Dagen

I morgon börjar en ny epok (Hmm så högtidligt det lät då) i Annika Pettersson (yrkes)liv ! Jag har alltså slutat på min trygga halvstatliga tjänst inom Apoteksbolaget AB och tar anställning hos ett privat !! företag som också heter nåt med apotek : Doc Morris Apotek !! Och det ÄR ett riktigt apotek, där man kan handla alla möjliga tabletter och salvor och plåster och dyl och man KAN lämna in recept och få expedierade. Ett alldeles alldeles vanligt apotek förutom att det inte hänger samma skylt utanför hos oss och att vi kanske kan vara lite roligare och lite bättre och lite snabbare än de andra i stan (hahaha ja det är bra med självförtroende eller hur) Ialla fall är det vår ambition att vi ska ha ett apotek för kunderna ! Snabbt och enkelt och tillmötesgoende det är vår paroll !! (jag kan nästan börja jobba på reklamavdelningen eller hur)
Ska kanske gå och sussa lite nu och försöka bota min begynnande förkylning...Har tagit ett varmt bad nu i kväll för jag kände mej lite frusen och jag kan ju bara inte bli sjuk nu så här första veckan, jag som skrutit över att jag
inte hade en enda sjukdag förra året !! Nej det är bara att mosa i sig lite tabletter och ta sig till jobbet.


visst är det snyggt !! Välkomna in och hälsa på !


see you

Sammanfattning !

Melodifestivalen 2010 ! Nu har vi hört alla bidrag och här är mina 3 favvosar, kan inte riktigt välja !

http://www.youtube.com/watch?v=_x9bhn2Gsz0&feature=channel

http://www.youtube.com/watch?v=YiLBv1bJ3CY&feature=channel


och så Sörmlands stolthet : Anna Bergendahl

http://www.youtube.com/watch?v=uefgszWanpI&feature=channel


see you
nu ska hunden och jag ut !!

Slappar-lördag

Idag har varit en slappar-lördag. så skönt så skönt ! Har iof bytt lite gardiner och det medför ju lite städ och stryk men annars har det varit lugnt. Kändes skönt efter en intensiv jobbvecka !
Nu har vi ätit köttfärspizza, hittade ett enkelt recept på Ica-kuriren som blev riktigt gott faktiskt. Lätt snabbt och mycket gott !! 
 

 
 

sommarbrudar !!

 
 

 

 
 

KÖTTFÄRSPIZZA

6 portioner

Tillagningstid: 50 min.

  • 75 g smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 dl mjölk
  • Fyllning:
  • 1 gul lök, finhackad
  • 250 g köttfärs
  • 2 msk smör
  • 1 grön paprika i bitar
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 burk (290 g) skivade champinjoner
  • 1 tärning köttbuljong
  • 1 msk kinesisk soja
  • 3 dl grovt riven ost
  • Blanda ingredienserna till degen och knåda ihop. Kavla ut degen och lägg i papprad långpanna. Bryn lök och färs i en stekpanna. Lägg i paprika och dofta på mjöl. Rör om. Häll i tomat och champinjoner med spad. Smula i buljongtärning. Sjud 5 minuter, smaka av med soja. Bred fyllningen på degen, strö på ost. Grädda mitt i ugnen i 275 grader i 15 minuter. Servera genast

Receptet alltså hämtat från Ica kuriren  och kan varmt rekommenderas. Receptet är gjort av Karin Nilsson

Nu blir det soffmys med schlager och OS.


see you


Last goodbay

I dag var sista dagen  på gamla jobbet...Lite vemodigt men det gick bra ändå tycker jag. Klart man kommer sakna det gamla gänget men men tiden går vidare mot nya utmaningar och mål. Och jag tror att man kan behöva lite utmaningar så här i elfte timmen av livet. Så det känns riktigt bra nu i kväll.
Sovmorgon  2 dagar i rad, det känns inte fel heller !!
I kväll har vi käkat  lammfile potatis och kall sås riktigt gott . Danne var här och gjorde oss sällskap vid
middagsbordet och framför OS tvn alltid lika underhållande. Han borde blivit  tv-kommentator den gossen, vilka roliga repliker !!! Klockrena. (stackars Nilsson tur han inte hörde vad vi sa) Men men det avgörs ju alltid på vallen !! Nu får vi hoppas på Sopkvast-tanterna !!Jag tänker INTE vara uppe till 12 och titta, tyvärr får ni klara er utan mej.
Idag var det kors i taket mildväder, regn och plus på termometern .  Fattas väl bara att det blir minus i morgon, då kan vi åka skridskor på vägen ! Får väl bli en sparktur kanske.
Nu blir det att krypa ner mellan lakanen, det har varit en lång lång vecka.....




