Äntligen tillbaka

i Spinningsalen, svettigt ont i rumpan och hög musik. Det var precis lika kul som jag kom ihåg det ! Så nu är jag lagom trött i benen och i huvet. Fick bli en ny LCHF rätt till kvällsmat: Fläskpannkaka. Ja fick ju göra 2 versioner naturligtvis en gammal vanlig plåt till Berra och en med ägg Keso grädd och ost till mej. Mättande jotack ! och 2 matlådor i frysen blev det också,
Imorrn drar man iväg till Stockholm, för tre dagars fackligt arbete. Ska bli riktigt spännande ! Ska passa på att träffa Limpan också när jag nu ändå är där ett par dagar. Men nu har jag packat klart och ska hoppa i säng, hoppas John Blund kommer på besök !

See you

Söndagsmat

Dagens meny !!
En helt vanlig lchf dag , pannkaka till frukost fisksoppa o aioli till middag !
Idag har tvättmaskinen gått varm räkningar betalats o hunden o jag fick vår söndagspromenad! Nu är dags att träffa John blund o ladda för en spännande vecka !
See you


Lördag i full fläng

Jobb jobb lunch o lite jobb sen till actic träning en timma sen hem snabbdusch snacka med Lill tösen laga mat äta mat sen for hon, snabbvisit ! O nu sitter jag o pustar framför datorn med ett glas rött o väntar på stjärnorna på slottet..... Känner mej lite trött.......

See you


Läsarbild

Kul att man var i tidningen , dagens läsarbild i eskilstunakuriren . Men måste säga att bilden gör sig bättre på datorn än i pappers version.


See you


Fredagshäng

Kvällens middag blev en klassiker och en snabbmiddag när man jobbar till 19 : Räkor rostad bröd och vitt vin. Perfekt LCHF, om man bara utesluter rostfranskan och tar sina Oopsis istället, räkor ägg majonäs och Lchf brödet blev supergott ! Mätt mätt mätt, är jag !
Nu har vi avnjutit På spåret, ett riktigt bra program, med den där tävlingsnerven jag gillar!! I morrn är det jobb-lördag och efter jobbet ska det tränas !!
see you

Baksugen

Det där med att man inte får äta bröd när man kör LCHF, det är en myt som jag nu kan avliva. Jag har idag bakat sk oopis ett bröd gjort på ägg philadelfiaost och lite fiberhus och bakpulver och salt. Ser ut som bröd och smakar som bröd med konsistens som bröd, Tack för det receptet, hittat på nätet förstås ! Nu kan jag variera mej och behöver inte äta knäckebrödet när jag är sugen på bröd. Och sen har jag bakat semlor, de ni !! Bakat på ägg sukrin mandelmjöl lite kokosmjöl och bakpulver och grädde. Ska bli spännande att prova i helgen ! Ska fyllas med grädde och mandelmjöl blandat med lite sucrin och inkromet, men jag lovar Berra ska få vanliga !!
En härlig vinterdag var det i alla fall lite i kallaste laget, minus 21 i morse och - 16 mitt på dan så det fick bli korta promenader med Maxen. Men några härliga vinterbilder fick jag till i alla fall.
Nu är det bara 2 veckor kvar innan vi far ner till Chamonix, ska bli så kul, var så länge sen vi var där.
see you

Duktigt !

känner mej duktig, tränat i går OCH idag, ätit helt rätt i ett par veckor nu (med 2 dippar med giltiga skäl) och minskat 1½ kg på vågen ! Och magen känns lugnare, jag tror jag hittat min metod ! Och vilken god mat man kan laga utan kolhydrater, i kväll åt vi kycklingpaj jättesmarrigt !
see you

Kalas

Ja idag /ikväll/ blev det kalas o ett litet avsteg från lchf, en liten potatis o lite tårta fick det lov att bli, födelsedagskalas som det !! Gott i gott var det , köttet var som en dröm riktigt mört !! Smälte i munnen!
Nu är det bäst att möta John blind imorgon är en annan dag !!

