2 dagar kvar...

Och sen blir det Lasse !!! Ja Lasse som i Lasse Winnerbäck !!! Ska bli så kul att gå och lyssna på konsert med lilla Lasse, hoppas det blir lika bra drag som det brukar. Ser verkligen fram emot kvällen.
Annars är den här veckan ganska lugn, jobbar 4 halvdagar och 1 hel och dessutom ska vi på spa på torsdagkväll, med behandlingar mat och vin och skratt ska bli kanon ! Dessutom ska vi ha julklappsbyte kom jag just på och jag har inte köpt nåt än !!!!! Katastrof får bli nåt i morrn, det hinner jag !! H
Idag hann jag knappt till jobbet förrän jag skulle hem igen, att börja kl 13 är ingen höjdare faktiskt ! I alla fall inte när man har en halvtimmas bilresa innan man kommer till jobbet ! Men imorrn börjar jag 730 så nu är det nog dags för mej att sussa, har mycket att tänka och drömma om....Den som lever får se !!!
http://www.youtube.com/watch?v=4mCTIFt6am8




see you

By the way....

I morgon är en spännande dag ....................................







see you

Snabbsöndag

Den här dan har gått rasande fort ! Kan bero lite på att vi tog sovmorgon till halv 10 :) Sen blev det långfrukost och medans jag gick vår söndagspromenad med Max på dryga timmen så fixade Berra med adventsgranar på tomten, blev så fint så fint. Sen blev det en tur till Örebro för att fira kusin Veronika och lilla Leon. Men det visade sig att lilla Leon hade växt och blivit så stor hela 3 år, mysigt värre. Vi blev utfodrade med god smörgåstårta och kladdkaka till dessert mums mums. Sen hem i dimman igen och nu sitter man här och väntar på Filip och Fredrik. Guben sitter framför el Classico mötet mellan Barcelona och Real Madrid, men men en fotbollsmatch är ju så j:kla lång man orkar ju inte med  !!!! Men i går natt såg vi lite sport tillsammans i alla fall Robin Söderling fick spö av en snygg argentinare, men spännande var det !
Nu blir det femman





see you

lördagsmys

Nu har lördagen nått sina sista timmar och jag är mätt och belåten. Jobbat idag, därefter in till stan för lite shopping och sen hem och fika med lussebulle och morotskaka smaskigt ! Efter lite pyssel med tvätt och adventsljusstakar så gjordes kvällsmaten iordning : kycklinggratäng med potatis, en enkel och smaskig rätt som jobbarpolaren delat med sig. Man tar färdiggrillad kyckling och benar ur, fräser bacon  (men jag hade parmaskinka istället det gick också bra) varvar kycklingkött bacon riven ost och körvel (krydda färsk eller på burk) i en gratängform. Skär tomater i klyftor och lägger runt om  och blandar sedan grädde (valfri fetthalt) och vitt vin och slår över och så in i ugnen 200 grader i ca 15 minuter eller tills det ser gratinerat ut. Vi brukar käka klyftpotatis till och sedan en god sallad. Kan rekommenderas är enkelt och gott. Med ett gott rödvin till blir det en härlig lördagsmiddag !!
Nu är det snart Robinson på tvn så det är bara att slänga sig i soffan (hoppas jag hinner först att ta bästa platsen)





see you

lördagsregn

Lördag dagen före 1:a advent och var är snön ??? Bara regn regn regn......Blääää !!! Nej vad ska man göra för att hålla sig på gott humör ? Det här ska jag göra idag : Först iväg till jobbet för några timmars samvaro med kunder och arbetspolare, sen lite shopping innan jag far hem till gården och dricker lite glögg innan middag i kväll på tu man hand. Sen blir det nog lite Robinson också innan man kryper till sängs. En helt vanlig lördag. Och i morgon är det 1:a advent mysigt !



see you

Erik rules

Ja jag kan inte annat än kapitulera...Erik ägde i kväll i Malmö  Men jag hoppas fortfarande på att Erik Calle och Mariette ska gå vidare till Göteborg. Ut med Tove, smilande ungtös som bara kan se ut på ett sätt : kissnödig och lidande :)  Vår nya idol 2009 blir nog av allt att döma Erik Grönvall.




see you

No no

Sorry Kids, det blir inga julklappar i år, tappa en plomb så nu blir det tandläkaren istället !!




see you

Papper papper papper

Idag har jag sorterat papper. Papper papper papper tänk vad mycket papper man samlar på  sig egentligen. Så mycket trän som huggits ner för alla dessa papper. Tur att vi går mot bättre tider där våra unga lär sig att leva utan att ha allting på papper, man har det på data istället. Där sparar vi några träd skulle jag tro,
På tal om att spara träd så har Berra varit i skogen och hämtat hem vår adventsgran :) Så nu blir det lite ljusare här på gården. Har plockat fram adventsljusstakarna och ska kolla över så alla lyser. Inhandlade en ny stjärna på fot som är så modernt just nu till sovrummet, det blev snyggt om jag får säga det själv. Har målat lite i dag och gått i skogen med voffsen, det som han älskar mest av allt. Det märks verkligen att han njuter när han får springa i skogen, han ser så glad ut.
Nu har vi tagit en kopp java och jag tror jag ska fara ner på gympa i kväll.