see you


Nämen

Det är inte minus grader i dag, det var väl konstigt !!!





see you

en dag kvar.......

Nu är det bara 1 dag kvar att jobba på Svanen i Torshälla....Lite sorgligt är det ju förstås jag har ju jobbat där i ca 9 år (den här omgången i alla fall)(första omgången var mellan 1976-84)(så sammanlagt har jag jobbat får se nu hmmm SJUTTON år)(hmmmm)
Har ju jobbat ihop med Fia alla dessa år så det blir ju lite trist att mista henne som jobbarkompis men vi kommer säkert att ses i alla fall. Hon och jag är ju ett oslagbart team på lördagarna har jobbat många såna tillsammans !
Men nu blir det nya tider, nya utmaningar nya jobbarkompisar !! Ska bli så himla kul och en riktigt utmaning, och det kan man ju behöva ibland så man inte fastnar nån stans....Men lite läskigt är det :)
I dag gjorde jag nåt som verkligen inte händer så ofta : Jag stannade hör och häpna på Donken och köpte kvällsmat !!! Big mac till Berra och lite kycklingnuggets till mej....Det var länge sen, det kan jag lova men gott var det. Jag har ju suttit och kört förbi Donken i 9 år så jag tänkte att nu dröjer det ju innan jag åker den här vägen en vardagskväll så jag slog till på hämtmat till kvällsmat !!! (men Berra blev inte mätt :(  haha)
Sen har vi sett på Skidtjejer som jobbade bra i spåret, Anja som åkte mindre bra i backen och i morse var
det Tre Kronors tur att få däng av Slovakien så det var mors och goodby för dom. Och det kunde man ju ha räknat ut med baken....Sätta ihop ett gäng iof duktiga hockeyspelare men dom har ju knappast spelat så mycket i hop så lagkänslan var väl inte den bästa. Nej vi skulle ha skickat dit Brynäs Alag istället, då jäklar !!!
Nu ska jag nog sova en stund innan min sista arbetsdag i Torshälla.


See you

onsdagspasta

I kväll blev det pasta till kvällsmat med min "speciella" tomatsås ; man låter hackad gul lök fräsa guldgul /ej brynt/ och häller över en burk krossade tomater, låter detta puttra ihop ca 10 minuter. Under tiden knapersteks bacon och läggs på hushållspapper för att rinna av. Pastan kokas och när  tomatsåsen puttrat klart blandas baconet i tillsammans med riven parmesan och salt peppar och en nypa socker; Färdigt ! Gott färgglatt och mättande ! Och snabbt tillagat !
Nu blir det skidor.




see you

Skidkross

Ja inte vet jag hur man översätter men det är visst skicross nu på OS. Och jag vet inte vad det går ut på, verkar som man första ska komma nerför backen.....Vad är det för märkvärdigt med det ?? det ska man väl i alla alpinsporter ? Men jag är inte den som är den Heja heja heja Sverige det verkar som vi har en världsstjärna här i alla fall, alltid lär man sig nåt nytt.
Själv har jag varit på gympa, och det kändes riktigt bra i kväll, inga onda knän eller muskler...Kanske den där massagen gjorde susen i alla möjliga delar av kroppen.
Nu är det dags för sängen, orkar nog inte titta klart på OS i kväll så intresserad är jag inte.
I morgon är det onsdag, jobbar hela dagen.
Ska slå en pling till veterinär Eva i morgon Maxen har en klo som ser lite illa ut, får se vad hon säger om det.
Om jag kan göra nåt själv eller om vi måste ta en tur till henne ..




