Hurra hurra hurra hurra

För Farfar Stig som fyller år idag och är still going strong !! Vår släkts ryggrad ! Så pigg och glad.
Hurra för honom i dag !


Här står han i mittan av alla sina barnbarn !
Helgen har varit lugn och skön och kall !!
Nu väntar en ny arbetsvecka, med avbrott för träff med nya jobbet på onsdag, ska bli
riktigt kul och sen avslutar vi veckan med jobbfest här hemma med Raclette.


see you

Vintervitt

Idag har vi kallt igen, -20.5 i morse när jag klev ur sängen. Men nu (kl 15) är tempen nere på ca 13 minusgrader och solen skiner så det är riktigt rart ut. Har varit på spinning på förmiddagen och nu har jag precis kommit in från en sparktur med Voffsen, med andra ord en riktigt aktiv dag !! Spinningen höll nästan på att ta död på mej eftersom jag inte tränat på cykel på ett par månader men rackarns vad kul det var. Men som sagt svetten rinner och man stånkar och stönar och tror man ska falla död ner men men man överlever och gud så skönt det känns efterråt !!
Nu ska jag smaska lite fruktsallad som blev kvar sen i går och lägga mej på soffan tror jag och ladda inför kvällens höjdpunkt Robinsonfinalen....HOppas Mats vinner hela klabbet !!
Här lite bilder från sparkturen:





see you

Dance away

Ja dansande ut från programmet gjorde Agneta och det var väl ganska rätt....Hon var inte speciellt bra men om jag fick bestämma skulle den där idol killen Rahbi eller vad  han nu heter, verkar inte vara rätt program för den mannen...Men Sauk imponerar, väldigt vacker och grasiös dans i kväll en snygg foxtrot.
Nu ska jag kolla på halv åtta från i går.




see you

Kycklingfredag

Kommer ni ihåg den gamla reklamen om kyckling på fredag ? Det blir det hos oss i kväll, kycklingrulader med ädelost bacon och rostad potatis, hur låter det ? Gott va ? Och sen en nyttig fruktsallad till efterrätt. Det blir vårat fredagsmys i kväll.
Veckan är slut och helgen  tar vid. I kväll blir det väl lite lets dance på tv. Kollar nog inte på På Spåret, det får bli en datorvisning senare.
I morgon är det SOVMORGON !!!! Skönt, börjar tycka det är väldigt jobbigt att gå upp på morgonen. Förstår inte att det blir så här för ett par år sen hoppade jag upp tidigt om det så var vardag eller helg. Men nu...Nu kan jag ligga och dra mej till både 9 och 10 om jag är ledig. Men i morgon ska jag på spinning kl 11 så då får det inte bli så lång sovmorgon.
Kylan har kommit tillbaka i kväll är det -12,3 grader på termometern i köket. Brrr. Och kallare ska det visst bli i helgen. Hmmm vill inte ha det vill ha vår och varmt och bad i poolen.....Men det får väl vänta ett par månader skulle jag tro.
Nu ska jag sätta in maten i ugnen och jag tror jag ska överraska guben med en liten drink före maten....Ja så får det bli.




see you

Snart Fredag

Torsdag em och jag har slirat hem från jobbet. Betydligt bättre väglag nu på hemvägen än det var i morse i alla fall på landsvägen men i Torshälla var det bedrövligt...Vet inte om Eskilstuna kommun glömt bort Torshälla eller var de höll hus, plogat vägarna har de i alla fall inte gjort där borta.
Efter en god kopp kaffe tänkte jag fixa lite middag till kvällen och sen dra iväg på gympa. Ska bli kul som vanligt och sen hem och kolla Robinson det drar ihop sig till final, spännande värre. Intrigerna tätnar hur ska det gå hur ska det gå....
Imorgon är det fredagsmys och på lördag söndag är det ledigt  !!! Vilket betyder sovmorgon och det är det man får tänka på i morgon bitti när klockan ringer kvart i sex.
Nu blir det köttfärssås och spagetti.



See you

Slirigt värre...

