Regn

Hela tiden.....Ska det aldrig sluta...Men men det får väl regna i en vecka till då, sen får det vara bra för då börjar MIN semester !! Ska bli så skönt med 3 veckors ledigt, som bla ska tillbringas med bästa Amanda, en tur till Gotland och bara lata dagar !
Men först 6 dagar kvar att jobba.
Gårdagskvällen tillbringades hos Grannarna med god mat, gott vin och många skratt. Synd att vi inte kunde kubba men det får bli nästa gång när vädret är bättre.

See you

Ledig !!


kvällssol

Det behövs inte så mycket, bara en sol, en god middag och ett glas rött och käre maken på andra sidan bordet, sen har man ett guldkorn att minnas länge.... En härlig kvällsmiddag i pergolan gjorde min dag,
Egentligen är det inte min dag utan det är Sandras födelsedag, första året på länge som vi inte firar nere hos henne i Skåne, känns lite konstigt faktiskt.....Men vi ses ju snart på Gotland, då får vi fira i efterskott ska bli riktigt kul !!
Är ledig i morgon, så man får väl hoppas på en solig dag....


see you
 
ps jag älskar dej <3

Då var det dags igen

För lite jobb igen, känner mej så där peppad, men men det är ju bara att köra på lär väl ha en hel del att göra skulle jag tro. Idag kommer Makarna Andersson-Pettersson hem från bröllopsresan, hoppas ni har haft en underbar vecka, vädret har ju varit på er sida i alla fall snälla ta med er det hem


see you

Tystnaden

är slut, nu har jag äntligen fått tillbaka rösten igen, kanske inte helt igenkänlig men ändå, jag kan i alla fall prata utan att jag får ta i från tårna,,,,så i morrn blir det en sväng till jobbet igen, har varit därifrån alltför länge nu har väl en hel hög jobb som väntar kan jag tro så morgondagen lär gå fort, Har ledsnat på att sitta här hemma framför tv och dator, inte kul i längden.

nu ska jag nog försöka mej på att sova ett par timmar innan det är dags för dusch och jobb.
see you

Hur mycket regn finns det ?

Verkar som Gud Fader släppt på stora slangen.....Det regnar och regnar och regnar, ser knappt slut på eländet ! Tur i oturen att man ligger under täcket och tycker synd om sig själv, nejvars jag ligger inte under täcket hela tiden men det är tur jag inte behöver prata med nån i alla fall för nån har snott min röst :( Hoppas den kommer tillbaka under dagen för i morrn har jag tänkt gå till jobbet igen !! Om inget oförutsatt inträffar förstås......Men jobb i morgon och ledig på torsdag och sen jobb 2 dagar igen det blir nog lagom jobbvecka med den här förkylningen tror jag.
Kollar film och tv hela dagarna så ögonen får sitt i alla fall. Och nu ska jag försöka trolla fram nån liten lunch till gubben.

see you

Pissväder !!

Ja ingen vidare vacker rubrik men det är så det är om man tittar ut genom fönstret....Men jag känner mej pissdålig så det passar ju bra :( Förkylningen vill inte ge sig hostar och hostar och hostar, näsan är inte min vän och inte hals och röst heller så det får bli en sjukdag till för mej....
Men midsommar blev det i alla fall och även om jag inte varit på topp så är det alltid kul att träffa alla goa släktingar nere hos gammelfarfar Stig. Traditionsbundet som få, men så kul. Vädret var väl som det brukar ömsom sol ömsom regn.
Här kommer ett axplock bilder
see you

midsommarfest

Blir det nog ändå fast jag känner mej lite krasslig....Har legat hemma i dag hostig och halsont men hoppas jag motat olle i grinn...dvs blir piggare till imorgon när det är midsommarafton !!!! Vår egen grand old mans helg, farfar Stig 95 still going strong lite tröttare men ack ack om jag bara vare hälften så pigg när (om) jag blir över nittio så är jag tacksam !! Det blir sedvanligt firande med kaffekask sillunch midsommardans kaffe och grillat allt som vanligt !! och som vanligt snapsvisor och massa garv, det är så vi vill ha det !!!
see you

Trodde

Jag var bättre från förkylningen när jag kom hem från jobbet, så vi körde på med grillat couscous-sallad och lite jordgubbar till efterrätt (ja man måste passa på när solen skiner eller hur ) men nu börjar jag känna mej så mosig igen......Har lite feber också inte mycket men för en annan som har 36,2 i normala fall är 37.5 faktiskt feber....får nog inta ett par alvedon och så blir det sängläge....får se om det blir nå jobb i morrn,,,,,

Man kommer inte undan......

