Stockholm hela dan

Möte hela dagen i dag i Stockholm, och magen är i uppror. Den klarar inte av att sitta still en hel dag, blir helt fel. Uppblåst och galen !! Uppe med tuppen kl 5 och tåget avgick 712 framme kl 835 sedan tunnelbanan till Liljeholmen där vi gick en liten promenad till konferanslokalen, där det blev lite kaffe och macka och frukt. Sen blev vi sittande i lokalen fram till kl 1210 då det blev lunch (ja vi hade en bensträckare på ca 5 minuter) Lunch grönt (!!)potatismos med fisk sås och sallad, efter det mera kaffe och sen möte igen till kl 15 mera kaffe  och sen en avslutning till kl 16 30. Därefter rusade vi till tunnelbanan och tåget hem till E-tuna där vi var ung kvart i 7. Hmm en lång lång dag sittande på rumpan mest hela dan inte många steg blev det i dag inte. Nu har jag suttit i soffan och kollat in superstar och snart ska jag krypa till kojs tror jag för i morrn blir det tidig morgon igen. jobbar 730 -14 i 2 dagar men sen är det semester (har ni hört det förut ???) SÅ SKÖNT !
Imorrn fyller guben år hurra för honom  och vi ska ha lite kalas. Så nu ska jag sova, god natt god natt



see you


tidig morgon

Oj idag fick man kliva upp tidigt tidigt, klockan är nu 0610 och jag har ätit frukost och gjort mej i ordning, om knappt en timme går tåget till stockholm. Får se om man kan slumra till lite på resan, annars lär eftermiddagen bli en enda lång gäspning Zzzzzzzz. Hoppas arrangörerna gör dagen intressant ! I kväll blir det rotmos, ser redan fram emot kvällsmaten.




See you

ps

Ja om ni inte förstod förra inlägget så blir det SOL och VARMT i Chamonix nästa vecka, bara så ni vet. När ni fryser om händer och huvud och häcken....
(HAHAHA)
Förresten är Mariette bäst i Idol 2009, så det så !!




see you

3 dagar kvar

Att jobba....I dag var det full rulle på jobbet fram till kl 15 ungfär sen dog det ut... Skönt att kunna gå hem lite tidigare för en gång skull. För i morgon blir en heldag i Stockholm, möte hela dagen med en tågresa på 2 timmar dit och 2 timmar hem eftersom det är en jäkla massa arbeten på vägen. Så det blir tåg+buss+tåg åt båda håll...Hmm inte kul . Hoppas mötet blir givande i alla fall. Där ska vi få reda lite på hur framtiden kommer att se ut, ska bli spännande.
I kväll var det lite gympa som gällde, sista passet för veckan för torsdag har vi ju kalas här för guben. Så då får det väl bli en långpromenad i stället.
Tittade på Yr.no norska vädersajten ni vet 
   

I morgen
30.09.2009

Lettskyet
18° Flau vind, 1 m/s fra sørvest

Lettskyet. Flau vind, 1 m/s fra sørvest. 0 mm nedbør i døgnet.

Torsdag
01.10.2009

Delvis skyet
15° Flau vind, 1 m/s fra vest-sørvest

Delvis skyet. Flau vind, 1 m/s fra vest-sørvest. 0,5 mm nedbør i døgnet.

Fredag
02.10.2009

Regn
14° Svak vind, 2 m/s fra nordvest

Regn. Svak vind, 2 m/s fra nordvest. 0,5 mm nedbør i døgnet.

Lørdag
03.10.2009

Delvis skyet
16° Svak vind, 2 m/s fra vest

Delvis skyet. Svak vind, 2 m/s fra vest. 0 mm nedbør i døgnet.

Søndag
04.10.2009

Klarvær
15° Svak vind, 2 m/s fra vest

Klarvær. Svak vind, 2 m/s fra vest. 0 mm nedbør i døgnet.

Mandag
05.10.2009

Kraftig regn
17° Svak vind, 2 m/s fra vest-sørvest

Kraftig regn. Svak vind, 2 m/s fra vest-sørvest. 11 mm nedbør i døgnet.

Tirsdag
06.10.2009

Klarvær
20° Svak vind, 2 m/s fra vest-nordvest

Klarvær. Svak vind, 2 m/s fra vest-nordvest. 2,1 mm nedbør i døgnet.

Onsdag
07.10.2009

Klarvær
22° Svak vind, 2 m/s fra nordvest

Klarvær. Svak vind, 2 m/s fra nordvest. 0 mm nedbør i døgnet.

Torsdag
08.10.2009

Klarvær
21° Svak vind, 2 m/s fra nord-nordvest

Klarvær. Svak vind, 2 m/s fra nord-nordvest. 0 mm nedbør i døgnet.

     

 

Vill bara visa hur vädret blir i Chamonix nästa vecka :) Då är jag där i shorts när ni har tagit fram vantar och mössa...



see you

 

 


4 dagar kvar

att  jobba och därav 1 i Stockholm på möte !! Yes yes den här veckan kommer att gå som en dans... Och på torsdag fyller guben 58, tänk vad tiden går....Men han är pigg ändå haha ! Nu kom han precis hem från innebandyträningen, still going strong, inga brutna ben i dag heller. Det gäller att röra på fläsket så länge man kan, själv har jag tagit det sedvanliga spinningpasset efter jobbet. Sen blev det dusch och nu tänkte jag kolla in idol-programmet som gick tidigare i kväll.
Dagen på jobbet gick rekordfort, pang bom så var klockan 18 och vi skulle stänga, tack för det televerket flera såna dagar tack. Så går den här veckan fort som f-n. I morrn blir en lite kortare dag och sedan ett gympapass, sista för den här veckan.
Har börjat med stegräknaren igen förresten. Vi har ett lag på jobbet som ska försöka gå runt jorden !! på typ 90 dagar. Ska bli kul att försöka sig på. Har idag gått ca 9000 steg +  spinningpassets ca 8000 så det blev en bra början i alla fall. Få  se hur fortsättningen blir, på lördag när man sitter i bil+flyg+bil lär det ju inte bli så många kan jag tro. Men nästa vecka blir det till att promenera som tusan i alperna med stavarna, härligt i solskenet !!
Nej nu ska jag kolla kvalveckan i idol 2009-




