Gårdagen

Gårdagen var en ny rolig och intressant erfarenhet. Träffade många trevliga människor, bla en tv kändis (de ni) ett par lärare, en översättare av bruksanvisningar (!) en ingenjör en informtör och webbredaktör och några andra......
Kul grej ni får se resultatet i höst på tv.
Bestämde sedan raskt att aldrig flytta till Stockholm....Hur står de ut med all trafik ?????? Kö på kö på kö.
Att de inte slänger bilen och skaffar en cykel ! Titta på Amsterdam där cyklade nästan alla. Mycket trevligare
och inte sån katastrof för miljön heller, Holländarna är ett föredöme det må jag säga.
Nej nu ska jag packa bilen för en tripp till Skåne, ett par dagar. Firning av Sandras födelsedag står först på
agendan men vi ska även ta en tur till Köpenhamn och kanske se lite mer av Skåne.

GRATTIS SANDRA 25 ÅR PÅ LÖRDAG !!!



see you

tomorrow

Shit jag är faktiskt nervös..... Men va faan jag är ju bäst eller hur ?? Ska nog gå bra det här oxå, resultatet kommer i höst, you wait and see.......



see you




Sol

Och i dag med ........




see you

Semester = Pool

Yes det var ju det jag sa: Nu kommer det fina vädret, bara så ni vet jag ligger vid poolen idag.......




see you

Söndagkvällsblues

Ja då var man då hemma igen efter en härlig midsommarhelg i Krågedal. Vädret har varit över förväntan, mycket sol lite regn men ganska kallt förstås men vad gör det när man är i glada vänners lag ? Stämningen har verkligen varit på topp hela helgen !! Midsommarafton inleddes ju med kaffekask och sockerkaka, därefter blev det sill lax skinka och färskpotatis för att inte tala om Nicos favorit : Gräslök !!!  Den grabben älskar gräslök......Mycket smaskigt till köttbullarna !
Sen blev det blomsterplockning och lövplockning och majstångsklädning ! och så lite dans förstås runt stången (de vuxna verkar tycka det är roligast) Sen lite fika och lotterier och därefter tips¨promenad där undertecknad stod för arrangemanget, som blev om jag får säga det själv väldigt lyckat ! Alla deltog med liv och lust och som slutsegrare stod Frida, Grattis grattis !
Sen blev det grillning och vin och sång, ganska mycket vin och väldigt mycket sång vi underhöll nog hela Rimforsa men det bjuder vi så gärna på.
Dagen efter var som ni förstår ganska seg men det tog sig framåt kvällen där oxå, Det blev lite vin (jaja ganska mycket dårå) och ett underhållande kortspel som heter vändåtta. Ujujuj !!!
Idag söndag har det varit ett underbart väder på förmiddagen så varmt att jag och några till modiga tog oss ett bad ! Åsunden höll ca 17 grader så det var ju förstås bara de tuffaste som badade ! Här får ni några bilder från helgen



see you

Midsommarafton

Uppe med tuppen redan 2 pajer i ugnen !! Och solen skiner kan ni tänka men molnen hopar sig....... Men vi ger inte upp midsommarfirande så klart ! Det finns ju som bekant inget dåligt väder bara dåliga kläder eller hur är det alla
hurtbullar säger ? Vi har i alla fall packat varma kläder och regnbyxor för eventuella regn. Och värmande dryck......och då menar jag inte kaffe och te.......
Husvagnen är packad, ja jag har säkert glömt en hel del men men. Tidningen är läst, pajerna står som sagt i ugnen och jag bara väntar på att de ska bli klara sen blir den en dusch kanske ska väcka Berra innan..... Han är en riktig sjusovare, konstigt att han vågar han vet ju hur tokstressad jag blir när vi ska iväg nånstans !! Då är det inte kul att heta Bernt kan jag berätta eftersom han är av den segaste och nogranna sorten så blir det lite kollisioner när vi ska åka nånstans. Eftersom jag är tidigast av tidigast färdig och står och trampar medans han håller på och håller på och håller på. SÖLPUTTE är ett av många namn han får då....Stackarn....Man tycker han borde lärt sig efter ca 30 år tillsammans att jag blir sur när han är sen och vi inte kommer iväg som vi ska (eller som jag säger att vi ska ;)))))
Men det tar ju några timmar för att komma dit vi ska så jag blir ju så stressad... Så fort vi satt oss i bilen och kommit iväg så infaller sig lugnet. DVS Jag somnar. Eftersom jag går upp toktidigt när vi ska iväg för att hinna allt och inte stressa ihjäl mej så blir jag lite lite trött...... Men det är ju skönt för Berta i alla fall så slippar han mitt tjat då i alla fall.
Nej nu är det dags att krypa in i duschen . Ha en underbar midsommar allihop för det ska vi ha !