seeeeee youuuuu

Semlor är mums

Har precis smockat i mej en från Amarant bageriet, smaskig värre så i kväll blir det hårdkörning på
gympan !!




see you

En massa ge

Idag har jag varit på massa ge, ja eller rättare sagt massagemadamen kom till jobbet ! I flera år har mina
arbetskamrater fått (ja betalat för naturligtvis) massage på jobbet en gång i månaden. Och jag har hårdnackat tackat nej, pga av att jag för flera år sedan provade ung 2 gånger och fick migrän varje gång ! Men i dag måndagen i sista veckan i Torshälla tänkte jag att va f-n ska jag våga mej på att prova igen ??? Friskt vågat hälften vunnet heter det ju och jag har haft väldigt ont i muskler och framför allt höger axel länge nu och jag
tänkte att det kan ju inte bli värre i alla fall.....Och det blev så j-kla bra !!! Jag är sjukt nöjd för att citera Limpan !!
Har knappast något ont i axeln i kväll, hade tydligen en låsning som hon "knäppte"upp ! Så underbart ! Är riktigt rörlig i axel och arm i kväll och det enda som stör mej är att jag inte vågat prova detta förut !! Nu ska jag prova flera gånger !!
Nu ska jag se på OS lite skidstafett ska det visst bli sen blir det sängen.





see you

-27

Nej fy tusan vad kallt det är idag !! Och man måste ut och åka till jobbet.......Nej jag vill ligga kvar i sängen och krypa under täcket.  Men magen är i alla fall bättre, skönt ! Nu ska jag iväg och jobba hela långa dagen, sista veckan i Torshälla......








see you

Brrrrrr

Fy tusan nu är tempen nere på -18, det verkar som den här vintern aldrig tar slut, nu vill jag ha VÅR !!!



see you

Pulsträning

Ja ni som tror att Puls i rubriken står för det där man har i kroppen när man anstränger sig, så har ni tokfel Pulsträningen i dag bestod i att pulsa på vägen med hunden :) Fy tusan vad snö vi har nu, har inte varit värre sen 1951 enligt guben (det var när han först slog upp sina blå så med andra ord inte så länge han levt :) )
Det var riktigt jobbigt att gå ute eftersom Berra började att ploga andra vägen.... Men Maxen tycker det är superkul, han springer och gräver och myser i snön, jag svär pulsar kliver och fryser !!! Men men det är ju "bara" februari så där ju klart att snön kommer fortfarande men jag tycker faktiskt det räcker nu !!! Och när det blåser också så blir det otroliga drivor, tur man inte behöver ge sig ut.
Har haft lite ont i mage och rygg i helgen, började i fredags kväll och har hållt i sig och håller i sig fortfarande. Jag har kollat husdoktorn (mao nätet) och konstaterat att det nog kanske kan vara njurarna som spökar....Kanske några stenar som inte vill ge sig, för symtomen stämmer ganska bra. Men det är väl bara att härda ut, får se om det är lika illa i morgon, då får jag väl göra nåt åt det kanske.
Gårdagskvällen började med Schlagerfestival och slutade med OS festival ! Darin var grym !! En sån världsstjärna, hoppas han vinner i Globen för han har en stor chans att ta hem hela skiten ! Så proffsig  låten var superbra och så är han ju faktiskt ganska snygg också.....
Och vilka skidkillar vi har, de var verkligen grymma !! Guld och Brons och så spännande det var och Norge blev utan hahaha för dom !! Och att se Elovsson gråta, det är stort !!! Han är en härlig kille som verkligen vågar visa vad han känner.
Tog med mej kameran ut på pulsträningen, här är några bilder :


Min hund älskar snö !!!




see you

Snöstorm igen

Idag var värsta vädret den här vintern i alla fall enligt mej !! Det har blåst och snöat sen i går morse och vägen (vår lilla väg alltså) har meterhöga drivor !!! Det var så jäkla kallt när jag var ute med maxen, -14 grader och blåst det är ungefär som 24 grader kallt huuuvaligen det var INTE skönt !! Är verkligen avundsjuk på mor och far som ligger och bränner i 35 graders värmen i Eypten, det låter som ljuv musik i mina öron....
I går var det invigning av "mitt  " apotek i Eskilstuna tyvärr utan mitt medverkande men jag var in en sväng efter jobbet och hälsade på och det hade gått bra sa dom :) mycket kunder och många nyfikna det bådar gott.
På kvällen var vi hos Limpan och firade fick god mat och dryck tillsammans med Danne och Josefin, en mysig kväll. Idag är hennes 21-årsdag, hoppas du har en mysig festlig kväll med gänget !!
Nu blir det OS och Anja.


