Nu ni...

Är det yoghurt på gång, tack syrran för hjälp med recept, imorrn blir det yoghurt med björnbär, hoppas jag iallafall....
Kanske kan ge Berra lite frukost på sängen, dagen till ära, det är ju trots allt hans Fölsedag !! 61 gammal har guben vid min sida blivit. tänk vad tiden går. Förra året firade vi på Liseberg med karuseller och femkamp i år blir det lite lugnare med familjemiddag idag söndag.
Men om 2 veckor åker vi på försenad bröllopsresa typ 30 år försent, för när det begav sig på 80-talet hade vi sonen liten och ingen ekonomi till någon längre resa, det fick bli Marstrand i en lånad husvagn i 2 dagar sen kom mor och far och son och gjorde oss sällskap, haha det var den bröllopsresan det men det var så vi ville ha det !
Men nu tar vi igen det och åker lååångt bort bara för att rå om varann

see you

thank good its friday

Bara en dag kvar att jobba denna maratonvecka och bara 11 dagar kvar innan vi drar från kalla sverige mot varma Kap Verde!!
Intensivt som vanligt på jobbet, fullt med kunder och massor av varor att plocka in och som vanligt en massa att ordna upp ;-(
Men när kvällen kom var allt fixat i alla fall ! Sen sena bussen hem men goa Berra hade fixat maten ! Grillat och ett glas rött sen mår man som en prinsessa igen !!
I morgon är en stor dag ! Då skulle min kära svärmor och tillika barnens älskade farmor fyllt 100 år om hon varit i livet! Denna lilla rara människa som ville alla väl, gick bort alldeles för tidigt och alldeles för hastigt.....I morgon hyllar vi hennes minne och tänker tillbaka på alla minnen och mysiga stunder med farmor Astrid ! Du saknas !! Men jag hoppas hon sitter i sin himmel och tittar ner på oss och ser att vi minns henne och det känns lite som hon är med oss när vi dukar med hennes vackra dukar och det vackra porslinet ! och Ser hennes fina broderier och hantverk som pryder våra hem.
Imorron får vi lägga födelsedagsblommorna på din sista vila.

See you

Mätt !!

Dagen på jobbet var intensiv, full fart från det man kom till det man gick därifrån kl 16, många härliga kunder !!
Efter en lång bussresa hem, (ja pga alla stopp med ungar som gick på och av) (men det var skönt att knoppa in lite) så blev det soppkok i köket. Hade inte planerat för nån kvällsmat så det fick bli lite trattkantarellsoppa,, varm och go så här i höstmörkret. Sen blev det veckans andra arobicpass nere i gympasalen, Annas glada pass gjorde mej rejält svettig !! Så efter dusch och lite mat så fick det bli sänghäng framför tv-n. och på torsdagar är det ett riktigt matprogramsmaraton : Börjar med Kockarnas kamp sen bakarnas kamp och sen min stora favorit Masterchef USA, med allas vår Ramsey ! Ett kul program med många twister och superduktiga amatörkockar. Men i kväll var stresstestet inte så jädrans märkvärdigt, det skulle jag nog ha klarat av: de fick 6 ägg och skulle löskoka ett, helsteka ett, pochera ett och göra en omelett på de tre sista. Och bara 1 (en) av tre klarade att löskoka ägget !!!!
Det som jag gör perfekt !!! I kokande vatten läggs ägget och kokar EXAKT 5 minuter, då blir det perfekt men det får inte stormkoka bara sjuda !!
Så mina vänner kokar man ett perfekt löskokt ägg,
Nu ska jag slumra in ett par timmar, sovmorgon i morgon och sen jobb 10-19 får hoppas Berra har maten klar och drinken redo när jag kommer hem med sena bussen,,,,


See you

Yoggi

Teknikprylfreak som jag är har jag inhandlat en ny pryl till köket....Inspirerad av syrran har jag inhandlat en yoghurtmaskin !! Hon skryter ju om att hennes hemgjorda är så himla god och här går det åt litervis med yoghurt varje vecka så jag tänkte att jag får väl prova också, Hittade en på nätet, skapligt pris snabb leverans och receptförslag. Och idag kom paketet och jag for förstås snabbt som ögat efter jobbet och hämtade den !! Packade upp den fina röd och vit och grann och kastade mej över lilla bruksanvisningen ! Den var skriven på franska engelska tyska holländska italienska spanska portugisiska turkiska grekiska ryska ungerska polska lettiska estländska och till sist upp och ner på arabiska MEN VAR FAN STÅR DET PÅ SVENSKA ???? Ingenstans !!!! Jag blir så förbenad, I morrn blir det jag som kastar mej på telefon och KRÄVER en svensk manual och svenska recept !!!
Är det nån som kan så maila mej direkt ! Jag vill komma igång med min egna yoghurt så fort som möjligt !!!



