På begäran......



samt några semesterbilder :



see you

På med overollen igen

för nu kan vi sjunga med i låten igen "man ska ha husvagn" !! Vi har införskaffat en vagn igen, fast en lite mindre
än den vi hade förrut, en Kabe Briljant ! Riktigt fräsch och JAG SLIPPER TÄLTET I SOMMAR !!! (jag är för gammal för att ligga i tält !!) Så nu är det bara att slänga in våra "gamla vagnsgrejor" i nya kärran och dra iväg!!
Den här helgen var jobbarhelg ganska lugn när det gäller kundtillströmmning men som tur är finns mycket "bakomjobb" att göra så man behöver inte sitta och sova på jobbet precis. Gårdagskvällen tillbringades framför stearinljusets sken (earth-hour) efter en trerättersmiddag, ja fint ska det va..... Vi startade med gratinerad toast med getost flytande honung och rostade pinjenötter till förrätt därefter blev den lite grillat kött med potatisklyftor och sallad och till dessert en fräsch fruktsallad, mums mums.
Nu har jag slängt in en omgång tvätt och ska kanske ta en städning i nya vagnen. I morrn är jag ledig så då blir det lite fix inför påsken.

see you

ledigt

idag var det lediga dagen, försökte ta lite sovmorgon men det blev ju inget med det.....Vaknade kl 640 när gubens väckarklocka ringde och sen var det ju kört förstås. Men jag försökte somna om och jag låg kvar i sängen till klockan var åtta men sen var det bara att gå upp och börja dagen! och den började ganska bra, tidningen hade kommit frukosten smakade gott och sen blev det en långpromenad med voffsen ! Tyvärr utan sol men det blåste ialla fall inte och det får man väl vara glad för ! Tittade i rabatterna om det hänt nåt och ja, tulpaner och krokus gör sina försök att växa uppåt uppåt, får se om de klarar det eller om de ger upp !
Lunch och lite städ och bak, det är vad jag sysslat med idag och snart blir det ett gympapass. Ska bli skönt att röra på fläsket, det behövs känner mej ganska stor just nu skulle vilja droppa ett par tre kilo åtminstonde ! Får väl ta tag i det ordentligt, jag vet ju vad jag ska göra det är ju "bara" att göra det också !
Hmm kanske skulle grädda lite våfflor till guben i kväll det är ju gubevars våffeldagen idag 25 mars. Och för att inte glömma det är oxå LÖNINGSDAG !! Hipp hipp hurra ! Fick en ganska skaplig lön den här gången pga byte av arbete och lite semesterdagar som betalats ut så jag sitter nöjd .....In med lite pengar på sparkontot !
Nej nu har jag inte tid att sitta här längre.




see you

Spa

Har haft lite spa för mej själv i kväll, härligt bad med härliga badoljor, ansiktsmask från REN (ett väldigt exlusivt märke vi har på DocMorris)(jag hade en liten liten liten provtub)(orginalförpackningen kostar väl så där en fem sexhundra spänn) (huuva)  En lermask som var görskön !!! Kan rekommenderas ! Sen smorde jag in mitt vackra face med en ansiktskräm också från REN (en ordinär förpackning faktiskt)(en prova på gåva från REN)(Värde ca 500)(Hmmmmm) Och mitt ansikte är så härligt mjukt och lent !! Luktar Ros också för er som undrar !!
Nu ska jag snart krypa till kojs, skönt trött i hela kroppen efter mitt varma bad, ska läsa några kapitel i Jungsteds senaste (och känner jag mej rätt så kommer jag inte lägga ner den förrän den är slut)(jag har nämligen kommit in en bit i den och första mordet är begånget)(hmm konstigt ord begånget)




see you (blev mycket paranteser i det här inlägget)


(haha)

