Regn hos mej

Hur är det hos dej ? LIte kyligare denna vecka än förra, men eftersom en annan varit på jobbet från morgon till kväll hela veckan så gör det inte så mycket . Nu är det bara 1½ arbetsdag kvar den här veckan och så det går nog undan det med. Sen har jag en massa växter i växthuset som ska planteras så jag hoppas på fint väder efter jobbet på lördag.
I morgon bitti ska bilen in på service så det blir den tidig morgon. Hoppas på uppehåll eftersom jag hade tänkt gå från verkstan ner till jobbet och på kvällen gå och hämta den.....Men Yr.no har lovat regn i morgon bitti så vi får väl se hur det blir med det.
Nu blir det tv-soffan

see you

Tårtfrossa

Var det på jobbet i dag när Suhaib jobba sista dan på Docmorris och Solveig skulle på semester, så båda hade varit på stans bästa bageri och inhandlat tårta !! Och jag som går på LCHF !!! Tårta ingår INTE i den dieten !!
Tyvärr för de såg jädrigt smaskiga ut, Men jag var ståndaktig och tog bara en liten liten bit av den ena, bara för inte göra givarna besvikna...Och då menar jag en liten liten bit, knappt så jag kände smaken men jag tog den med grädde och bär på för det är ju i alla fall nyttigare än marsipan, dessutom var det mandelbotten och nötter är ju också nyttigt ;) Men gissa om jag mådde dåligt i eftermiddag, magen var i uppror och om det berodde på tårtan vete sjutton eller kanske det bara var inbillning men jag ska inte äta nån mer tårta förrän den 16 Juni det är helt klart !!!!


Som sagt Suhaib jobbade sista dagen hos oss idag, kommer att bli tomt efter honom, vi har ju
kämpat ihop o drygt 2 år så det kommer att kännas konstigt när han inte dyker upp igen. Men han är ung och vill ju naturligtvis inte stanna kvar utan vill framåt och utvecklas, så Lycka till ! Vi ses säkert snart igen !

Nu har det jäkla fotbollssparkande börjat, EM-uppladdning EM-träningsläger, EM-träningsmatch EM EM EM EM jag är trött på det redan innan det börjat.....

Nu håller jag på att steka frukostplättarna, sen ska jag nog läsa lite i nån trevlig bok innan jag kryper till kojs.


see you

Sommarmiddag

Idag hade Xtravaganza sommarmiddag på restaurang P2. Jag hade lite tid emellan jobbet och middan så det fick bli en tur till Tuna Park. Först var jag in på Plantagen och inhandlade lite blommor och en gurkplanta och lite jord, fasiken vad jord det går åt om sommaren och tungt är det, bra armträning :) Sen blev det ett varv inne på köpcentret och den här gången koncenterade jag mej på skor och främst Ecco snyggskor. Skulle försöka hitta ett par mörkblå sandaletter men det verkar lögn i tusan att få tag i.....Det allra flesta är svarta eller om de möjligtvis var jädrigt mörkt blå man kanske inte ser skillnad.....Eller också så var det klarblå med skyhöga klackar nåt som varken jag eller mina knän tycker är speciellt bra och praktiskt. Nej får nog bli ett varv till denna gång i stans skobutiker.
Sen blev det veckohandling på coop (ja jag hade kylväska med mej till mjölken) och sen blev det P2.
En mycket god buffe väntade oss ca 20 st xtravaganzare som slutit upp tillsammans med våra coacher Emily och Camilla. Passade även mej som kör LCHF, jag skippade bara brödet och rotfrukterna. Vatten i glaset och kaffe med en bit choklad till efterrätt, Det var så gott. Och under middagen hade tjejerna satt ihop lite tipsfrågor om varandra typ sånt som man bara kunde gissa på och jag lyckades pricka in alla utom ett !! Så det blev delad första pris och där fick jag en sån här


Så nu är det bara att blåsa upp och hoppa runt ;) Nej vars det är en balansboll med
'tillhörande program så det ska jag väl kunna klara någon gång.
Middagen avslutades med att vi alla deltagar fick varsin ros, jätte gulligt !!!

Nu är det dags att krypa till kojs för i morrn blir det ett träningspass innan jobbet !


see you

Raskens Ida

eller möjligtvis Karl-Oskars Kristina, så kände jag mej idag när jag hjälpte Berra med att sätta potatis. Jag tyrar inte mer  hörde jag om och om i huvet men det var bara att kämpa på, Jag är ju stark och i mina bästa år eller ???? Ont i ryggen och ont i armarna fick jag i alla fall är ju inte precis van vid sånt arbete men nu är det gjort i alla fall och skönt är det ! Och vi hann innan regnet kom också ! Kan inte låta bli att tänka på programmet Bonde söker fru, tänk om de skulle låta de små söta töserna som söker att sätta potatis en eftermiddag.....När det blåser halv storm, man får verkligen skit under naglarna det kan jag lova.....Nej fram för ändring av konceptet, spela in på höst och vinter när det verkligen visar sig hur det är att vara bondhustru ! Inte bara sommarsött med sköna bad, grillning och rosevin på altanen....Det är klart att det finns också men allt är inte rosenrött !!