Alltid glimten i ögat Grattis gumman !!



see you

Sport, sport sport

Ja det är tamejtusan det ända som visas på tv just nu. Och inte mej emot, jag gillar sport men INTE HELA TIDEN !!!
Det är skidor hit och skidor dit, på längden och tvären och med gevär, det är skridskor och hockey och curling och jag vet inte allt..... Det är klart att jag tycker det är kul när det går bra för Sverige men måste man visa det om och om och om och om och om igen ????? Lite tjatigt blir det.....
Annars var det en ganska ok dag idag, kort dag på jobbet sen lite shopping, sparktur med Maxen och sen en god middag : lax och potatis nyttigt och gott.
Nu får jag väl sätta mej och umgås med guben FRAMFÖR tvn där han spenderar sin tid varje kväll just nu......Men men det är ju bara vart 4;e år......(men det är en jäkla massa sport varje vecka annars också, eller hur????)
Men Men Heja Sverige friskt humör skjortan hänger utanför Sverige Sverige Sverige !!!

Idag är det förresten Sandras namnsdag; Grattis på dej, gumman vi ses snart !!




see you

Oh Nej

Och så kommer det sånt jäkla vitt vitt vitt ner från himlen i dag igen.....Vill inte ha mer, det räcker nu !!!





see you

OS-guld

Japp nu har vi 2 och leder över Norge Hurra Hurra hurra ! Det är otroligt spännande med skidskytte, och det avgörs ju ALLTID på vallen, 10 sekunder från stav till stav, eller hur är det han säger han på tvn....Kul kul att Kalla och Ferry vilka hjältar och vilka härliga människor !! Hörde precis en intervju med Björn och han är ju helt sagolik, vilken kille man blir så jäkla glad. Och Kalla sen vilken glädje hon sprider, när hon ler är det väl ingen som inte smälter. VI får vara himla stolta över dessa idrottsmän som representerar Sverige med sån bravur ! Idag är jag stolt över att vara Svensk !!
Idag har jag jobbat några timmar, sen blev det en tur till tandis för sista ingreppet och fastsättning av min nya tand, sen hem och iväg på gympa och när jag kom hem blev det lite soppa och en SEMLA !!! Det är ju fettisdag !Mycket gott med varm mjölk, precis som det ska va !!
Gårdagen var en intensiv dag i Stockholm med min nya arbetsgivare Docmorris Apotek. En heldag som började på tåget kl 720 och avslutades med tågfärd hem vid 9 tiden på kvällen. Men mycket fick man lära sig många trevliga människor fick jag träffa bla vår VD en mycket sympatisk man, lågmäld och entusiastisk norrman och mycket god mat hela dagen. Var jättetrött när jag kom hem, men det är inte lätt att sova när man har en massa intryck som rusar runt i hjärnan, så i natt kommer jag nog att sova bättre tror jag. Godnatt !!



see you

Alla Hjärtans Dag

I dag är det Valentins dag, En speciell dag för alla som älskar någon ! Hoppas ni haft en härlig dag tillsammans med någon ni tycker riktigt mycket om, själv har jag tillbringat den med min kärasta sedan ca 30 år tillbaka.
Saknade mina andra små älsklingar hoppas vi ses snart....tänker på er ständigt och älskar er oerhört mycket !
Idag var en härlig vinterdag med sol och några minusgrader, jag och Berra och min lilla bebis Maxen tog en långpromenad på förmiddagen, var så härligt ! Nu är det kväll och jag ska krypa till kojs för i morgon blir en tidig dag. Tåget till stockholm avgår kl 7.20 (förhoppningsvis) och jag ska tillbringa dagen med mina framtida kollegor och lära mej mer om mitt nya jobb och företag ! Blir en spännande och lång dag som avslutas med middag och sent tåg hem ! Men det ska bli jättekul !
Nu har jag bara 9 dagar kvar på gamla jobbet, lite sorgligt är det ju men men tiden har sin gång.
ThumbnailThumbnailThumbnailThumbnail

Den sanna kärleken liknar cirkeln, och cirkeln har inget slut


love you all



see you

70 ÅR

Idag höjer vi våra glas och hyllar mamma mormor och svärmor Ingrid som fyller 70 År !
Hoppas du har en härlig dag i solen !


