Mors dag

I  helgen var det både födelsedagskalas, pingst med traktorrally och mors dag i Mon.
Fredagskvällen tillbringades hos familjen Pettersson i Hallsta för att fira Robins 18 årsdag. Trevligt med god mat och god tårta.
Lördag och Pingstafton började hemma med strålande sol. Kl 14 kom Traktorrallyt förbi hemma på gården. 160 gamla veterantraktorer förbi i dammet. Kul att se, nästa år kanske vi åker med, med David-traktorn.
Vid  16 packade Bernt och jag in väskor och Max och drog ner till skärgården och Mon.
Efter en lång resa på 2 timmar med som vanligt en åksjuk stackars hund var vi framme hos Mor och Far i husvagnen. En mysig kväll med god mat gott vin och lite kortspel förstås.
På söndag firade vi Mors dag i strålande sol. Härligt ett lite paradis de har därnere utanför Söderköping.
Efter en god middag for vi  hem och  firade lite mer hemma med Linn och Mattias. Det blev korvgrillning och kubb i trädgården och jag är stolt att säga att Bernt och jag vann överlägset!!! Det är klart Bernt missade ju att få ner kungen i första omgången så vi gav dom den segern men de moraliska segrarna var i alla fall vi.
Idag har vi haft gravsättning av Farfar. Det blev en värdig avslutning av ett långt liv.
Efter en helg i sol regnar det i dag från en mörkgrå himmel. Inget vidare väder men sommaren har bara börjat.



Skåne i Maj

Har tillbringat några sköna dagar nere i Lund hos Sandra. Vi hade det mycket mysigt och kul. Kom dit i torsdag, körde hela vägen själv ganska jobbigt faktiskt, regnade nästan hela vägen. Men till slut var jag framme och Sandra stod och väntade. Det var så kul att se henne igen. Vi gick upp till hennes lilla lägenhet riktigt  mysig men ganska liten förstås. Sen gick vi en långpromenad tittade bla på hennes kommande bostad en tvåa i samma område egen liten uteplats från 1 juli. Det blir säkert skönt att få en "egen lägenhet" och att få ner sina egna saker.
På fredagen tog vi tåget till Köpenhamn. Där trängdes vi bland andra svenskar och danskar och var nog inne i varenda affär längs ströget. Strålande solsken, helt underbart. Stannade upp vid ett torg och tog ett glas vin, fortsatte sedan shoppandet, När vi började bli hungriga drog vi oss ner till Nyhavn (tur att du hittade Sandra )och där låg resturangerna på rad utmed kajen, Små mysiga ställen med kanske ca 10 bord var sida vid sida. Det kryllade av folk och var inte lätt att hitta nåt bord men trägen vinner. Vi fick ett bord och var sin tallrik Oxfile, mums.
Det var skönt i solen och att bara sitta där njuta av maten och titta på folk och det lever man på länge. Efter det blev det lite mera shopping och framåt 6 tog vi oss bort mot tågcentralen med trötta ben och var sitt dansk winerbröd i en påse. Hem och koka kaffe och njuta, En härlig dag!!
 Nästa dag blev det mer shopping i Lund, tog en fika hos Daniel (pojkvännen) och senare på kvällen kom han över till oss för middag, mycket trevligt.
På söndagen var det dags för mej att styra kosan hemåt igen, en lång dags körning men denna gång i fint väder. Gick faktiskt mycket lättare när det var fint väder.

Tack Sandra för en skön avkopplande helg, med många mysiga promenader och pratstunder.

skåne

Nu åker jag till Lund och Skåne. Ska hälsa på Sandra några dagar det ska bli mysigt. Kanske tar en tur över sundet på fredag. Hoppas vädret blir fint bara.


Tjej(tant)träff

Igår var det "tjej"träff i Linghem. En mycket trevlig tillställning; god mat gott vin många skratt och många minnen. Kul att se alla gamla kompisar från tonårstiden, tänk vad åren gått men inte blir vi äldre för det ;) .Det  får inte dröja lika länge tills nästa gång vi ses, det var länge sen jag skrattade så mycket.. Att få höra lite skvaller även om jag inte kommer ihåg alla vi pratade om jag skyller på att jag varit så länge ifrån bygden.....
Tack alla som var med och särskilt Gunilla som fixade allt (fast jag vet du har det jobbigt just nu) tack för sängplatsen och all god mat.

image27image26

12 MAJ



IDAG FÖR 26 ÅR SEN FÖDDES DANIEL


Tänk att den lilla skiten kunde växa upp och bli en så lång och stilig grabb. Det kunde man inte tro när han lå
g där med nappen i mun. Och nu firar han födelsedag långt bort i Norrbotten ihop med sin kära Josefin. Hoppas ni får en mysig dag och ta det lugnt på festen i kväll.

Själv ska jag på tjejträff i Linghem i dag . Träffa gamla kompisar jag inte sett på år och dag. Ska bli väldans skoj. Har inte sett flera av dom på ca 20-25 år så det ska bli se hur vi förändrats med åren vi börjar ju närma oss 50 hela högen. Jag ser fram mot en massa fniss och skvaller

nytt liv? nya utmaningar?

Nu har jag börjat mitt nya liv!! Jag har börjat på Itrim. Det är en viktiminskning och motionskurs på först och främst 10 veckor. Hårdkörning och då menar jag träning och kost hållning Ingen alkohol inget godis och inget kaffebröd!!
Ja jag kommer så klart att åka dit nån gång i bland ( midsommar och lite fester förekommer ju under perioden) men jag ska försöka att köra hårt, och klara mitt mål.
Första veckan har gått strålande -3,1 kg bra va? Jag är så stolt över mej själv. Nu är det bara att köra på.
Solen skiner våren är här och jag mår prima. Och i kväll är det Lost på TV. Livet är stenkul!!!!
image20