men snygg är den i alla fall !!

see you

tisdagskväll

Tisdagen gick i ett flygande fläng, buss till jobbet kvart över sju, jobb i ett kör till kl 12 myslunch med Limpan, (på ett väldigt bra lunchställe, coffehouse by George vägg ivägg med jobbet) (smaskiga wraps) jobb ett par timmar till buss hem kaffe med Berra promenad med Maxen matlagning gympapass och mat dusch och soffhäng och nu blir det sängen

see you

Uteslutningsmetoden

Den får jag ta till nu, för att försöka lista ut vad som orsakade nässelutslagen .. Idag var de som bortblåsta, men då hoppade jag över mina piller igår kväll. Var så slut och hängig så jag slängde mej i säng före 22 och det händer inte så ofta det vill jag lova ! Hörde inte ens när Berra kröp ner bredvid, och sov visserligen ganska oroligt men endå till kl kvart över fem.
Så nu blir det till att selektera meducinerna och kolla vad det kan vara som orsakar min allerig, för det tror ju Doktor Annika att det är iallafall...
Dagen var i alla fall bra på jobbet fick en hel del gjort ! Bara 5 dagar kvar att jobba denna veckan och 15 totalt tills vi ligger på Playan,


see you

Helgslut

Ja så var då den här helgen tillända, nu är det bara x-faktor kvar att titta på och sen till sängen....
Fredagsmys blev det och där satt vi framför tv-n med våra mobiler och lekte guben och jag...Sen blev det lördag med lite jobb för mej och på kvällen kom Lisa och Svante över på lite Raclett-Pokerkväll. Trevligt, gott och som vanligt kvinnlig dominans på kortspelet !! Förstår inte att ni gubbar är så jädrans usla på poker :- )
Framåt halv ett var det dags att krypa till kojs.
Jag somnade gott men vaknade efter ett par timmar med en kontig känsla i kroppen...Sov lite halvoroligt resten av natten, och kl 9 klev jag upp och upptäckte stora röda blaffor på kroppen !! Jag hade drabbats av nån sorts nässelutslag !!! Inte snyggt och dessutom kliade dom. På magen, i pannan på där arm och hand möts och precis där skinkorna möter troskanten. !!
Och inte vet jag vad det beror på heller !
Tog i alla fall bilen till skogen för att rasta jycken och leta svamp, och det hittade jag MASSOR ! Det hade fullkomligt exploderat efter veckans sol-regn Fullt med trattisar så jag fyllde bärkassen !
Sen blev det en sväng till Hallstavallen där jag promenerade runt spåret med Max så vi fick lite mer motion !
Väl hemma var det bara att börja rensa, inte fullt lika kul men ett måste naturligtvis. Nu ligger svampen på tidningar och torkar.
Men jag mådde fortfarande inte bra så jag slängde i mig ett par allergitabletter som förstås inte hade så stor verkan så efter det slängde jag i mej ett par kortison tabletter också.
Kan väl inte påstå att de hjälpte så himla mycket heller men lite bättre blev det så jag kunde fixa lite käk till mej och gubben, ikväll fick det bli lax och pressad potatis !!
Får se hur jag mår i morrn och om utslagen är kvar då får det väl bli en pling till farbror doktorn och se om han kan göra nåt !

Nej nu får det vara nog gnällt

en bild på svampskörden ska ni få i alla fall
see you

Torsdagsledigt

Som alltid (nästan) när jag jobbar helg så är det torsdagsledigt som gäller. Så sovmorgon till 830, så skönt att ta en slapparmorgon så där mitt i veckan. Långläsning av tidningen och sen pockade Maxen på, dags för skogen. Soligt men lite kyligt var det men en och annan trattis lyste upp tillvaron. Sen var det bara att traska hem och fixa lite käk till Berra. Fick bli snabbvarianten av Lasagne idag, Lasagnette ! Riktigt gott och smidigt.
Sen blev det ett par äppelkakor, hittade ett recept på nätet som inte innehöll något smör...för det hade jag naturligtvis inte så mycket av hemma. Men de blev riktigt goda ändå.
Nu laddar jag för gympapass med Glif. och sen en härlig dusch och soffhäng: Tre favvoprogram Kockarna kamp kl 20 Bagarnas kamp kl 21 och sen till sist Masterchef USA kl 22 och sen är det over and out.