see you

Shoppingtur

Idag skulle vi ta en sängshoppartur guben och jag. Vi for iväg till en möbelaffär här i krokarna och skulle titta på ny säng gubevars. Bredvid möbelaffären var en husvagnsaffär och där hamna vi... Kollade in både nya och begagnade, tänk om man hade obegränsat med pengar....Vilka vagnar det finns ujujuj. Sen gick vi över till möblerna, köksbord stolar soffor och tv-bänkar...mycket fint fanns att se. Sen for vi vidare till Willys och handlade lite mat och for vidare hemåt. Då slog det oss ; Vi glömde titta på sängar !!! Det var ju det vi skulle göra  !! Men det fanns så mycket annat att titta på så vi glömde helt enkelt bort det. Ja jag var in en snabbis på sängavdelningen när Berra vattnade fiskarna, men sen glömde vi helt enkelt bort det.. Det måste vara åldern...Demensen kommer snabbt ibland. Nu har vi kollat lite på blocket efter husvagn och kanske hittat en intressant men vi får se vi får se hur det blir.....
Kommer väl försent som vanligt... Med min gube blir det lätt så.....
Nu är det dags för sängen, en ny arbetsvecka tar fart i morgon. Bara 5 arbetsdagar kvar sedan SEMESTER !! och på onsdag blir det en tripp till Stockholm för möte, ska bli nice.
Natti natti alla vänner




see you

Rödbetskok

Hur länge kokar rödbetor egentligen, jag är hungrig nu !! Ska testa kokta med fetaost och parmaskinka bör väl vara gott eller ???




see you

lönelördag

Idag var det lönehelg och jag var på jobbet helladdad. Men av detta blev inget.... Inte speciellt mycket att göra, ja det kom kunder stötvis men inga stora hordar precis, kändes hellugnt. SKönt vi hann till och med en kopp kaffe, ja inte tillsammans men ändå ibland hinner vi ju inte ens med det. Efter jobbet stannade jag till en stund på TP där var det fullt med bilar så de märkte nog av Lönehelgen. Handlade lite presenter till Guben som fyller på torsdag jag talar inte om vad, vem vet han kanske läser min blogg nån mörk natt...... Men det blir nog bra i alla fall !
Sen blev det en promix med Voffsen, både  han och jag längtade till skogen men inte svampskogen den här gången, det blir det nog i morgon ! Sen var det hem och vila benen och förbereda kvällens mat: fiskgryta som vi intog tillsammans med D och J. Berra undrade vad huvudrätten skulle bli, det var väl ingen höjdare för honom men jag ( och jag tror  även gästerna) tyckte det var riktigt gott. Fisk räkor grönsaker med en smak av saffran samt en bit gott bröd en både hälsosam och mättande måltid.
Sen blev det tv och här är ditt liv med Jan Eliasson, en mycket fasinerande person. Så mycket värme och humor och humanitet i en person, honom kan vi vara stolta över från svensk sida. Han har gjort mycket för världen och han verkar vara vid god vigör så han kan nog göra flera underverk, om han får chansen.
Men nu är det väl dags för en kvinnlig gäst Ingvar !! 3 gubbar på raken, fram för fler kvinnor !!!


Nu ser guben på sin favvo sport Speedway (mitt hatobjekt nr 1) och jag sitter och leker framför datorn. Lyssnar på Spotify och spelar spel, men det börjar dra i ögonen så det är nog snart dags för nattsömnen. Och i morgon är det sovmorgon YES !!!


see you

idol-vånda

Ja vem ska man välja Piotr eller Calle ?? Tycker båda är charmiga på sina speciella sätt: Calle lite lågmäld småleende myskille och Piotr som juryn tyckte var som Björnen Baloo och jag kan bara hålla med en stor varm människa med mycket hjärta. Men ska jag gå efter sångprestation så får det nog bli Calle, tycker kanske inte Piotr håller måttet hela vägen. Vem ska jag rösta på ??? Har inte bestämt mej än ska nog lyssna lite mer på de båda men rösta ska jag.




see you

Tidig kväll

Oj vad vi var tidigt färdiga i kväll, men när man hjälps åt så går det fortare. Maten blev suveränt god, potatis palsernacka rödlök och vitlök rostat i ugnen fläskfile i gräddsås (7% Fet) med mjukost i  och vitkålssallad och lite rött vin i glaset....Kan det bli bättre.
Men i morgon är det jobbardag så det får bli en tidig kväll i kväll.





see you

Sveriges affischnamn

Ja idag har vi besökt Sveriges största ute i världen: Ikea och Hm ! Och det blev lite shopping på båda ställena. Det är konstigt med Ikea, trots att man inte har behov av nåt när man åker dit så när man kommer till kassan så har man hela kundvagnen full och det kostar minst 500 kr....Med lite smått och gott som man hittat på sin väg genom varuhuset, lite ljus här lite servetter där en och annat glas lite plastburkar mm mm. Ett genialiskt företag det må man säga.
På Hm hittade jag ett par jeans och en skjorta och lite trosor så jag är ganska nöjd. Och med Limpans röda kort blev det riktigt bra pris oxå tack för det.
Nu är det kväll och jag har varit på gympa och tagit ett snabb-bad och krypit i pyamasen. Nu ska jag kolla Idol på datorn och sen blir det natti natti....




see you 

V-ås idag

Idag är vi lediga både Limpan och jag och det blir till att dra till Västerås, lite fönstershopping Ikea och andra affärer, ska bli mysigt att bara glida runt så här dan före lön ;)
Nu väntar jag bara på att hon kommer och plockar upp mej.


see you

ost och vin

Hejsan svejsan i höstnatten ! HÄr var det livat här var det fest....och det är bara onsdag :) I kväll har vi haft personalkul, först blev det en fet pizza med lite rödtjut och sen blev det vin och ostprovning ! 2 vita och 2 röda samt 4 ostar , mums fillibabba. En trevlig tillställning efter jobbet. Och jag ÄLSKAR sörmlands ädel....en grönmögelost från Flen... Så jäkla god, jag lovar prova den med ett sött vitt vin till och ni smälter det smakar gudomligt !!! Vad skönt att sitta ner och prata skit och skratta en kväll utan prestationskrav och maner. Hur coolt är inte det ?
I morgon är man ledig och hur skönt är inte det ?? Då tar vi en sväng till Västerås Limpan och jag, få se vad vi hittar på. Ikea och Billiga Nisse kanske ??  Ska bli nice. Nu har jag kollat in Idol 2009 och jäklar vad de rasar favoriterna.... Får se vilka som håller hela vägen, jag hoppas ju på Jon men man vet aldrig.... Imorgon är det 3 månader kvar till julafton kanske dags att börja köpa julklappar ???