Var det på vägen när jag åkte hem, och rutan frös på ungefär hela tiden så man inte såg ett dugg. Lånade gubens bil idag kändes bättre med en lite större kärra än min lilla pärla. Och snön bara vräker ner....Tror aldrig det slutar, får se om jag tar mej till jobbet i morgon. Men guben hade varit duktig och plogat vägen tills jag kom hem i alla fall. Tur att jag skippade spinningen kändes skönt att komma hem efter jobbet. Till kvällsmat blev det ärtsoppa och en liten liten semla (hemmagjord) (förlåt Josefin att vi fuskar) Men det var riktigt riktigt gott, bulle mandelmassa och grädde en härlig kombi eller hur ?
Nu har vi kollat in Robinson (på en ONSDAG) ska visst vara i morgon också, de vill väl få färdigt alla avsnitt innan melodifestivalcirkusen drar igång kan jag tro. Och man upphör aldrig att förvånas, vilka jäkla skitstövlar det finns i landet och att många av dom söker sig till detta programmet :) Men man kanske blir så där knäpp när man inte får tillräckligt med käk och bara solar och latar sig. Förresten så orkar man väl inte så mycket när man inte får nåt i magen men man tycker ju att det vore rätt bra att aktivera hjärnan lite grann i alla fall och inte bara snacka skit och intrigera.....Men men det är ju sånt som folk vill se och höra så det är nog klippt med mening!
Nu kanske det är dags att gå och sova om man måste åka tidigt i morgon för ovädrets skull. Sov inte så mycket natten som var, många tankar som rör sig i huvudet, kanske blir bättre så småningom. Fick i alla fall klart i dag att jag börjar mitt nya jobb den 1 Mars, ska bli jättekul !! Men först en introduktionsdag nästa onsdag, blir spännande att träffa de nya arbetskamraterna och höra företagsledningen berätta lite mer om företaget.
Nu ska jag kolla snöläget....



see you

gåshud



http://www.youtube.com/watch?v=g7dH5BYKYp0&feature=rec-fresh+div-r-8-HM






see you

Dance

Jag hittade den, titta och njut : Ryan och Ellinor i Your ex-lovers dead :

http://www.youtube.com/watch?v=FhXtietJZr4&feature=related#





see you

Snö snö snö snö snö

Nu faller snön tungt härutanför. Jag tycker faktiskt det räcker nu !!! Vill inte ha mer vill har vår och sommar !!! Vintern blir så himla lång med all snö....Jag vill inte ha mer ! Och jag som ska till jobbet om några timmar och sen hade jag tänkt gå på spinning efter jobbet men vet inte om jag vågar....Kanske måste försöka slira hem istället...Var i alla fall på gympa i går och det var som alltid skitkul. Marie kör ett jättebra pass med fart och bra musik och inte så mycket hopp och det gillar ju jag och mina knän :)
Efter dusch och shake (min kvällsmat) så blev det Mästarnas mästare en av favvoprogrammen just nu. Och jag måste säga att jag faktiskt ändrat uppfattning om Tomas Brolin. Trodde han var en dryg festprisse som inte skulle klara av en enda tävling men  han kämpar på ordentligt, riktigt duktig faktiskt och en otrolig tävlingsmänniska. Ja det är de ju allihop naturligtvis annars hade de ju inte klarat allt vad de klarat med VM guld och OS guld och alla andra medaljer de har. Det är i alla fall ett kul program att titta på.
Sen skulle Guben ha datorn så jag fortsatte framför tv och ramlade till slut in på femmans So you think you kan dance. Vilka talanger: Såg ett par som dansade nån form av modern dans och det var så jäkla vackert !!! Nästan så det föll en tår.....Har försökt hitta numret på youtube men inte lyckats annars  hade ni fått se det....
Får se om jag kan hitta det senare...
Ta hand om er i snöovädret, nu ska jag dricka kaffe.



see you

Tänk

att det är så känslosamt att titta på Spårlöst...Jag bölar som en kalv vareviga måndagkväll. Det är så härligt !!
(Och tur att guben har innebandy så man slipper skämmas) Fast förresten varför ska man skämmas för att man är blödig, finns väl ingen anledning egentligen. Nej det är skönt att släppa fram alla känslorna !! Men det kanske är så att när har lite stökigt på jobbet, och man håller "igen" lite grann (som jag vet att jag gör men inte borde) så är det kanske inte svårt att man bölar så fort det blir lite sentementalt på tvn eller om man ser nån sorglig eller romantisk film.....Fast jag kan ju böla för annat också så klart, nån sorglig musik nån sorglig text eller så.....
Idag blev en lång och ganska intensiv dag och inte lär det bli lättare dagarna framöver. Blir lite extratimmar men det  går nog bra det med, hoppas på lite mer att göra än förra veckan som var bedrövlig...
Idag festades det på smörgåstårta, ajajaja det var inte bra för kaloriintaget....Får ta tag i det i morgon och då blir det gympa också Jippiii!!!
Nu är klockan alldeles för mycket för mej som ska upp tidigt så nu får det bli lite bok och sen GODNATT  !!






see you

Snart läggdax

Nu är klockan alldeles för mycket och det är dags att krypa till sängs för att orka med en ny lång arbetsvecka.
En slapp helg är till ända, lite fest lite jobb lite tv och lite friluftsliv, helgen har runnit iväg med en jepards hastighet (vilken liknelse va?) (Jädrars vad filosofisk jag blev)
Tog en lång sparktur med Maxen på eftermiddagen, var faktiskt riktigt skönt när man väl kom iväg. Fast nog är det väl trevligare när solen skiner eller hur ? Men men vi får väl hoppas på februarisolen, den brukar ju bränna rätt bra......I alla fall genom de skitiga fönstren :) Ska kanske ta ner julgardinerna snart....Då brukar det ju kännas som lite vår i alla fall.
Dagens söndagsmiddag blev ugnsbakad lax med rostade rotfrukter mumsigt värre. (Tog faktiskt ett glas rött till det eftersom det hör och häpna fanns kvar sen igårkväll)  Eftersom våra söndagsmatvanor är uppochner : Sen frukost sent förmiddagskaffe sen lunch och sen inget eftermiddagskaffe så hoppar vi raskt över kvällsmaten också det fick bli en härlig fruktsallad !!