nya Adventsstjärnan !





see you

Mmmm Glögg är gott

Eller hur ? Det smakar alltid gott med glögg. Varm som kall men i kväll drack vi den varm med skållad mandel till. Oh det är så gott. Det värmer i hela kroppen (även i knoppen) Kan nog slänga av mej min tjocka fleecetröja och bara sitta i t-shirt tror jag.
Jobbade lång dag i dag men tiden gick i rasande fart, det är mycket nu. Många kunder och mycket kul att fixa med på jobbet. Idag har vi julskyltat lite mer och på lördag tänkte vi ha lite mer events för kunderna, ska bli kul att se hur Torshällaborna tar det.....Det blir nog en överraskning för dom. KUl kul !!
I morgon är jag ledig och ska fixa med rummet tror jag. Kanske tar mej en tur in till stan för att köpa nya gardiner och några kuddar och filtar. Fint ska det bli åtminstone till jul !! Sen måste jag se efter så alla adventstakar och stjärnor fungerar. Ska bli mysigt att tända dessa igen.
Det börjar hetta till lite i Bonde programmet blir bara intressantare och intressantare ju färre personer som blir inblandade. Man har ju en del favoriter.
Idag fick vi info bladet från kyrkan över julens högtider och jag läste att det blir en tidig morgon på juldagen för julottan är i Lista kl 0700 och den kan vi ju inte missa Farfar Pappsen och jag. Det blir väl vi och vaktmästaren som vanligt.......Men det är ganska mysigt att fara iväg tidigt med alla tända ljus och fin musik i kyrkan. Och sen hem och gå och lägga sig och sova en stund till. Om en månad är det dags.
 
Se hela bilden
see you

Måleri

Sitter här nu i morgonrock, efter gympa och dusch, lite småtrött. Kom ju inte i säng i går kväll så
tidigt fast jag bestämt mej för det men upptäckte att Anna från Torshälla spelade kanongolf och var
ju bara tvungen att se hur det gick. Och det gick ju superbra, vilken tjej vilka nerver !! Eller vilken brist
på nerver kanske man ska säga. Spöa hela världseliten och vann LPGA-finalen. Vilken grej !! Jag är väldigt imponerad får jag lov att säga !
Själv är jag väl ingen elitsportare precis men jag gör mitt bästa och ger järnet på både spinning och gympa så svetten rinner så det så !! Det känns ju så skönt efteråt när man kommit hem duschat eller som jag gillar mest tar ett avslappnande varmt bad. Helt underbart !!
Sitter här i ett tomt och kalt rum, vi håller på att renoverar lite granna. Få se hur det blir, jag kommer med ideerna och Berra sliter sitt hår.....Men det blir nog bra när det blir klart, det brukar det ju bli.
Imorgon är det onsdag och halva den här veckan har gått. Men det är inte vilken onsdag som helst det är LÖNEONSDAG !!! Jippii !! Äntligen som Gert Fylking skulle ha sagt. Men det är tur man får en rejäl den här månaden för många saker ska handlas, julklappar julmat och dyl. Härligt härligt !
Nu SKA jag gå och sova, ikväll ska jag ligga i sängen före 23 det svär jag på. FY SJUTTON !!!




see you

Oh yeah

Efter en lång lång dag på jobbet, med skyltning, varor högt och lågt fullt tempo hela dagen så begav jag mej
till Friskis och Svettis för ett spinningpass.  Det kan ju tyckas onödigt att gå på ett svettigt pass när man jobbat sig svettig på jobbet från kl 730 till 1815 men icke icke. Det är så skönt att verkligen ta ut sitt yttersta och musiken är härlig och stämningen på topp en kanonavslutning på dagen ! Efter det kan man lugnt åka hem, ta en dusch och med gott samvete sätta sig framför datorn eller i soffan och känna att man fått ut all energi som om möjligt fanns kvar efter jobbet. Så i natt kanske jag kan sova gott.....Natten som var blev väldigt kort men det är väl åldern kan jag tro. Men den här veckan blir det träning 3 gånger så energin ska ut innan jag går och lägger mej.






see you

regn och rusk

Usch och blä för regn och rusk. Tur man gick hundpromenaden på förmiddagen för eftermiddagen har regnat bort. Eftersom Berra börjat med slipning och fix inför målning av rum så har jag hållt till i köket för att kunna bistå om något behövdes. Fick lite baksug :) (ha ha vilket skämt va) för jag hade några äpplen som såg lite skrumpna ut så då fick det bli en äppelkaka som blev väldigt väldigt god....När jag ändå var igång fick det bli en omgång saffranslängder också, det är ju advent snart ! Tänk vad det doftar gott i huset när man bakar, och det var tur att målarfärgslukten fick lite konkurrans. Sen har tvättmaskinen gått varm idag också, vi har ju sk vintertaxa på elen så då gäller det att tvätta på billigtid dvs mellan kl 22-06 på vardagar och dygnet runt på helgerna. Men när man som vi är bara 2 personer så är det inga problem att klara detta.
Har precis kollat in Filip och Fredrik på femman, det är ju märkligt att ingen lyckas att slå dom. Trodde mycket på den här killen som tävlade i dag men det verkade vara mycket snack och liten verkstad....Hög intelligens räckte tydligen inte, synd om Ara i alla fall att han inte fick visa vad han går för.
Nu väntar en ny arbetsvecka, inte lång tid kvar på det här året, tiden går så fort så fort. Nu ska jag snart gå till sängs för i morgon börjar tidigt.
Här är kort på baket och min söta rara katt Frasse !!





see you

helg !