see you

Semester !

Ja då var då dagen här som man väntat på hela våren ; Semesterdax ! Och hur ser det ut utanför fönstret ! Jo regnet skvalar och skvalar och molnen hopar sig !!! Men efter regn kommer solsken det vet ju alla :)
Nu har jag satt på potatisen gjort iordning laxknyten och sallad, tagit mej en Martini för att fira semestern (det är ett måste) Väntar hem Linn och Mattias så vi får fira lite midsommar med dom i kväll eftersom de inte följer med ner till Krågedal i år. Husvagnen är så gott som fullpackad, i morrn drar vi !




see you

Slutsats !

Ja ni kan väl inte bärga er förstår jag  !  Ni vill veta hur natten varit eller hur ? Jo tack den har varit livlig. Som jag skrev i gårdagens sista inlägg var jag skönt trött i hela kroppen och såg fram emot en hel natts sömn. Jo tack trött var jag när jag gick och lade mej men sen började eländet ! Jag blev kissnödig !!!! Jag sprang nog upp ca 6-7 gånger till klockan var ungefär halv 2. Den där spikmattan måste ha aktiverat njurar urinblåsa och hela kisseriet för jag har då aldrig varit med
om maken. Och betänk jag hade knappt druckit något i går kväll !! Helt sannslöst så nån vidare sömn blev det inte. Men jag ger inte upp ska försöka igen och igen och igen. Kanske var nån reaktion av kroppen för att visa hur avskyvärt den tyckte att det var att ligga på spikar vad vet jag ?  Men det kändes faktiskt ganska skönt och jag BLEV ju trött i kroppen och avslappnad. Ska kanske ligga på den i sängen precis innan jag ska sova ? Ska nog prova det i kväll. Men först några timmars jobb, hoppas det blir mer att göra i dag!


see you

Resultatet



Det känns faktiskt bra så här efteråt, härligt trött i kroppen, ska nog gå och sova snart-
Godnatt !!




see you

Lite tokig

Jag har nog blivit lite tokig....eller oxå inte ;) Vet ni vad jag har köpt ??? En spikmatta !! En "äkta" indisk spikmatta !
Ja tokig eller ej nu ska jag prova den senaste trenden och försöka få lite ordning på min sömn som lyser med sin frånvaro många långa nätter. Jag fick hem den i dag och ska prova den senare i kväll ca 10 minuter ska man ligga första gångerna, och jag får hoppas jag står ut så länge för vass det är den kan jag lova. Ska ha en tunn tröja på mej också så jag inte blodar ner den första gången. Läser i broschyren att den är ett mycket effektivt verktyg för att lösa spänningar och emotionella blockeringar ! Det ni ! Låter nåt va? Den används av indiska yogis för att nå perfektion av kropp och sinne !
Mattan har 230 knappar med vardera 27 piggar, vilket betyder över 6000 piggar hmm som jag ska ligga på hmm.........ja ja om jag inte sover som en stock blir pigg som en mört, frisk som en nötkärna och stark som en oxe då ska jag skicka den på reklammation.
Nu är det bara 1 dag kvar på jobbet sen är det midsommar ledigt och sedan 2 veckor semester ! Ska bli så skönt med lite ledigt. Och nu kommer det fina vädret bara så ni vet. Vi går en varm tid till mötes......
På fredag morgon tar vi husvagnen ner till Krågedal som vanligt, för att fira midsommar med Farfar Stig och Gullan och övriga släkten. Kommer att bli fullt ös - medvetslös (ska vi väl inte tro) men fest fest fest blir det i alla fall ! Och solen kommer att skina över Solebo kan inte tro något annat, men gör den inte det blir det kanon i alla fall ! Vi har så kul tillsammans, mycket skratt  sång och lek blir det. Lita på det.
Nej nu ska jag lägga mej på spikmattan.