Förkylningen kommer ifatt en, förra veckan körde jag hårt med echinagard när halsen gjorde sig påmind... Och jag klarade mej, det gick över. Men men säj den lycka som varar för evigt, nu sitter jag här med ont i halsen igen och näsa som täpper till och ett huvud som värker. Och nu är det försent för echinagard droppar för halsonda har satt sig ordentligt. Så det blir till att överleva dagarna på alvedon  och nässpray, för det är ju
midsommar om 2 dagar!! Har ju i alla fall ingen feber, alltid något !! 2 dagar kvar att jobba !


see you

Sommar

Finns den ??? Ja den tittade i alla fall fram i lördags mellan 15-23, men sen verkar den ha försvunnit igen....Men det är ju för sjuttsingen midsommarafton på fredag !!! Då MÅSTE det vara sol och varmt !!! Fast det är klart vi brukar ju kunna klara oss ändå nere hos släktens grand old man, Farfar Stig ! Bara hjärtat är med så behövs ingen sol och värme, vi klarar oss ändå (och de är klart att snaps och brännvin värmer oss lite grann....)
Bara 3 dagar kvar att jobba sen är det ledigt igen !!
Visar en härlig bild från i lördags från festens äldste och bruden. Det är ju tradition att när brudgummen försvinner från brudens sida vid middagsbordet så blir det pusskalas för övriga män med bruden och vise versa och lilla Farfar traskade runt borden tillsammans med övriga för att ge bruden en kyss, så härligt !!


Ja vi tjejer ville ju inte vara sämre så när bruden försvann på toa så ställde vi ju
naturligtvis upp oss i kö för att pussa på  Daniel. som såg ganska besvärad ut !


Men efteråt var han ganska nöjd :)



Mamsen var ganska nöjd också som synes :)

see you


Tröttmössa

är jag och säkert många med mej efter den här intensiva helgen. Började med torsdag kväll då det börjades planera bord, gjordes dukning och mer plandering. Fredagen blev det till att göra snittar till champagne-minglet, Fixa med björkar, tält. Sen blev det lördag morgon och regnet öste ner......Var inte så kul att plocka blommor till kyrka och bord i hällande ösregn men vad gör man  ?? Det är bara att plocka på sig regnrock och se glad ut. Vi följde väderprognoserna på nätet och det började se illa ut men sajterna lovade sol framåt eftermiddagen...Och så blev det....När klockan var halv´tre och vi anlände till Husby Rekarne kyrka tittade solen fram !!!! Det blev så underbart som vi ville, och för att citera Amanda (Daniels kusin) så var det som en dröm när de båda gled fram i kyrkan till pampig musik och det var just Underbart av Kalle Moreus !! Så vackra som en dröm var det faktiskt, och näsdukarna kom väl till pass.
Sen följde en vacker vigselakt med psalmsång, och solosång och ringutbyte och så sade de båda JA !!!!
En härlig stund !!
Och när vi kom ut från kyrkan var det precis så skönt som vi ville, Sol och kärlek i luften.
Champagne-minglet gick som en dans i solskenet, kul tipspromenad och goda snittar och mycket trevliga människor.
Sen följde Bröllopsmiddag med sång tal och många skratt. God mat som avslutades med en sagolik bröllopstårta med brudparets favoriter choklad och jordgubbar som huvudingredienser.
Och sen drog dansen i gång, och som vi dansade......Ojojoj var länge sen jag hade så himla kul, härligt band som spelade alla de bästa låtarna !! Vi höll igång och vips var kl 2...hoppsan vad klockan gick fort... Men det gör det ju när man har roligt. De sista gästerna trappade av, vi rensade borden och strax före 4 var vi hemma igen, så trötta men så nöjda och glada, det var verkligen en perfekt eftermiddag och kväll.