Berra var som sagt ute på fm och skejtade runt Mörbyloppet, men han ville inte vara med på bild
(så här är en på de som gjorde loppet)


Nu ska jag ladda batterierna inför veckan genom att lägga mej och läsa min
spännande bok och kanske sova några timmar. Man kan ju alltid hoppas i alla fall.
(På att man får sova) En sista bild bara : Min passion just nu är :

Och




see you

Molntuss

Tänk igår när man jobbade då sken den där f..baskade solen men idag när det är ledigt från jobbet söndag och allt då visar den sig inte bakom alla moln....Typiskt. Men det får väl bli en promenix ändå, moln till trots.
Har börjat dagen väldigt slött sovmorgon sen och lång frukost och nu har guben och Maxen gett sig ut på en skidtur. Vet inte riktigt vad jag ska göra, boken jag läser just nu lockar naturligtvis och soffan ser ju jädrans skön ut.....
Tänk om det bara vore en liten solstrimma så man kunde värma lite choklad och gå ut och sätta sig på sparken och mysa, är inte lika skönt utan solen.....
Men jag tror jag ska gå ut och fota Berra och voffsen lite så ni får se lite bildbevis på min vasaloppshjälte :)


see you

lördagsfrossa

Nu har jag vräkt i mej entrecoute strips och sallad och druckit rödvin, kalorinivån kan nog inte bli högre......
Nu ska jag vräka mig i soffan :)





see you

Jädr......

Och jag som trodde det skulle vara smidigt med att laga ugnspannkaka och använda bakplåtspapper !!! Ingen disk att prata om....och så rinner den där jädrans pannkakssmeten inunder bakplåtspappret !! Så det blir till att diska i alla fall...Men det luktar i alla fall gott...Om pannkakan i alla fall, i undervåningen luktar det bara målarfärg för Berra målar i källaren....Blää men man kanske somnar gott i kväll i alla fall....
Nu blir det gympa





see  you

två dagar in

i denna veckan och vi har tisdag kväll och det betyder gympakväll yippi !! Har äntligen betalat in årsavgiften till Friskis så nu kan jag börja spinningen också, och det längtar jag verkligen till !! Har jobbat lite kortare idag och gjort lite ärenden på stan, och nu luktar det gott från ugnen: ugnspannkaka vankas till kvällsmat. Men jag tar nog min portion efter passet, har grundat med en apelsin och lite kaffe så det går nog bra i alla fall. Hoppas bara det finns varmvatten till badet när jag kommer hem....Får väl tjata lite på guben så han sitter nere i källaren och eldar på :) Ett avlappnande bubbelbad är precis vad jag längtar efter.
Snön bara faller och faller, så mycket snö som vi har just nu har vi nog inte haft på många år tror jag. Dessutom är det nästan slaskväder bara -1 när jag for hem från jobbet. Så det var riktigt sörjigt på vägen.
Nu ska jag klä om till gympadressen, och hoppas att knäskyddet torkat på elementet (hade "glömt" det i tvättmaskinen och hittar inte mitt andra) (har väl lagt det på nåt "säkert" ställe förstås)(typiskt mej :))
Så jag får väl dra på mej det fuktigt.....¨




see you

prestationer

kan bedömas på olika sätt...Jag satt ju naturligtvis och hejade på Eskilstunas Anna Nordqvist när det gällde priserna på Idrottsgalan men det blev tji...Men hon har flera år på sig hon är ju för sjuttsingen bara i början av sin karriär och Annika Sörenstam fick också kämpa några år innan hon fick några priser. Men jag tycker i alla fall att hon är otroligt duktig Rockie som hon är.
Får nu se vem som tar hem Jerringpriset nu då ? Hoppas lite på Zlatan faktiskt !






