Tv-kväll

Eftersom det var en lång arbetsdag i dag så blev det en lugn hemmakväll i tv-soffan efter jobbet. Lite ärtsoppa till kvällsmat (det är ju torsdag, fast jag skippade pannkakorna) en god fralla från hemköp och sen slog jag mej ner för att se tv4 nya satsningar : Familjen Bernadotte och Sveriges historia ! Och jag blev inte besviken, båda programmen var riktigt bra faktiskt, jag hade mej en riktigt lärdomskväll ! Så nu kan jag gå till sängs med ett leende på läpparna, äntligen program som man inte behöver bli arg, eller irriterad eller ledsen eller fundersam över : Bara oförargligt trivsamma !! (Och sen är ju Martin Timell en av Sveriges snyggaste programledare)
Nu är det dags för sängen. i morgon är det Kungens födelsedag och alla eldars dag : Valborgsmässoafton !
Den kommer jag tillbringa först på jobbet och sedan nere på vallen med tipspromenad, glad sång och tal och ett sjuhelsikes fyrverkeri !!


See you

Avslappnad

Nu är jag riktigt ren och riktigt avslappnad....Tog ett långt skönt bad i bubbelbadet, smaskade i mej en skål jordgubbar, (årets första portion men inte den sista kan jag lova) (visserligen inte svenska men va faan jag ska ju
inte prata med dom eller hur??) Goa som bara den var de smakade sommar !!! Och det kan behövas, för 2 dagar i rad har det varit strålande sol på morgonen och riktigt skönt när man gått till bussen och 2 dagar i rad har det varit ett riktigt skitväder när jag gått hem därifrån med kall vind och regn....Ja igår spöregnade det när jag gick från bussen DET VAR INTE SKÖNT !!! För inte hade man nåt paraply med sig eller nån liten regnrock ....Nej då det var bara att traska på i regnvädret och svida om när man kom hem.
Men som sagt nu har jag legat i badet och bara njutit, med en trevlig tidning (Tophälsa) Vad jag nu läser den för så slö som jag har blivit..Inte ett enda spinningpass sedan i höstas och inte många gympapass och långpromenader heller om sanningen ska fram. Men tiden räcker helt enkelt inte till. Ja hunden får ju sina promenader så klart men men det kunde ju bli mer. Men jag får väl hoppas på att våren sätter fart och lockar ut mig i skogen och på lite längre sträckor. Men det är kul att LÄSA om hurtiga människor och titta på de fina bilderna och läsa lite recept. Många fina bantningstips får man också på köpet, härligt va ?
Kunde förresten inte låta bli att handla ett par tre böcker i går, ja det blev ju förstås 2 nya kokböcker :) Ja egentligen 1 kokbok : Melker Anderssons och 1 Drinkbok, kan kanske bli användbar i sommarens alla poolpartyn.
Och sen den andra boken i serien om Damernas detektivbyrå, för nu har jag läst ut den första. Riktigt mysigt att läsa om den härliga damen från Afrika. Korta små roliga kapitel som jag gillar att läsa. Kan rekomenderas !!
Giraffens tårar


Imorgon blir en lång arbetsdag men jag tror jag ska ta med mej Giraffen och kanske läsa nåt kapitel på lunchen....Om det inte är fint väder för då får det bli en promenad !


see you

Storhandling

I dag har jag storhandlat !! På nätet !! Ja jag gjorde ju beställningen tidigare i veckan men i dag fick jag
hem leveransen och jag är så nöjd !! Tänk vad skönt att sitta hemma och klicka i vad man behöver, inget onödigt köp här inte utan bara det jag (vi) behöver. Och sen slippa går runt i affären och plocka i vagnen och släpa tunga kassar till bilen. Nej här satt jag bara hemma och fyllde i och i kväll strax efter nio kom varorna hem till trappan, suveränt !! Kommer jag göra om var så säker, tänk om det hade funnits för 10-15 år sen när man jobbade som dagbarnvårdare (eller dagmamma i dagligt tal) det hade varit så skönt så skönt !! För då handlade man ju LITE mer mat än vad vi gör av med idag på 2 personers hushåll. Då blev det ca 20 liter mjölk i veckan medans vi nöjer oss 6-7 liter i dag.
Nu ska jag sussa ett par timmar innan det blir bussen in till stan igen för lite jobb.






