Badpremiär i Poolen



Vad härligt det är med pool



see you

Pingstafton

Idag är det pingstafton men det känns som en vanlig lördag faktiskt. Saknar den gamla helgen med 3 dagars ledigt och vi drog till campingen med halva släkten och myste. Det var tider det. Nu ska man jobba och annandagen har de tagit bort så det känns som en vanlig helg numera. Men solen skiner iallafall




see you

Dramatik

Idag var vi hos frissan Max och jag, så vi är så fina båda två :) om vi får säga det själva......Ja mitt blev kanske i kortaste laget men det växer ju så det knakar så det är snart långt igen jag lovar. Lämnade Max kl 8 sen for jag till Coop för veckohandlingen och kl 9 hade jag tid hos min frisör. Däremellan stod polisen och ville att jag skulle blåsa i  5 sekunder i ett litet rör, hmm. Fasen vad jobbigt det var att blåsa i 5 sekunder, men men snälla polisen sa att det gick strålande så det var bara att fara vidare. Till frissan som var det snabbaste jag varit med om och inte var hon speciellt munter heller, men men alla kan vi ha dåliga dagar jag är i allafall nöjd med resultatet. Sen blev det lite shopping och sen var det dax att hämta hunden som var så fin så fin. Nästan en ny hund han såg i alla fall bra mycket yngre ut haha om man nu kan säga så om en kille i sina bästa år. Han är ju bara 4. Sen bar det hemåt för att laga lite lunch till gubben och mej och det blev kåldolmar som han tjatat om så länge ! Jag må säga att han var nöjd och mätt och glad när  han gick ut för att jobba igen.
Jag tog en promenad med Max och gick längs vägen när jag mötte en långtradare med släp. Han körde ganska fort (som de flesta gör på den smala vägen tyvärr) höll ut för mej men saktade inte ner. När han passerat mej så (förmodar jag) fick han möte fick panik fick släng på släpet braschade in i en elledning !! sen vet jag inte vad som hände för jag såg inte resten men hörde bromsar men ingen krasch. Bilen han mötte körde om mej så det blev ingen krock men jag förstod att något hänt. Men eftersom jag hunnit ganska långt därifrån och dessutom hade hunden med mej och jag mötte flera bilar så fortsatte jag hemåt. Väl hemma for Bernt ner med cykeln för att kolla läget. Där stod långtradaren på vägen med trasigt släp, hela sidan var borta polisen var där och dirigerade trafiken, Sedan dess har trafiken gått långsamt förbi vår infart men nu verkar det som om de bogserat bort bilen. Tur att inget allvarligt hände det är klart att det är allvarligt att långtradaren går sönder men det kunde ju blivit en frontalkrock om en bil kommit från andra sidan !
Tänk om det kunde vara 50 hela vägen från skolan till Lista. Då kanske långtradarna och andra också förresten tycka att det är ide att köra lite saktare som det är nu körs det alldeles för fort, hoppas det inte händer igen och med tråkigare utgång.
Nej nu ska jag laga lite kvällsmat, för nu är städningen klar



see you

Sommarlov

Jaha nu är det sommarlov. Ja inte från skolan förstås men från spinningen. Nästa vecka börjar sommarschemat och då har man inte så stora möjligheter att träna eftersom jag jobbar till 18 nästan hela tiden och sista passen för dagen ligger ungefär vid 17-17.30 så det blir svårt att hinna dit ;)
Får väl ta till vanliga cykeln istället, det ger ju benträning det med!
Idag blåser det halv storm ute, det kändes i min lilla bil när jag åkte hem från stan. I dag var mitt sista gästspel på det stora apoteket i stan, nu får jag hålla mej hemma på mitt egna ställe. Synd för det har varit kul att hälsa på dom en gång i veckan. Men vem vet vad som händer i höst kanske blir nåt annat, den som lever får se. Kladdkakan blev uppskattad i alla fall likaså jordgubbarna och glassen.
Nu har jag duschat efter spinningpasset och ska nog slänga mej framför tv ett tag. Imorgon är jag ledig men det blir ingen sovmorgon för det både Max och jag ska till frissan. Max kl 8 och jag kl 9. Så vi blir fina båda två.