see you

höstblåst

hohojaja hohojaja det blåser i träa idag.....En liten höststorm tror jag det har kommit. Inge skönt med hundpromenaden i dag men men den måste ju göras.
Idag var en kort dag på jobbet och sen lite veckohandling som vanligt. Och nu har jag gjort kvällsmat, väldigt jobbigt idag färdig ärtsoppa att värma :) gott när det är kuligt ute.
Själv är jag omklädd för att åka på gympan. Andra motionspasset för veckan och på torsdag blir det ett tredje, jag är på gång nu.....
Idag var det meningen att Pooldukskillen skulle komma och titta på poolen, och säga vad han tänkt göra med vecket i botten som de påstod skulle räta ut sig i värmen !! Det har det inte gjort, få se om vad som görs, tömma poolen och lägga ny eller dra på nåt vänster inte vet jag och jag struntar i hur bara de fixar det !! Som tur är påtalade Berra det när vi gjorde besiktning så det står med i protokollet. Men som sagt han SA att han skulle komma efter 3 idag men nu är kl efter 6 och han har fortfarande inte dykt upp så jag tror inte han kommer. Typiskt hantverkare eller hur ??
Och en sak till PÅ FREDAG ÄR DET LÖN !! Hur kul är inte det ??? Och om 11 dagar åker jag, hur kul är inte det ?? Ja jag vet att jag tjatar om semestern men det ska bli så jäkla kul och skönt att komma iväg och hälsa på familjen Gradzik nere i  alperna. Jag längtar.......


see you


spinningkväll

Måndagar har blivit min spinningkväll. Jobbar till 1815 sen en sväng förbi Limpan för att klä om och snacka lite, och sen in till F&S för ett spinningpass. Full fart från morgon till kväll, men det är ju så här i början av veckan man har energi till det.....Sen avtar den dag efter dag efter dag till att försvinna helt på fredag kväll.... Då somnar man i soffan vid halvåtta helt utslagen !! Kan det vara åldern eller vad tror ni ??? Kan inte minnas att jag var så slut när fredagen kom förr i tiden. Då var det minsann ingen vila på helgen som gällde. Nej party party i tonåren och sen när man blev stadgad och mor då var det full fart i helgen på fotbollsmatcher basketmatcher pingismatcher och friidrott  mm mm. Då var det upp kl 7 på lördagen för att sitta i en idrottshall för att kolla in otaliga pingismatcher för dotterns spelade ju i regel klasser där den första började kl 8 och den sista kl 17 typ.....Eller också var man på friidrott där Limpan hoppade längdhopp kl 10  och höjdhopp kl 16 och däremellan sprang lite häcklopp. Pust Pust men det var faktiskt inte bara jobbigt det var himla kul också. Och alla basketmatcher man varit på.... Hjärtat flög upp i halsgropen många gånger för det går ju så himla fort ibland, resultaten går från moll till dur på ett par sekunder.
Nu får man väl vänta på att nästa generation för entre och man får följa barnbarnen på tävlingar. Det ska bli kul.
Nu väntar badet på mej, ha det bra alla.



see you

Gordons kitchen

En helg är snart till enda, den har rusat fram i 120 knyck känns det som. I alla fall tog den slut fort.... Idag har jag varit i skogen igen och plockat några liter trattisar, det är så underbart när man hittar ett ställe där de är stora och fina och man bara kan slå sig ner i mossan och plocka och njuta. Härligt med skogens guld !! Nu ligger den på stora tidningar i vardagsrummet och torkar. Det var verkligen en härlig söndag i dag vädermässigt i alla fall. Solen har värmt som aldrig förr som en sommardag faktiskt. Men det känns när den börjar gå ner att kylan kryper på.
Idag har även tvättmaskinen gått för högtryck, men när man bara är 2 kvar i huset så får man plocka ihop till fulla maskiner så det blir bara tvätt ca 1 gång per vecka mot ung varannan dag när hela familjen bodde hemma. En väsentlig skillnad från vårt tidigare liv.
En ny vecka börjar och jag räknar ner: 10 dagar kvar att jobba, sen blir fly fly away.... Härligt !
I går kväll var vi på födelsedagsuppvaktning; Svågern fyllde år och bjöd på smörgåstårta och paj, smaskens. Nu ska jag ägna mej åt tv 3 tror jag, nya avsnitt av Hells kitchen och Top model är lagom för ett slötittande så här på söndagskvällen när man börjar ladda för en ny arbetsvecka. I morgon ska jag ha lönesamtal med chefen, få se om man skött sig på jobbet eller ........ Efter jobbet ett nytt spinningpass med F&S, nice nice. På onsdag ska vi ha vin och ostprovning med jobbarkompisarna det ska bli skitkul att träffas efter arbetstid var alldeles för länge sen sist. Det tror jag vi behöver.


Nu blir det soffan och tvn


see you

svampskogen

Var i svampskogen en timme och hittade en hel del trattisar som nu ligger och torkar till sig. Trist att rensa men underbart i skogen tyckte både jag och Maxen. Sen blev det fika i solen och plantering av de inköpta tulpanlökarna från Amsterdam. Ska bli spännande i vår om det kommer några vackra blommor i rabatten....Sen var jag sugen på ett sista bad, Berra har stängt av värmen så det var "bara" 22 grader i poolen men jag gjorde ett försök i alla fall. Jag var i men kom ganska snart upp igen för det var isigt !! Men jag har i alla fall varit i även om det var blixtsnabbt. Ser härligare ut än det är kan jag tycka. Men men det är ju 19 september idag.
Nu tänkte jag laga lite lunch till guben och sen får det bli lite läsning tror jag. I kväll är det födelsedagsfika hos svågern och i morrn blir det nog en sväng till skogen igen.


dagens skörd ganska bra på en timma eller hur ?
Berra är ute och kör traktor, det är en härlig sensommarhöstdag och jag tror jag ska sätta mej en stund i solen.


see you

Dirty dancing

Ohh i love it..... Har precis sett en av mina favvofilmer nånstans på min top 10 lista : Dirty Dancing. Han var ju för snygg i den filmen Patrick vilken charmknutte va ? Och favvorepliken Nobody put Baby in a corner satt ju som en smäck ! Fast jag sett filmen säkert 10 gånger och kan varenda steg och varenda replik så kan jag inte sluta titta när den visas, en verklig kärleksfilm, en av de mest romantiska jag vet. För att inte tala om dansträningen i vattnet, i Johnnys rum mmmmmm så romantiskt ! Tårarna bara rinner.... RIP Patrick S.



see you

sensommarkväll-tidighöstkväll ?