See you


En helt vanlig tisdag

Ja inte en helt vanlig förstås utan Pappa Håkans 75-årsdag!! Kan man inte tro att pappsen blir 75, pigg och alert engagerad och sportig (åtminstonde framför tv-n numera) Tyvärr gjorde jobbet att jag inte kunde åka ner på den rätta dagen men till helgen gör vi en tripp till päronen !
Annars började dagen med samverkansmöte inom regionen per telefon, och sen var till att serva kunderna! Men det var ganska lugnt idag´, vädret gjorde väl sitt till: snö och blåst hela dagen !!Usch och fy, det var kämpigt att ta sig hem från stan vill jag lova.
Till kvällsmat blev det i kväll Tacohamburgare. Bröd till Berra och sallad och guacemole till mej.
Imorrn blir det nästa kalas, då fyller svärdotter år ! Passar på att hylla henne också när jag ändå håller på ! Grattis Josefin !!
Här en bild på jubilarerna


see you

Nya tag

Japp nu blir det nya tag i Petterssonskans liv, efter att Xtravaganza slagit igen portarna så får jag söka mej nån annan stans för träning och det fick bli Actic nyöppnade gym i city. Bra öppetider, bra utbud maskiner och spinning och andra gruppträningar så det ska nog passa frun, Nu finns inga ursäkter längre, bara att sätta igång och planera in träningstillfällena.
see you

tjugondag knut

Heter visst den här dan, och det blev den dan när granen for ut !! En strålande solskensdag, kallt jomenvisst men ack så härligt på promenaden,
Dagen började sent med brunch, pannkakor grädde och jordgubbar mums, vi tog verkligen sovmorgon riktigt skönt !!
Sen blev det promenad, ja jag försökte mej på att åka spark men det var ingen bra ide, inte speciellt sparkvänligt på vår väg vete tusan om Berra hade grusat eller vad det var ?? Men solen sken och det var underbart ute !
När jag kom hem låg granen utanför dörren och dammsugaren gick på för fullt ! Sen var det bara att bära upp sista julresterna in i garderoben tills nästa december! Nu får det gärna bli lite snö så det blir lite ljusare nu när alla advenststjänor och stakar försvunnit från huset. Nu ska bara julgardinerna ner också, men det får bli en annan dag .
Middagen i dag blev en hederlig köttfärssås med pasta till Berra och vitkålspasta till mej, supergott !!!
Nu börjar en ny arbetsvecka, fem arbetsdagar med lite födelsedagar annat kul ! Ska nog förflytta mej till tv-soffan och kolla in Palme-serien om en halvtimma. Kanske behöver lite seriös tv också emellan alla struntprogram......
see you

nattsudd

Så var denna långa dag till ända, mycket har gjorts men mer måste göras. Jobb, mat och planering tiden går fort när man har kul.
Och i morgon är det äntligen söndag och sovmorgon, ska bli så skönt att inte behöva ställa klockan på 6 utan bara sova till åtminstonde 7 ?? eller kanske 9 ?? får se hur länge jag slumrar, känns i alla fall skönt att man inte behöver kliva upp i ottan !
Kvällens Lchf middag blev ädelostgratinerad kyckling med bacon, potatisklyftor till Danne och Berra, broccoli till mej och sen en sockerfri blåbärspaj med vispad grädde till efterrätt ! Jojo gott och nyttigt :-)
Nu kallar sängen

see you

Fredagsmys

Kvällens lchf


Julen är slut o ska ut!!

Tycker iaf jag, berra är mera tveksam, han tycker gott vi kan ha kvar granen ett tag till...... Men det tycker inte jag, är julen slut så ska ALLT ut!! Men visst är det väl så hos er också att ni glömmer nån liten tomte eller ängel nånstans VARJE julgransplundring! Jag har ännu inte upptäckt vad jag glömt framme i år men nåt är det säkert!
Det blev ett par timmars jobb idag på min lediga dag, men det är sånt som händer, tur det inte händer så ofta !
Försökte mej på en promenad med Max när jag kom hem men fy bubblan vad kallt det var! Det fick bli en kortsväng med min isbjörn som älskar det här vädret, han gjorde tom snöänglar !!!
Gick in o bakade en omgång lchf bröd för att hålla värmen, blev riktigt gott, en mjuk variant isf det hårda jag bakade förut ! Det tyckte tydligen isbjörnen om för han knyckte halva satsen så det tog slut lite väl snabbt!
Nu blir det godnatt
See you


Stockholm igen

Ja idag var det till att åka till Stockholm igen, denna gången på miljöombudsutbildning. Börjar bli en van tågresenär nu, men nåt som jag nog aldrig vänjer mej vid är Stockholmarnas tempo i centralstation och tunnelbanan på morgonen (och för all del på kvällen också) Kan inte förstå varför alla har så förbenat bråttom ??? Kan de inte kliva upp ur sängen en kvart tidigare så de slippar springa och stressa så förgjordat ? Frukosten tar de ju i alla fall i farten på Pressbyrån ......Nja nu generaliserar jag kanske lite men hallå, tat lugnt för tjyvingen.
Kursen var intressant med bara 3 deltagare, men intressanta diskussioner blev det i alla fall. Och Lchf gick finemang, vi käkade lunch på en asiat-buffe, jag skippade riset och käkade kött och grönsaker. Och jag avstod winerbrödet till eftermiddagsfikat, duktigt va ? I kväll blev det blomkålspure med entrecote (färdigstekta från frysen) Och sedan en tv-kväll i soffan: farmen, Mästerkocken och Inkognito och de 2 senare var riktigt bra. Ser fram emot fortsättningen av Mästerkocken !