Nu har jag iallafall tagit itu med kvällsmaten och den består i kväll av squash-blomkålssoppa med ostflarn till mej och skogaholmare till Berra. Får se om han gillar soppan men han får väl äta sig mätt på mackorna annars....


Sen ska jag ta mej ett välbehövligt bad, denna gången i badkaret inte i poolen, lite för kallt för det
idag.
Imorrn blir det jobb igen och på kvällen sommarmiddag med Xtravaganza, ska bli kul.

see you

Rekordsnabbt

Gick helgen, och nu är den slut.....Lång jobbfredag, massor att göra (det var ju lönefredag) Och sen var det lång jobblördag också, blev en timme längre en den brukar men det gick ju bra det med, sen hem och koppla av i värmen, lite grillat och ett och annat glas rött blev det också :) Eurovision stod på tv-tablån, och tänk VI VANN !! Ja egentligen var det ju Loreen som gjorde det åt oss men visst är vi för jäkla bra på schlager ialla fall om man får tro tidningarna idag !
Idag var det dessutom Mors dag ! Fick besök av 2 av barnen, den tredje har ju tyvärr lite långt för att komma sådär appropå ! Men jag fick både blommor och present och dessutom lagade de lunch till mej,Tack för den omtanken ;) Måste säga att jag har lyckats med dom alla tre ( ja Berra har väl hjälpt till lite förstås) Älskar er ungar, hoppas ni vet det !!


Här ett gammalt foto på hela glada familjen !!

Och jag måste ju passa på att Ge en stor Grattis Kram till min lilla mamma också !!


Puss på dej Mamsen !!



see you

Fredagstrött

Efter att ha sovit minimalt i natt, vet inte varför, tropiskt varmt eller för mycket te eller vad det nu var så sov jag närapå inget men hoppade upp när klockan ringde kl 7. In till stan för ett träningspass innan det var dags för jobbet kl 10.
Sen följde en jädrigt intensiv dag, det var ju gubevars lönefredag så folk shoppade på som bara den ;) Så dagen gick riktigt fort utom möjligen de sista timmarna när kunderna tunnandes ut (ja inte kunderna men kundtillströmmningen ialla fall)
VÄl hemma var maten på grillen, salladen plockade jag i växthuset och rödvinet smakade inte finkel, mao en härlig fredagskväll.
Nu har jag dessutom sett Markus Schenkenberg på Lets dance, he made my day, vilken snygging !!!!

see you

Solig nästan som semester

Idag var en helt underbar dag, som tillbringades i solen vid poolen !! ÄNTLIGEN !!  Tempen visade 26 grader och solen sken från en klarblå himmel när jag slog upp mina ljusblå så det fick bli en tidig promenad med Max innan solen blev för varm för den stackarn med all päls. Sen blev det pooldamsugning och så var det äntligen badpremiär 2012. Så härligt som jag har längtat ! Det blev sammanlagt 4 dopp i dag, struntade i dammråttorna och bara njöt av solen och det varma vattnet. Dammet får vi ta i tu med en annan molnig dag.  Njöt av en bok, lagade förstås mat och kaffe till jobbaren (Berra)  och nu i kväll grillade jag lite korv till kvällsmat som vi intog i pergolan med ett glas vitt i solnedgången, ja jag säger bara det Sverige när det är som bäst !!



nu ska jag kolla om Loreen tar sig till finalen på lördag.

see you

Lovely





see you

Bowlingkväll

Hemma efter en härlig bowlingkväll med jobbet, vi startade efter jobbet med taco-buffe ! Väldigt god mat, och passade för alla, vegeterianer och Lchf are och vanliga ätare ;) Det fanns en massa grönsaker, köttfärs, biff fajtas och kycklingfajtas, räkor, ris tortillas hårda majsbröd och tacochips. Och sen en massa såser till så gott så gott.
Sen drog vi igång bowlingen the amerian way. Man gick loss på 2 banor, och bytte hela tiden. Synnerligen smart sätt blev inga väntetider alls, flöt på så bra.
Själva resultatet blev väl som vanligt ingen höjdare för mej men vad gör väl det, vi hade superkul i alla fall. Det måste vi göra om (men då ska jag inte köra bil hem utan dopa mej med lite vin, hihi)

Nu ska jag nog knyta mej snart för i morrn är jag ledig och det ska bli badpremiär i poolen, SOM JAG HAR VÄNTAT !!!!

