Glad Valborg

Ha en riktigt bra och skön Valborgsmässokväll och ta det lugnt !!
Det här är vad vi äter i kväll innan det blir promenad till brasan på vallen.


en god Pastasallad, bröd och ett gott vin vad kan man mer begära ?



see you

deklaration

Så var då årets självdeklaration ifylld och inskickad! Det är väl tur att vi har internet och kan göra det på nätet ! Underlättar tycker i alla fall jag, smidigt enkelt och snabbt är det gjort. Det är klart jag har ju ingen avancerad deklaration bara lite resor att dra av, kanske är värre om man har hus och dylikt vad vet jag........ Men nu är det i alla fall gjort bara att vänta på pengarna :)
Nu drar jag till jobbet några timmar, solen skiner och det ser ut att bli en härlig valborgsmässoafton ha det gott folks !


see you

ps

jag glömde skriva att bröden skall penslas med uppvispat ägg innan de åker in i ugnen och strös med linfrö. Mitt linfrö tog slut  så jag strödde på lite solrosfrö istället och det blev oxå gott.





see you

Skägget är väck!!

Yes  min lilla Berra tog sitt förnuft tillfånga och rakade av sej slutspelsskägget i dag ! Så nu har jag min goa gubbe tillbaka, han längtade väl efter en puss kan jag tro ;) Han blev 10 år yngre på bara ett par minuter tänka sig.
Ikväll blev det soppa och nybakat bröd till kvällsmat. Gott gott. Provade ett nytt recept på Dinkelbullar: enkelt som bara den: 25 g jäst 1 tsk socker 1 msk havssalt 7 dl ljummet vatten blandas häll därefter i 16 dl dinkelmjöl 1 dl krossade linfrö och 100g strimlade aprikoser. Låt arbeta helst i maskin ca 15 minuter jäs 30 minuter under duk. Arbeta degen igen (det går åt lite mera mjöl) dela i 24 delar rulla till bullar, jäs 30 minuter på plåt och grädda 250 grader 10 minuter ;klart !! De blev jättegoda kan jag meddela prova gärna .
I morgon är det valborgsmässoafton, och jag jobbar kort dag, skönt !



see you

Guif guif guif

Ohh det började som en boxningsmatch men slutade med en kämpahandboll av laget i våra hjärtan (i alla fall när det gäller handboll) Guif. Berra trodde det var kört när Zakke blev utvisade men då klev de andra grabbarna fram och slet sig till en vinst så nu blir det en avgörande match i Göteborg. De är för goa guif-grabbarna, unga och snabba och så skäggiga hmm. Börjar tröttna på slutspelsskägget som tyvärr oxå Berra lagt sig till med. Jag lovar det blir ingen puss förrän han rakat av sig :)






see you

vilken sovplats jag hittat va?



Här sover Frasse gott !!



see you

uppladdning

Hemma igen efter en kort men intensiv arbetsdag ! Nu lir det en kopp kaffe därefter en promenad med lilla Max och sen blir det uppladdning inför MATCHEN !!! Guif spelar ju hemma i kväll en väldigt viktig match vinna eller försvinna är det som  gäller och det vore väl sjutton om de inte skulle klara med det stöd de har här hemma på arenan och i stugorna ! Vi ska i alla fall heja allt vad vi kan Bernt och jag här hemma!
Men först en kopp java och en liten glass inte så dumt faktiskt





see you

Mums mums

Idag var det återigen måndag och lång arbetsdag. Men men man är väl inte tröttare än man satsar på ett spinningpass efter jobbet :) Skönt att röra på fläsket.  Fick sällskap av Linn alltid kul att ha nån bekant på cykeln bredvid. Efter det blev det hemfärd och och´en god måltid bestående av Farfars kroppkakor.Mums mums. Han är för go, kom med ett  par paket i påskas som lades in i frysen.
Idag fortsatte det fina vädret och ska visst göra så i några dagar till. Det blir skönt slutar tidigt resten av veckan.så då blir det långpromenader. och kanske någon cykeltur oxå.
På torsdag är det Valborg och då ska man ner till Vallen och kolla in elden. Har lovat att hjälpa till med tipspromenaden också så det blir en helkväll vid Hallstavallen.
Nu börjar det rycka i ögonen får väl ta och knyta mej....