see you

18 arbetsdagar kvar

tills nästa semester !! Har börjat bygga upp semesterstämningen genom att 1: Räkna hur många arbetsdagar det är kvar, 2: läst Taxfree katalogen ett antal gånger 3 varit och provat ny bikini 4: kollat in vädret på Kap Verde 14 dagar framåt 5: inköpt 2 pocketböcker som ska läsas i solen !!
Det gäller att låta semestern prägla lång tid :-)
Så den varar läääänge lääänge ! För det är ju i sanning bara 8 dagar av sol och bad vi får för alla pengar....Men lägg där till en hotellnatt+ hotellfrukost natt-morgon innan vi åker och sen en dag hemma för att sova ut (vi landar ca 3.30 på morgonen)(nåt jag inte riktigt talat om för Berra än) så blir det ju lite längre än 8 dagar.
I morrn är det ledigt, så då får vi hoppas att solen skiner, inte nåt regn i morrn tack, så det kan bli en långpromenad med Maxen !
Sen MÅSTE det bli ett gympapass på kvällen, har blivit lite för lite träning den här veckan men jobbet tar sin tid.....
hektona försvinner så sakta så sakta från vågen, måste ner ett par kg till innan semestern så man kan äta med gott samvete ! Vi har ju trots allt all inclusive, och maten ska vara supergod har jag hört från säker källa!!



see you

Sista rycket

på tröskan för Berra, hoppas han får in det sista idag ! Sen är det bara en jädrans massa plöjning kvar och traktorn är trasig :-( Men den går väl att fixa får vi tro..
Räknade just ut att det är 20 dagar kvar att jobba innan nästa semester för min del, kan man väl stå ut med !!
Idag blåste höststorm när jag åkte från bussen, men solen sken i alla fall ! Värre i morse då kom det ett och annat regnstänk. Ska verkligen försöka passa in bussen nu igen, de har ju som tur är plockat in 1710 bussen igen så man inte behöver vänta 40 minuter för att påskynda hemresan när man slutar 17. För det är ju bra bekvämt att åka kollektivt ialla fall...slöa och sova lite grann på morgonen och slappna av på kvällen när man ska hem ! Får nog bli ett pendlarkort i morgon....


see you

Städarsöndag

Ja det säjs ju att söndag är vilodag men för en hårt arbetande kvinna i dessa tider så finns det inga såna dagar, hihi. Nej för bondmoran på landet är det bara att ta tag i städningen inne när guben sitter på traktorn och plöjer hohojaja, ja tyar inte som Raskens Ida sa..
Tog i alla fall lite sovmorgon (och det fick nog inte Ida göra på sin tid) och efter frukost en promenad med kreaturet Max, Sen fick det bli städning både uppe och nere, och däremellan lite mat och kaffe.
Solen sken genom de skinande rena fönstren SKULLE jag vilja skriva men men den är inte renare nu i kväll än de var i morse tyvärr men putsa fönster tycker jag nog är karlagöra !! Får väl se mej om efter en städfirma som gör det och utnyttja Rut kanske, ja nu mena jag inte dej mor utan avdraget Rut !!
Efter slöande i tv-soffan ska jag nu försöka mej på att sova några timmar....Har gått sådär på sista tiden men nån gång måste det väl ändå hända att jag kan sova en hel natt ??


see you

(ps 1 månad kvar idag till SEMESTER)

lördag

Idag tog vi sovmorgon, härligt härligt. Sen blev det en långpromenad med Maxen, lite längre än jag tänkt men vädret var så härligt så det var bara att trava på.
Sen blev det födelsedagsmiddag och svåger och svägerska, god mat och dryck och mycket smaskiga tårtor i trädgården, en trevlig eftermiddag !!
Kvällen har mest bestått i soffhäng framför dumburken, lite gott vin i glasen och wordfued i mobilen....
Nu är det snart dags att krama kudden, men det blir nog en sovmorgon i morrn med tror jag


see you

Utflykt

Idag fick vi kul post i lådan, TAXFREE katalogen. och det är som de säger....då börjar semestern ! Kollar också in utflykterna på orten, ska nog boka in en halvdagstur, fick ju present av mor och far som vi använder till detta. Hotellet ser verkligen lyxigt ut, ska bli så skönt att komma iväg en vecka och bara LATA sig, läsa lite böcker äta gott sola bad dricka gott och läsa böcker man inte orkar hemma.

Fler filmer från Kap Verde hos Fritidsresor



see you

tok-klåda !!