Fredag kväll, grillen tänd, potatisen i ugnen, salladen skuren och köttet på gång, martini i glasen Lasse Winnerbäcks senaste i cd spelaren......och en hel helg ledig !! Kan det bli bättre ? Nej jag tror inte det...
Fick Lasses senaste cd i dag på posten en eftersläpad present, (det tog ett par timmar innan jag fattade vad det var Linn jag erkänner) men sen slog jag huvudet på spiken !! Presenten skulle komma på posten ?? den 21 september och jag fattade nada, men ett par timmar senare förstod jag och idag 3 dagar för tidigt kom den: Lasses efterlängtade cd !! Så nu ser jag ännu mer framemot den 2 december då jag ska till Västerås på konsert det ska bli kanon. Skivan ska nötas innan det kan jag lova !!  Nu är nog maten klar så det blir fredagsmys med guben och Maxen....




see you

Äntligen !!!

Så är det fredag....Ännu en lång arbetsvecka leder mot sitt slut, och det är dags för fredagsmys.



see you

Imponerad

Jag blir så imponerad av Ingemar Stenmark.... Tänk vilken kille (eller karl kanske är mera rätt att säga numera)( han har ju blivit lite till åren) Vilken tävlingsmänniska !! Ställde upp i 2 grenar i dagens avsnitt av Superstars och vann i utklassningsstil båda två !! Vilken koncentrationsförmåga och vilket lugn, om man hade hälften skulle jag vara nöjd, det skulle man ha nytta av i det dagliga livet, absolut. Ska bli kul att följa fortsättningen.
Själv har jag haft en heldag på jobbet helt ok men lite segt på eftermiddagen, när jag kom hem drog jag iväg på gympa och sen efter det hade jag tänkt bada. Men men det blev en dusch i stället. Jag gick in i det mörka badrummet och drog på vattnet till badkaret och gick ut och satte mej framför Superstars för äta lite och tänkte sedan bada när programmet var klart(det tar nämligen ganska lång tid att fylla vårt hörnbadkar) Gick in efter ca 30 minuter för att kolla att allt var ok men det var det verkligen inte. Jag hade dragit ur pluggen förra gången jag badade (häromdagen) och glömde sätta i den innan jag satte på vattnet så jag spolade ut många liter varmvatten rakt ner i avloppet Hmmm Jag blev inte glad kan jag säga det kom många svordomar ur min mun jag erkänner !!
Så det fick bli en dusch i stället....och jag som älskar att bada...Men jag får skylla mej själv klantskallen !!
Nu ska vi titta på idol 2009 Berra och jag och sen blir det nog att krypa till kojs. Lång dag i morron med...




see you

halvdagsjobb

Japp idag blev det bara eftermiddagsjobb för mej, skönt med lite sovmorgon. Hann med en hel del ändå, innan jag började 13 00. Till kvällen fick det bli soppa hittade ett recept på köttfärssoppa på www.recept.nu som lät enkelt och snabbt så det fick det bli. Den blev helt ok lite tjock konsistens kanske men inget fel på smaken i alla fall. Med ett par mackor till så blev till och med gubben mätt. Det är rätt gott med soppa till kvällen, kan rekommendera det åtmistonde 1 gång per vecka, billigt och som sagt med ett par mackor till riktigt mättande. Min favvo är Keldas thai soppa med frästa kräftstjärtar i och en bit vitlöksbröd......mums.
I morgon är det heldag på jobbet som gäller och på kvällen får det bli ett gympapass, behövs nog för kroppen är ganska stel efter en dag på golvet. Men det gäller att hålla igång fläsket medans man orkar. Efter det är det skönt med ett bubbelbad och lite massage av jetstrålarna.
Idag var det höst igen efter en släng av sommar igår. Tur att man hade ledigt på em så vi kunde ta det där doppet, undrar om det var det sista för iår ??? Men nån sa att det skulle bli fint i helgen......Nej nu är det dags för sängen.
Take care......




see you

23.01

Tur man har sovmorgon i morgon, för nu är jag lite trött. Blev sittande framför datorn och kollade in Idol, eftersom programmet gick samtidigt som treans nya Superstar, Ett program där som vanligt kändisar tävlar mot varandra börjar väl bli lite inflation i såna eller ??? Men det är ju kul att sitta och heja på sina favvosar men varför alla dessa reklampausar !!! Man blir ju galen !!
Nu ska jag torka ur frysen och sen upp och läsa ut min bok, om jag orkar.




see you

Sommarens sista bad ?

Slutade 14 i dag, och tro det eller ej det var fint väder !! Solen sken och det var görvarmt ute som vi säger i östergötland.... efter sedvanlig veckohandling blev det fika med gubben ute vid poolen, mysigt mysigt. Det måste nog bli ett litet bad kom vi överens om, så jag tog hunden på en långpromenad och Berra damsög poolen  och när jag kom hem knappt en timme efter så hoppade vi i. 28 grader helt ok :) Tänk att kunna bada ute 15 september inte dumt eller hur. Men det kändes att det blev lite kallare när solen försvann.
Efter doppet satte jag i¨gång att frosta av frysen VÄLBEHÖVLIGT !!
Nu är det dags för kvällsmat och sen lite tv. Har sovmorgon i morrn skönt skönt att få sova tills man vaknar.