see you

Sunny Sunday

Nja sunny och sunny det var väl inte så himla mycket sol ute i dag men men i mitt sinne är det sol. Har varit en rätt slö skön dag med utflykt på förmiddagen till Västermo för ett gammalt hederligt tuppaware party, länge sen sist, var riktigt kul faktiskt. Många nya grejer har de i plastfabriken och man skulle vilja ha en guldgruva så man kunde handla riktigt mycket....Ja inte plastbunkar för det har de betydligt billigare på Ikea men andra bra ha saker. Mycket kluriga smarta saker, iallafall om man får tro försäljarna. Och de är fiffiga på många olika sätt problemet är ju bara att man har det mesta utav det så man kan ju klara sig utan eller ???
När jag kom hem från förmiddagspartyt så hade guben och sonen varit ute på en skidsväng med vovvsen och hade precis tagit en fika. Sen blev det ju förstås en massa skidor på tvn idag IGEN !!! Men men det är ju kul när Sweden vinner och det gjorde dom i dag. Sen blev det mat, potatisgratäng och kött (typisk söndagsmiddag) gott gott !
Nu har vi precis tittat på Stjärnorna på slottet från i går där det var Kjelles dag, och han är väl för härlig våran Kjelle. Ja jag tycker ju att det är våran Kjelle för han har ju faktiskt bott i Torshälla (som han var snäll och nämnde i TV) och han är faktiskt lika trevlig som han verkar, tro mej jag har träffat han !! Urmysig kille som verkligen är mån om de sina. Och att han var en korvkille, det kan man ju faktiskt förstå, de har god korv på Konsum i Torshälla :)
Nu får man börja förbereda för en ny arbetsvecka, Helgen har gott alldeles för fort men men man blir ju bara äldre och äldre så det är väl tidens gång.......
see you
Se hela bilden

Hästliv

Tänk i kväll slog vi till och vann på hästarna ! 6 rätt på v 75 gav hela 36 kr, wow det kändes bra ! Skämt åsido det är väl alltid kul att vinna men det vore ju kul om det blev lite mer pengar i alla fall.
Dagen idag gick i slöhetens tecken, jag menar vad tänker svt på när man sänder Vinterstudion från kl 10 till kl 18 !!! Inte vill de att folk ska ut och motionera själva i alla fall. Men jag trotsade tvn och var ute med vovvsen ett par gånger i alla fall. Skönt med lite frisk luft !! Och snart är det os då blir det väl ännu värre med tv soffandet förstår jag. Men men det är ju kul med sport också i alla fall när det går bra för oss svenskar. När det går dåligt för dom där svenskarna då är det skit tråkigt :)
Jag vann i alla fall guld i sparkstöttning idag och silver i leta hund bakom lagårn (Max vann guldet i den grenen) och sen tror jag att jag vann guld i matlagning för vi blev i alla fall mätta.
Nu ska jag vinna soffkriget däruppe (bästa man vinner bästa platsen) Heja heja !!



see you

Häftigt !!



cool sida :
http://www.photofunia.com


see you

Allas vår Jerry

Just nu på tv 4 intervju med Jerry kisen Williams, vilken skön polare ! Och vilket tugg !! Hahaha man borde texta !
Härligt mustigt språk han denna Jerry ! Men sjunga kan han absolut.
Idag är det inte så många minus på termometern endast -2 visar den lilla mätaren. Men solen lyser.....med sin frånvaro, hmm jag som ville ut och njuta med varm choklad......Får se om det blir en tur med sparken i alla fall, ja det blir det absolut.
Nu tar Berra ner det sista av julen ; våra traditionella girlanger i köket !! Så nu är nog julen slut i alla fall.
Idag är det Josefins födelsedag, Grattis grattis !! Hoppas du har en bra dag uppe i norr och skickar också en hälsning till syster Anna som i dag har examensdag !! Kramar till er båda !








Ja födelsedagarna står som spön i backen i januari-februari.....
Nu ska jag nog fixa lite innan sparkturen.


see you







kvällspömsig

Så är det då fredagkväll igen. veckorna rasar på i jetfart ! Halva januari har redan gått och idag är ingen vanligt dag idag är det Papas fölsedag hurra hurra hurra !! Grattis pappsen ! Hoppas du haft en bra dag, paket ligger här och väntar på dej !
Lets dance ikväll och jag får lov att säga att jag är imponerad av årets startfält ! Riktigt bra faktiskt ! Ja om man bortser från årets clown mr snickare så är alla riktigt bra ! Ja tyvärr missade jag herr Birro ikväll för jag somnade till en liten stund, det blir lätt så med lite rödvin :) men jag såg snabbreprisen i alla fall....... Nu är det bara till att vänta tills röstsammanräkningen är gjord och om jag får gissa så åker Trend-Elin eller Birro ut ikväll....
Glömde ju ett annat fölsedagsbarn, Isa fyller ju Bolag idag !! /ja inte apoteksbolag utan systembolag/ hurra hurra hurra för henne också !


Födelsedagsbarn nr 1

Födelsedagsbarn nr 2



see you


Gunde

Jag säger som Gunde ; Havregrynsgröt är underskattat !! Man blir mätt länge det är supergott med äpplemos och så jäkla enkelt och snabbt på morgonen !! I love it !!