HURRA HURRA HURRA HURRA !!




see you

Februarisol

Idag var jag ledig och kan ni tänka er att solen sken !! En härlig vinterdag med sol ! Precis en sån som
jag gillar. SOl och -5 härligt ! Blev en lång sparktur på förmiddagen och en kortare tur mellan brödbaket på eftermiddagen. Tog lite bilder på ett snöit landskap där det faktiskt börjat takdroppa från istapparna vid verkstadstaket. Kanske blir en vår i alla fall.
Ja det blev lite bak också idag, var länge sen sist så jag var så sugen på att baka lite till frysen. det blev 2 stora valnötslimpor och en hel massa tekakor:

Det luktar ju så underbart i huset när man har bakat, så gott så gott !!
Så nu har man fyllt frysen och sparat lite pengar, duktig flicka !!

I morgon blir det jobb hela dagen och helgen bjuder också på jobb :( Min sista lördag i Torshälla !
2 veckor kvar på "gamla jobbet" Sen stundar nya tider, jag längtar !!
Och imorgon börjar OS, nu stundar 3 veckor med ständigt tv-tittande (åtminstonde från Berras sida)
Jag tänker nog välja bland karamellerna !!
På lördag var det tänkt att vi skulle på fest men av detta blev intet ! Men vi tar en sväng över
till grannarna ändå, ska bli trevligt !
Nu ska jag slänga mej i sängen och läsa lite tror jag. Här kommer några bilder från soliga vintern :


see you


Frusen...

Nu är jag så in i norden trött  på vinter snö kyla is och allt vad vintersverige bjuder på !! Jag vill ha sommar NU !!!!






see you

Fotomodell......not

Nej fotomodell det blir jag aldrig.....Har varit hos proffsfotograf i dag och tagit lite bilder inför nya jobbet,
det blir väl nån form av reklam i tidningen antar jag, en reklambyrå var visst inblandad och jag som INTE
tycker om att vara med på bild. Men det var bara att le och se glad ut och för hoppningsvis blev nån av bilderna bra fast jag tyckte jag blinkande på vareviga kort :) Det blev både enskilda bilder (förhoppningsvis används aldrig dom i nåt syfte.....) (vill ju inte skrämma iväg kunderna direkt) och gruppbilder och där kanske man försvinner i mängden (försökte i alla fall göra mej så liten som möjligt men det var ju inte lätt)
Ja ja Kul hade vi i alla fall kom bli mycket skratt på min nya arbetsplats, och det gillar jag.
Tog en fika efter fotosessionen i lunchrummet och kollade in lokalen, lite hade hänt sen jag var där sist, datorer var på plats och verkade fungera också, tack och lov.
Sen blev det hemfärd och gympa och lite janssons. Tänk det är ju himla gott Janssons frestelse.....Fast Berra tyckte det var lite snålt med BARA Janssons, han hade förväntat sig lite köttbullar, prinskorv kokta ägg och sill och nubbe.....Hahaha på en Tisdag !!! Nej det går inte an.....
Nu ska jag hoppa i säng för tomorrow is another day.



See you

Helgslut...