see you

rundtur

Årets första cykelrundan är fullbordad. 1.4 mil som tog ca 45 minuter. Härligt väder inte för varmt och inte för kallt. Perfekt.
Körde utan att stanna en enda gång och cyklade uppför varje backe (och det är några stycken) utan att gå av och gå upp.
duktig flicka !!








see you

söndag

Ja då har halva söndagen gått och hittills har jag hunnit gå promenad rensa lite rabatt och käkat sill och potatis ute i det gröna. Ja inte bokstavligt talat vi satt i pergolan men en då, första matjeburken är uppäten i alla fall och det smakade mums.
Nu tänkte jag ta mej en cykeltur också så man får lite motion för benen. Var länge sen jag cyklade runt Lista så det är kanske lite som hänt, några nya hus eller så utmed vägen.
Så nu blir det cykelhjälm och solbrillor på och sen iväg.





see you

Robinson 2009

Efter en god middag satte jag mej tillrätta för att avnjuta ännu ett avsnitt av Robinson 2009. Tyvärr åkte min favorit förstås ut i det här avsnittet. Erik Billing förlorade duellen mot Jarmo och fick lämna tävlingen. Synd tycker jag vegeterianen från skåne  har vunnit i längden och haft många kluriga funderinar och sanningar att förmedla i tv. Han åt ju till och med kött för första gången i livet (i förra avsnittet) och sa att det var gott och att han nog skulle fortsätta äta det när han kom hem.
En sympatisk kille som tyvärr såg lite mysko ut i sina oiercingar både här och där och sin röda tuppkam. Men justa ideer och tankar hade han. Den som får minst sympatier från min sida är helt klart Christian. Vilken skitstövel !! Värre får man leta efter och att de inte tog chansen och röstade ut honom förstår jag inte. Nu fick den tystlåtne Raffe lämna i stället och vem kommer sakna honom......
Nej det kommer nog bli en spännande fortsättning på serien.
Hoppas på mer solsken i morgon, men först ska jag ha en lång och skön sovmorgon. Det var längesen.





see you

SOMMAR

Nej nu är det nästan sommar ute ,  kanske skulle fylla poolen.........



LÄNGTAR TILL DEN "RIKTIGA" SOMMAREN !!!



see you

yeah

Så började man dagen med ett spinningpass, och jag känner mej fylld av energi !!! Hur ska den här dan sluta och hur länge håller energiruset i sig ??? Ser bra ut solen skiner, dammråttorna myser i hörnen och ikväll blir det grillad fläskfile a la Leila ni såg väl programmet i onsdags ? Det receptet ska jag försöka mej på och inviga nya grillen med. Gubben sitter på traktorn hela dan så jag får väl hitta på nåt kul själv. Undrar om jag ska jaga dammråttor eller ligga på divanen och käka choklad...........Hmm det får nog bli både och . Max ska oxå få sitt en promenad framåt eftermiddagen.





see you

fredagskväll

Ja så var det då fredagskväll igen. Efter en god middag kyckling ugnspotatis och sallad med gräddfilssås och ett (par) glas vin blir man sittande framför tv n som vanligt. På trean gick ju mitt favvo program (ett av dom) without a trace en mycket bra polisserie. En klurig serie där man får tänka lite själv och fundera vad som hänt.
Nu börjar det dra i ögonlocken så det är nog snart dags för sänghalmen......

see you

Härlig frukost ??

Idag tänkte jag äta en riktigt nyttig frukost med musli ägg och en macka. Ja ägget och mackan med kaviar gick ju an men Muslin var URÄCKLIG !!! Så nu har jag en hel påse äcklig blandning som ska ätas upp, blää. Får väl ta och baka nåt bröd på det i helgen för äta går inte !!!









see you

årets första



Man kan bli glad för mindre !!!


see you

deppigt

Nej usch vilket deppigt inlägg det förra blev, jag är inte alls så dålig som det lät. lite ont kan väl  alla ha särskilt när man kommer upp i min ansenliga ålder :) Det är bara att skratta och gå vidare ni som känner mej vet att jag är optimist  till naturen som motvikt till pessimissten jag är gift med haha