see you




en bättre dag

Idag var en betydligt bättre dag än igår, Lugnt på jobbet, lite sol och fika vid poolen när jag kom hem sen en liten promenad med Max (vilar benet från långpromenader veckan ut ) Men sen kände jag att jag hade mer energi att bli av med så det blev en cykeltur "Lista runt" ca 1.4 mil. Härligt faktiskt fast det småduggade nästan hela vägen.
Nu har jag tagit ett bad, bakat en glutenfri kladdkaka (ja det går faktiskt) till jobbet i morgon, min sista dag på VT snyft snyft.....
Nu sitter jag och surfar lite gubben har åkt på speedway (mitt hatobjekt nr 1)(i alla fall när det gäller sport)
Sitter och lyssnar på gamla favoritlåtar och drömmer mej bort.... Nyss hörde jag Satellit och tänkte tillbaka på min 50 års fest, vilket party !!! Ett underbart uppträdande av ungarna  fina tal och härlig musik och dans, ja vi dansade hela natten kändes det som... vilka härliga minnen de lever jag länge på.
Nu spelas Pugh´s påtalåt och jag blir nästan 15 igen, Andra minnen typ sommar, mellanöl långa nätter och många skratt kommer över en...... Vilka tider vilka tider. Tänk att texten sitter kvar i minnet helt otroligt när man glömt så mycket annat :) Låt oss alla ta i i i låt oss alla ta i i i sluta tjata låt bli att gnata var positiv i stället..... tänk vad man kommer ihåg va?
och Ola Magnell, Ted Gärdestad, Smoke on the Water Små lätta moln ja jag kan rabbla hur många godingar som helst.
Nej nu måste jag nog sjunga med lite.



see you

What a day !

USCH vilken dag, Hur mycket som helst att göra på jobbet, för lite personal (enligt min mening) när den 25 infaller på en måndag kan väl vem som helst räkna ut att det blir mycket att göra !  Usch och Fy men det är bara att le och se glad ut. Men inombords kräks man på folk. 3 personer hela eftermiddagen kunder som väller in kötiden ökar på hela tiden det är inte kul, och hur är det med säkerheten? ?
Jag vet att jag inte har varit så trevlig idag mot mina kära men det har sin förklaring på jobbet. Tröttheten kommer smygande nu är det dags för sängen.....Hoppas det blir en bättre dag i morgon.





see you

Söndag igen

Jag förstår inte hur det kommer sig att helgerna rusar iväg...Kan det ha med ålderna att göra ? Jag tycker man borde få både fredag lördag och söndag som helgledigt när man kommer över 50 för det tar faktiskt längre tid att vila och återhämta sig när man är äldre eller hur? Jag tycker det är fredag kväll och vips så är det söndag kväll och man börjar förbereda sig inför en ny jobbvecka.
Helgen har förflutit ganska lugnt annars, maxen mår ju finfint nu men några långpromenader blir det inte på en vecka på veterinärens inrådan.
Idag har varit omväxlande väder, regnskur på morgonen soligt och varmt på dagen (man låg faktiskt och pressade i bikini vid poolkanten) (tyvärr har poolen bara ca 19 grader så badet får vänta en vecka) och sen kom en liten regnskur nu på kvällen igen,
Nu väntar en lång arbetsvecka men jag har i alla fall ledigt  på torsdag så då hoppas jag det blir varmt så man kan ta ett premiärdopp, det ska bli härligt, På lördag är det ju pingstafton. Nej nu blir det en lillsväng med hundkräket och sen blir det till att lägga sig framför tv och titta på Filip och Fredrik, i like it.



see you

Nostalgitripp

Jag har skaffat Spotify och hjälp vilken nostalgitripp det blev när jag började söka låtar !!! Nu har jag plöjt Pugh och Ola Magnell och ramlat tillbaka till mitten av 70 talet, oj oj oj.... Vilka låtar vilka minnen, ja ni vet vad jag menar ;) Påtalåten, Kliff, och Små lätta moln för att bara nämna några favoriter och nu kan jag lyssna på dom igen ! Härligt man glömmer att man fyllt femti och är tillbaka till tonårstiden ! Så nu vet ni ungefär vad jag lyssnar på när jag skriver mina inlägg här på bloggen, en salig blandning av 70-progg Ted-favoriter, lite Winnberbäck naturligtvis och en och annan " modern" låt. Jag är salig på Spotify !!





