Handbollssöndag

Guben for på handboll och jag färga håret, olika intressen eller ?? Ja förresten så lyssnade jag på matchen i webbradion, var ju rätt spännande förstås men att stå och kolla en match i  sisådär en 2 timmar hade varken jag eller mina knän lust med så det fick bli hemmavid istället. Men först  blev det en promenad i den fagra vårsolen, riktigt skönt utan vindarna som var i går. 
Nu i kväll har vi följt mästarnas mästare som många andra. Kul tävlingar, imponerad av Annichen, vilken kropp den kvinnan har och vilken charm. Och sen så fokuserad när det är tävling !! Kul att se !
Den här veckan blir väldigt konstig....i morrn jobb ledig tisdag jobb onsdag ledig torsdag och sen avslutning med jobb fre lör.....Ja så är det på våren, helger stup i kvarten !!
Men nu ska jag vika tvätt innan jag kryper till kojs, tänkte mej ett lite träningspass innan jobbet i morrn så det blir till att packa väskan i kväll !



see you


revbensspjäll


blir det på grillen i kväll, om vi nu vågar ta fram den, solen försvinner ju varenda gång vi börjar närma oss den. Idag tog vi en lång sovmorgon och efter det en låång hundpromenad, så härligt i solen även om vårvindarna var friska bitvis. Sen blev det en fika i sol-hörnet vid poolen, där är det lä i alla fall. Och sen var det dags att olja in trädgårdsmöblerna, får se om guben blir nöjd eller om jag varit för frikostig med oljan i år igen....
Nu ska jag skala lite potäter börjar suga lite i magen....
Lite bilder från dagens promenad kommer här :







helgmys

Ja vi hade ju tänkt grilla ikväll, vädret var strålande när jag kom hem vid halv fem. Gick en sväng med maxen och Berra gjorde fredagsstädningen (damsugning och tork av golv) (duktig pojke) Planterade några örtplantor jag köpt på torget, i kruka i växthuset, satt en stund i solen och njöt och sen gick jag in för att förbereda maten. Berra gick för att fixa grillen och då bröt helvetet löst !!! Det började blåsa stormvindar, regnet piskade mot rutan så det fick bli grill i ugn istället, kunde ju inte jaga ut stackarn vid grillen i regnet :(.
Men maten gick att äta iallafall fast det inte blev kolgrillat fast lika gott blev det inte.... Men rödtjutet smakade bra, men lite ensamt (Berra festar ju på starköl) Saknar sällskapet vi haft de senaste veckorna.......
Nu håller guben på med sin nya telefon, han har fri surf och jag har introducerat honom i wordfuet-träsket, hahaha snart är han fast, då kan vi ligga bredvid varann på kvällen och spela med varann, ojojoj så livet har förändrats med smartfones......Nej det är bättre irl även fast jag tycker det är jädrans kul med tekniska mekaniker....
Nu stundar ledig helg halleluja !! Sovmorgon 2 dagar i rad, jäklar den som väcker mej före halv 10




see you

Boxarträning

ikväll åkte jag ner till skolan för ett vanligt gympapass TRODDE JAG JA !! Men det blev ett boxträningspass istället. Det visade sig att Jimmy P som bor här ute  och är just boxningstränare skulle köra ett pass med oss istället för det vanliga tantgympan ! Ojojoj vilket pass....Det var stenhård träning och man körde verkligen stenhårt också, svetten lackade vattenflaskan tog slut  och till sist även orken....Kan knappt röra armar och ben nu ett par timmar efteråt kan bara ana hur jag kommer att känna mej i morgon.....Berra får väl tippa mej ur sängen....Men skönt att det är fredag i alla fall !! OCH ledig helg ! Hoppas Jimmy kör några fler gånger för det var verkligen superkul FAST det var jobbigt ! Brände nog en hel del kalorier så då kan man kanske ta ett glas rött i morgon kväll eller ??
Nej ska nog krypa till kojs nu, i natt borde man kunna sova i alla fall !!




see you

löneonsdag !