Idag är vi trötta i både ben och ögon, men lokalen är städad och det är dags att snart gå till sängs för en ny 4-dagars vecka, det stundar ju midsommarfest om en vecka, då blir det party igen !!!!



Önskar er all lycka !!!!

Vackraste Paret


Bröllopsyra !!

http://youtu.be/3er2Ioxs0zA


see you

Imorgon....

Nu är alla förberedelserna så gott som klara för morgondagen. Ska bli så roligt och nu verkar det som om vädret ändrar sig IGEN !! Sol från kl 16 låter väldigt bra !! Fotbollen rullar på, har suttit i fotbad och nu målat tånaglarna röda och fina....Imorrn bitti ska jag plocka blommor till kyrkan och sen rullar det på ; Lilla Sonen.....Blir en ärbar man .....Blir till att ladda med ett dussin näsdukar till kyrkan ....Det kommer att bli så fint ! Vilken härlig tradition det är med bröllop, mycket jobb förstås för brudpar och övriga inblandade men det är ett kärt besvär åtminstonde för mej, jag tycker sånt är roligt !! Vad gör man inte för sina barn eller hur ?? Det spelar ingen roll hur stora de är, de är i alla fall mina små barn och man gör ju allt för dom ;) Man blir ju lite nostalgisk när en sån här stor dag nalkas.....Man tänker tillbaka när de var små......ojojoj vad mycket minnen det kommer......Jag minns när han skulle vara på Ikeas barnpassning (som var väldigt nytt på den tiden -83) När tjejen fråga vad han hette svarade han Kalle Karlsson !!!! och vi hann nog bara 2 avdelningar innan vi hörde i högtalarna Daniel Petterssons föräldrar till barnpassningen, Daniel Pettersson föräldrar till barnpassningen !!! Och alla fotbollsmatcher och pingismatcher och framförallt Basketmatcher man suttit vid sidan och våndats......Det var tider det.
Och nu börjar ett nytt kapitel, Make !!! Stort lycka till i framtiden önskar jag er !!




see you


Kavlat och kavlat och kavlat...

Bagare blir jag nog inte tror jag, visst är det kul att baka det tycker jag verkligen, men att stå och kavla
160 hjärtan var ansträngande för min lilla handled.....Ja ja jag vet jag behövde ju inte göra alla i kväll men men när man ändå skitar ner köket så .....
Nu är det i alla fall gjort . Nu blir det nog sängen, 2 dagar kvar att jobba, och i morgon kväll kommer fransoserna igen !!



see you

5 dagar kvar....

Det börjar dra i hop sig.......


see you

NEJ !!!

Vaknar med ont i halsen !!! Får inte bli sjuk, inte nu inte den här veckan !! Har massor att göra, och massor att se framemot ! Det blir till att inta echinagard varannan timma och  hoppas man motar Olle i grinn....
Får väl smaska lite på min ost som jag fick av de snälla ungdomarna från la France.....kanske med ett glas rött till....GIllar ju inte wiskey tyvärr annars hade det kanske varit bra för förkylningen...Men det har ja ju ingen heller.......
Nej upp med huvet och ut med bacillerna och fram med gula och blåa tröjan, här ska hejas på Sverige.....om jag orkar....


see  you

Åkte ner ....

För rutchkanan i sockerträsket.....Blev så jädrans sockersugen och när det stod en öppnad coca cola här i köket efter helgens svensexa kunde jag inte stå emot, jag drack DIREKT UR FLASKAN......Usch och fy men jädrar vad gott....och jag som inte ens tycker om cola.....Men så kan det bli ibland då trillar man dit fast man inte vill.
Svensexan verkade i alla fall ha varit lyckad, huset stod kvar, och den blivande brudgummen var väldigt nöjd !
Nu är det mindre än en vecka kvar till den stora dagen !

Nu är söndagsmiddagen klar, väntar långväga gäster Systerdotter med pojkvän och kompisar så det blir till att ta fram franskakunskaperna, hihi som om de skulle finnas nån stans ;) Nej vi får nog ta till armar och ben och Elodie som tolk (stackars tös) om vi ska få nån konversation.