See you

Nya recept

Ja jag älskar ju som sagt nya recept och har hittat flera roliga sajter med LCHF recept. I kväll har jag gjort en getostpaj, framtida luncher pajskalet består av mandelmjöl, ägg sesamfrö fiberhusk och smör. sen fyllde jag med getost lite parmesan creme fraich grädde och ägg. Luktar gott, hoppas det smakar lika gott :)
Kvällsmaten blev en improvisation med lax i ugn, färska örtkryddor en smörklick och en rejäl klick creme fraiche salt och peppar. Guben får sin älskade kokta potatis till och jag kör sallad.
I morrn blir det bowling och tacobuffe efter jobbet, tur att det är mycket grönsaker till taco får skippa bröd och tacochipsen den här gången och gå loss på grönsaker kött och ost !
Men först blir det ett träningspass i morgon bitti, jobb hela dan och sen förlustelser på kvällen. Och dan därpå är LEDIGT och då ska banne mej premiärdoppet bli, nu ikväll var det 23 grader i poolen så det hinner nog bli ett par grader till. Hoppas bara det soliga vädret fortsätter, men det verkar det som det ska.



ser smaskig ut va ?



see you

Jobb jorå

Det fanns det allt när jag kom tillbaka.....Så dagen gick fort så fort. Hade en timmas lunch så det blev en lång-promenad i solen, hur skönt som helst. Ska nog inhandla en sån där termosmugg så jag kan ta med mej en kopp kaffe ut på lunchen, har ju nära till Ån där det finns plats att sitta och njuta i solen. Fick bli grillad kyckling och sallad till lunch och nu i kväll har jag gjort Kesoplättar, äntligen ett sätt att äta Keso. Jag har ju försökt så många gånger och jag klarar inte konsistensen riktigt. Har provat smaksatta och naturell men det närmaste jag kan få i mej är Kesella gärna Vanilj eller hallon smaksatt. Men nu när jag försöker låta bli kolhydrater så får jag trycka i mej den naturella där också men med ett gäng bär så blir det ett smaskigt mellis ;)
Försöker mej på ett par veckor med LCHF diet nu så man kommer i någotsånär form när det ska bli fest. Känns ju lite roligare om klänningen inte sitter som ett korvskinn....Har fyra veckor på mej !!!


see you

Semestervecka

Tänk vad fort en semestervecka går, vips efter den börjat så är den slut.....Men jag har haft en jättehärlig vecka, det är väl därför den gått så fort förmodligen. Den började i strilande regn och slutade i sommarvärme ialla fall.
Första dagarna tillbringades i Lund hos Sandra och Daniel, mysigt ! Det är en underbar liten stad, att strosa runt i mysiga restauranger och cafeer, affärer och kullerstensgator. Ja ja mina ben är ju inte så förtjusta i dessa och förstås gjorde jag ett platt fall vid en av mina promenader på stan, Resultat ; blåmärke på handen och ett litet märke på knät, men det är ju det vanliga med mej, kan inte hålla mej på benen. Vill tillägga att jag var spiknykter !!!
Vi tog en tur till Tirups örtagård, det har blivit ett måste för mej när jag besöker dottra, en härlig oas ett par mil utanför stan. De har plantskola, fik och en mysig butik med allehanda prylar i som te, honung, trädgårdspryttlar och temuggar mm mm.
www.tirupsortagard.se titta in får ni se. Jag kunde ju den här gången köpa med mej en mängd växter också, härligt det blev en hel del i bilen.


Resten av tiden i Lund-Malmö tillbringades med att leta klänning till det stundande bröllopet, jag tror jag besökt varenda damklädesbutik och provat otaliga varianter, men till sist hittade jag en som får duga.  Sista dagen i Lund för mej tog jag mej en tur till Botaniska trädgården, så underbart med all blomprakt, där fick kameran jobba lite .
På onsdagskvällen hämtade jag Sandra vid jobbet och vi for upp till gamla Eskilstuna igen. Här träffade vi på kära syster och systerdotter och mor och far. Torsdagen blev det grillkalas för Daniel som fyllt år. Huset fullt av gäster och grillat kött i mängder med goda tillbehör, jag tror alla blev mätta och belåtna. Lilla Selma som var på besök charmade alla, en riktig sötnos.
Fredagen blev det en tur till stan igen och lite grillning i Ekbacken på kvällen och igår hade vi Tacoafton här hemma, tjejerna spelade spel i köket medan grabbarna kollade nåt jädrans fotbollsmatch framför tvn.
Nu är det söndag, Sandra har åkt hem och huset är tomt och tyst..... Vi ska ta en tur in till stan och spela lite minigolf har vi tänkt eftersom solen skiner så varmt.
Så nu är det bäst jag fixar till mej innan jag blir upphämtad.


see you

1 Maj 2012

Ja här var det helg igen, och underbart soligt vårväder !! Igår blev det ju jobb förstås, nån måste ju jobba även fast det är valborgsmässoafton, mycket folk på stan, och många som handlade, kunde knappt stänga i tid !!
Sen blev det att fara hem och ta hand om hunden när nu guben farit iväg på jobb. Jodå nu är han i gång med vårbruket, äntligen !!!


Härligt att se jag älskar en nysådd åker !!
På eftermiddagen nåddes vi av bilder från Eskilstuna på våldsamma upplopp ja det
var närmast krig i stan mellan nazister och motdemostranter. Polisen hade förmodligen
trott att det inte skulle bli så stor sak men det blev våldsamt på många platser i stan, får se följderna i morgon  när jag ska till jobbet. Hoppas inte för mycket är sönderslaget bara. Trist att sånt ska behöva
förekomma, Man blir rädd ......... Hoppas bara Polisen lärt sig att förbereda sig till nästa gång !


Kort jobbvecka väntar

see you