see you

Väntan

och spänd förväntan...Jag väntar hem veckans storköp på Ica, prova nätshopping i storformat, och nu går
jag bara och väntar på att få hemleveransen....mellan 19-21 och kl är 20.42 de har så där en 20 minuter på sig...




see you

En solig ledig dag

Ledig idag, så skönt med sovmorgon ! Uppskattar det mer och mer ju mer åren går, konstigt.... Tänker på min
förra arbetsplats när jag började 730 nästan varje morgon, då fick man sätta klockan på kvart i sex för avfart med bilen en dryg timma senare, huuva nu går bussen vid nio tiden för det mesta.
Och idag vaknade man med solen i ögonen närapå i alla fall. Solen sken åtminstonde på förmiddagen så hundpromenaden blev riktigt skön i skogen. Tog en kopp kaffe i solen med Berra när jag kom hem det var så skönt man glömde nästan bort blåsten.
Idag kan jag inte säga att jag arbetat så hårt precis, en ledig dag var just vad det var ! Lite plock lite matlagning, lite kaffe och promenad och en hel del bokläsning i soffan. Det var så avkopplande så jag är rädd för att jag inte
kommer att somna i kväll för jag känner mej inte så trött precis, efter denna lugna dag.
Jag läser en jättemysig bok nu :Damernas detektivbyrå ja det är just den som gått som tv-serie (men den missade jag) jag läser böckerna i stället ! Lättsam korta kapitel och en hel del småskratt blir det.
I eftermiddag började guben med vårsådden, så nu blir det väl full fart förhoppningsvis. Och bara 4 dagar kvar på April månad, och den månaden gick väl i racerfart eller hur ?? När jag hämtade guben i stan i kväll så såg jag faktiskt hur en del träd börjat grönska och gräsmattan är snart klar för första klippningen, ujujuj snart är det sommar !!
Nu blir det nog ett litet fotbad i alla fall så fötterna blir lite trötta åtminstonde.


see you

Ps

Kan förresten upplysa er om att mitt nya liv börjar imorgon, så ge tusan i att bjuda mej
på godsaker den närmaste tiden, jag håller er personligen ansvariga för vad som händer om
jag stoppar i mej några extra kalorier !!
Bara så ni vet !




see you

igen och igen och igen

Läste precis igenom vad jag skrivit (EFTER att jag publicerat det) och upptäckte
att jag upprepar mig i inlägg efter inlägg....Men men ni får tycka att jag är tjatig och
skriver samma sak om och om och om och om och om igen......Man kan inte komma ihåg allt
man skriver, och då blir det lite upprepningar. Ska försöka att låta bli det till nästa inlägg....
(man kan ju alltid försöka)



see you

Solig söndag

Idag sken solen när man vaknade, ganska sent idag för min del tog lite sovmorgon ! Skönt, började inte jobbet förrän 1145 så det var skönt att sova till 9.
Idag åkte syrran med familj hem till Chamonix igen, lite ledsamt förstås men vi ses ju till sommaren igen, även om det känns långt till den. Det är så mysigt att ha dom här i närheten, skulle vilja att det var jämt  och ständigt men det går ju inte.....Får väl nöja mej med att ha dom här ett par tre gånger per år.....Kul har vi i alla fall när vi träffas, mycket skratt blir det .
Solen sken som sagt idag och när jag varit på promenad med voffsen i skogen så tog vi en fika nere vid pool-kanten, så underbart skönt jag bara längtar tills man kan ta sig ett dopp på morgonen. Om en månad....kanske kanske.... Sen blev det en tur intill stan för några timmars jobb, lugnt idag (alla var väl ute och njöt av solen kan jag tro) och när jag jobbat klart och skulle åka hem då var solen borta förstås !! TYpiskt !
Men jag är ledig i morgon så man kan ju alltid hoppas på någon solglimt då !
I kväll har jag fixat tipspromenad till Valborgsmässofirande på Hallsta-vallen. 12 Frågor till vuxna och 12 för barn, vuxenfrågorna hittade jag på nätet och barnfrågorna hittade jag på..... Får se om några vill gå promenaden i skogen......
Berra har kommit riktigt långt på mitt växthus nu. Efter konsultationer med Pierre på franska :) så lyckades de båda slå sina kloka huvuden ihop och fick ihop ställningen så nu är det bara att glasa in huset också. Det kommer att bli så bra, så bra !! Jag riktigt längtar till att börja odla. Inte för att jag är nån expert, nej långt långt därifrån men det ska bli kul att försöka. (annars finns det ju grönsaker att köpa i affärn haha)
Men lite tomater och gurka ska jag väl kunna klara ? Och kanske lite örter och smultron kanske ??? Och lite färskpotatis i en hink.....VI får se det är bara fantasin som sätter gränser.....(Och min kunskap kanske ???)




