen idag den 2 Juni !! Jag kan väl inte påstå att det var jätteskönt men det var ganska svalkande i värmen faktiskt ! Har fortsatt med inoljning av trädäcket runt poolen så nu är det riktigt snyggt faktiskt !! 22-23 grader varmt höll vattnet men vi brukar ju få upp den till ca 27-28, vi får se till helgen, värmen ska ju hålla i sig så det blir nog flera dopp här framöver.
Inhandlade lite mat och blommor till kvällen så nu är alla baljor fyllda med växter blir nog fint så småningom.
Det blev lite grillat till mat i kväll man måste ju passa på när det är varmt och skönt. Intog middagen på verandan, så underbart skönt, jag uppskattar verkligen lugnet här på landet. Tyst och lugnt och stilla.......UNDERBART, som han sjöng i melodifesten.
I morgon blir det jobb igen, får se om jag tar ett dopp när jag kommer hem.



see you