Se hela bilden











see you

dan efter knut

Nu är glada julen slut slut slut julegranen bäres ut ut ut....hoppas jag i alla fall....Alla julsaker är bortplockade har väl förmodligen glömt nån sak nån stans så brukar det vara, brukar hitta den efter ett par veckor...Och granen barrar betänkligt ! Blir för guben att ta bort ljusen försiktigt och sen klippa ner den i småbitar tror jag. Direkt ner i säcken puts väck med den !! Men tänk vilken tid det tar att plocka bort allting, tycker det går så fort att plocka fram men det är ju iof väldigt mycket roligare. Ta bort är trist !! Men men julen varar ju inte fram till påska tyvärr och man blir ju lite less på grejorna också. Jul är kul men våren är kuligare och det känns som våren kommer lite närmare när man plockar bort julsakerna.
Som sagt grejorna är bortplockade städningen får jag ta i morgon i alla fall på nedre plan övre är klar !!
I kväll blir det gympa och spenat en h ärlig kombination.



see you

Lyxfällan

Kollade in lyxfällan i kväll och det ska jag ju inte göra !!! Jag blir ju bara så förbannad ! Tänk att man sätter sig i skiten med skulder och sen exponeras i tv och får skämmas, får hjälp med att ordna sin ekonomi och därefter får man PRESENTER för att man varit så jäkla duktig !!! Det är väl inget duktigt med att sanera sin ekonomi !! Den tjejen som var med i kväll var shopoholic och hade en alldeles för snäll karl som verkade helt omedveten om vart alla pengarna tog vägen. Tänk att shoppa barnkläder för ca 10000 på mindre än 2 veckor.....Ja jag säger bara det, jag blir så jäkla arg !! Och detta med scrapbooking.....Så många tusenlappar för ingenting. Bara skit !!! Om hon ändå hade producerat saker och sålt dom för en penning men nej nej. Ett par album till familjen......
Usch ska nog inte titta på det där nå mer så kanske jag inte hetsar upp mej så dant, får hålla mej till halv åtta hos mej ! Då får man åtminstone skratta.
Imorgon är en kort 5 timmars dag jippi sen blir det hem och fixa lite. (Psst ska ta ner julsakerna, säg inget till Berra för han vill att det ska vara kvar lite längre men jag är trött på det nu så i morrn åker det ner.......)
Nu ska jag nog knyta ihop mej i sängen med en god bok för jag är lite pömsig....
godnatt godnatt





see you

nästan halva

Januari har redan gått. Och igår var det gympapremiär ! Inte en dag för tidigt, det kändes på flåset och orken :)
Men men det var inte värre än att jag går dit på torsdag igen. Behöver verkligen komma igång, ska bara försöka
fixa medlemsavgiften till F&S också så jag kan återgå till spinningen också. Jag längtar !!!!
Idag börjar jag inte förrän 9 så det blev en liten sovmorgon, skönt ! Och sen har jag ätit gröt till frukost !!!
Hör och häpna det har jag inte gjort på år och dag . Men det var riktigt gott faktiskt med mammas goda äpplemos på och en macka med kaviar så ska jag nog stå mej en lång stund. (åtminstone till fikat :))
halva veckan har gått och i helgen blir det julgransplundring !




see you

Yeah yeah

Nu är det snart dags för gympa !!!
Se hela bilden


see you

forts

Så, nu har jag tjutit klart för den här gången ! Tänk vad blödig man är, det är väl för härligt !!
Här är det kallt SOM VANLIGT !! Men nu är jag banne mej trött på den här kylan, jag vill ha sommar NU !!!
Bilen mår inte bra, Jag fryser och en jäkla massa kläder måste man ha på sej så fort man sticker ut näsan utanför dörrn, katterna fryser, halt är det på vägen och en jäkla massa snö har vi också (det är iofs ganska mysigt) Men denna kyla!!!! 18-20 minusgrader varje morgon och kväll det är banne mej 10-15 minus för mycket. Nej -5--8 grader och solsken det är överkomlig vinter det inte denna vargavinter. Skulle kunna tänka mej att gå i ide ett par månader och komma fram typ i slutet av mars när krokusen börjar spira och alla mina Amsterdamtulpaner tittar upp i rabatten. Gissa om det kommer att bli spännande i vår att se om några av de olika färgerna kommer upp. Svarta och röda och vita, ja jag blandade friskt i lökpåsarna på blomstermarknaden i Amsterdam. Och nu är de nergrävda i rabatten och bara väntar på värmen !!
I morgon kväll väntar gympastart efter jul och nyårsuppehållet  och det är sannerligen efterlängtat. Går ju inte precis att powerwalka på isvägarna, men lite spark har jag ju åkt förstås. Men men det blir liksom lite konstig motion med spark, man liksom bara tränar ena benet i taget :)
Nej i morgon blir det båda benen och lite med armarna också, I Like !!
Men först förhoppningsvis en natt med sömn (ganska sällskynt) och en dags arbete (inte så sällsynt :))





Några bilder från vår härliga vårresa till Amsterdam !!


see you

Snyft snyft

Ja i kväll är det dags !! Snyftprogrammet framför alla Spårlöst !! Värre snyftisar kan man leta efter, och jag faller för det varje gång !!! Tänk vad skönt att få böla av sig ordentligt åtminstone 1 gång per vecka. Och tur för mej att Berra har innebandy på måndagar, så  jag slipper ha publik !! Jag kan sitta och låta tårarna flöda alldeles för mig själv, härligt !!
Nej nu måste jag sluta, det börjar...... återkommer efter programmet för en återrapport.