Ryggen kändes i morse, när man släpa blå backar med tunga varor i...så jag tänkte att jag tar en eller två tabletter...Men vad ska man välja tänker då apotekstanten...Voltaren gick åt fanders sist, allergichock med klåda över hela kroppen, ipren är ju så där för magen och alvedon ja det är ju alltid bra...Men jag kollade in medicin-lådan och hittade ett paket Eez där. Jag testar dom tänkte jag, mitt dumma nöt, det kanske bara var en engångsgrej det där med voltaren effekten....kan ju vara nåt annat än diklofenaken som orsakade....Men ack vad jag bedrog mej, det var visst Diklofenaken som orsakade reaktionen vilket jag blev varse efter nån timma....Tvi vale vad det började klia...fötter och händer var värst, slängde i mej ett par Loratadin men vad hjälpte det ? Nada !! Slängde mej på telefon til doktor Rutger men där sa telefonsvararen att de gått hem för dagen !!! Då klev jag upp till Vårdcentralen i Huset för att se om nån snäll läkare kunde skriva ut lite Betapred (kortison) till mej. Där fanns inte en själ !! Tog en nummerlapp, på en annan lapp i receptionen stod det Kommer strax, men jag väntade i 10 minuter och det tycker jag nog inberäknar strax utan att nån kom dit. Så det var bara att kliva ner i gen till apoteket. Ringde istället upp VC och knappade in telefonnummret och de skulle ringa upp en timme senare. Dryga 75 minuter senare ringer de upp bara för att meddela att jag minsann inte tillhörde deras vårdcentral så jag fick nog ta och ringa min egna ;-( Där fick jag nästa telefontid om en timma och vid utsatt tid ringde det och ringde det men när vi svarade så tutade det bara.
Efter mycket om och men och telefonsamtal fick jag till slut tala med en snäll sköterska som lovade att prata med läkarna så jag kunde få lite tabletter, men hon påpekade snällt att det var inte säkert att lä'karen skrev ut utan att se mej....VAD FAN SKA HAN SE ???? det syns inte utan på, inga utslag bölder eller liknande bara invärtes klåda !!
Men jag fick i alla fall mina tabletter efter nån timma så jag kunde börja behandlingen, skönt !!!
Nu kommer jag aldrig mer prova med Diklofenak, får hålla mej till Alvedon o liknande
Nu blir det fredagsmys med guben !!

see you

ledigt eller inte....

Ja idag var man ledig, från jobbet alltså. Men upp vid halv åtta frukost och tidningsläsning och sen iväg till vetrinär Eva för vaccinering OCH vägning av Maxen, och det gick så bra ! Han hade tappat 2 kg så hon var så nöjd med oss, Kul att det lönat sig att hålla igen på maten för lilla gubben, vill ju inte att han ska få ont i lederna han börjar ju bli lite till åren,
Sen hem och ut i skogen, först tog vi Hallstavallen ett par varv och därefter upp till "vår skog" för att se om det fanns nån liten svamp att plocka. Blev väl sisådär en och en halvtimmas promenad, härligt soligt väder !!
Sen hem för lite Kesoplättar och blåbär, smaskigt !
Sen var det bara att börja skära äpplen, fick en kasse av Lotta på jobbet så det blev några liter äpplemos till frysen, Blir bra till gröten i vinter!
Sen skulle det klippas gräs, och där gick det åt fanders.....Jag hade en nära döden upplevelse kan man säga....I gräset låg en j***a elkabel gömd, klipp klipp så var den i 2 delar....Ja den en delen sitter numera fast i gräsklipparen......Så det blir till goa herrn som LAGT DEN DÄR FÖRBENADE SLADDEN I GRÄSET till att reparera gräsklipparen i morrn och klippa gräset färdigt själv !!! Jag är glad att jag klarade mej med livet i behåll.
Nu har jag varit på gympapass nummer 2 för säsongen, ätit god ugnsbakad lax och broccoli och kollar in nya kockprogrammet på fyran,
En händelserik dag i mitt liv,

see you

Hösten kryper på

Fortfarande deppig men har fått ur mej mycket av frustrationen i alla fall. Var på gympa igår kväll och svettades ut en hel del agg.
I kväll har gubens favvoprogram börjat och mitt anti-program....Bonde söker fru ! Ja jag tycker det är så jäkla mycket gulligull och Berra kollar traktorerna (och kanske lite på brudarna, vad vet jag..)
Sol och bad och vin och grill, det är faktiskt lite mer att vara bond-mora, När sådd och skörd är i ropet sitter man där vacker ensam vid matbordet och får roa sig själv.
I morrn ska jag med min lille Max till vetrinären för den årliga vaccinationen, och vägningen .....Få se om vår bantning har gett resultat.
Nu ska jag se vidare på Efterlyst och hoppas hoppas det får tag i den känslokalla mannen som rånade en stackars man som ramlat ner på tunnelbanespåret, Fy faan rent ut sagt vilken gris !!