Nu har nästan hela min lediga långhelg gått, bara 1 dag kvar ! Men har gjort en hel del på de 2 dagar som varit. Fredagen började med sovmorgon, Limpan ringde och väckte mej strax efter 9 och det var tur för man kan ju inte sova bort hela dan :) Efter frukost och tidningsläsning och lite plock blev det långpromenad till skogen med Max för att kolla om det fanns nån svamp kvar, och det fanns det  !! Både trattisar och gula kantareller som nu ligger förvällda och klara i frysen, mums mums. På eftermiddagen blev det lite städning och förberedelser inför målningen och sedan for vi in till den stora staden för att gå på resturang. Det var min födelsepresent från Daniel och Josefin som skulle avverkas. En mycket god middag, en utsökt kalvkind (!!!) för min del där köttet fullkomligt smälte i munnen, så gott så gott. Sen avslutade jag med att falla pladask (jäkla trösklar och knän) men snälla människor hjälpte mej upp och ingen fara med knäna, jag blev lite mörbultad men det går över jag är van. Sen tog vi en promenad på stan det behövdes efter all god mat och tog bussen hem till landet.
Idag blev sen frukost och efter det en hundpromenad i det fina vädret. Kan man tänka solen sken det var länge sen. Efter kaffet for vi till stan för att jag skulle hämta min bil och Berra och Danne skulle fara till huvudstaden för att kolla hockey. Jag tog en tur på stan för att inhandla ett par julklappar. Sen blev det ÖB för lite mer shopping och jag avslutade med Coop för veckohandlingen.
Nu har jag ätit lite mat i min ensamhet och ska upp och städa badrummet innan Robinson-starten på tvn. Ser verkligen fram emot det för jag gillar Paulo som ska vara programledare i år. Han är en tuffing men han kan säker puffa fram deltagarna  också.




see you


Lång-torsdag

Nu är långtorsdan snart slut bara en timme kvar på dan. Den har varit lång men kul, åtminstone på jobbet. Fick massa bra input och blivit väldigt taggad inför framtiden. Den ljusnande framtid är vår som studenterna sjunger.
Nu är man långledig, ska bli UNDERBART !! I morgon :Sovmorgon och sen lite städning och en långpromenad med Maxen, och det var längesen. Det är Berra som har stått för motionerandet den här veckan idag har de två klippt häcken :) Ska bli spännande att se omgivningarna i dagsljus första gången på en vecka !! I morgon kväll vankas det mat på resturang, med son och flickvän och man =min födelsedagspresent, det ser jag fram mot, skönt att slippa laga mat, bara bli uppassad och serverad. Ska nog ta en tur in till den stora staden i helgen och kanske inköpa några julklappar....
Nu blir det sängen godnatt !!





see you

ensamtid

I kväll har Berra varit på handboll så jag har varit ensam ett par timmar. Kan faktiskt tycka att det är ganska så skönt ibland. Man behöver inte tänka att på att laga nån särskild mat, en Modifast shake duger bra :) och sen lite fruktsallad till efterrätt, så gott så gott. Och sen kan man se på vad man vill på tv, surfa runt på datorn, och bara vara tyst och ha det bra.....Men sen är det ju rätt mysigt när han kommer hem också. Nu har jag kollat bondeprogrammet och det är ju också ganska kul att se. Undrar om tjejerna vet vad de ger sig in på när de blir ihop med en bonde. Det visste nog inte jag ska erkännas. Att vara ihop eller till och med gift med en bonde är ett speciellt sätt att leva. Man jobbar inte som bonde man ÄR bonde ! Punkt slut ! Från det man vaknar på morgonen och till det man går och lägger sig, så lever man med sitt jobb. Allrahelst vid vår och höstbruk, då är det intensivt ska jag säga. Då får man sköta allt annat själv, får då ser man knappt karln. Vilket kan vara väldigt svårt att förstå för andra (och även för en själv i början) Men det är så det är, upp tidigt och sent i säng hela veckan lång vare sej det är vardag lördag söndag eller helgdag. För det kan ju regna i morgon....Men å andra sidan kan ju en bonde vara ledig övrig tid när det är lite lugnare i lantbruket som inte andra kan. Barnen ser pappa lite mer kanske än andra gör (åtminstone under lågsäsong) för han finns ju i alla fall runt gården. Det är ett speciellt liv man lever som lantbrukare men ett härligt fritt och skönt liv med mycket frisk luft och härligt natur precis in på knutarna.
Ja det där blev väl en lovsång till guben min eller hur ?  Kan väl inte påstå att allt varit guld och gröna skogar men sammantaget ett mycket gott och roligt liv ! Jag skulle inte kunna tänka mej att vara gift med nån annan eller bo nån annanstans så det så !!
I morgon blir sista jobbardagen för den här veckan för min del, sen blir det långledigt ! Ska bli skönt, ska nog till att storstäda på fredag tror jag ! På lördag ska Berra till Stockholm för att se sitt favvolag Djurgårn spöa Färjestad på hovet så då får jag en lugn hemmakväll framför Robinson. Ser fram emot Roberto som programledare, jag tror han blir kanon.
Nej nu blir det natti natti