See you

v 38

Har precis kommit hem efter en lång dags jobb och därefter ett härligt spinningpass. Så nu är man lagom mör och ska krypa ner i badet.  I dag körde förkylningskampanjen igång på jobbet  så den förmiddagen rann iväg snabbt som bara den.  hoppas på en lite lugnare dag i morgon. Bara 3 veckor kvar att jobba sen La France.
På tal om Frankrike så är det ju så där nere att allt dubbas på tv och igår hade Tv 4 i Sverige fått för sej att vi i Sverige inte är läskunniga utan körde med dubbning av den nya deckaren !!! Hälften av skådespelarna var tyska och alltså dubbade till svenska och dessutom OTROLIGT osynkade !!! Det var en ren skandal och bedrövligt att titta på . Tråkigt för att det skulle kunna blivit en riktigt bra serie, men man satt bara och retade sig på programmet. Att jag dessutom läst boken och visste vem mördaren var gjorde ju inte saken bättre..... Nej där misste Tv4 en tittare på söndagarna i alla fall.
Nu är nog badkaret fullt så nu blir det ett dopp i bubblorna.




see you 

Slut på helgen

Oj vad fort den gick, helgen alltså, redan måndag i morgon och ny arbetsvecka. Och vad har hänt i dag då ?
Inte mycket, en toklugn söndag (som Limpan brukar uttrycka sig) Frukost, hundpromenad, tvätt, mat, till stan och kolla lite, fika på Ruddamsgatan, hem igen, mat och tv........Mycket mer än så händer inte en helt vanlig söndag i mitt liv, inte mycket att hetsa upp sig för eller hur ??
Vill bara säga att Här är dit liv inte skulle täcka upp mer än en kvart om det skulle göras om mej i alla fall !
Micke Persbrandt däremot var kanon som första gäst i programmet. Snygg snygg....(Han och Martin Stenmark är tamejtusan snyggast i landet.....) och charmig och mjuk och generad över att vara huvudperson. Inte det minsta Gunvald Larsson !
Spännande att följa nästa vecka och se vem som blir nästa kidnappningsoffer.






see you

Föreningsvinst

8 kr blev överskottet från dagens tipspromenad, men en vinst är alltid en vinst eller hur ?? Tyvärr förlorade 2 av 3 Glif lag som spelade men de kämpande väl !! Och mycket folk hade samlats på Vallen där det vankades fotboll, fika korv och matcher och dagens klo Kvantumlotteridragning ! Ingen vinst för oss denna gång men lite pengar till klubben och det är ju alltid välbehövligt.
Men det var kallt vid sidan av plan...... Varmt när jag traskade ner till plan men när solen försvann blev det gruvligt kallt, det märks att det blivit höst. Och lagom till slutklämmen på serien så gjorde Danne comeback i GLIF. En helt ok comeback om ni frågar mej (men jag är väl jävig ???) Efter ca 10 år så kan ju inte det bli toppresultat direkt men bollen och han har ju alltid varit bästa kompisar och det syns. Synd att Stora Sundby fick straffen för det var en jämn match. Men han slog i alla fall en snygg frispark som ledde till Glifs enda mål. Bra kämpat Danne vila nu till nästa match.
I kväll ser jag framemot seriestarten med Ingvar Oldsberg : här är ditt liv och de två sista avsnitten av Överlevarna. Men först blir det mat.



see you


Bondlurk

Ok så har man då hjälpt sin gube på åkern !! Jag satt i godan ro och hade fixat mat och kollade nyheter in kommer gubben inrusande : Du måste hjälpa mej jag har satt mej fast med tröskan !!! Vad i h-e ska jag kunna hjälpa dej med blev naturligtvis svaret, jo du ska köra traktorn förstås och dra loss mej :) Hmmm jag har inte kört traktor på ca 25 år och då var det en liten liten traktor och det hände kanske 1-2 gånger efter det har jag bara kört gräsklipparen och den räknas väl inte som traktor ???? Men han är modig han min gubbe så han litade på mej !!! och ville ha med mej ut (ja det är klart han hade ju inte så många att välja på det var ju bara jag Max och katterna hemma) Sagt och gjort jag fick på mej ytterkläder skor hjälm och benskydd och begav mej av ut  !
Väl vid traktorn fick jag en snabbkurs ;( fram back gas och koppling, du kör framåt när jag blinkar med baklysena och gasar med handgasen till 120 varv(????) ungefär. Han kopplade kedjor mellan oss och satte sig i tröskan och blinkade. Och jag klarade det !!!! Ja han höll på att köra på mej med tröskan (ja han var faktiskt emot) för rätt som det var fick han fäste och tröskfaan for iväg mot mej och vad skulle jag göra  kunde knappast komma undan, jag satt ju fast med kedjorna..... Men det gick bra och jag fick en liten puss som tack för hjälpen. Sen skulle jag dessutom köra hem traktorn, jag luskörde över åkern så fort jag gasade på lite tog traktorn lite skutt och hopp framåt. När jag parkerade traktorn och stängde av blev jag varse en liten detalj Berra glömt säga. Var fasen är handbromsen ????? Traktorn rullade sakta mak medan jag kände paniken komma, efter ett par meter fick jag syn på spaken och drog till  och traktorn stannade ! Pust Pust.. Allt slutade väl, nu ska jag nog lugna ner mej med ett glas rött och lite mat tror jag, äventyren får räcka för idag.....




see you


Gäddhäng

Ja i kväll var det gäddhäng i köket, med andra ord ugnstekt gädda med gräddsås och potatis mums fillibaba !!
Slutade 15 idag så det var riktigt mycket kvar av dagen när man kom hem. Först en fika vid poolkanten (men inget bad idag) sen drog vi till skogs hunden mor och far och jag och hämtade hem lite svamp. Hittade både gula kantareller och trattisar mums !! Ligger i frysen, ska bli smaskens en annan dag.
Hade ett kul snack med fransoserna med webcam, tänk vilken teknik det finns nu förtiden, häftigt !! Men Max var lite fundersam, han  hörde ju Amanda men kunde inte se henne.....konstigt.....Han har nog inte fattat nåt än :)
Tvn visade ett nytt idol program i kväll alltid lika kul, I love Anders Bagge, han är ju för skön ! Och tänk så mycket roligt folk det finns man undrar vem som inbillat dom att de kan sjunga. Antingen har de stått ensamma i garderoben och tränat eller så har de taskiga kompisar och familjer som inbillat dom att de kan sjunga för det låter för j-gt ibland !!!! Stackars satar när de ser det på tv, jag skulle sjunka genom jorden tror jag.
Efter idol ännu ett avsnitt av min favvo-serie just nu Överlevarna. En sjuk historia men fasinerande och fängslande kan knappt vänta till lördag då det visas 2 avsnitt.
På lördag ja då är kommer man vara hela dagen på vallen, tipspromenad väntar och lite fotboll, hoppas på fint väder så det blir några kronor till föreningen.
Nu är det dax för sängen det blir en låååååång dag på jobbet imorrn.