see you

Svart Natt

Natten var hemsk, sov inget från kl halv tre, nu ska jag in och försöka koncentrera mej på jobbet ett par timmar....



see you

Usch

Lika glad som jag var i förra inlägget lika besviken är jag idag....När människor sviker då åker man långt ner i skorna vill jag lova. Vill lägga mej under täcket o inte komma fram mer......
Hade i alla fall en trevlig helg och mysig födelsdag, får väl leva på de minnena.

see you

Stor tjej


Minsta lilla ungen, Limpan 23 ska dra iväg till storstan.....Tänk vad de blir stora fort !! Men det kommer säkert att bli bra, smart och tuff tjej det där ;-)
Jag är så otroligt stolt över mina barn, har klarat sig så bra alla tre. Den största gift med en underbar tjej, stolt omtyckt lärare med glimten i ögonen. Mellersta sambo med en suverän kock och mystisk katt, underbar med ungar på förskolan men snart en ovärderlig resurs i Lundaskola och så den minsta, smart Mensamedlem som far till storstan och gör karriär utan en enda dag på högskolan, självlärd med skinn på näsan och vd-särbo i Norpan ! Tänk att ni kunde bli så bra alla tre, där har man i alla fall gjort nåt bra i livet, älskar er så allihop !!!

 
see you

Stockholm

Idag var en hektisk dag ! Började i ottan med att jaga hund !!!! Han smet den rackarn på morgonpromenaden så det var bara att sätta sig i bilen och hämta hem honom, ja jag visste ju var han höll hus : Hos kompisen Julle ! Jäkla hund, orkar inte med sånt på morgonen !!
Sen var det frukost och ge sig av till Stockholmståget som avgick (itid) kl 807. Upp till Centralstation, löste biljett till Odenplan och började läsa på skyltarna vilken linje jag skulle välja och det var inte lätt kan jag säga....sträck pilar och linjer överallt !!! Jag hittade rätt (trodde jag ) och hoppade på en vagn, Och upptäckte strax att jag åkte åt fel håll !!! Klev av i Gamla stan och for tillbaka till T-Centralen igen !! Försökte få tag i nån själ som kunde visa mej vilken linje jag skulle fara med och efter 3 försök hitta jag en dam som kunde tala om för mej att jag var på fel våning (eller perrong) och visade mej till trappan !! Jag kom iväg med rätt tåg och efter 3 stationer ropade lilla damen i högtalaren att vi var vid Odenplan, Jippi rätt ställe och jag klev av ! Upp för trapporna mot Västmannagatan och väl uppe tog jag raka spåret ÅT FEL HÅLL igen !!! Men vände på klacken när jag upptäckte min fadäs och där låg Hotell Oden och jag visste vart jag skulle !!
På Västmannagatan 66 ligger nämligen Farmaciförbundet och det var dit jag skulle på arbetsmiljöutbildning, ska nämligen verka som RAMO, Regionalt arbetsmiljöombud......Så det var lite korvstoppning med information en jädrans massa papper men väldigt bra diskussioner med trevliga människor, Dessutom fick vi jättegod lunch på ett ställe som hette Kina-muren : Asiatisk buffe med både kinesmat, och sushi smaskigt värre !!
Kl fem for jag med tåget hemåt, trött i huvet och mätt i magen och när jag väl hemma gick en sväng med busfröet Max kände jag att jag verkligen trivs hemma på landet, lugn och ro, fågelkvitter och solsken !!


see you

Tisdagsjobb

Veckan har bara börjat och det är full fart. Lång jobbdag igår och sen Tacomys med Linn. Och idag bär det av till Sundbyholms tjejkväll på travet för att representera jobbet, brukar vara kul och full fart. Så det blir den lång dag hemifrån idag med, och i morrn drar jag till Stockholm för lite utbildning i arbetsmiljö, sen avslutas veckan förhoppningsvis i lugnt tempo på jobbet,
Det känns att man lever !!



see you

bara att börja packa för

Höstresan är slutbetald !!! Oh vad jag längtar till solen !!

Har bara ett ord

att säga om gårdagen ! Magiskt !! Det här lever man på länge !




see you