see you

senaste om Max

En ny hund !!! När jag kom hem från jobbet var han riktigt pigg, viftade på svansen, såg lite glad ut och visade att han var nöjd över att matte var hemma. Och inte haltar han heller speciellt mycket, förmodligen har medicinen gjort susen. Hoppas hoppas det håller i sig, och att det blir en lugn natt för oss alla,









see you

Max igen

Har varit hos veterinären med lilla gubben, förmodligen en stukning. Han får äta medicin över helgen är det inte bättre på måndag ska vi röntga benet !!  Han mår inte bra, har legat i hallen hela dagen vill inte äta inte kissa är bara trött......
Hoppas han piggnar snart, känner inte igen min "lilla" Max. BLI BRA SNART GUBBEN !
(kanske blir en natt på golvet bredvid Max......vill ju inte att han ska sova själv om han mår dåligt)






see you

Max

Åh jag är så orolig, Max mår inte bra. I morse när jag kom ner och skulle ta med honom ut på morgonkissningen så ville han knappt resa sig. Det är ju i och för sig inte så ovanligt han är trött på morgonen men när han äntligen rörde på sig så haltar han kraftigt och lyfter upp vänster bakben. Han kom knappt ner för lilla trappan ute och när han väl kom dit så stannande han. Vägrade gå längre och kissade inte heller. Sen fick jag nästan bära honom upp för trappan igen. Nu ligger han i hallen och ser väldigt olycklig ut och det gör vi oxå. Nu gäller det att försöka få tag i en veterinär och se om vi kan få nåt råd och hjälp. Det är ju min bebis, hoppas det inte är nåt allvarligt :´´´(





see you

Spinning

Jag har sagt det förr och jag säger det igen, hurra för spinning ! Det är en härlig motionsform som man blir riktigt riktigt svettig av ! Idag körde jag andra passet för veckan och kroppen är underbart trött. Nu orkar jag verkligen ta i ordentligt på passen och köra järnet !
En vecka kvar av vårschemat på F&S sen blir det sommar  och då kommer mina chanser att gå på spinning begränsas betydligt. Inga kvällspass och jag som jobbar nästan till 18 var och varannan dag får svårt att hinna med några spinningäventyr. Får väl släpa fram cykeln och ta några turer i naturen i stället. Men det blir man ju inte lika svettig av.....
Går inte att ta i så mycket som man gör på s-passen. Då känns det nästan som man ska dö eller åtminstonde svimma av ungerfär hela tiden när man fått upp flåset och farten men det gör man naturligtvis inte utan man kämpar på glatt påhejad av nån galning som sitter med headset på en cykel längst fram i salen. Inte ¨låter de flåsiga heller :) Men lite svettiga det blir de i alla fall det har jag sett.
Nu tror jag det blir en tidig sömngång för mej i kväll,  Imorgon är det sovmorgon för det är ju söndag på en torsdag????
Konstigt och sen blir det fredag och lördag igen........ Det  är inget annat än helg.....


nej godnatt och

see you

Söndagskväll

Åhh det är söndagkväll och söndagsparty med Filip och Fredrik från New york city , I love it ! De har så sköna gäster sköna kommentarer och sköna inslag det är precis vad man vill ha en söndagskväll kl 21 när helgen är nästan slut och jobbet väntar i morgon. Härligt




see you

alexander på hjärnan

I natt har jag sovit så dåligt. Har vaknat ungefär en gång per timme och varje gång jag vaknade hade jag Alexanders segerlåt Farityle på tungan och i huvudet, Den har snurrat i min hjärna sen jag hörde den igår. Verkligen läskigt..... Idag har jag laddat ner den på Spotify och lyssnat på den flera gånger för att få slut på tonerna i huvudet men det vet i tusan om jag lyckats ! Den sitter där den sitter.....
Förövrigt har jag installerat och installerat och installerat på datorn allt som försvunnit .... det är ett mastigt jobb kan jag lova.
Nu väntar en jobbarvecka igen med några spinningpass inplanerade oxå. Får börja komma i¨gång nu med träningen igen efter diverse slöarveckor och helger.
Idag har i alla fall solen skinit och Bernt jobbar med pooldäcket, han är så duktig så !!



see you

Norge till seger

Jag tycker faktiskt efter att ha hört alla låtar att Norge är bäst !! Det är den enda låt som sitter som en smäck i huvet med detsamma.
Heja Norge !!!





see you

eurovision

Men vad är detta ?? Sverige är faan i mej bäst hittills, hur ska detta sluta





see you

Datorn is back

Nu är datorn tillbaka, tyvärr med allt raderat ;)
så nu får vi börja om igen......






see you

fredag

Martini,  grilla, sol,  rött vin god mat vad kan man önska sig mer......








see you.