see you

Yesterday

Gårdagen var en härlig dag, med många uppvaktningar och blommor och telefonsamtal. Härligt god mat som man blev serverad med när  man kom hem, Sverige vann (med nöd och näppe) över Malta och solen sken. Kan det bli bättre. Och jag har mycket att se framemot, Winnerbäck den 2 december i Västerås, middag på Jernbergska är några av mina "events". Idag jobbar jag gudbevars "bara" 730-15. Ska bli härligt att gå hem lite tidigare i dag än vad jag gjort tidigare i veckan det börjar vara mycket nu......



see you

ett år sen sist

                                                      







see you

Yr i mössan

Ja jag är lite yr i mössan.....Har känt mej yrslig ett par dar mer eller mindre så i dag passade jag på att ta blodtrycket på jobbet, och det visade sej att det var lite lågt....Så då fick jag förklaringen. Skönt att få en orsak till yrsligheten, och det är ju ingen fara att ha lågt blodtryck vore värre om det var tvärtom. Jag hade 107/72 och normalt är ca 140/90 så det är ingen ko på isen om man säger så... Lite gympa ikväll höjer nog upp det skulle jag tro !
Just nu doftar det ljuvligt i köket, har smällt ihop lite fläskpannkaka till kvällsmat, mmmm det var länge sen. Ska bli smaskens efter gympapasset i gympasalen. Sen är det nog med träning för den här veckan. Imorgon kommer mor och far upp och barnen kommer nog och hälsar på det vankas middag på kvällen. SJälv får jag en lång arbetsdag i morgon Igen hittills 3½ timmas övertid den här veckan trist men fakto. Men man sover ju gott på nätterna i alla fall när man har lite att göra på dagarna. Men i morse var det segt, det må jag säga.
Nej nu är det dags att dra på skorna och fara ner till gympastiken. EFter det dusch tv och sängen !




see you






Trött....

Usch vad klockan ringde tidigt i morgon....Jag orkade knappt slå upp mina ljusblå så jag gick i sömnen upp till badrummet. Somnade nästan om på toa :) Maxen tyckte också det var för tidigt att gå ut och kissa före 6 men följde motsträvigt ut och slog en drill. Men nu har man läst tidningen och ätit frukost borstat gaddarna och målat ögonen så nu är man strax redo för jobbet. Börjar 730 så snart far jag iväg. Blir en lång dag i dag......








see you

Favoritpass

Så är man då hemma igen efter en lång dag på jobbet och därefter ett spinningpass. Min favoritledare Clas höll i medelpasset, han är så bra på att peppa och få en att ge allt på cykeln, dessutom kör han med helskön musik.
När jag kom hem fick det bli en macka och en snabb dusch för att sedan sätta sig vid tvn och följa serien som började igår Överlevarna, riktigt bra men skitspännande. Jag törs nästan inte titta...... Men jag bara måste se hur det kommer att gå, verkar som det är avsnitt varje kväll få se om jag kan klara att titta på alla.
I morgon blir en förlängd dag på jobbet eftersom vi har 2 sjukskrivna så det blir att jobba några timmar extra men det får väl gå ändå. Får se om jag orkar med gympapasset på kvällen men det kan jag nog inte hålla mej ifrån.
Längtar tillbaka till sommaren, mörkret kryper på en på kvällarna vid åtta är det redan skymning. Hösten är inget kul, när det blir mörkare och mörkare skulle gärna hoppa över den ! Tur jag har min frankrikeresa att se framemot som ett avbrott i mörkret. Bara 4 veckor kvar att jobba sen flyger jag. Ska blir härligt ! Hoppas på soligt väder i Chamonix så man kan vara ute och promenera. Och sen ska vi ju gå till badhuset Amanda och jag, det blir nice ! Kanske ska ta med badbollen så vi kan slå rekord ??? Men man kanske inte får kasta gris i badhuset.......
Nu ska jag snart krypa till kojs, godnatt alla glada !!



see you

Överleverna

Nya serien är en rysare !!! Skitbra, men nu är det nyhetsuppehåll.



see you

Nystart

Det blir liksom en nystart varje söndagskväll....Den här veckan SKA bli bra och det här veckan ska jag träna och promenera och äta rätt och vara glad och positiv !
Såg på Topmodels nya säsongsöppning alldeles nyss och tänk vilka drömmar och förhoppningar som de tjejerna har och hade. Och som så många fick se grusas och falla platt. Man blir berörd även om det är ett ytligt konsept och mycket handlar om långa ben höga kindben vackra leenden och flams och trams. Men att se dessa flickors högsta(??) dröm gå i kras och se tårarna strömma ner för de vackra kindbenen är hjärtskärande. Ska bli intressant att följa de 13 som blev uttagna och se deras image ramla ihop för jag är övertygad om att de flesta har en mask som kommer att falla när programmen rullar på.
Efter denna ytliga programstart så var det dags för nästa: Ensam mamma söker !!! Alltså det kan jag bara inte titta på !! Jag blir så förbannad av att titta på dessa tjusiga tjejer med sina tjusiga hem, de här ensamma mammorna är det banne mej inte synd om. Ensamstående med barn ska ju ha det så svårt och knapert men det tycker inte jag syns på de här mammorna, i alla fall inte föregående säsonger ! Inte verkar de ha besvär med föredetta karlar heller, det verka så gulligulligt och fungerar så bra tillsammans med exen......Hmm jag undrar jag.  Senaste varianten jag såg på tv av sånt här skit var the Couger från amerikansk tv. Det var en "tjej" i 40-45 års åldern som sökte en "ung" man(hingst) som var äventyrlig, snygg och underförstått bra och uthållig i sänghalmen !! Hon hade väl ungefär 20 st från början och i slutet på varje avsnitt fick alla killar gå fram till henne och ge henne en kyss. Om hon vände kinden till så fick de lämna programmet ratade och ledsna och fick de kyssa henne på munnen så fick de vara kvar några program till ! Det blev många kyssar det !!! Ingen rädsla för svininfluensan här inte !! Vilket "jäkla" dåligt program. Tänk om det vore tvärtom; en "gubbe" i 40-45 års åldern skulle välja bland ett tjugotal 18-20 åriga pangbrudar......Då skulle det bli ett j-la hallå, och skrikas om mansgris och dyl. Pust och stön jag tar mej för pannan, bevare oss från flera av såna program !!!
Men den här veckan börjar idol 2009, och det blir ju kul tycker jag i alla fall. Få se om man lyckas pricka in nån favorit. Ska bli spännande och se och det finns några sångförmågor kvar i landet.
I kväll kl 21 börjar en ny serie i fyran som tydligen ska handla om någon sorts pandemi som utbryter i världen. Kanske vi kan lära oss nåt av vem vet. Kanske kan dämpa lite av rädslan hos folk i allmänhet och medier i synnerhet !
Snart läggdags !

see you


Grekisk-irländsk dans

Måste bara dela med mej av ett underbart youtube-klipp jag fick från Sandra. Hysteriskt roliga dansare från programmet Britains got talent 2009. Titta och njut och lär av detta att man ska bjuda på sej själv så mycket man kan, så mycket värme och kärlek !!
http://www.youtube.com/watch?v=I2NOfOeSX4k





see you

Bada i tunna i natten.....