see you

Snart semester

Bara 2 dagar kvar att jobba sedan SEMESTER !!






see you

Solig Tisdag

Idag när man vaknar så SKINER SOLEN ! Kan inte annat än att bli en Bra dag idag !





see you

Jävla måndag

Vill bara att denna dag ska ta slut, den har varit för jävlig från morgon tills kväll.......
Men i morgon tar vi nya tag :)





see you

Regn regn och åter regn

Idag har varit en riktig innedag. Men har man hund så är det bara att ta på sig regnkläder och gå ut ! Inte speciellt skönt med tanke på att det blåser dessutom. Jag hatar blåst ! Regnet smyger sig in på ett märkligt sätt när det blåser samtidigt, blää. Har annars tagit det väldigt lugnt i dag. Lyssnat på ljudbok, tittat lite på tv, sorterat lådor mm . Skulle väl helst vilja lägga mej och sova men det går ju inte för sig för då blir det ingen sömn i natt.
Men det gör inte så mycket med regn den här helgen bara det är fint nästa !
Nu ska jag snart fixa lite käk till Berra och mej får nog bli pasta och köttfärssås idag, alltid lika gott.


See you

Australia

DEN VAR BRA !!! Helt jävla underbar film, och då menar jag verkligen vad jag säger !! Och när både Berra och jag kan hålla oss vakna ca 2 timmar och 40 minuter och inte missa en minut då är den verkligen bra ! Kan rekommenderas !
Vackra vyer annorlunda romantisk spännande  och historisk en film som hade allt faktiskt. Hyr den och se den (eller låna den av mej) Ni kommer inte ångra er.




see you

Ps Dessutom är Drover skitsnygg DS

Lördagkväll

Nu har vi avnjutit en god måltid med grillat och färskpotatis och ett glas rött till. Nu ska jag försöka  få min man att släppa sommarkrysset och titta på en DVD med mej ; Australia. Ska vara bra förstår jag.
Annars har dagen bestått av jobb regn och regn.
HOppas det blir bättre i morgon.






See you

Elodie 16 år

Idag blir Elodie 16 år Grattis grattis på födelsedagen gumman hoppas du har haft en härlig dag !! Vi ses snart !


see you

Blodgivare 2

Gå in på www.geblod.nu och anmäl er !!!





see you

Blodgivare

I dag är det dax igen, jag ska iväg till blodgivningscentralen och lämna lite blod till blodbanken. Har varit blodgivare i ca 5 år nu och kan verkligen rekommendera detta. Första gången jag lämnade blev jag helt slut och sov en hel eftermiddag, tur att jag var ledig den dan för jobba hade jag inte orkat ! Men nu för tiden är det tvärtom ! Jag får en energikick av det helt enkelt, vet inte varför men pigg som tusan blir jag. Och sen känns det så bra att göra nåt nyttigt med nåt som faktiskt är gratis. Dessutom får man goda mackor frukt kaffe juice och om man vill en symbolisk peng eller sak. Fler borde anmäla sig, det tar så liten tid de har öppet många olika tider och är så gulliga och trevliga där uppe. Och proffs på att sticka så det gör inte ont heller.
Efter sticket ska jag iväg till jobbet och jobbar fram till kvällen. Verkar inte bli nåt poolväder ikväll så det blir väl ett glas vin till maten och sedan tv. Det är ju final i Talang tävlingen men det är ingen favorit för mej. Får se om det finns nån annan kanal som visar nåt kul eller så kanske det blir en film ? Vi får se.