(ps humöret går uppåt, bra va?)
(kunde man inte tro i början av veckan)

tung vecka

Tänk vad livet kan kännas tungt ibland. Den här veckan har jag känt  mej ganska låg, nedstämd och ledsen, och jag har egentligen ingen anledning alls.....Men det är väl så livet är ibland, det kan inte vara glatt och roligt jämt, dipparna måste nog komma nån gång då och då. Kanske har med hormonerna att göra vad vet jag men det är väl bara att vänta ut och hoppas på att  livet vänder, för det gör det säkerligen ! Nästa vecka är det påsk och då väntar det stora familjekalaset, och det brukar ju alltid liva upp. Vi brukar kunna festa loss så det ser jag fram mot !
I kväll var det näst sista programmet av Mästarnas mästare. Och som tur var gick min favorit Louise till final tillsammans med Armand och Tomas JOhansson. Tur för Tomas Brolin att han missade svärdet för hade han istället för Louise gått till final hade jag inte tittat för jag gillade inte att han valde Louise till nattduellen !! Orättvist om hon missat finalen som varit bäst så många gånger.
Men nu blir det en spännande final nästa vecka som jag kan titta på !!
Nu ska jag kolla halv åtta hos mej på nätet och sen blir det sängen




see you


uppför

Jag tar mej långsamt uppför backen....Och det ser faktiskt lite ljusare ut högst upp !!






see you

?

Känner mej gråtfärdig men vet inte varför....kan det vara vårens som stannade upp och slasket som kom tillbaka ? Hoppas det känns bättre i morgon ska försöka sova en stund .... See you

......

Ibland tycker jag verkligen inte om mej själv.....Skulle helst av allt vilja lägga mej under täcket och tycka synd om mej själv ett par dagar...Är det det som kallas att vara deppig ?






see you

Ska det aldrig.......

Bli vår iår ???? Nu hade det kommit snö igen i natt, och kallt var det .....Fy och blä!
Men det är visst fint på dagarna säger dom som ser solen en annan vistas ju inomhus hela dagar
så jag ser inte mycket av solen tyvärr :(
Idag kom dotra från Skåne hem och hälsade på, alltid lika kul. Tog en lunch på stan smakade riktigt
gott med kinakäk.
Nu har vi tittat på fuskbyggarna, och man blir ju så j'kla fö-nad på genheliga (stavas det så verkligen ????)
ja ni vet vad jag menar hoppas jag, nej förresten skenheliga så stavas det ju :) byggare som skyller ifrån
sej hela tiden när det ges så klara uppgifter på att det faktiskt är de som är bovar i smeten !!
Nej nu ska jag krypa till kojs för imorgon blir det bussen till jobbet.


see you

låååång dag

Idag var en låååång dag på jobbet, åkte 748 bussen in till den stora staden och tog 1912 bussen hem en lång lång dag ! Men men den gick oerhört snabbt faktiskt, för det är en hel del att göra på jobbet. Men det är bara kul, jobbar med många trevliga människor mycket skratt blir det.
Det var mörkt när jag gick hem från bussen, inte för att jag är rädd nej då (bara lite.....) Hoppas ingen såg och hörde mej när jag trippade fram bland isen....Jag var livrädd att ramla tycker inte om att gå när jag inte ser där jag går utan hade egentligen velat lägga mig ner och krypa för att inte stå på öronen men med tanke på alla hundskitar som ligger utmed vägen så avstod jag från det sättet. Nej jag trippade försiktigt försiktigt tills jag anade att isen var tinad och vägen var "ren". Och sen för att skrämma bort alla älgar vargar och björnar som brukar hålla till vid vår väg "asg" så sjöng jag högt och ljudligt med låtarna som spelades på min mobilradio ! Var nog inte min bästa sångröst men alltid skrämde det nån !!!
Ja, jag kom i alla fall hem ordentligt utan att bli uppäten av vare säj bu eller bä  och hemma väntade guben med goa pannkakor, tack tack för det, smakade ljuvligt.
Nu ska jag försöka boka tågresa i maj ner till dotra i Skåne, men Sj-hemsidan har bara krånglat !
Sen blir det några nya kapitel i Jungsteds nya bok innan mina blå slår ihop på kudden.



see you

blodinspiration....