Uppdatering

Här kommer en liten uppdatering av vad som hänt i mitt liv de senaste dagarna;
I torsdagskväll gav jag mej av till Linköping för att tidigt i fredags morse sätta mej tillsammans med mamsen på planet till Amsterdam. Väl därmötte vi Diddi, efter bara ca 5 minuter på flygplatsen. Vi tog en buss till hotellet (vi är glada att vi satt längst bak och inte såg resan för det var en självmordsbenägen chafför som körde som en galning genom Amsterdam) Hotellet var litet och gemytligt med en hiskelig trappa upp till vårt rum (hotellet saknade hiss) Men väldigt trevligt rum, trevlig  personal och god frukost vad kan mer begära ?
När vi lämnat väskorna gick vi ut på vift. Närmast låg Heinicken bryggeriet och några kvarter därifrån låg en väldigt lååååång marknadsgata. Oh volken tur att vi inte hade några karlar med oss !!!! För rär kunde man titta och strosa länge ! Och shoppa ! Jag hejdade mej efter 2 väskor och ett par shorts (till Berra) men det kunde ha blivit mycket mycket mera men men det var ju första timmarna på semestern så man fick ju hålla lite i plånboken. Vi tog en macka och te (jo då vi drack faktiskt te) på ett litet fik och sen gick vi den lååånga marknadsgatan tillbaka. Där fanns allt man kunde tänka sej bröd snabbmat fisk blommor kläder smycken glasögon väskor skor och mycket mycket mera.
Sen tog vi en snabbtur i n i en supermarket för lite dryck att ha på rummet och då pratar jag inte te :) Nej Martini och en flaska vin fick det bli som för drink på rummet. Vi tog en vilopaus på hotellet och därefter gick vi ut för att leta resturang.
Efter mycket letande så hittade vi ett underbart litet ställe där vi intog kvällens middag:lammfile rösti och endive. Till det en flaska rött och till efterrätt Irisch coffie till mor och mej och kladdkaka till syster yster. Mums godaste middagen jag ätit på många många år. Köttet smälte i munnen. Sen blev det en promix till rummet och tidigt kväll,( denna natt snarkade mor)
Dagen därpå blev det promenad in till blomstermarknaden där det inhandlades diverse blomlökar. Vi gick shoppinggatan och fikade med utsikt över Amsterdam. Mer promenad och ett besök på Tulpanmuseet  innan vi fortsatte hem för eftermiddagsvila. På kvällen blev det thairesturang och kl 22 tog vi en kanalbåtstur genom alla kanaler i Amsterdam, tjusigt värre en mycket trevlig båttur.(Denna natt snarkade Diddi.)
Söndagen tillbringades på van Gogh-museet, i statsparken innan vi for ivög till flygplatsen där vi bjöd mor på fin middag på Burger king := )  Sorry morsan men det var ju det enda vi hade pengar till efter den här helgen.........
Skämt åsido en sån här helg gör jag gärna om, det var jätte mysigt och kul att umgås bara syrran mor och jag!! Tack för Sällskapet !!!
Efter det att jag kommit hem har det blivit jobb umgåtts lite med Sandra innan hon for hem igen och firat "lilla" gubben Daniel som blev 28 i tisdags, han bjöd på urgod smörgåstårta och Josefin hade bakat smaskig tårta, mums mums !
Igår blev det spinning och idag har vi jobbat i trädgården och grillat korv och snart är det andra semifinalen i Eurovisionen. Så det blir väl en koll på det.
Nej det här blev ett långt inlägg, hoppas ni orkade läsa



see you


Daniel 28 år

Vad är det för dag idag ? vad är det för dag idag ? Idag är ingen vanlig dag idag är det Daniels födelsedag hurra hurra hurra !!




see you


Amsterdam i bilder



Tack Mamma och Syster Yster för en härlig weekend i Amsterdam

see you

Amsterdam i morgon

Ok då är det dags, Amsterdam here we come !! Mor och Syster Yster och jag ska göra Nederländernas huvudstad osäker över helgen. Mat ska ätas vin ska drickas kanaler ska det åkas på och nåt Museum ska vi nog också klämma in. Hoppas tulpanernas tid inte är över så vi får njuta lite av blomprakten i Tulpanernas land. Men främst ska vi koppla av njuta av ledigheten och av varandra. Kameran är med så bilder kommer ..... Hoppas ni får det bra här hemma och HEJA HEJA GUIF på Lördag i Globen, mina tankar kommer vara röda kl 19 på lördag kväll.