Som sagt allt är förberett lammkött, potatisgratäng och sallad och lite paj till efterrätt, kan berätta att det luktar i alla fall jädrans gott.




see you

Oh nu är det igång....

Blä och fy nu är EM igång ....Tänker bara se Sveriges matcher...och kanske bara sista kvarten det är ju i alla fall då det avgörs !! Behöver inte sitta och glo 90 minuter, händer det något spektakulärt så lär man få se det om och om och om igen på varenda jäkla sport och nyhetsprogram !!!
Men Berra hade i alla fall godheten att sitta och grilla och äta tillsammans med mej i kväll i lugn och ro, innan han sprang in och kollade vad det nu var för match, mej kvittar det :) Ska upp till MIN tv ( i sovrummet) ok kolla in nån film som skulle gå på trean
http://youtu.be/3fRNIdZe05I

Men den här kan jag bjuda på för han är så söt !!!


Har provgjort en mingelrätt till nästa lördag, blev riktigt god om jag får säga det själv. Får äntligen användning för all min torkade svamp !!





see you

Grilla grilla grilla

Tänka sig det blev grillat i kväll igen....I kväll blev det grillad korv, bröd till Berra coleslaw till mej ! Man måste ju passa på när solen skiner och det är så skönt ute.
Tog ett träningspass efter jobbet, och sen hem och duscha för att nu blivit lagom trött i soffan.
Nu är det bara 1½ arbetsdag kvar den här veckan, skönt med ett avbräck mitt i veckan !
Nästa vecka blir fullt ös i 4 dagar, sedan ledigt igen. Och då blir det kul ! Förberedelserna är i full gång bara hoppas på att vi får fint väder ! Men men Bröllop ska ju ha lite regn också sägs det men det får bli lite det.



see you

Grattis Sverige !!

Idag fyller Sverige, ja iallafall hissar vi flaggan för vårt land idag. Har varit en riktigt solig och härlig dag, Linn kom hit i går kväll och sov över, fick en mysig dag tillsammans. En långpromenad, kaffe i solen grillning nu i kväll. Väntar på att Guben ska ta kväll så vi kan äta efterrätten.


Gick en kvällspromenad med Voffsen och njöt av sommarens gröna som verkligen slagit till, grönare än så här
tror jag inte det blir ute !

Humlorna jobbar för fullt som ni ser, det surrade för fullt i de färgglada blommorna.


Men för en del har det blommats färdigt.......



see you

Redan trött

på EM-fotbollen är jag och då har det inte ens börjat....Bara träningsmatcher och guben sitter som klistrad. Tänk om man finge hälften så mycket uppmärksamhet som den där jävla bollen får...Hur man ´kan sitta så jädrans inne i matchen så man varken hör eller ser kan jag inte förstå ???? Visserligen har ju vi tjejer definitivt väldigt mycket bättre simultanförmåga än grabbarna men vaddå?? Kan man inte ens äta samtidigt då är det illa tycker jag. Får väl sitta i min ensamhet och kolla nån film eller så....Och sen gnäller han över att du har ju sett alla filmer !!! Ja va tusan ska jag göra då när det bara är sport sport sport på dumburken ??? Knyppla eller sticka har aldrig varit nåt för mej, inte sen den gången i småskolan då fröken talade om för mej att jag inte var nåt ess på att brodera .....Sen blev det hatämne nr 1....enda ämnet jag lyckades få anmärkning i dessutom, var ingen hit för mej.
Nej man kanske skulle gå¨i ide några veckor tills eländet är slut. Men sen börjar ju OS också, men det kan jag stå ut med. Där är det ju åtminstonde olika sporter´, lite udda som man inte tittar på så ofta. Så det kan jag tycka är riktigt kul. Friidrott är ju också riktigt kul att titta på händer ju nånting hela tiden. och där får de ju varsin boll (i kast med liten boll....förekommer väl i OS eller) Det var i alla fall med när jag gick i skolan !!
Nej det blir till att kolla in trean i kväll, där visar dom Americas next top model all star, mera ett program i min stil, lite bitchar som slåss och konspirerar mot varann.
Här kommer i alla fall en heja sång till Sverige  2012, vet inte om den är så jädrans bra som föregående år men den sätter sig kvar i skallen ialla fall
http://youtu.be/xmfxEGBr0Tw

See you

Nu är de iaf ute....