Idag var jag ledig efter att ha jobbat 2 dagar i helgen, och det var skönt ! Soligt väder och jag kände mej ganska pigg faktiskt när jag vaknade. Efter frukost blev det en promenad med Maxen i det härliga solskenet. Jag börjar nästan tro på att det blir en vår i år också, det kändes i ansiktet när man kommit in att solen faktiskt tagit lite färg i plytet, Härligt !!
Nu har jag bakat lite smörgåsbullar som jag hittade receptet på när jag var på blodgivning i förra veckan (där av den något bizarra bloggrubriken)
Jag hade precis blivit tappad på ett antal ml blod och denna gång gick allt som det skulle till skillnad från förra besöket då allt misslyckades och jag fick gå därifrån med ogjort arbete :( Trist men det är sånt som händer påstod de. En något klantigt biträde försökte sticka in nålen på mej men på något sätt fick hon det (blodet alltså) att koagulera så det blev stopp på stopp på stopp i nålen. Jag tror sammanlagt 4 pers var och vred runt och fixade med kanylen men men det var bara att avsluta, trist..... Men den här gången gick det som det brukar alltså galant !
När jag var färdig tog jag mej en macka och lite kaffe och juice för att fylla på vätskedepåerna som brukligt är, satt och tittade i en tidning (en matlagningstidning naturligtvis, min favoritläsning) och ramlade på ett recept på morotsbullar med solrosfrön och dinkelmjöl i, och det lät ju mums i mina öron !! Hur skulle jag göra: skulle jag riva ur receptet, nej för många vittnen....smuggla ner den i väskan nej för liten väska. Inget papper hade jag att skriva av men men vad fanns i väskan JO min lilla kära mobil...SÅ det fick bli en anteckning i mobilen ett starkt förkortat recept skrev jag ner (åhörarna trodde väl jag sms-ade haha) och nu har jag bakat efter mobilreceptet. Luktar gott och förhoppningsvis smakar det detsamma.
Nu hade jag tänkt ta med mej en kopp kaffe ut i solskenet och njuta av lite java i vårsolen men nu verkar det som om den har försvunnit (solen alltså) får se om molnen vill vika av för då blir det coffee in the sun  !!



see you

melodifestivalslut !

Nu är det lördag igen, veckan har sprungit fort och det är min första dubbelhelgsjobbning !(vilket jäkla ord jag kom på där ;)
I morgon kommer guben och Limpan hem från semestern och det är på tiden tycker jag.....
Men jag ska inte gnälla, har haft det jättebra härhemma. Full uppassning av mor och far, god mat serverad, frysen fylld av bullar och blommorna omplanterade ! Skönt att ha så pigga föräldrar som vill hjälpa till med hus och hem när guben flyr hemmet :) Nejvars han har inte flytt han behöver åka iväg lite och ladda batterierna innan vårsådden drar igång, hoppas han har haft det bra och vilat kroppen ordentligt !
Nu ska jag dra till jobbet, ikväll blir det mys med voffsen framför melodifestivalen !






Tack för hjälpen mamsen och papsen !!


see you

Måndagslunk

Jajaja så var det då måndag igen, och min andra vecka på Docmorris sätter fart ! Första veckan gick i rasande fart, förkyld var jag och mycket nytt och många nya människor blev det men det känns faktiskt bara bättre och bättre ! Jag tror nog jag har satsat på en bra häst :)
Guben har varit borta sen i fredags det är inte utan att man saknar honom, är inte så ofta vi är ifrån varandra så här länge.....Men men en vecka går fort snart är han hemma igen.
Och uppassad blir jag som bara den. God mat serverad när man kommer hem, nybakade bullar i frysen hunden är kissad och klar varmt i huset och hönsen och katterna ompysslade, tänk vad man har det bra !
Och solen skiner (säger dom som har tid att vara ute) Hoppas det håller i sig i mitten av veckan för då är jag ledig.
Hoppas det blir vår snart, den här vintern har varit lång lång lång och kall kall kall !! Och förresten fy tusan vad skönt det är att åka buss !!! Man kan sitta och slappna av, somna till en stund och bara koppla av ! Det är så underbart ! Jag som suttit och kajkat bil i ca 9 år vecka ut och vecka in, det är så skönt att slippa !!
Nu är det snart spårlöst på tv, dags för veckans gråtattack !!!



see you

Bortskämd ??