see you

Ledigt

Ledig dag i dag....igen...skönt med sovmorgon :)  Men bakslag på våren, vaknade upp till
snöslask och regn, blää. RIktigt hundväder tyckte både Maxen och jag men det var bara att
gilla läget och dra på termobyxor och vinterjacka mössa och vantar igen och ge sig ut på
promenad. Inte Skönt, och skitig blev han byrackarn, det blev duschen direkt när vi kom hem.
Sen blev det lite golvrengörning som tack för det vädret.
Eftermiddagen blev trivsam samvaro med grannarna, Grabbarna lekte med växthuset och vi
tjejer höll oss inne, varmt och skönt var det.....Men de fick både kaffe och mat när de kom in och värmde
händerna de små pojkarna !!
Nu börjar man faktiskt se att det kommer att bli ett växthus....Riktigt duktiga har de varit.
Snart ska det börja glasas också, det kommer bli så fint så fint. Sen är det bara att börja odla....
Och det är jag ju så jäkla bra på hmmmmm (gröna fingrar vad är det ?????) Men man får väl
börja lite vackert...lite tomatplantor och gurkplantor ska jag väl klara av ?? Ock kanske en och
annan ört....och sen lite smultron och en vindruvsplanta (nej det heter det väl inte....vinstock ???)
och lite blommor och sen .......Ja det blir nog bra det där.  Nu har jag bara funderingar på om jag ska
inhandla en jäkla massa stora krukor som jag kan odla i eller om jag ska ha en såbädd eller både ock ??
Ja ja det löser sig...Spännande ska det bli i alla fall.
Växthus Odla 60  (6,0 m² alunatur, glas)



see you

Länge sen sist

Nu var det länge sen sist men jag har haft fullt upp med semester så jag har inte haft tid
att uppdatera :)
I onsdags kom mor och far i torsdags syrran med familj och i fredags morse kom Sandra upp från
Skåne så jag har haft fullt upp med att umgås med mina nära och kära.
I fredags kväll hade vi tacoparty i lördags firade vi Amanda som blev 14 år och senare på kvällen
bjöd mor och far på grillparty med god mat och dryck och en jäkla massa singstar.....En härlig blandning och en hes röst blev resultatet.
Söndagen spenderades på Spa, Färna Herrgård utanför Skinnskatteberg blev målet för mamsens hemliga utflykt. VI hade bokat dag-Spa som började med brunch och fortsatte i Spaavdelningens Jacuzzi med ansiktsmask och fruktdrink, och fortsatte med massage och lugn stund i relaxen, en härlig söndag.
Måndag och Tisdag har varit soliga härliga semesterdagar och idag blev det jobb igen med snömodd och regn :(
Men den avslutades på ett ypperligt sätt på Papas Tapas med god mat och många skratt tillsammans med
jobbarpolarna.
I morrn är det ledigt igen man kan ju alltid hoppas på sol........

 Många knasiga bilder blev det men vi är en knasig familj och vi bjuder på det..... Kram på er, hoppas ni haft en bra dag idag.


(den 21 april och dagens namnsdag är Annika)




see you


Busstop

Oh vad det är skönt att åka buss.....Sitta och sova, lyssna på musik, tänka på roliga saker, slappa, titta på folk, titta på naturen, blunda, läsa böcker, lösa suduko Tänk vad mycket man kan göra när man åker buss och slipper köra !! Det är så underbart om ni bara visste !!!
Det är en del av glädjen med min nya arbetsplats ! Att jag kan åka buss till jobbet, Dessutom får jag en skön promenad till bussen varje morgon och hem varje kväll !!
Eftersom jag jobbar inne i en galleria nu så ser jag knappt solen på hela dagen, men den lyser visst om dagarna (har jag hört) Inne hos oss på Doc Morris skiner den i alla fall alla dagar !!
I morrn är det möte efter jobbet, farmaciförbundet har årsmöte för att avsluta avdelningen för nu är det nya tider för fackföreningen ! Blir lite trist att åka bort efter jobbet men intressant och kul att träffa gamla vänner på andra arbetsplatser !
Hoppas solen håller i sig till helgen !! Bara 2 dagar kvar att jobba innan ledigheten !!