see you

Oh no

Och jag som  trodde att clementiner inte var vätskedrivande.......











see you

Förkylningen som aldrig bryter ut

Nej då jag är inte sjuk. Hade lite ont i halsen när jag kom hem från jobbet och kände mej trött och frusen så jag skippade gympan. Tog ett långt varmt bad i stället, skönt skönt (och förhoppningsvis inte vätskedrivande haha) Tänker skippa te i kväll ;) Men det är trist när man känner sig pigg och frisk på morgonen och sen när man är på väg hem på kvällen så är man så trött och ämlig så man nästan somnar vid ratten. Men men ett par clementiner och kiwisar så ska vi nog ta kål på de här basiluskerna.
Nu börjar det röra till sig på jobbet, vi ska få snickare till oss i morgon och ska bygga ut lite grann. Ska bli spännande att se om vi kan öka ännu mera, just nu har vi verkligen flyt på jobbet.  Men det kräver ju lite jobb förstås och det är bara bra, då går tiden lite fortare på jobbet.
VÄdret gör ju ingen glad precis, grått grått grått och blött blött blött. Det blir nästan inte ljust på hela dagen, nej nu vill jag ha snö !!! Ett par decimeter vit fin snö vore väl fint !! Och sen ska den ligga kvar ända fram till jul. Mmmmmmys mys. Det blir så mycket ljusare och juligare med snö eller hur. 
Bara 1 månad och 7 dagar kvar till julafton, nu är det dags att börja med julklapparna !!





see you

nattligt spring

Tänk att man aldrig lär sig. JAG KAN INTE DRICKA TE PÅ KVÄLLEN !! Gissa vart jag har sprungit i natt ?? Tänk att te är så fruktansvärt vattendrivande....åtminstone för mej....Jag har inte sovit många timmar i natt, och jag som sa just i går att jag sov så oerhört bra  i våra nya sängar ! Ack ack så ska man inte säga, för i natt var det toarace hela natten. Men den där koppen behövde jag i går kväll, var frusen och trodde jag skulle bli sjuk men idag känns det bra så det så. Skönt har ingen lust att bli sjuk. Har börjat boosta med clementiner och kiwi (istället för c-vitamintabletter mycket godare och med fibrer i) så försöker mota olle i grinden så att säga.
Nu ska jag snart dra till jobbet hoppas på mycket kunder, annars blir det för trist.





see you

Fryser...

Jag fryser...Har dubbla tröjor varav en TJOCK fleece men ändå sitter jag och fryser....Undrar om man dragit på sig nåt av det som alla människor kommer och smittar en med på jobbet. Men vi är ingen riskgrupp, nej då, inte vi inte som jobbar på apoteket och träffar alla sjuka människor !! Det är ju så man kan smälla av ! Vi är väl i riskzon om några !!
Får se om det blir nåt av detta, ska ta en kopp te och krypa upp i soffan framför tvn tror jag. Skippade spinningen får se om jag orkar gymping i morgon. Men först en jobbardag !


kram på er alla sjuklingar...





see you

Linköpingshelg

Vi tillbringade helgen i min gamla hemstad Linköping hos mor och far. Fick med oss minsta dotra så Berra kände sig 10 år yngre, sa han. Kul kul. Vi for ner på lördagsmorgonen och efter lite fika blev det julklappsrace, många affärer blev det..... Men vi fick lite gjort i alla fall. Sen for vi  hem till Järdalavägen. Där fick en god måltid och mycket gott vin och därefter lite kortspel och det skiter vi i att prata om tycker jag....( det gick åt h-te för min del)
I dag hade vi sovmorgon  och sen har vi mest slöat sett på slalom på tv gått en liten promenad och sedan ätit god söndagsstek.
Vid 2-tiden for vi hemåt för att mötas av en katt !! som hade varit INNE och sett efter huset åt oss medans vi var borta ! Jädrans katt smet in i huset medans vi höll på att packa bilen så han har varit inne hela helgen. Men som tur var har vi ju kattlådan kvar i badrummet så det hade inte hänt några olyckor och vatten hade han att dricka så det gick ju ingen större nöd på honom. men men men det var väl inte så kul kan jag tro.
Nu väntar en ny arbetsvecka, med lite spinning och gympa på kvällarna. Långa dagar på jobbet men bara 4 dagars vecka denna vecka ledigt fre lör sön nästa helg COOL !!
Börjar tänka julklappar nu mer och mer, har några klara och några funderingar.....Snart bara 1 månad kvar och 2 veckor kvar till 1:a advent. Mysigt mysigt.