see you

Solig kväll

Tänk att det som började så bistert på morgonen kunde sluta i sol på kvällen. Vädret hottade till sej framåt eftermiddagen när jag slutade så det blev en tur till Blomaffären. Där inhandlades diverse blommor som jag nu har planterat i krukor och baljor så nu är det sommarfint ute ! Efter det var mina händer och naglar inte så värst rena så det blev ett dopp i poolen, 23 grader faktiskt skönt när man väl kom i. Och nu står en god paj i ugnen som mina arbetskamrater ska få smaska på i morgon !
Solen skiner och  det känns nästan som sommar ........




see you

frusen natt

Fy tusan vad kallt det är !  Är det mitten på juni eller mitten av november jag bara undrar ???  Och elementen är iskalla, måste vara nåt fel på cirkulationen eller vad fan det nu heter !  I natt hade jag strumpor långbent och långarmad pyjamas 2 (två) filtar lakan OCH överkastet på mej för att inte frysa häcken av mej !! I JUNI !!! Då ska man sova nästan naken med fönstret öppet !!! Det här är upp och nervända världen
Nu blir jobb ett par timmar sen stanna till i Tuna Park och kanske blomaffären för att liva upp mej lite !!





see you

match igen

Fotbollsmatcherna står som spö i backen. Lite för ofta om man frågar mej, har liksom inte riktigt glömt fiaskot i lördags..... Men det är klart Malta bör de väl slå det gör väl de flesta eller har jag fel ???
Idag har det för övrigt varit en riktigt grå dag, duggregn mest hela dagen och inte en solgnutta !! Hoppas det blir bättre om en vecka eller så för då är det midsommar och sedan vänder det ! Och går mot mörkare tider igen hmm. Sommarn tar nästan slut innan den har börjat hå hå ja ja det är inte som förr minsann när solen sken hela dagarna det var varmt och man kunde sitta ute och äta varje dag.....Kan det vara växthuseffekten ? Men den gör ju så att det blir varmare och varmare eller har jag fel ???? Men det kanske är utslaget på hela året för när det är julafton så är det ju ungefär lika varmt som det är nu eller hur ??
Ja ja bara det är fint på midsommar och på min semester så får det vara hur uselt som helst nu ( man är ju sej själv närmast eller hur ?)
Och nu öser Sverige in mål också mot Malta, det kanske blir en fin kväll till slut.




see you


Tack för det !

och så fick man tillbaka på skatten, tack för det Skattekontoret.




see you

Trädgårdsrens

Och så har man rensat landet också, det var tusan vad duktig jag var idag !





see you

Städmani

Ja det är inte så att jag drabbats men nu fick jag i alla fall för mej att jag skulle rensa EN av mina garderober och då pratar jag LÅÅÅÅÅÅNGA garderober.......Med en massa skit i rent ut sagt ! En jäkla massa tjock madrasser, bäddmadrasser täcken filtar dynor kartonger kartonger kartonger,,,en barnmatstol, en resesäng, leksaker, gamla datorer, tält sovsäckar´luftmadrasser osv osv osv.... Men nu har jag i alla fall tagit tag idet och rensat ut en massa som inte vi behöver, travat iordning på det andra och fyllt 2 stora soppsäckar. Duktig flicka !