I går var det så badpremiär i Mattias senaste projekt ; Badtunna på släpvagn ! Vi startade med kräftor paj snittar och därefter fotboll, en sanslös match och att se den med sonen är en upplevelse det må jag säga ! Han lever sig verkligen in i matchen och det är bu och bä hela tiden, ni skulle vart med !! Och när sedan allas vår Zlatan lägger in mål i sista sekunden så blev det ett vrål som säkert hördes lång väg, heja heja. På onsdag blir det ny match, men nu har vi flyt det här tar vi hem alla gånger.
Sedan var det dags att ta badtunnan i besittning. Vattnet hade blivit FÖR varmt så då fyllde experterna på med
kallvatten och då blev det FÖR kallt ;) Hmmm, men det värmdes snart upp igen så det blev varmt och skönt. Riktigt mysigt att sitta där i mörkret med några ljuslyktor lite bärs och vin och småsnacka. Det fixade du bra Mattias ! Och vattnet blev kvar hela tiden, men om du ska ha gamla halta kärringar i som mej så är det bäst du fixar till trappan eller åtmistonde ett räcke !  Här några bilder från mörkret.



see you

Yeahhhh

Zlaaaaatan !!!! Han gjorde det !!! Jippii, efter krig i slutminuterna så gjorde han  det allas vår kämpe Zlatan. Och nu ska vi ut och bada badtunna !! Efter att ha ätit kräftor västerbottenpaj och snittar och ätit kladdkaka så är det dags att inviga Mattias badmojäng. Få se om den håller......





see you

Läggdags

Nu är det dags att stänga datorn och säga godnatt !! Ska upp och jobba några timmar i morgon och sen blir det kräftor och badtunnebad i morgon kväll. Hoppas på uppehåll bara inte så kul att bada tunna i regn. tror jag i alla fall har ju aldrig provat förut.





godnatt och see you

bläää

Och nu tappade jag intresset igen......





see  you

Ojojoj

Och nu gjorde Norge mål !!!






see you

Fredag framför tvn

Tänk när man kom hem hade gubben lagat mat, ja den var nästan färdig. Vad gulligt tänkte jag att han förstod att jag var trött efter en hel dags jobb, men sen förstod jag....Det var ju fotboll på tvn !! Matchen började kl 19 och klart som tusan han ville att maten skulle vara klar då ! Och det hade den ju inte varit om jag börjat med den när jag kom hem ca halv sju. Så smart drag där Berra maten fixad och färdig kl 19 och matchen är igång. GUUD vad tråkigt det är med fotboll.....Redan efter 15 minuter har jag tröttnat. Det händer ju absolut ingenting. De kunde lika gärna kastat gris med bollen, fram och tillbaka fram och tillbaka. Zzzzzzz jag somnar nästan.  Men maten var god och vinet var gott !  
Jag får vänta till 20 då börjar Dobido, inte nån favorit men bättre än sövande fotboll i alla fall. Tyvärr har jag redan sett ettans fredagsfilm Brookback Mountain, men den är kanonbra så se den ni som inte gjort det !!!
En anorlunda kärleksfilm :)
Jag får väl surfa runt ett tag och sen kanske det blir lite guitar hero för mig själv, behöver träna lite.




see you

Fredagsmys

Ja i kväll är det fredagsmys, kanske.....Ja det blir inga chips här  i alla fall men lite god mat och kanske ett glas rött ska det nog kunna bli. Ser framemot morgondagen då det blir badtunnebad ! Undrar om vattnet blir kvar i den eller om den läcker ???? Eller om jag kommer i och ur med benen i behåll, jag hoppas jag får hålla i nån !
Nu är det dags att fara till jobbet, hoppas det blir fart och mycket kunder i dag så tiden går fort !!


Mattias bygge och foto.




see you




Gympatrött

Ja så var då höstens första gympapass avklarat ! Det var härligt att skaka loss på fläsket, nu är man så där härligt trött i kroppen efter gympa, bad och lite mat. Nu blir det tv-soffan, ska kolla in lyxfällan där en tjej från E-tuna ska vara med. Det är egentligen inget program jag brukar titta på för jag blir så f-annad på dessa korkade människor som sätter sig i skiten så gruvligt och sen kommer tv och ordnar upp allt, och de får typ en tai-resa för att de varit så duktiga..... Vadå duktiga det är väl de själva som satt sig i skuldfällan och jag tycker de ska vara
j-gt tacksamma över att tv3-killarna fixar allt för dom !! Ska väl banne mej inte ha presenter för att de satt sig i skuld, rätta mej om jag har fel !
Nej jag vet inte....ska jag titta eller .....jag kanske bara blir förbannad....och det går ut över stackars Berra.....
Får se hur jag gör...Kanske tittar lite i början i alla fall, det är ju kul att se Eskilstuna vyer på tv i alla fall.
I morgon blir en lång dag på jobbet så det får nog bli en tidig kväll i sängen i kväll.




see you

torsdag kväll

Nu blir det gympa ! Äntligen !