see you

idol vs cirkus

Lika mycket som jag älskar idol hatar jag skåningens cirkus, ja han Fåntratten Måns M ! Larvigare person får man leta efter, han är inte kul på en enda fläck !!
Tacka vet jag idol ! Erik, Carl Mariette och Tove jag vet fan inte vem som var bäst i kväll, Men jag hoppas Reza eller Eddie åker ut i alla fall. Och Calle och Mariettes duett var MAGISK !! Så jä.......kla bra, vilken känsla och vilka sångare  I love it !! De var i en klass för sig i kväll.
Och även Tove var bra, hennes outfit var klockren ! Jag har inte varit speciellt förtjust i henne förut men i kväll var hon grym !!
Så kom igen och rösta på Erik Carl Mariette och Tove så vi får de bästa kvar !!!

http://go.tv4.se/go/e/col_1_0;siteId=198/http://tv4play.se/noje_och_humor/idol?videoId=1.1327485


see you






Längtan...

Fredag igen och det är dags för fredagsmys. Tänk vad reklamen sätter sina spår, nu är  det fredagsmys hos varje familj. Fast här har vi inte chips utan god mat, vin och lite tv :)
I går monterade vi sängar och det blev så jäkla bra. Och sen trodde man väl att man skulle sova som en gud i natt i nya sängen men men men det tar tid att vänja sig vid ny säng ! Den är mjuk och hög och underbar !!
Nu har vi intagit en god middag och lite vin och kollat in veckans final av vem vet mest ! Jäklar vilka lätta frågor det var i kväll.....Jag kunde de flesta men  men jag vet hur det är när man står där, då kan man inte ett skit !!! Det står helt still i skallen fast än svaret är så himla lätt.  Nu ska vi kolla in postkodmiljonären, (och det kan jag avslöja skulle jag VERKLIGEN vilja vara med i) Det största problemet där är att komma till stolen sen har man 10000 kr säkra !!
I kväll är det idol också, får se om Erik övertygar lika mycket som förra fredagen. Han har en suverän röst den killen, och verkar väldigt anspråkslös och enkel, ingen diva precis som en del andra kan uppträda som.
Jag hoppas att han står som slutsegrare i december.
I morrn drar vi till mor och far, ska bli mysigt. Är ledig i helgen och det är skönt !! Städningen är avklarad tvätten klar och soffan väntar.




see you

Nya tider

Jippi våra nya sängar har kommit !! Nu har vi baxat upp dom för trappan och i morgon efter jobbet blir det till att montera upp dom !! Ska bli urskoj !! Nu ska här fixas i ordning, sängar ska ut och upp och en stor brasa lär det bli !
Har precis kollat in veckans avsnitt av Bonde söker fru . Ojojojoj  en del bönder är väl för töntiga... Eller åtminstonde en av de som medverkar i programmet och ni vet väl vem jag menar ?? Jo Mustache-Roger. Alltså jag undrar har alla hans tanter varit inlåsta i typ 40 år eftersom de tycker att han är SÅ charmig !! Alltså en mindre charmig person får man väl leta efter !!! Så osexig så det liknar inte nåt !! Men de kuttrar och myser och ser så förälskade i så jag blir nästan rädd.
Och vilken bonnbränna Janne hade. Man blev ju full av skratt när han satt i bastun och kastade sig i vattnet. Men jag tycker Per-Jörgens brudar är riktigt justa. De var inte rädda för att skita ner sig och inte var de skraja för korna heller. Heder åt dem inga tjusiga stadsbrudar där inte.  Och Tildes killar verkar ju helt ok allihop synd att Andreas åkte hem jag gillade honom !!
Nej nu ska jag inte klaga på dom mer, dom är ju som dom är  och det är jag också. Och tur är väl det, att man är olika menar jag.
Och för er som undrar kan jag berätta att natten blev lika SÖMNLÖS som jag befarade (nu blev stavningen rätt också, haha) Får se om sista natten i furusängen blir bättre...... I morgon börjar förhoppningsvis mitt nya sängliv, där jag sover från det jag lägger ner huvudet till dess att klockan ringer......fan trot men man kan ju alltid hoppas.