see you




Sol och Vår

Ja då sol och vår har kommit till Svedala, halleluja ! Synd bara att man jobbar hela dagarna, men man kan ju alltid hoppas på att den håller sig framme (solen alltså) till helgen också för då jäklar är jag ledig i hela fem (5) dagar i sträck halleluja !!
VI får ju storfrämmande till helgen, Sandra från Lund och Gradziks från la France härligt med hela stora familjen här igen, halleluja igen !!
Idag var det bemärkelsedag i dubbelt format,  Mattias fyller år Grattis till han :
image237

Och sedan var det Bröllopsdag för Mor och Far Grattis till er :
image103

I kväll har jag haft spa för mina fötter, och det sa dom halleluja för..... Sen har jag slötittat på tv mina favvo program Top Model (ja jag vet inte så intellektuellt men ganska kul )  Och sen valde jag snyftaren Spårlöst i stället för deckarn på ettan (ja jag vet inte heller så avancerat men va fan gråta är härligt ibland)

Så nu ska jag slänga mej i sängen för att förhoppningsvis sova ett par timmar innan nästa arbetspass börjar.
3 arbetsdagar kvar denna vecka sedan LEDIGT !!!


see you

Vår i luften





see you

Jobbarhelg

Japp, jobbarhelg är det för mej den här helgen ! Men det är helt ok faktiskt och idag var det riktigt mycket att göra på jobbet, folk börjar hitta oss mer och mer.
Nu sitter jag här framför datorn och ska snart börja med maten. Det blir  nog lite grillat i kväll tror jag. Har lite fläskkött i en påse med marinad och ska skala lite potäter så småningom. Sedan ska jag försöka mej på en ny dessert i kväll. Blev inspirerad när jag såg min favoritkock Leila baka dessertpizza på tv så jag ska försöka mej
på hennes variant med päron och stiltonost. Men jag fick inte tag i Stilton utan tog en krämig gorgonzola istället och det blir nog lika gott tror och hoppas jag ! Med lite valnötter på :)
Sen blir det väl lite tv också, försökte mej på att titta på Millenium avsnitt 3 på SVT Play eftersom det sändes på Påskaftonen och då hade jag annat för mej, men det var så jäkla läskigt så jag tror jag hoppar över det i kväll. Får se om jag kan se avsnitten på datorn i stället......Men jag har ju läst alla böckerna så jag vet ju i princip vad som händer så jag borde ju vara förberedd men men det ÄR läskigt !
Nu har klockan slagit sex och potatisen väntar.



see you

Solsidan

Hmm vad ska jag tycka nu då.....Det är ju så här att jag Hatar verkligen programmet Mia och Klara !!! När jag råkar på det programmet, om jag råkar ha radion på när det sätter igång eller att jag råkar Zappa över på kanal whatever de visar det programmet så försöker jag stänga av så fort jag kan innan jag spyr på dom !!! Så illa tycker jag de är  !! Men sen har man då sett Solsidan och jag bara ÄLSKAR Mia i det programmet ! Hon är ju Klockren som höggravid och snusförnuftig maka till helt underbara Felix Herngren ! Som är så iniNorden töntig, styrd av morsan å ena sidan och Mia å andra sidan  och som varken vågar säga bu eller bä åt den ena eller andra.....Så likt karlar liksom..... Jag skrattar högt bara jag tänker på honom ! Vi känner väl alla igen både henne och honom, har lite av varje inom oss eller hur ?? Me likes !!

När jag kom från bussen ikväll sken solen rakt i ansiktet på mej, är det det som kallas vårsol ? Så underbart !
Berra mötte mej med en drink och sen lagade vi mat; sesampotatis kycklingfile fylld med ädelost sallad och gräddfilssås, mums mums. Sen blev det lite tv tittande. Kollade in Talang 2010 och vilka talanger det finns i landet, både bra och så jäkla dåliga !! Tänk att man gör bort sig så kopiöst för några minuter av tv-tid......Men det bjöds på några riktigt bra sångnummer,  tom så Bert började grina, och det var inte långt ifrån att jag gjorde detsamma i soffan.
Nu är vinet urdrucket och det är dags att dra till kojs, arbetsdag i morgon.



see you

Regn idag !