see you

Ajajaj

Jag har ont  i kroppen ...... Benen värker och jag vet inte vad det beror på.... Tog mej knappt hem från skogen med hunden det gick i ultrarapid och jag som tänkt gå på spinning i kväll, nej det blir inget av får ta ett massagebad i stället.
Kan kanske vara väderomslag vem vet men ont har jag i alla fall. Men det går väl över tills jag gifter mej som man brukar säga fast faan jag är ju redan gift..... Hmm det ger sig med tiden i alla fall, hjälper inte att gnälla.
varmt var det i alla fall när jag kom hem idag efter en kort dags arbete. Men nu när solen gått i moln är det inte riktigt så varmt längre  men det är ju bara 23 april. Och i morgon är det LÖN !! Hurra för den ! Och Bernt bara jobbar och jobbar.
Men dessto fortare blir han klar som jag brukar säga låt han hålla på, tids nog är det färdigsått och då kan vi umgås igen.
I morgon är det fredag igen och helg efter det. Skönt men att veckorna går så fort man hinner inte med riktigt.Det skulle bli sommarvärme i helgen kanske ska fylla poolen.....vore härligt med poolparty på valborgsmässoafton eller vad säger ni ? är ni med ??? Vi kan ju alltid värma oss i bastun :)  nej skämt åsido det får nog vänta ett par veckor i alla fall.




see you

Rött hav

Ikväll var det ett rött hav av 2600 personer som hejade på Guif i sporthallen ! Och jag hade röd tröja framför datorn
när jag tittade på webben !! Och det hjälpte !! De kvitterade och vann över Sävehof för första gången på många år.
Vilken vilja och vilket mod av dessa unga grabbar ! Det var hur kul som helst och väldigt spännande i slut-
minuterna. Vilken pers men de klarade av trycket och  nu är det kamp igen ! Men men det blir tufft i helgen i Göteborg
i 3:e matchen de (sävehof) är som Guif väldigt starka hemma så de krävs en hjälteinsatts från "våra grabbar"
där nere. Vinner de där så vete katten om det inte bär till Globen...... Vore hur kul som helst.
Dagen i dag har jag tillbringat i Flen av alla platser. Som nybliven Fackombud så hade vi heldagsträff. Väldigt
lärorikt och nyttigt och eftertänlsamt !! Vad som händer i framtiden står skrivet i stjärnorna men om knappt 2 veckor
vet vi. En spännade tid !
Kvällen bjöd på sol och lite varmare så det fick bli en långpromenad med hunden när man nu suttit inne
hela dagen det var skönt. Men många steg kom jag inte upp i idag, det får bli fler i morgon, då jobbar jag kort dag
sen hem och gå promix med Max och senare på em ett spinningpass. Ska bli skönt (tror jag) (i alla fall efteråt)
Nu ska jag sussa godnatt



see you

21 april

Jag heter Annika jag trallala
och nästan jämt är jag glad trallalala
jag har en mamma så snäll
som sjunger för mej var kväll
trallala trallala trallala trallala

Min pappa har är så stor trallala
och lång att nästan jag tror trallala
han kan till himmelen nå
om han står riktigt på tå
trallala trallala trallala trallala




see you

Tyst i huset

Nu är det tyst i huset igen.... Alla har farit hem och det är tomt och tyst...Känns lite konstigt men allt återgår ju till de vanliga rutinerna förstås. Upp tidigt hämta tidning läsa äta frukost och göra dagens suduko, upp och borsta gadden håret och lite makeup bädda (om jag orkar) göra lunch åka till jobbet gm 9 rondeller räkna kassan plocka varor serva kunder fylla på i hyllorna fikapaus serva lite fler kunder lunchrast fylla på i hyllorna serva kunder stänga åka hem gå ut med hunden göra kvällsmat förbereda morgondagen slänga in en tvätt surfa vid datorn se på tv slänga in i tumlaren hänga upp tvätt borsta gadden skölja munnen och natti natti. Där har ni en vanlig tråkig jobbdag för mej.....Sen händer det ju att jag umgås med gubben oxå förstås men just nu är han fullt upptagen med jobb jobb jobb så vi ses knappt. Men då tröttnar vi ju inte på varann heller.....
En hel låååång arbetsvecka väntar långa dagar på jobbet korta kvällar hemma få se om jag hinner med nåt gympapass i veckan.
Men nästa vecka blir bättre korta dagar och sen valborgsmässoafton, få se om gubben kan slita sej från traktorn ett par timmar på kvällen och titta på brasan med mej.
Nej nu är klockan mycket dags att borsta gadden och sen ta ett kapitel i kvällsboken: Jungsteds deckare.


see you
.