Idag var det lönedag, hipp hurra alltid kul med lön ! Vi hade en bra dag på jobbet, mycket folk, trevligt folk bra försäljning !! Hann med ett träningspass på xtravaganza innan jobbet : först cykling sen maskinerna och sen avsluta med lite cykling igen, sen blev det dusch fix med hår och hud och när det var klart en kvart i massage-fotöljen !! Sen är man redo för jobbet ! Härligt !!
I morgon kväll är det vip-kväll på xtravaganza, ska bli kul att se vad de har att erbjuda. SOlen sken i morse men i kväll när jag åkte hem så föll regnet.....igen ;( När det var så fint i går, hoppas veckan slutar med sol i alla fall !





see you

Kent

Har snöat in på Kent förresten, har lyssnat senaste timmen och avslutar med favoriten ;

http://youtu.be/Ap789NFoFos





see you

Gympa igen

Efter en veckas uppehåll (drygt) var det dags för ett gympapass igen, blir inte så mycket av den varan när släkten är på besök, då har man andra roligheter för sig !! Men i kväll kändes det riktigt bra med ett pass i gympasalen. Och att se Anna leda med ett stort leende på läpparna hela passet igenom gör att man tar i ordentligt, så det känns i lederna i kväll kan jag lova. Men det hindrar inte mitt ordinare styrkepass i morgon bitti på xtravaganza före jobbet.
Idag var det verkligen vår i luften. När jag åkte hem från jobbet stod det 14 grader på termometern och solen värmde verkligen ordentligt när jag tog en sväng med Maxen, så underbart. Hoppas bara det håller i sig nu så guben kan komma igång med sitt jobb !! Han börjar gå som en äggsjuk höna här hemma och kastar lystna blickar, ja inte mot mej tyvärr men mot traktor och harv......(ja nån blick kanske jag får också ibland) I helgen ska det bli 15-20 grader varmt, synd bara att Gradzik inte fick njuta lite värme när de var här, men så är det i Sverige i april, ömsom sol ömsom regn och ömsom is ! Man borde ju ha vant sig efter nästan 54 år på denna jord men man längtar lika mycket varje år efter den sköna vårsolen ! Våren tror jag är den årstid jag tycker mest om, men i år har den varit trög. Men en nysådd åker är bland det finaste som finns.
Och i växthuset gror det för fullt, är sugen på att köpa lite mer plantor, får se om det blir en sväng i helgen. Mer jord måste jag oxså införskaffa. Lite tomatplantor, lite örter gurka och squash får det nog bli också tror jag ! Sen är det bara att vänta på skörden !


lite bilder från dagen !
Nu ska jag dra mej tillbaka till sängen, köra lite wordfeud och sen blir det (förhoppningsvis) ögonlocken ihop !



see you

Helgen

har flugit förbi och nu är det söndagskväll och snart dags att krypa till sängs igen....Blev inte så mycket grillning som vi tänkt, vädret satte stopp för de planerna ialla fall i fredags. Det fick bli grillad kyckling i ugn i stället, det gick bra det med. I lördags kväll blev det korvgrillning i Ekbacken, så en grillning hann vi med i alla fall när Fransoserna var här, det får bli fler gånger i sommar !!
Idag körde vi en riktig söndagsmiddag :Slottstek potatis sås och gele, Så gott så gott  och sen en äppelpaj till dessert ! Annars har jag inte gjort ett smack den här helgen, (förutom att jobba några timmar igår så klart)
Skönt att bara ta det lugnt ibland.
Nu är det en jobbarvecka som gäller igen, och värmen ska komma till nästa helg Härligt !!!!
Då kanske man kan få lite vårkänslor, och gubben kanske kan komma igång med vårsådden också !





see you

SM-GULD

Jaa förlåt att jag skriker men det är så härligt att Brynäs !! Laget i mitt hjärtat har tagit SM GULD SM GULD SM GULD !!! Jag har hållt på detta lag sedan urminnes tider ja iallafall sen början av 70 talet och nu är de bäst i SVERIGE igen !!
Härligt att de lyckades idag när jag inte hade nån större lycka på bowlingbanan haha !! Vi tog ett par serier i kväll, riktigt roligt med mor och far, Gradziks och så Berra och Limpan och jag´. Pappsen överraskade med ett otroligt spel i andra serien 4 Strikar i rad !!!! Mycket bra spelat , och mor med sin speciella teknik slog mej i andra också, bra jobbat mamsen !! Kul var det i alla fall !!
Jag var ledig idag så då passade jag på att fixa till gliporna i växthuset tillsammans med min assistent Amanda G 16 år i går :)  En viss kattherre vid namn Theo kryper nämligen in i huset och lägger sig PÅ MINA ODLINGAR !!! det är klart det är ju varmt och gott därinne ingen blåst utan skönt skönt men han plattar ju till salladen !!! Men nu har vi stoppat hans inbrytningar med tegelstenar, hahaha där får han chi !!