Nu blir det sängläge med boken jag köpte på Centralen: Tantsnusk på högst nivå

see you

Äntligen tisdagsgympa

Nu ska det bli fart på fläsket, Glif here i come. Nu är de lata dagarna över dags att göra armar uppåt sträck och tänj och tänj !
see you

Lång dag

Så är man då hemma efter en härlig dag i Stockholm. Intressant och jag lärde mej så mycket. Och duktig var jag, skippade bullen till eftermiddagskaffet och tog bara en liten potatis till fiskgratängen till lunch ! duktig flicka.
Sen gjorde det inte så mycket att Sj var försenad ......(man är ju inte förvånad precis) En skön sovstund i kupen.
Nu ska jag bosätta mej framför tvn, Berra är på innebandy så fjärrkontrollen är min bara min så det blir farmen och därefter säsongstart för Mästerkocken, äntligen

see you

Mobil-fnatt

Stockholm tomat= Stockholm today
Ser you = see you


Stockholm tomat

Japp då sitter man på tåget mot nya äventyr ! Ska på möte i stora staden om vårens avtalsförhandlingar. Spännande ska det bli, lite av ett elddop eller vad det nu heter.....är ju ny i fackbranchen, så ska nog inte ge mej in i för stora diskussioner listen and learn får bli min paroll !
Började iaf dagen med äggröra o bacon så jag står mej ett par timmar !! Och så har jag med ett par knäckebrödsbitar om suget bli för stort! Ja givetvis lchf som jag bakade i går kväll ! Enkelt knäcke klart på en timme: smält 2 msk smör mixa 1/2 dl mandlar 1/2 dl linfrö 1 msk sesamfrön . Blanda 2 ägg 1/2tsk salt 1 msk fiberhusk med smör o mixen. Klicka ut på bakplåtspapper bred ut till ca 3mm 150 grader 20 min stäng av ugnen öppna luckan o låt stå 30 minuter till. Klart !! Knapriga o goda med ost på !

Ser you


Lchf-torsdag

Dagen började som sagts i tidigare inlägg med äggröra och bacon rena hotellfrukosten (utan bröden och
frukten som hör till förstås) Jag tillhör skaran som ALLTID tar äggröra och bacon när vi övernattar på hotell, men tycker inte jag får till den på samma vis hemma, men idag blev den skitgod (kan det bero på gräddskvätten jag hade i ??)
Sen blev det jobb och lunch (rest från gårdagens soppa)
 
och nu ikväll har jag smaskat på gräddstuvad spenat med Mälarcharks prinskorv, Jättegott !!
 
Men nu är det snart helg och då kommer det verkliga eldprovet, SLäkten ska bjudas på mat, men det ska
nog gå bra det också !
 
 
 
 
see you
 

Frukost

Har sovit förvånansvärt bra. trots lite växtvärk och fullmåne....Börjar dagen med äggröra och bacon, bara 2 dagar kvar att jobba sen är det helg igen !

see you

första dagen av resten av mitt liv

Det här blev första dagens kvällsmål, soppa på squash och blomkål med permesankex till, riktigt gott och mättande men Berra var inte så förtjust......Så det blev många matlådor till mej.


see you

Nytt År

Nya möjligheter och som så många andra har jag bestämt att ta nya tag ! Ja det säger man väl alla nyår förstås men det är väl bra att man tänker till nån gång och gör några försök att ändra på det som inte är så bra i sitt liv, och just nu är det vågen som inte riktigt gör sitt jobb....Ja ja jag vet att jag sagt det förut och gjort det ett antal gånger men är man jojobantare så är man......Men för mycket god mat och dryck och för lite träning gör sitt för kroppen så det är väl bara att sätta igång och försöka göra livet lite lättare !
Tänkte ge Lchf en chans till, för jag mådde ju ganska bra faktiskt förra försöket, magen mådde definitivt bättre utan alla dessa mackor.
Så here we go again,


see you