see you

sömlös natt

Jag borde gå och lägga mej nu för klockan närmar sig 23 och då ska man väl sova ?
Men jag vet hur det blir, just nu känner jag mej lite pömsig men när jag gjort mej i ordning, tvätta mej smörjt in mej med antirynkkräm, borstat gaddarna och sköljt med fluor (ordentliga jag !!) tagit min medicin (just nu 3 sorter, glukosamin för lederna, järn för blodet och lite voltaren för inflammationen i armen) och nattkissat och krypit ner i sängen så kommer jag vara klarvaken !! Kanske försöker jag mej på att läsa lite i nån bok, eller kanske göra nåt suduko eller korsord för att bli lite trött och när jag tror att jag är det, så släcker jag lampan och somnar till. I bästa fall. Annars ligger jag där och vrider och vänder på mej, blir kissnödig igen, går upp och gör mina behov och kryper ner igen, och sen upprepar sig detta ett tag. Till slut kanske jag somnar men kl 0300 vaknar jag och ligger vaken ett tag somnar om och vaknar igen och så håller det på tills klockan ringer. Pust vad det är jobbigt att bli klimakteriekärring !! Inte så att jag får svettningar och vallningar men sömnlös det är jag !!
Får se om jag ska slita mej från datorn och göra ett försök.
Till råga på allt har jag en gube som somnar bara han lägger ner huvet på huvudkudden ! Jag blir så f...annad när jag ligger där och inte kan få en blund i ögonen och han ligger där bredvid och snusar och sover så sött. Fy vad orättvist det är !!  Och ändå går jag på gympa, spinning för att bli lite trött, och det är jag ju INNAN jag lägger mej i sängen. Kanske nån som kan ge mej nåt råd ???
Nej det får bli ett sovförsök !!

god natt





see you

gammal och trött

Det är så jag känner mej nu, gammal och trött :) Nej skämt åsido så farligt är det inte. Men jag har varit på gympa och när man sätter sig ner efter dusch och lite mat så blir man ganska trötter. Gick upp tidigt i morse (kvart i 6) började jobbet 730 och jobbade fram till 15. Sen blev sedvanliga veckohandlingen på Coop och sedan hem för lite kaffe och plock och sedan fixa lite mat innan jag for iväg på kvällsgympan. Men när man är där så är man väldigt pigg och allert  och vill ju hänga med i allas tempa naturligtvis. Men nu när man slappnat av här hemma så kryper åren på en. Kroppen värker och huvet känns tungt...... Men som tur är har jag sovmorgon i morrn så jag behöver inte sätta klockan yipee !!(konstig stavning......)
VÄdret är inte mycket att glädjas åt och inte tv programmen heller och dessutom missar jag mitt favvo-program halv åtta hos mej men det är tur det finns internet. Där kan man hitta och titta på sina favoriter. Alltså jag Älskar Helge Skoog, hans kommentarer är ju helt underbara. MERA HELGE I TVN !!!!
Ska försöka hinna med en skogspromenad med Maxen i morgon innan jobbet. Borde hinnas med om jag inte sover för länge.  Hoppas på lite bättre väder bara, det kunde ju gott komma lite snö och bli så där en 5-10 minus.
Ni som har hund förstår precis vad jag menar. En skitig hund är inte kul. Nu älskar ju som tur är min húnd att duscha och det är ju tur det  för den får man använda precis varje gång han varit ute. Vid dom tillfällena önskar jag att jag hade ett grovkök !! Han är ju duktig att gå in i duschen direkt, det är klart men det blir ju lite blöta spår här och där. Men jag älskar honom ändå, skitig eller ren torr eller blöt.








see you

Novembermörker

Dagen har gått till ända och det har gått en tredjedel av årets tråkigaste månad. I går var det Pappas dag och vi firade Berra med god mat och presenter från kidsen.  Idag for Sandra hem till Lund igen, det går så fort när hon är hemma men snart är det ju jul och då kommer hon hit igen.
Lång dag på jobbet idag men det gick förvånansvärt fort. Efter arbetsdagen blev det ett spinningpass, bäst att passa på innan man ligger i svininfluensan. Känns som den smyger allt närmre och närmre, hade ett par kunder inne i dag med sjuka anhöriga.....Och en skola i Strängnäs hade en tredjedel av eleverna hemma idag förmodligen pga influensan. Få se hur länge och om man klarar sig ifrån den. Problemet verkar ju vara att ingen hinner bli vaccinerad innan flunsan slår till.
I kväll var det fotbollsgala på tvn och alltid lika kul att se hur många och hur galna klänningar Jessica Almenäs hinner med. Den vinröda såg väl för j-lig ut eller vad tycker ni??? Men Zlatan tog ju priset i år igen, fanns ju ingen i hans närhet om ni frågar mej. Men hur låter Kent egentligen ? Låten var inte bra, låter som alla andra Kent-låtar om ni frågar mej. Men man kanske måste höra den ca 200 gånger för att den ska låta bra :)  Enda långa dagen på jobbet den här veckan är gjord nu blir det bara ca 7 timmars dagar resten av veckan: nice nice. Har kommit igång med julklappstänket, har kommit på några riktiga höjdare, you wait and see.....
Godnatt för nu!!