Pelargonerna alltså, för solen sken när jag kom hem från jobbet så då blev det lite armgymnastik. Ut från källaren och upp på gräsmattan for Pelargonkrukorna som övervintrat i källaren. De har satt igång med blomning ordentligt men i morgon ska de få lite ny jord också så blir de säkert ännu finare. Har investerat i 2 nya också när jag var nere i Lund, man måste ju förnya sig lite....
Nu ska vi äta lite kvällsmat Berra och jag, och i kväll är jag i alla fall trött....Gick upp halv sex i morse för halv åtta skulle jag vara på jobbet. Så i natt BORDE jag sova sött....Men det vet man ju hur det blir med det : Spela lite wordfued, läsa en bit i en lagom tråkig bok tills ögonen trillar ihop, gå upp och kissa en sista gång (haha som om det skulle vara den sista !!!) och sen släcka lampan ! Man borde ju vara trött då eftersom klockan brukar ha passerat 23 med råge men icke sa nicke KLARVAKEN !!! Sen ligger jag och vänder och vrider på mej timme efter timme....och Berra han bara sover och sover jäkla tröttmössa !! Jag vet inte vad det är med mej, förmodligen övergångsåldern (men jag slipper i alla fall svettningarna) JAG KAN INTE SOVA !!! Ibland har ju månen party och blir full och då kan jag ju alltid skylla på det  men alla andra nätter då ???? Vad ska jag skylla på då ??? Och hur kan jag vara så jädrans kissnödig på natten??? Jag dricker ju nästan inget på kvällarna och undviker för det mesta både kaffe och te men har märkt att det inte har nån som helst betydelse ??? Nej kanske ska ta fram spikmattan från garderoben och prova den ett tag.....Vet ju att det hjälpte förut åtminstonde några nätter !
Nej nu blir det kvällsmat både för människor och djur !


Den som kan nåt bra knep för att sova HÖR AV ER  !!!


see you

regn sol regn sol regn

Ja det är omväxlande väder må jag säga. Ömsom regn ömsom sol, och kylan håller i sig....I dag var lite varmare än i går ca 10 grader men men det är ju för tusan juni !!! Hoppas det hinner bli lite varmare till den 16 i alla fall !
Nu är det mesta i klädväg färdigt i alla fall, klänning skor till mej kostym skjorta och slips till Berra. Vi blir så stiliga så. Och håret är nyfärgat i dag, fick bort det röda som jag fick in sista gången, så nu är det bara mörkt brunt igen.
Har bjudit Berra på mina kesoplättar i dag till frukost, och han tyckte de var riktigt goda faktiskt. Men han tog ju sylt till dom förstås själv föredrog jag blåbär, mitt favvobär just nu, dyra men ack så goda !! Får nog ge mej ut i skogen och plocka lite i sommar......not.
Men nyttiga och goda är dom rackarna !!


Sen hann jag med att plantera lite emellan skurarna så nu är båda poolkrukorna planterade och gurkplantan i jorden i växthuset och sen hann jag med att så lite nya salladsfrö, andra omgången. Men mina fina pelargoner som står i källaren hann jag inte med att plantera om.....får se om jag hinner nån kväll den här veckan, de blommar så fint där inne.


see you

O bilen går bra ???

Javars, lite småkrämpor men det är väl inget som inte en välfylld plånbok och trevlig verkstad kan fixa......Jaja nu är i alla fall servicen gjord, några fel hittades men det är klart bilen börjar få några år på nacken.
jag gillar min pärla i alla fall !



Nu har vi ätit grillat och det var riktigt gott, lilla guben var ute i kylan och grillade medan jag fixade tillbehören;
broccoli till mej och potatis till honom. Nu ska jag provbaka lite inför bröllopet tror jag. Innan finalen på Lets dance som vi naturligtvis måste följa ikväll, Go Molly GO !!!



see you