Nu ska jag krypa till kojs, i morrn är det jobbardag igen och blir det inte snö hagel och drivis så ska vi nog få till lite grillning i morgon kväll !!





see yoou

Slut på ledigheten

Japp nu är mina lediga dagar slut för den här gången, jobbet väntar igen...Men det får väl gå det med, det är ju faktiskt ganska kul att jobba också.
Men jag har haft några härliga dagar med familjen. I fredags kväll vankades det ostfondue i Ekbacken, det var väldigt gott, och jag tog fransoserna på orden, Man måste dricka mycket vin till .....:(
I går hade vi en härlig solig cykeldag, Amanda och jag. Vi cyklade till Hjälmaren och kände på vattnet . Synd vi glömde fikat men det fick vi när vi kom tillbaka till Ekbacken. Däremllan såg vi huset från en lite annorlunda ställe och hälsade på en liten soldyrkande krabat, vårens första orm !!
Sen tog vi cyklarna till Mörby där det bjöds på grillmiddag, smaskigt !! Idag tog vi cyklarna tillbaka till Ekbacken, like kyligare idag. Gubbarna var duktiga och fällde ett par björkar medans vi nervöst kollade på innifrån huset. Men de var så duktiga så !!
I kväll har det varit hockeyfinal igen och Brynäs laget i mitt  hjärta hade chansen att avgöra på hemmaplan, men men Skellefteå kämpade emot tappert så vi får ta hem titel nästa match istället. Nu är det dags jag kryper till kojs låååång arbetsdag i morrn ..




see you

dag 2

sämre väder idag men det får väl gå...In till stan med gubben och lämna lite av det värdefulla som
rinner i mina ådror, sen blir det väl lite shopping också skulle jag tro.
På eftermiddagen funderar jag på om jag ska våga mej på en långpromenad bort mot ladeby....Om vädret håller i sig ialla fall.
Nu far vi

see you

Semester

Första semesterdagen av två är avklarad och solen sken faktiskt !! Det var ju det ja sa att den skulle göra när fransoserna kom :)
Det  blev mycket frisk luft i vårsolen. I morron kväll blir det fondue afton i Ekbacken, ska bli så gott för det var länge sen sist.
I morgon ska jag och göra en insats för sjukvården...nämligen lämna blod igen. Det känns väldigt bra efteråt och jag får på något konstigt vis ny energi. När jag lämnat första gången för sisådär 5 år sen så var jag helt slut och sov en hel eftermiddag, men det var bara den gången nu blir jag pigg som en mört efteråt !! Känns så bra att göra nåt som kan få stor betydelse för någon stackare som behöver lite extra rött. Men jag ska påpeka i morgon att min systerdotter som lämnar blod i Frankrike faktiskt får ett glas rött efteråt, här blir det "´bara" kaffe juice och mackor.....Men det är klart 10 30 är väl lite tidigt för vin och jag har ju faktiskt bilen dit;(
Men man kan ju önska iaf....
Men jag uppmanar verkligen alla som kan att lämna blod, tar bara lite av din tid och kan betyda så mycket för andra ! Och kanske man själv hamnar i den situationen att man behöver lite extra vem vet.  gå in på
www.geblod.nu och anmäl dig idag !!