see you

Vi ger igen

Idag fick jag en av mina julklappar! Vi var på teatern och såg årets lokalrevy, och därefter middag på resturang. Man blir alltid lika imponerad av dessa "amatörer" som ingår i revyn! De är så duktiga på både sång och dans riktigt proffsiga ! Efter revyn blev det god middag och nu är det snart dags för sängen ! En riktigt bra helg är slut och en ny arbetsvecka väntar ! See you

Nu jäklar

Ska det bli nya tag här !! Nu är det dags att ta tag i matintaget och motionen ! Vågen visar alldeles för mycket och nu är det dags för lite ordning i torpet !





see you

Hej mitt vinterland.....

Idag var en riktigt fin vinterdag. Soligt men riktigt kallt men så där gudomligt vackert som det kan vara en snöig vinterdag i Sverige på landet. Jag och Maxen tog en lång sparktur i solen så gudomligt underbart ! Hade inte temperaturen varit så som den var hade det nog blivit en fika utomhus men när det är uppåt -20 så får det nog vara. Hade det varit -10 så hade den varma chokladen kommit fram absolut !! Men vintern är ju lång så det kommer nog !! Tänk att sitta på sparken med varm kopp choklad....mmm man blir som barn på nytt.
Sen har det blivit lite plock och städ i dag och lite tv-sport-tittande. Vinterstudion är nog den bästa sporten på tv tror jag. Gillar att titta på längdskidåkning, skidskytte o sånt däremot har jag ledsnat på slalom och annan utförsåkning. Ganska trist enligt mitt tycke.
Nu i kväll har vi dragit in tvn till  vardagsrummet så vi kunde se på tv med brasan brinnande i kakelugnen, det blir lite mysigare på det viset. En brasa som sprakar och ger ifrån sig en härlig värme det är livskvalite det. Med ett gott glas vin till, då mår man ganska bra !
I morgon blir det revy ! Vi ska se Eskilstunas lokalrevy och sen ska maken bjuda på middag ute   !! Ska bli kul att få sig ett gott skratt, de brukar vara sevärda, vi har sett dom i flera år nu. En tradition i januari.
Nu är det nyhetspaus från filmen på fyran så jag passar på att blogga lite. Ska försöka se färdigt filmen men jag är inte så jättebegeistrad, har försökt se den förrut och misslyckats.....Lite för underlig för min smak jag gillar ju mest snyftare och romantiska komedier :) Filmen heter A beutiful mind och handlar om nån matematiker som är lite tokig....men som tydligen får nobelpris  ;=)
Får se om jag står ut med hela !



see you

Låt oss dansa eller.....

I kväll var det premiär för Lets dance på fyran och det var man ju tvungen att titta på. Och jag har redan fått favoriter ; Claudia  och Mattias !! Verkar vara ett bra år i år Agneta var också helt ok. Men jag älskar allas kläder !! Vilka vackra klänningar !! Helt underbara !! Vackra färger och underbara tyger som bara böljar sig....Men Claudias outfit var inte så snygg men den skulle väl vara tuff förstår jag.
Kvällens middag var kött stekt på sten: För er som inte vet är det en  sorts sten som hettas upp med hjälp av elektricitet och där steker var och en sitt tunnskurna kött och till det har man potatis grönsaker sallad och sås. Väldigt gott och trivsamt ! Vi fick sällskap av Limpan och Mattias alltid lika trevligt att få besök av barnen !!
Korkade upp en flaska mosserande rött i kväll som vi fått i present av vår hyresgäst Anders. Riktigt gott !! Kul med rött mosserande inte så vanligt men riktigt riktigt gott !!
Pratade med min framtida chef i eftermiddag på telefon, riktigt kul och inspirerande, jag längtar verkligen till när jag ska börja där !!
I kväll är det kallt igen ca 22 grader minus brrr tur att man inte behöver ut. Och i morgon är det sovmorgon jippi kan sova tills jag vaknar runt halv 10-10.



see you

snabbvecka

Ja det här känns verkligen som en snabbvecka, ett par dagars jobb och sen ledigt och sen ett par dagar igen och sen ledigt men jag är inte bitter......Det är skönt att vara ledig och ha sovmorgon ! Tänk jag som inte kunde sova på morgonen bara för några år sen, vaknade typ 7 vareviga lediga dag och kunde inte somna om ! Men men det ändrar sig det ändrar sig...Nu kan jag iof inte sova om nätterna men om mornarna då kan jag sova....Vaknar sällan före halv 10 när jag är ledig och det är så skönt ! Men det är klart att man måste ju ersätta sömnen på nätterna med sömn nån gång. Men imorgon börjar jag tidigt så då är det till att sätta klockan på kvart i sex :)
Idag har jag varit och friserat frillan. Mitt hår växer som ogräs och när man har kort hår så måste man klippa sig OFTA !! Det blir inte billigt att ha kort hår inte, iof räcker ju schampot längre hahaha.....
Sen blev det lite shopping på TP och Coop så där rök lite pengar hade ju nästan slut i skåpen.
Nu är det snart dax för kvällens film en som jag tror jag sett förrut men det var nog ett tag sen så jag får nog ta en glutt, får se hur länge jag orkar vara vaken.
I morgon slutar jag 15 så skönt med kort fredag.