see you

gråtmild

Nu har jag varit lite nyttig och efter en nyttig lunch (broccoligratäng)(mmm) städat ur kattbadrummet ! Ja det är inte så lyxigt att våra katter har ett eget badrum nog för att vi har ett stort hus men ändå nån stans får man sätta gränsen. Nej nu är det ju så att Teo varit förvisad att vistas inne under 10 dagar då han fått penicillin och andra medikamenter, och då har hans rum varit badrummet. Enklast eftersom kattlådan redan står där och vi har ju faktiskt ett badrum till som vi kan använda och dessutom finns dusch i källaren. Men nu är han ju så pass bra så han får gå ut igen (jipii säger Teo) och då var det dags att göra fint igen i duschen. Känns riktigt bra och fräscht därinne nu för hur det nu är så blir det ju en viss lukt av kattlådor och den är inte så kul om man säger så.......
Så nu blev det städat där och samtidigt hallen och köket fick sej en dust på golvet. Så nu sitter jag här och väntar på att det ska torka och att Berra kommer in för att dricka kaffe. Satte på "min lista" på Spotify och lyssnade på mina låtar och blev blödig igen. Jag förstår inte vad det är men jag börjar nästan alltid grina till låten Slipping througt my fingers från filmen Mamma Mia. Jag vet inte varför kanske blir jag påmind om att mina "små" ungar inte bor kvar här längre och att de är stora och klarar sig utan sin morsa och då känns det jobbigt !! Tur att ingen ser en när man sitter här och tjuter för en låt !!!! Men sån är jag, men ni som är morsor till "stora" barn lyssna på låten och lyssna på texten så förstår ni nog vad jag menar. Men det är ju livets gång jag vet jag vet, men det går så fort bara.
Nu blir det kaffe.
 

http://www.youtube.com/watch?v=BbPsVknvg0Y

see you

Veterinärparad

Yes så var då veterinärbesöket avklarat. Det var ungefär som en svensk fars på teatern; hund in till veterinär för koll vaccination Succe ingen öronskabb !! hund ut första katt in kolliörat ingen öronskabb hurra första katt ut andra katt in kolliörat öronskabben borta hip hip hurra ! Sen betala bläää...... Men det blev inte så jäkla dyrt den här gången i alla fall, tur att de var friska allihop. Transporten dit och hem gick hyfsat hund där bak som vanligt Teo í kattransportburen och Frasse i vår specialbur (kombination av kanin och fågelbur) som vi stängde igen med en hink fylld med tunga bouleklot :) Så fick vi äntligen nytta av dessa i år !! Puh ! sen åkte jag till Hvarsta med två sjungande katter i bilen. Ni må tro att de kan låta om de vill !! Låter inte kul kan tro att de är på väg till avrättning.
Men det gick bra. Nu tar jag mej en välförtjänt kopp kaffe och sen blir det nog en liten promenad med Max innan lunch. Han hade nåt kilos övervikt tyckte vet men det var ingen fara så det får väl bli lite bättre med motionen för honom också.



see you

Blödig....

Ja det är bara att erkänna, jag är blödig och jag älskar snyftprogram och snyftfilmer !! Har precis tittat på 2 :
Extreme home makeover och Locator. Och tårarna rann och rann.... Härligt att få tjuta ett tag eller vad tycker ni ?
Vet inte varför alla känslorna kommer på en och samma gång men man har väl nåt uppdämt behov ?
Skönt känns det i alla fall.
Idag var en ganska stressad dag på jobbet, 2 pers blev sjuka så vi kämpande på vi som var kvar ! Mycket kunder strömmade till och nästan alla skulle handla handsprit---Det har vi inte !!!!!
Fick två kartonger i morse och vid lunch var de slut, totalt kaos !! Jag tror VARJE kund jag hade på eftermiddagen frågade efter handsprit. Och jag har kläckt ur mej att vi KANSKE får hem på lördag så på lördag kommer det väl 114 st och ska köpa HOPPAS SOM TUSAN ATT VI FÅR HEM DET !!! Hysteriskt det är vad det är....OJ oj oj oj !
I morgon är jag ledig och har inte planerat nåt speciellt utom ett veterinärbesök på förmiddagen. Hunden ska få
vaccination och katterna ska bli tittade i öronen. Jag har fortfarande inte löst problemet med att ta mej dit med 2 katter och en transportbur ingen som har nåt förslag ??? Kanske en stor pappkartong ? eller kaninburen? eller ska jag strunta i att ta med båda bara han med blodörat ? Jag får väl sova på saken, det löser sig nog hoppas jag.
I kväll passade jag på att ligga på spikmattan framför tv n. Det gick riktigt bra kändes skönt efteråt. Har inte använt den på länge men får nog ta upp den vanan igen tror jag. I morgon kväll är det gympa start i gympasalen också det blir kul !! Sen ska jag ta ett långt skönt bad när jag kommer hem, längtar redan.
Hoppas ni alla som läser detta har det bra ! Sköt om er och var rädda om varann.



see you

Trötter

Nu är jag ganska trötter, har varit en lång dag idag. Uppe med tuppen på jobbet 730-15 sen drog man in
till Friskis och Svettis där jag tog ett spinningpass som kompensation för det jag missade igår. Jobbigt och svettigt men härligt ! Sen en dusch och tillbaka till jobbet för schema möte till ca 20.15....Så nu är jag ganska trött i både knopp och kropp. I morgon är ännu en lång dag på jobbet men på torsdag är jag ledig så då blir det sovmorgon !!
Ja i morrn börjar jag inte förrän 9 så det blir ju en liten sovmorgon det med.
Måste börja ta tag i min kropp och min vikt, har blivit alldeles för mycket god mat och gott vin i sommar. Vågen visar på bra mycket mer än vad den ska men bara jag kommer igång med träningen så löser det sig säkert. Har ju mest blivit hundpromenader i sommar och de blir ju sällan så effektiva, mycket nosande och kissande ( inte jag men hunden) blir det när man promenixar med honom !! Så det blir knappast nån powerwalk :)
Ska nog inte väga mej så ofta heller, en gång i veckan ska jag försöka begränsa det till och inte som jag gör nu
minst morgon och kväll (lite hetsigt jag vet men jag är lite knäpp)
Theo börjar återhämta sig men är fortfarande tjock i örat så får se om jag får ta en tur till veterinären igen och tömma på nytt, verkar inte bättre. På torsdag ska jag dit med Maxen för hans årliga vaccination, så får väl ta med katterna då ! Men jag vet inte hur jag ska bära mig åt med 2 katter och 1 hund i bilen men bara 1(en) transportbur till katterna. Ska jag stoppa in båda där eller ha en lös ??? vet i sjutton hur jag ska lösa det.....
Men det ordnar sig nog. Det brukar det ju göra. Nu ska jag läsa nyheterna och sen blir det hopp i säng !!



see you