see you

Kulen dag

Japp i dag är jag kulen igen, frusen och tror kanske det är en förkylning på gång ?? Men det kan ju vara vädret också och denna mörka årstid som gör att man inte vill göra nåt ute. Kallt mörkt fuktigt och ibland också blåsigt blääää. Nej tacka vet jag våren och sommaren man kanske skulle gå i ide den här tiden fram till jul ? Usch November är den värsta månaden på året tycker jag. Sen blir det lite kul igen med alla ljus och stakar som ställs fram både ute och inne, mys mys.
Idag var en hektisk dag på jobbet, mycket folk i rörelse men F och jag jobbar bra i hop. Och jag tror det märks bland kunderna att det flyter på. Tyvärr ville ju inte datorerna funka i ca en halvtimme och det är ju aldrig kul. Men vi kunde ju inte göra så mycket åt saken tyvärr.
Nu har vi ätit mat guben och jag ensamma i kväll, en bit kött och god sesampotatis lite sallad och sås mycket gott. Och jag har precis konstaterat att det inte är ett skit att se på tvn i kväll !! Varken dansband eller körsång lockar så där väldigt mycket...Får väl bli lite träning på guitar hero kanske...Eller jag kanske ska brista ut i Singstar. Sjunga själv det gillar jag   !! Och när man bor så här ensam på landet är det ju som tur är ingen som hör när man skrålar ( utan guben förstås) ( men han vet ju hur knäpp jag är) Annars kanske det hade blivit ett fall för grannfejden :)
I morgon är det Fars dag !  Grattis alla pappor och speciellt min: I love You !!


see you

Som förr.....

I går var det en kväll som "förr i tiden". Alla tre kidsen var hemma och vi hade fredagsmys. Men nu för tiden är det inte chips och coca cola som äts utan god mat efterrätt och ett gott rödvin. Lite fördrink med torkad korv direktimporterad från Italien blev det också. Sen blev det lite idol, lite guitarhero lite Skavlan och kvällen avslutades med ett parti Retro, alltid lika kul !! Kvällens klo var Linns rester, kan inte sluta skratta när jag tänker på det !!!
I dag for S till Flen för lite Dm och jag ska fara till jobbet. Får se om jag stannar till lite i affärn på vägen hem annars blir det nog en stilla hemma kväll för guben och mej. Och i morgon är det hans dag !




see you

Tonight

Family reunion !!








see you

bokfrossa



Hämtade ett bokpaket på posten i dag som jag beställt på nätet. Det var rea på böcker
och jag passade på att inhandla min stora passion : Kokböcker !! Jag tycker det är helt
sagolikt att få bläddra i en ny kokbok eller bakbok, man blir så inspirerad och sugen på
att laga mat och baka. Allt ser ju så smaskigt ut. Sen beställde jag också en bok som heter Få det
gjort, svart bälte i vardagseffektivitet. Ska se om jag kanske kan få några tips i effektivitet....Verkar
spännande att läsa i alla fall. Kokböckerna var en Tapas bok, två stycken om hur man lagar
mat i långpanna och en Bakbok. Ska bli kul att se om man kan få lite ideer om nya rätter att
prova på guben. Men han är van, och tålig gillar det mesta. Kul att ha en gube som är så
matglad ;)
Nu ska jag snart börja med kvällsmaten, ikväll blir det köttfärsbiffar med lök och potatis





See you

Klippt var det här



Och kort blev det, men det är försent att ångra sig !!



see you i snöovädret

Snö hos mej

Ja i dag kom första snön. Det yrde lite i luften när jag for till jobbet vid tio-tiden men på eftermiddagen och kvällen när jag for hem så kom det STORA flingor. Och det låg faktiskt kvar ett tunt tunt tunt täcka av snö på gräsmattan (när jag kom hem vid halvsju nu vet jag inte har inte titta ut)
Vintern är här och jag har som tur är vinterdäcken på, tack Berra för det !! Men uschligt kallt var det ute, blåst och kallt urrr.
Då var det skönt att värma sig med lite soppa till kvällsmat ! Har hittat en ny favvo soppa bland Keldas färdiga: Mediterranean Tomato, en tomatsoppa med grillade grönsaker i, mycket god och mustig och bara 3 % fett. Med ett par mackor till så blir det en god kvällsmat i höstmörkret, kan varmt rekommenderas. Och snabbt går det också bara att värma, klarar vem som helst. (kan nästan tro att jag jobbar för Arla men den är faktiskt god)
Sen blev det lite Bondekärlek på tv. Men en del är ju för töntiga.....Han pysen i skärgården!!! Ja säger bara det, tycker inte det var så just att han inte talade om i för-programmet att han bodde ihop med mor och far I SAMMA HUS !!! Undrar vad tjejerna(tanterna) tyckte om det ???? Skulle inte jag tycka var så himla kul om jag var i deras kläder. Men de andra bönderna är kul att se på, få se om det blir lite kärlek så småningom, det lutar åt det i alla fall. Ska bli kul att följa fortsättningen.
Skönt att se lite sommar på tv också när det är sånt skitväder ute.
Idag fick jag en jultema tidning på posten som jag tydligen hade beställt......Jag blir galen på såna där inbetalningskort där det är två att välja på ; ett där man bara betalar för tidningen man prenumererar på och ett där man betalar för tidningen + en annan tidning eller bok, JAG TAR ALLTID FEL !!!!!
Men nu var det ju en liten tidning om jul och pyssel och det är ju aldrig fel. Kul med lite stämning, fick lite roliga tips att pyssla med (jag som ÄR så pysslig eller vad säger ni ???) Nej färdigköpt pynt gillar jag bäst, klippa och klistra har jag aldrig varit så mycket för även om jag var tvungen att göra det när jag var d-mamma.
Snart är det advent och dags att plocka fram stakar och ljus, mysigt, glöggen har vi redan provsmakat. Årets glögg på bolaget var med clementinsmak, riktigt god faktiskt och var i en urläcker orange flaska. Tur att man köpt på sig ett par flaskor för snart är den väl slut på bolaget.
Nej nu ska jag snart sova tror jag ledig i morrn men har en massa grejer för mej ändå och sen kommer ju Sandra i morgon kväll.