see you

-17,7

Just nu temp: -17,7 i köksfönstret, men härinne är det varmt och gott. Luktar ljuvligt i köket, har precis tagit ut en stor lasagne ur ugnen och ätit en rejäl bit var, guben och jag. Tänk det borde man göra oftare men det tar ju en faslig tid och är lite slabbigt får man väl ändå säga. Men gott är det, Mmmmm.
I dag har det blivit småpromenader med voffsen, kylen har ju hängt i och det är inte så jäkla lätt att andas lätt i den här luften. Men Maxen skuttar på och tycker det är så mysigt :)
Nu tror jag att jag ska sätta mej framför kakelugnen som sprakar och läsa nån liten bok kanske...Får se om jag hittar nåt intressant i bokhyllan, har varit dålig på att läsa böcker på sistone är lite av en periodare nu har det varit mycket suduko innan sängdax..... Men jag har många bra böcker på hyllorna så jag hittar säkert nån som jag kan fördjupa mej i. Risken är väl att jag slumrar till men men det gör väl inte så mycket det är ju söndag.





see  you


stömavbott ??

Ja igår när jag precis hade loggat in på MSN och skulle till att ha en givande chatt med syrran och mor min så blev det svart !! Stömavbott som Limpan sa när hon var liten. Inte så kul när temperaturmätaren visar -26 grader....Och guben hade ¨precis tänt i pannan hmm inte bra risken för att pannan kokar är som ni alla vedpanneägare vet uppenbar. Men vi klarade den, och efter ca 1½-2 timmar (ja jag somnade innan) så kom strömmen tillbaka, tack för det !!
Idag visar tempen på ca -22 så det har ju blivit lite varmare :) Ska väl försöka mej på en liten sparktur med Maxen lite senare. Annars blir det nog att sitta inne i dag tror jag. SKönt att vara ledig en sån här kall dag !
Har hittat en ny favvo på Spotify förresten : the Baseballs ! Såg reklamen för deras skiva  Strike på Tv och tyckte den var riktigt cool. Så det blev att leta på Spotify och där fanns den. Det är ett band som gjort om moderna hitlåtar till riktigt 50-60 tals låtar, man tror nästan det är Elvis som sjunger. Skitbra om ni frågar mej.
http://www.youtube.com/watch?v=qcir9CfSlG8





see you

I am the champ !

Nu har jag spöat Berra i både Guitar hero och singstar så nu vill inte han vara med längre....Han ska se på hockey...Typiskt karlar så fort man vinner vill de inte vara med längre. Jag går och sover.





see  you

-27 grader

Var det på temperaturmätaren på bilen i kväll när jag kom hem och körde in i garaget ! Brrr...Då är det skönt att komma hem och lyktan lyser på trappan och det är varmt och skönt. Och att vara ledig i morgon är ju inte heller dumt.  Skönt för lilla pärlan att inte behöva ge sig ut i kylan utan kan stanna kvar i (kall)garaget hela dagen !
I kväll är det ju nästan helg igen, lillördag och allt. Men inte ett skit att se på tv. Tror jag ska utmana guben på lite guitarhero eller möjligen singstar.....Eller han kanske hellre vill spela lite vändåtta ??? Eller tända en brasa i kakelugnen och sitta framför den och hångla.......Hmm får se vad vi gör....






see you

Njaa

Filmen var så där. Ingen höjdare precis men lite annorlunda i upplägget. Men tyvärr störde jag mej hela
filmen igenom på Angelina Jolies peruk. Eftersom man vet att hon är VÄLDIGT mörkhårig i det normala ja nästan svart så är det inte så naturligt att se henne i Marilynfrisyr. Nej jag satt hela tiden och väntade på att hon skulle
förändra sitt liv och färga håret och se ut som Angelina brukar göra men inte då hon behöll peruken hela filmen. Fast hon var jäkligt lik Marilyn Monroe det var hon.  Nej behållningen var Edward Burns, en heting med glimten i ögat, så charmig och gullig.  ***** till honom !!
Nej nu ska jag gå och sova bredvid min heting: Berra **********