mer datastrul

eländet verkar aldrig ta slut.....nu har nya datorn brunnit tjohejsan vilken tur man var hemma så inte hela huset brann ner!!!  Så nu är den inlämnad på rep. så nu kör man bärbart igen hmm saknar min stora skärm..... 
Nu är det snart slut på ledigheten och fransyskorna far hem igen i morgon, det har varit jättemysigt att ha dem här. längtar redan till sommaren. 
I fredags var vi på puben och festade, kul men tröttsamt man tål mindre och mindre tror jag..... var dålig hela dan igår. Igår var det födelsedagsfest Amanda fyllde 13 år ! Fest hela dagen frukost på sängen, eftermiddagstårta och kubbspel och sen grillat på kvällen med kortspel och kroppsavritning !!!kul dag, hoppas födelsedagsbarnet var nöjt.
Idag blir det taco party här i mörby med Enduro körning för Linn. det blir skojsigt




see you   

Semester !!

Skönt med 2 dagars semester, att sova tills man vaknar ta dan som den kommer ; Underbart !! Har bråkat med
internetleverantören idag,,,, Uppkopplingen var usel, sämre än tidigare adsl och nu ska vi ha fiber som ska
gå så himla fort... Men efter ett par samtal så är jag nöjd, nu är det ok med både telefon och internet.
I går kväll var det ett pass spinning, ett kul pass ny ledare (för mej) bra musik, fullt ös.
Idag blir det stadsvandring med syrran, kul kul.



see you

Påsk

Yes så var man back in bisniss igen !!! Varit utan internet i 5 dagar ! Huuva det var jobbigt,,,hmm. Nej vars klarade mej ganska bra men nog är "nätet" bra att ha; nyheter information och lite kul jag är nog lite beroende och nördig, jag erkänner !!
Påsken är slut för den här gången och var väldigt trevlig som den brukar. I år var ju vädret på vår sida dessutom strålande sol och härligt varmt vårväder.
långfredagen tog vi en grillkväll borta vid Ekbacken innan fransmännen kom, mor och far bjöd på god mat och dryck, lite Retro blev det oxå, kul kul.
Lördagen började med solsken, Syrran och Amanda anlände till Sverige och resten av släkten slöt upp på den
tradionella påskfesten på Mörby. Det blev en trevlig eftermiddag/kväll med god mat gott vin många skratt och däremellan lite Singstar och Guitar Hero, i love it !
På Påskdagen bjöd jag på tre-rätters: en liten räkröra-macka till förrätt potatisgratäng och lammstek till varmrätt och
pannacotta med björnbär till efterrätt, smaskens om jag får säga det själv.
I går på annandagen åkte vi till Linn och Mattias för lite födelsedagsfest, mycket trevligt det oxå.
Idag var det jobb igen  och likaså i morgon men sen är det 2 dagars ledigt igen, semester för att umgås
med syrran och Amanda, hoppas det blir lite fint väder.
I morgon far Sandra hem till Skåne igen, hon har varit här några dagar det är alltid lika mysigt att ha henne här.
Lite omväxling från vardagen när bara Bernt och jag nöter på varann.  Nej nu ska jag surfa runt lite, det var ju ett tag sen sist. Här kommer några bilder från helgen:
tjejer vid ostbordet  middagsgäster   fler gäster

och några gäster till   och 2 trötta fransyskor



see you


Hey

I am back





see you

2 dagar med sol

Nu har jag haft 2 semesterdagar och det har varit sol båda dagarna ! Härligt ! Visserligen har jag inte varit ute
hela tiden utan hållt på lite med påskstädningen men varvat med utevistelse naturligtvis. Solen är verkligen skön
så här i början av våren, att sitta ute och fika i solen är underbart skönt. Nu blir det visst 2 ostadiga dagar men det
gör mindre jag jobbar hela onsdag och torsdag så det får vara hur dåligt det vill.
Men på fredag vill jag ha sol igen. Nu börjar blommorna titta fram oxå. Jag har sett de första blåsipporna hos
grannen och syrenerna ståtar med stora bladknoppar som säkert slår ut i helgen om det blir varmt. Och det skulle
de sa de på tv ikväll. MINST 15 grader varmt på fredag och lördag. Hoppas hoppas !
Idag har jag varit och påskhandlat på Coop, och trängts med Eskilstunas pensionärer. Inte har de bråttom inte......
De har ju hela dan på sej......Hmmm....
Nej nu ska jag titta på halv åtta hos mej få se vad de bjuder på ikväll, missade gårdagens program men kan ju se det på
datorn i efterhand om jag hinner.
Imorgon börjar dagen med spinning 730 och sen blir det jobb till 18.