En festlig helg är slut. Det började med raclette fest med jobbet i fredagskväll. Vi avtackade de "gamla" pensionärerna Wanja och Gunbritt med lite vin mat och skratt. En kul kväll :)
Eftersom det blev lite ost över så kom limpan ut i lördags och gjorde oss sällskap på resterna, det blev lite melodifestival, guitarhero poker och mys. Och idag söndag har vi haft kaffegäster på eftermiddagen, så den här helgen har jag inte räknat kalorier......Har blivit alldeles för många av dom och nästa ingen motion.
Men men jag tar igen i veckan, gympa och spinning here I come!!




see you


Torsdag

540 klockan ringer
600 färdig i badrummet
605 hämtar tidning pluggar in motorvärmare
630 har läst tidningen
635 gröten är klar
645 gröten uppäten, dagens suduku gjort
655 bilen körs ut mot stan
730 sitter i tandläkarstolen och gapar
800 klar !! avtryck färdiga !
820 parkerar bilen utanför jobbet
900 börjar jobbet
1015 fika
1245 lunch
1530 fika
1800 stänger stället
1840 hemma igen
1850 till gympan
1900 GYMPAR
2000 Hemma
2005 Modifast shake till kvällsmat
2015 Badar
2045 hemmagjord semla intas
2100 Bloggar
2110 kollar senaste avsnittet av halvåtta hos mej
2140 Surfar
2230 Godnatt





see you

Snöstorm

Idag var det verkligen Snö överallt ! Snöstorm var bara förnamnet. Jag tror banne mej det kommit ett par dm bara i dag och dessutom har det snöat utav bara fasiken ! Som tur var hade jag redan bestämt att jag skulle ta bussen in till stan för min Kickoff med nya jobbet !  Och det var knappt att jag tog mej till vägen, fick be guben ta fram traktor och schaktblad och ploga ner mej till bussen. Fy tusan vad mycket snö det hade kommit och dessutom blåste det rejält så vägen var ju igenblåst direkt. Så det var ganska skönt att sätta sig på bussen och slippa slira runt på vägbanan själv.
Kickoff var bara  wow, wow och wow igen !! Verkar som jag verkligen gjort rätt ! Det känns så bra och inspirerande och jag längtar tills jag får börja jobba där !!! Tänk att få bli utvald (ja det känns faktiskt så) av detta nya företag som ska starta upp i Sverige. Man får ett förtroende att förvalta och det växer man av ! Känns så bra !!
Nu ska jag nog gå och sova en stund, känner mej lite vissen faktiskt ont i huvudet och mår lite illa (hoppas det inte var nåt fel på maten vi fick idag.....)Men det kan vara spänningen också, när den nu släppt taget om mej !
Mitt nya jobb har en precis färsk hemsida, det står inte så mycket på den, den är under utveckling men gå gärna in och kolla designen och konceptet på www.docmorris.se


See you

Snedsmile

Japp nu har man ett snygg snedsmile, pga tandläkare Göran och hans team...Första steget mot en ny tand är tagen och det värsta (??) är gjort.
Innan jag gick till tandis så var jag in på en premiärtitt på mitt nya jobb, och jag blev väldigt glad. Vilket fint apotek det kommer att bli !!! Stort ljus och fint. Kommer att få plats med en hel massa artiklar och en första träff med mina nya arbetskamrater är också gjord. Vi kommer säkert att trivas kanonbra med varandra, verkar lovande. I morgon blir det en heldags kickoff : KUL !!!
I kväll är lillstumpan här och fixar med sin bil. Ska bjuda henne på mammas köttfärssås och spagetti som jag
vet att hon gillar, sen blir det nog lite fruktsallad till efterrätt tror jag.
Hoppar över gympan i kväll pga av snedsmilet....


see you

Februari

Nu har första månaden på året runnit iväg och vi är redan inne i februari. Och jag har 4 veckor kvar på gamla jobbet....Idag har vi haft mycket att göra så vips så var kl 18 och det var dags att gå hem. Den här veckan har jag två otrevliga möten...med tandläkaren ! Ska dit och göra en krona, har nämligen tappat en gammal plomb med halva tanden i och nu är det dags att fixa till den. Inte så kul men nödvändigt och dyrt blir dessutom...Så den här månaden vet man var lönen tar vägen. Usch och blää. Men men det är inte mycket att göra bara att gapa och betala i kassan !
Första besöket blir i morgon i 40 minuter ska jag sitta där och gapa. Usch jag ryser bara jag tänker på det. Så snälla håll tummarna för mej 16 50 i morgon så det går bra...




see you