see you

veckovill

Ja man blir lite veckovill när det är helgdagar stup i kvarten. 1 dag kvar att jobba och sen ledig söndag igen och efter det 2 dagar jobb och 2 dagar ledigt.
Gårdagens film får både ris och ros. Lite för mycket krigsscener och pangpang och tortyr för min del men också en hel del kärlek och tårar, i like ! Tänkte mej nästan se en film i kväll också, gubben åker på innebandy så jag kan gotta mej riktigt i kärlek och tårar. Filmen jag ska se i kväll heter ;Life or Something like it och det är Angelina Jolie och Edward Burns som spelar huvudrollerna. En dvd jag hittade i reahögen på coop ihop med 2 andra (3 för 99;-) De andra två var Allt flyter en oerhört rolig svensk film och så en riktig snyftare :Love in Manhattan ! Ganska småmysiga filmer för en liten penning. Lättsamt och underhållande och gärna lite snyftvarning de är så de ska vara i alla fall enligt mej.
Det var riktigt kallt när jag for hem i dag i alla fall tyckte lilla pärlan det. Han gillar inte när det är minusgrader...
På mornarna är det ok för då har han ju fått lite upptining med hjälp av motorvärmaren men när jag ska hem på kvällen...nej nej det är inte kul för lilla bilen. Vi får hoppas på lite lindring av kylan snarast !!
I morgon blir lite längre jobbdag än planerat men det får gå det också, ledigheten hägrar på onsdag.
Och sen blir det korta dagar resten av veckan, skönt skönt.
Nu blir det filmtajm.




see you

Back in LKPG

Tog en tur ner till mor o far i det fagra östergötland idag. Vi var bjudna på söndagsmiddag och fick med oss son med flickvän. Blev en lite väl spännande nerresa för bilen höll på att lägga av men det ordnade sig efter lite fix och trix av Berra i K-holm. Som vanligt bjöds vi på mycket god mat, trerätters förstås och innan vi for hem alla mors goda kakor. Tack tack för allt !
Nu är snart helgerna slut för den här gången bara en liten röd dag kvar mitt i veckan. Ganska så skönt med en ledig dag så där mitt i....Blir en ganska lugn arbetsvecka med många halvdagar för mej ! I morgon är det omskyltning, ut med julskyltning och in med det nya. Ska nog slänga ut julen här hemma också i veckan tror jag....Det är ju kul att plocka fram men lika så kul att plocka bort det för då känns det lite som om våren är på väg. Men det verkar som det blir en kall vår iallafall de närmaste dagarna.....Kylan håller i sig !
Ska nog sluta nu för om fem minuter börjar en film på femman som jag ska försöka ta mig igenom. Åter till Cold Mounain, har tänkt se den flera gånger men det har inte blivit av men nu nu ska jag nog göra det.
Som vanligt sov jag ju på vägen hem i bilen så jag ska nog hålla mej vaken hela filmen. Dessutom sov jag uruselt i natt så jag får försöka hålla mej från sängen tills jag blir riktigt trött..... Nej nu börjar den.




see you


Snökul

Det är kul med snö !! I alla fall om man heter Max och är en Golden Retriver !! Han fullkomligt älskar vintern ! Snö och kallt är hans favvo, och han skulle kunna vara ute hela dagarna, det är nåt som är säkert ! Idag tog vi en tur med sparken och det var så mysigt !
Nyårsaftonen spenderades med grannarna, trevligt som det brukar. Vi har knytis så att den som hyser festen inte ska jobba ihjäl sig för att utfordra gästerna. I år hade jag förrätten och chockade vännerna med trattkantarrellsoppa som det verkade att de gillade....Huvudrätt blev file och gratäng och efterrätt chokladformar med dajmglass...Så gott så gott alltsammans men man är ju inte van vid trerättersmiddagar så magen stod i 4 hörn efter middagen. Och då var det dags för sällskapsspel, i love it !! Absolut överens hette det första och det gick väl sådär....Men nästa spel gick desto bättre så slutet gott allting gott !!  Ett trevligt avslut på 2009 !!!
Fredag lördag har gått i slappt tempo, men det är väl skönt att bara slappa .......
I morgon ska vi fara ner till Mor och far för lite mat, hoppas på bra väglag och ingen snö.
Nu börjar ett nytt år 2010, hur svårt kommer inte det bli att skriva dessa siffror, undrar hur många gånger man kommer att skriva fel ? Ett spännande år väntar. Nya bekantskaper nya utmaningar ska bli så kul !!
Funderar på att skaffa skidor.....Ja på längden alltså ingen utförsåkning för mej inte men kanske kanske att mitt sista minne från längdskidåkningsspåren har suddats ut. Men jag vill ha bra grejor om jag ska göra ett försök, kanske ska sväng till affären med skidor i....I dag när solen sken och snön låg vit och fin hade det faktiskt varit kul att testa. Men men som ni säkert vet så slutade ju min skidkarriär nån gång på högstadiet när far min vallat fel och jag kom sist i skolans skidtävling. Får se om jag KANSKE gör ett nytt försök nån gång, den som lever få se...
Nu  har vi ätit god mat, druckit ett glas vin, svurit över v75 hästarna och snart somnar vi väl framför tvn som vanligt....Robinson vs Stjärnorna på slottet får se vilket man sover bäst till.
Kanske ska kolla om det säljs några justa skidor på blocket........Nej jag håller mej nog till sparken!


see you