see you

Seg söndag

Usch vilken seg söndagsmorgon ! jag kommer inte igång med nånting.....Måste ta tag i det här nu och få nåt gjort, åtminstonde tvätta lite mer....och städa lite mer.....och gå ut med hunden... och hämta hem mer påskris och göra det och det och det och det och det och det......puh jag tror jag går och lägger mej igen...godnatt





see you

Guif

Jag säger bara GUIF GUIF GUIF,, de krossade Lugi i Lund !!!




see you

Solig lördag

Ja då var det lördag igen. Gårdagskvällen var mysig med Linn hemma på besök, det blev god mat och lite Guitarhero och sport Buzz. Jag var ju bäst som vanligt ;) ha ha kul är det !!
Idag börjar den stora vårstädningen. Börjar inne och fortsätter väl ute skulle jag tro. Lite fönster ska putsas vårgardinerna ska upp och dammet ska bort. Sen blir det nog en prominix med hunden för att  slipppa från städningen en timme.
Men solen skiner och man får lite extra energi då .





see you

Halv åtta hos mej



Årets första grillmat !!


see you

Sol sol

Solen skiner och ikväll blir det grillpremiär !!




see you

God god mat

Maten i kväll var superb. Faktiskt bland det godaste jag ätit på länge. Började med en förrätt bestående av chevre ost på bröd med ruccola sallad valnötter. Därefter en fisk och skaldjursgryta med vitlökstoast och aoili (tyvärr hade köket glömt vår aoili) man den var väldigt god ändå. Till efterrätt en Creme Brulee med bärkompott. Mumsfillibaba !! Mycket gott och ett väldigt humant pris: 154 kr Mycket gott för liten peng. Proffsigt upplagt lite stressade servitriser men ändock de är ju faktiskt elever och vi "är deras lektion". En trevlig kväll som jag (vi) gärna gör om !




see you

ledig eftermiddag

Japp så var det en ledig eftermiddag äntligen. Har varit så duktig, veckohandlat, gått hundpromenad och bakat dubbel sats tekakor. Nu gräddas dom i ugnen och det luktar ljuvligt ! Skönt att ha i frysen har inte köpt bröd på hur länge som helst tycker det är godare med hembakat ! Med den nya hushållsapparaten går det så lätt och snabbt. I morgon slutar jag oxå lite tidigare så det blir nog nåt bakat då oxå.
I kväll blir det resturangbesök . Vi ska besöka Rinmansresturangen och pröva på deras mat. Det är medelhavstema, låter smaskigt eller hur. Stället har bara öppet ons och tors och man får boka långt i förväg så förväntningarna är höga på deras mat och service. Ska vara toppen har jag hört. Det är ju en resturangskola och det är ju "lektioner" för eleverna.
Ska i alla fall bli trevligt att gå ut och äta för en gång skull.
Idag har vi haft sol och skönt kanske lite väl blåsigt. Men det känns att våren är här i alla fall. Jag ställde ut penceerna jag köpte förra veckan hoppas de klarar sig men det ska väl inte bli så himla kallt längre. I helgen får det bli sommardäck på bilen. Kanske ska ge mej på att tvätta den igen....... vi får se. Men grilla ska vi göra i alla fall det har jag bestämt !



see you

Vår i luften

Äntligen är det vår i luften ! En härlig dag synd att man var inne hela dagen på jobbet men i morgon är det kort
dag så då ska jag njuta för fullt på eftermiddagen. Började dagen tidigt med ett spinningpass kl 730, sen dusch och iväg till jobbet. Kände mej full av energi på förmiddagen för att krokna framåt 4 då jag lätt hade kunnat somna "på min post". Då var det skönt med en liten kaffepaus så man fick en liten koffeinkick och kunde jobba ett par timmar till.
Och i dag var det 1 april och jag tänker inte tala om ifall jag blev lurad eller inte.......Hmmm Jäkla unge jag säger bara det !!!
I kväll var det soppmiddag, Försöker att äta soppa 1 gång per vecka, billigt och nyttigt med ett par goda smörgåsar till så blir det en bra kvällsmåltid tycker jag. Om en stund är det Leila på tv kanske får några tips på nån god sommarmat. Ikväll skulle det visst bli picnic och det gillar jag. Äta ute bör man annars dör man som jag brukar säga.... Det smakar så mycket godare att äta ute i naturen med frisk luft i näsan och solen i ögonen !!!




see you