Ja jag känner mej ganska bortskämd ! God mat serverad gott vin i glaset kan inte må bättre och nu kom mor med efterrätt en god irish coffee mums! Saknar bara gubben som är på skidsemester ! See you !!!

The bottom is nådd

Nu kan väl förkylningen bara bli bättre eller ??? Det kan bara inte finnas mer att snyta ur denna röda stoppnäsa !! Näsdukarna håller på att ta slut, smörjer salva stup i kvarten under min röda mule men det svider i alla fall.
Idag blev det några timmars jobb (fast jag egentligen skulle varit ledig) men högsta cheferna var på besök så de behövde min hjälp ett par timmar. Och inte mej emot, det är så kul och jag har hur mycket att göra som helst !!
Det är rena ljusterapin förresten att jobba där, så härligt precis vad man behöver i mars ! Idag sken visserligen solen på fm men det blåste snålt och iskallt när jag och Maxen var ute !
Nu vill jag verkligen ha vår !!
Nu ska jag försöka sova några timmar, är ledig i morgon och ska väl hjälpa guben att packa inför hans resa ner till Chamonix tillsammans med Limpan ! Var ju egentligen meningen att jag skulle med i stället men men får man nytt jobb är det ju liksom inte läge att be om semester första veckan :) Och jag var ju där i oktober så jag får väl hålla mej hemma den här gången, Nästa gång hoppas jag vi kan åka tillsammans !
Men det blir kul för Far och dotter att umgås lite också !
Som tur är för mej (och framför allt för Maxen och hönsen) så får jag hjälp att klara "hushållet" av Mor och Far !! Verkligen snällt att de kommer upp och gör mej och djuren sällskap  så inte voffsen får vara ensam hela dagarna när jag måste jobba, Toppen !!

Nu blir det sängen



see you

Kräkmagad ??

Undrar hur mycket snor det finns i en näsa.......I min svämmar det över ungefär 157 gånger i timmen.....Har gjort av med ett berg av näsdukar.....Och ändå jobbar jag ju på apotek och anväder herr Nezeril !!! (njaa egentligen använder jag Otrivin) ( men måste erkänna att reklamen är ganska kul) Jag som hävdat att jag ALDRIG är förkyld för att jag käkar så mycket kiwi och apelsiner och aldrig säger aldrig tar en c-vitamin tablett....Men nu sitter jag i skiten med nässpray och näsdukar och alvedon....Men men det blir nog bättre om ett par dagar, man ska inte vara så klen....
Nu ska jag sova en stund, sovmorgon i morgon, ska bara jobba ett par timmar över lunchen !




see you

Nystart

Nystart idag ! Tog bilen eftersom jag inte visste riktigt hur lång tid stängningen skulle ta, om jag skulle
hinna med bussen eller ej och det var väl en jäkla tur, för när jag åkte hem (i ett jädrans snöväder som pågått hela dagen) så stod bussen fast i en driva mitt i stan !! Så hade jag tagit bussen hade jag nog inte varit hemma än !!
Dagen på nya jobbet var jättekul !! Intensiv, mycket nytt många trevliga människor och kunder lite rörigt men det blir nog ordning där också !! Naturligtvis har vi barnsjukdomar som alla nya företag har men man får ta itu med dom en efter en när de dyker upp. Och jag är ju inte den ängsliga typen precis, anpassar mej ganska bra om jag får säga det själv !! (och vem skulle hindra mej bara hunden och katterna här hemma hahaha)
I morgon blir en ny spännande dag.
Nu ska jag slänga mej i soffan framför tv och böla en stund, dags för Spårlöst igen !! Jag snörvlar och tjuter och snyter näsan för jag har dragit på mej en rejäl förkylning också.

see you