see you

Bläää

Tamejsjutisingen det snöar !!!!







see you

Bondedag

Onsdag i dag och jag börjar inte jobba förrän efter 10, segt på morgonen men det är ju alltid skönt med sovmorgon. I går blev det gympakväll med Malin med lite afrodans, kul kul men jobbigt. Men passar mej utmärkt då det inte ingår så mycket hopp och hopp är inte bra för mina knän !!
I dag är vilokväll med mat, tv och lugn och ro. Bonde söker fru kl 8 är ju veckans klo, blir kul nu när de inte är så många kvar, jag har svårt att titta när det är så många olika människor med får liksom inget grepp om personerna. Men nu börjar det glesna av så nu kommer fortsättningen nog att följas med spänning.
I morgon kommer snön säger dom på tv. Hmm tur att vinterdäcken är på. Ser nästan ut som det kommer ner nåt just nu faktiskt, men det är nog bara regn.
I morgon bitti ska jag på blodgivning och sen blir det hårklippning, väldigt välbehövligt ser ut som jag vet inte vad......
Men nu blir det jobbet, får se vad som händer där i dag.




see you

ny vecka

Ny vecka nya äventyr !! Ja så mycket äventyr kanske det inte blir när man kommit upp i 50-årsåldern men man gör så gott man kan... I kväll tex var jag på ett svettigt spinningpass, skitkul och jag orkade hela passet, får se hur benen mår i natt :)  Man kan inte förstå hur svettigt det är om man aldrig provat, svetten fullkomligt forsar (ja inte forsar kanske men rinner det gör den) Ja ni kan ju tänka er hur det är med en lokal med ca 25 cyklande svettandes människor...Tur att det finns fläktar. Men det var riktigt skönt att köra ett pass, var hela 2 veckor sedan. Tänkte försöka mej på ett pass på torsdag också, efter blodgivning och hårklippning, ett lunchpass.
På torsdag kväll får vi fint besök, äldsta dotra kommer hem på besök från Skåneland. Ska bli jättekul att träffa henne igen var länge sen sist.
Nu har grannarna fart hem till sitt andra hem i Frankrike...Snyft snyft....Det var verkligen kul att de kom även om det blev ett kortare besök den här gången. Men om 4 månader ses vi igen, det går fort.
I morrn blir det jobb till 15 och sen hem till voffsen för promenad. Måste börja skynda mej hem nu när man slutar på eftermiddagen för mörkret kommer fortare och fortare. Sen blir det nog ett gympapass på kvällen tror jag.
Nu ska jag gå och knyta mej, börjar dra i ögonen....




see you

Helgen

Helgen är över och i morgon är det som vanligt igen. Fredagskvällen blev kul med glöggpremiär, lite julbord och guitarhero vin och kortspel. Vi uppfann ett nytt spel: sjuan med 2 kortlekar: en riktig succe !!
En kul kväll i Mörby.
På lördagen for jag tillsammans med jobbkompisarna upp med tåget till stockholm för en heldag. Vi började med ett par glas cider på tåget och när vi kommit fram blev det en räkmacka på fiket Kafferepet, mumsigt trångt och trevligt !! Efter det en rask !! promenad till Göta Lejon där vi avnjöt föreställningen Buddy Holly med Brolle och musiker. Vilken Show !! Helt underbar, slutet var magiskt med hela publiken stående och klappande och dansande !! Helt suveränt man gick ut med ett leende på läpparna.
Efter föreställningen gick vi vidare till en Grekisk resturang och njöt av god mat och god samvaro. Och sen en promenad hem till tåget för färd mot Eskilstuna. En perfekt dag och kväll där allt flöt på som det skulle.
Idag söndag var en slö dag, jag hämtade tjejerna på fm för lite guitarherorace och kortspel, efter spagettin och korven till söndagsmiddag blev det färd in till E-tuna för ett par serier Bowling. Skitkul, fast jag kom sist men man kan inte vara bäst på allt ;) Riktigt kul var det i alla fall tyckte samtliga!
Sen blev det lite farsdagsfika hemma i Mörby innan Gradziks åkte hem till Ekbacken för att packa klart och sova för de åker tillbaka till La France tidigt i morgon bitti.
Men jag har i alla fall bokat nästa möte; den 5 mars åker guben och jag ner till alperna för lite skidåkning och gluhwein (han får stå för skidåkningen och jag ägnar mej åt vinet) Ska bli kul längtar redan !!



see you