Nu ska jag se Brynäs spöa Skellefteå igen



see you

Träna igen

Nu blir det snart dags för att fara in till stan. Tänkte ta ett träningspass innan arbetsdagen tar sin början, var ett bra tag sen jag visade mej på xtravagansa....få se om jag kommer ihåg apparaterna :)
Sen blir det jobb till kvällen och sen ett par dagar semester !! För ikväll kommer bästa grannarna, Delar av familjen Gradzik, ska bli så kul att träffas igen för det var så länge sen sist ! Hoppas på bättre väder än vad det är nu iallafall !

see you

uppe före tuppen

Idag var det en VÄLDIGT tidig start på jobbet för mej, redan kl 0700 var jag på plats och sen flöt det på hela dan. Har flyttat en del av lagret och det tar tid må jag säga. Men skönt när det är gjort. Inga döda punkter här inte.... Nu är det bara 1 dag kvar att jobba den här veckan, sen är det semester ett par dagar, härligt ! HOppas bara vädret blir lite bättre tills dess för just nu skvalar det mot rutan :( Blä blä !!
Ska fixa lite käk till gubbarna här hemma sen tänkte jag dra ner på ett gympapass, behöver röra på fläsket efter helgens frosserier.

HEJA BRYNÄS !!!




see you

Sommarsött

Måste ondgöra (vilket jäkla ord förresten) över detta program som min käre make är så förtjust i !! TÄnk om de kunde vända på programmet och visa hur det är när vinden viner snön ligger djup och huset inte går att få varmt och varmvattnet är slut elen blinkar och gubben måste ut till djuren tidig morgon och sen kväll och däremellan en sväng till skogen för att hugga lite ved ???Jag menar bara att som programmet är upplagt nu är det rosenrött skimmer, solnedgångar grillningar och mysiga stunder på stranden...och det är klart att det där finns där också, (ja kanske inte stranden) (inte här hos oss i alla fall) men det är ju ganska så sällan det händer. En bonde har alltid nåt att göra på gården, de få stunder han kan slita sej är få räknade, jag undrar om de små töserna som söker till programmet är medvetna om det. Hur det är på våren när det är vårsådd eller på sensommaren-hösten när man knappt ser till karl för det är jobb mellan 6-23 varje dag, ja verkligen varje dag !! Och få vara beredd på att vara ensam på valborgsmässoafton för då ska det sås eller harvas eller skippa kräftskivor i augusti......Nä visa det rätta livet på landet, får se hur många som är intresserade då ??? Men jag vill inte byta, tro inte det jag trivs som fisken i vattnet med min käre bonne, efter 30 år vet man hur det  är !! Ska han vara ledig får man dra iväg med han nånstans långt från traktorer och tröskor.

  en väldigt beskedlig bonde :)

see you


10 minuter kvar....

Tills Berras favoritprogram börjar säsongen 2012 : Bonde söker fru !! Kan inte förstå varför han tycker det är så jäkla kul....HAN HAR JU EN FRU !!!!! Men jag inbillar mej att det är de tjusiga traktorerna och tröskorna och harvarna han kollar på.... Är väl bäst jag gör honom sällskap och kommer med glada tillrop ibland så han inte glömmer bort mej och anmäler sig nästa år.....Får då blir det till att skriva brev, jag vill ha min bonde kvar !





see you

Burr

Usch idag var det kallt ute på promenaden, vi hade vinden i ryggen tills vi vände .....det var dumt  att vi gjorde det för sen blåste de snålt!
VI körde ut hönsen för det var dags för årliga mockningen av hönshuset och de frös dom stackarna och ville in, men a man got to do what a man got to do, dvs Berra.....Nu blir det kaffe !!




see you

Påskledigt

Nästan hela Påsken har gått och bara en dag ledig till innan ett par dagars jobb igen. Har som vanligt varit soligt men inte så varmt som vi varit bortskämda med de senare åren. I år var vi en tapper skara som samlades till Påskfirande här på Mörby, med god mat och dryck och mycket skratt.  Köttbullar, prinskorv janssons sill och strömming är traditioner vi inte vill vara utan samt de som alltid perfekt kokta äggen :) Ja ni kan ju gissa vem som har ansvaret för dom.....Nämner inga namn men personen är mej väldigt nära, börja på A och slutar på nnika.....
Idag har vi mest slöat, jag bjöd mina gäster på fiskgryta och till dessert en passionscheeskake, syrlig och god iaf i min smak. Nu har gästerna farit hem och vi ligger på soffan och käkar av de sista pralinerna. Om 3 dagar blir det party igen för då kommer käraste grannarna tillbaka !! Då ska jag passa på att ta lite semester så Amanda får rå om moster riktigt ordentligt !!




see you