Dagen började soligt och jag gick en rask promenad med voffsen, för första gången i år UTAN överdragsbyxor och mössa och vantar, kors i taket det är faktiskt vår !! Riktigt skönt faktiskt. Sen blev det en tur till Tuna för hårklippning och lite shopping, kom hem med några riktigt bra saker !! Annika=Nöjd !! Sen blev det lite fix här hemma. Har diskat hela köksutrustningen till husvagnen och ställt ut i nya vagnen, se där blev jag nöjd igen !!
Sen har tvättmaskinen gått för fullt, och nu ska jag snart klä om för att sticka ner på gympan ! Får se om jag är lika nöjd när jag kommer hem.
Berra stackarn fick fara till tandläkarn idag akut ! Han fick tandvärk i går och det har värkt hela jäkla natten och i morse stod han nästan inte ut. Som tur är fick han tid i middags så nu är han en massa pengar och en dum visdomstand fattigare !!
Nu har vi ätit mat och ikväll blev det en härlig levergryta med potatis till och en klick lingonsylt, gott gott !
Bäst jag klär om mej nu.




see you

Onsdagsbak

Oh vad jag älskar Leila Lindholm !!! Hennes bakning gör mig så lycklig. Jag blir så himla sugen på
att baka, i kväll var det pizza i hela programmet, Mmmmm det såg så jäkla gott ut ! Och hon är så
gullig och mysig och har så fina grejer i köket, jag blir så himla avundsjuk !! Men en Kitchen Aid det har
jag i alla fall !!! Och den är jag stolt över. Nej det får nog bli lite pizzabak i helgen tror jag ! Kanske ska
sätta en surdeg också när jag ändå håller på. Baka är en livsnjutning enligt mej. En sorts terapi, lugnande och luktar så gott i hela huset. Baka det är mitt liv det !!
I morgon är man ju ledig så jag kanske ska baka nåt då.......Men först blir det hundpromenad, hårklippning lunch med Limpan....sen får vi se vad jag hinner med mer, lite gympa på kvällen blir det nog också.
Påskpyntet får vara kvar till helgen !!





see you

Vårvecka

Veckan börjar fint, solen skiner och det är ganska mycket att göra på jobbet. Och solen ska visst fortsätta skina hela veckan, underbart ! Jag som är ledig på torsdag, då ska jag njuta ! Men tills dess är det jobb hela dagen i morgon.
Det märks att det är lov här i stan den här veckan, för stan kryllar av ungar. Att de bara orkar gå ¨på stan, varför är de inte ute i naturen i stället ???? Men men det är väl inte så cool förstås !
Nu tror jag att jag ska hälla upp vatten och ta mej ett bubbelbad, det känns i fötterna efter en dag på jobbet, trots stödstrumporna.
Fixade och trixade lite på jobbet i dag med schemat så jag blir långledig när fransoserna och Sandra kommer, nice nice !
Nu blir det badet!




see you

Eastern parade

Så var då denna påsk över ! Den har innehållit både jobb och ledigt, sol och snö. Jobbade långfredag och annandagen, men bara 4 timmars öppet så det gick ju an. Idag (annandagen) gick timmarna riktigt fort, var lite folk i rörelse och som sagt timmarna rann iväg.
Påskafton ägde det stora släktkalas rum som vanligt ! Vi blev till sist 29 personer allt ifrån ettåriga Milton till Farfar på 93 bast. Och en härlig stämning som det alltid är när vi samlas. God mat och dryck en hel del sång och skratt blev det också. Dessutom var det ett strålande vårväder, tänk att vi kan ha sån tur varje år :)
Påskdagen blev riktigt bra den också, hade om jag får säga det själv (och vem ska hindra mej......)
lyckats riktigt bra med lammsteken, (rimmade och ugnsbakad) potatisgratängen och de gräddgratinerade rotfrukterna, smaskigt värre och till dessert en gammal hederlig påskbakelse och för er som inte vet vad det är så kan jag upplysa om att det är en bit rulltårta med grädde och en persika på toppen, ( ja det ser ut som ett stekt ägg om ni förstår vad jag menar)  En god påskmåltid !!
Kvällen idag har ägnats åt film och tv och lite surfande. Och nu är det snart dags att krypa till kojs. Här kommer några bilder från helgen.


Nu väntar en ny arbetsvecka och om 10 dagar kommer grannarna !!!



see you