see you

Trött i kropp och själ

Ja jag är ganska trött i kväll, ska nog gå och knyta mej alldeles snart..... Började dagen med sovmorgon (började inte förren 11) men kunde jag sova ?? Nej då upp kvart över sju som vanligt hmm..... Läste tidningen med en intressant  bild och artikel på sidan 2 :) käka frukost och gick ut och gick trekvart med Maxen. Sen var det bara att ta en kopp java plocka ihop mina prylar och fara till jobbet i stan. Jobbade till 18 och sen var det ett spinningpass kl 19 : Ett skit kul pass med en kille som ledare mycket bra kul och bra musik och det gick skitbra !!! Det ¨passet ska jag ta flera gånger suveränt !
Nu börjar det dra i ögonen så nu får det bli sovdags ! I morgon är en kort  dag efter jobbet hem och packa och sedan ner till Linköping framåt kvällen för på fredag morgon blir det att fara till Tulpanlandet Holland och deras huvudstad Amsterdam ska bli very nice.





see you

Tisdag

så var tisdagen nästan till ända, en ganska händelsrik dag. Vi fick reda på att vårt apotek var det enda i E-kommun som ej skulle säljas ut alltså finnas kvar i Apoteket AB. Ganska chockerande men ändå positivt (tror vi i alla fall)
Det känns ganska tryggt att veta  att vi kommer att ha samma arbetsgivare i framtiden åtminstone så länge vi själva vill.
Och framför allt för våra gamla kunder tror jag det kommer att kännas bra framför allt. De gamla som vi tar hand om på som i alla fall jag tycker tryggt och bra sätt, ger dem hjälp när de behöver , tröstar och framför allt lyssnar på deras bekymmer. Vi går en hoppfull framtid till mötes  !
I kväll är det sport sport sport och åter sport på vår tv. Basket och fotboll ! Så jag håller mej på nedervåningen, lugnast så :)
I morgon är det jobb och spinning, jippi !!





see you

rekord !!

Idag har jag plockat årets första utslagna liljekonvaljer !! Det måste vara rekordtidigt !



Då kan man nästan säga att våren är här på allvar eller hur ?



see you

GLOBEN

Yes, de gjorde det, Guif pojkarna och nu blir det final på lördag i Globen.Men den missar jag tyvärr för jag är i Amsterdam på minisemester med syrran och lilla Mor. Det ska bli hur mysigt som helst:, tulpaner, kanaler och museum och god mat och gott vin ! Vi åker tidigt på fredag morgon från Linköping och kommer hem sent söndagkväll, härligt !
nu är det dags att  ladda för Filip och fredriks show på tv, det  kan nog bli intressant med Martin Sheen Thomas Wassberg och Lena ph ska visst vara med ikväll.





see you

Lat söndag

Idag har jag varit ganska lat, men det är skönt att vara det ibland så här en vanligt söndag. Lite har jag förstås hunnit med som att ta den vanliga promenaden med Maxen, bakat ett par limpor, lagat en god pasta rätt (tyckte i alla fall jag Berra var måttligt förtjust) och just kommit hem från ett spinningpass. Och det gick så jäkla bra idag, har nog aldrig känts så bra efter ett pass !  Härligt ! '
Nu ska jag ta en dusch och sen blir det samling framför datorn för om en halvtimme smäller det ; avgörandets stund är här ska Guif pojkarna få raka sig ikväll eller blir det en vecka till med skägg ??? Ja spännande värre lär det bli, får se om jag klarar att titta eller om jag går och gör något annat ......brukar bli så nervös att jag inte pallar att se.
Imoirgon blir oxå en spännande dag. Jobbar 9-18 och sen har vi kvällsmöte där vi får veta hur vår framtid kommer att se ut ! Ska vårat apotek bli kvar i apoteksbolagets regi eller ska det säljas ut ?  det är frågan vi undrat över länge men i mirgon får vi svarert, spännande tycker i alla fall jag. nej nu väntar duschen, HEJA HEJA GUIF !!!





see you

sommarvarmt

Så har du året gått in i Maj månad. En härlig tid när allt slår ut ! Valborgsmässoelden har slocknat för i år första maj talen har tystnat och gräset växer för fullt, snart dax för första klippningen !
I går extra knäckte jag som granplantplanterare ! Vi for upp till skogen ett par timmar Berre Maxen och jag och planterade lite granplantor för framtiden ! Det var så varmt så varmt puh ...... Sen fick det bli grillning och första kvällsmålet som intogs utomhus mys mys. Idag ska jag jobba några timmar sen får vi hoppas på att solen fortsätter att skina så man kan njuta lite till.



see you