see you

Ny vecka

Ja så har nu en ny vecka tagit sin början. Nu är vi ensamma igen i huset Berra och jag när mor farit hem till LKGP igen. Det var mysigt att ha henne här en vecka, att bli lite ompysslad, få bullar i frysen och finstädat. Nu börjar nedräkningen till semestern om 2 veckor. Ska bli skönt att få lite ledigt även om det blir lite uppdelat i år men det är ju jag själv som valt. Hoppas på fint väder bara så man kan utnyttja poolen igen. Nu är det väldigt kylslaget ute...... Känns inte som om man vill hoppa i precis. Ja det är klart vattnet är ju varmt men man kan ju inte hålla huvudet under vattnet hela tiden och några syretuber har jag inte införskaffat än så det får nog blir badkaret ett par dagar till,  Har hittat en kanonsida med väder timme för timme som jag kan tipsa om ; www.yr.no . Kul sida där man kan söka många städer och se hur vädret blir timme för timme, närmaste dagarna till helgen eller en vecka i taget.
Idag var en lång arbetsdag men i morgon är jag ledig igen eftersom jag jobbar lördag denna vecka. Men bara 8 dagar kvar att jobba sen SEMESTER. Ja först är det ju midsommar förstås och då drar vi ner till Krågedal som vanligt. Ska bli hur kul som helst, och blir det varmt är det ju ännu bättre, kanske kan bli ett månskensbad ??? Hur som helst så blir det många skratt det kan ni räkna med och lite sång och kanske nån liten tävling ???? Jag har laddat med tipspromenad bara så ni vet. En lite annorlunda tipspromenad som jag hoppas gör succé.
På fredag är dags igen; Att lämna blod på blodscentralen. Varje medmänniskas plikt enligt mej, i alla fall vi som kan och får ! Man får faktiskt en kick av att lämna blod. Första gången när jag gjorde det sov jag hela eftermiddagen efter det. Men nu efter ca 5 år så blir jag piggare ! faktiskt av det. Känns väldigt bra efteråt. Så jag vill gärna rekommendera andra att göra det. Funderar faktiskt på att anmäla min lilla Hund som blodgivare på Strömsholm. Hundar kan faktiskt få lämna blod om de är friska och kan ligga still i ca 15 minuter och det kan faktiskt min hund. Vi får se om vi tar ett samtal dit och ser om de är intresserade.
Tittade förresten på ett helt galet program alldeles nyss; Mamas boys eller nåt sånt hette det. 3 små vackra gossar skulle välja tjej tillsammans med sina MORSOR !! Hur fasiken kan man komma på nåt så dumt  och dessutom göra program av det !!!! Helt sanslöst ! Man kan tydligen göra program om det mesta !!
Här lite bilder av Berras fortsatta bygge,
 
Han är så duktig eller hur ??


see you

Lite Hemlängtan kanske ?



Vi ses snart familjen Gradzik ! Vi längtar efter er (och gräsmattan också) (haha)




see you

Glad Nationaldag !!



Grattis Sverige !!



see you

Student 2009

Idag for vi upp till Dalarna för att fira Isabellas studentexamen. Upp i ottan för att fara till Borlänge men aj aj aj vad kallt det var. Inte alls som förra året när Limpan "gick ut". Stackars tjejer jag säger bara det 7-8 grader varmt och korta kjolar brrr, då har då killarna lite bättre förspänt med sina studentkostymer skjorta till och med väst ibland inte behöver de frysa inte. Fast å andra sidan är det kanonvarmt som det var förra året blir det ju LITE svettigt med kostym förstås. Vi hade i alla fall en mycket trevlig dag i Borlänge och Stora Skedvi där vi bjöds på god mat gott dricka smaskig tårta och många skratt. Här kommer några bilder från dagen



see you

lång dag

Igår var en lååång lååång dag på jobbet och dagen idag blir inte kortare :) Men igår kändes den jättelång och det berodde naturligtvis på att Max låg hemma och var dålig ! Kl 1 var han hos vet.Eva som sa att hon inte sett en så skraltig hund på hela veckan.....Hon befarade att han blivit ormbiten. Hon tog blodprov skrev ut penicillin och smärtstillande tabletter (á 800 kr) . Proven får vi svar på om ca 5 dagar, om det möjligtvis är borelia eller nåt liknande (som jag tror). Men nu får han i alla fall medicin och i går kväll åt han en stor portion makaroner och köttfärs och tog sina första tabletter och redan i dag på morgonen är han piggare !!!! Det är kul att se sin hund komma tillbaka till livet igen. Hoppas han kommer att tåla tabletterna också men vi får muta honom med god mat . Idag är jag gladare i alla fall när man ser hur han mår. En dag kvar att jobba sen är det helg med studentuppvaktning i Dalarna, svenska flaggans dag på lördag med kungabesök och vinprovning och sen är det söndag igen, hoppas det blir lite sol så man kan ta sig ett dopp. Nej nu är det dax för jobbet.




see you

Stackars Max



Max är dålig igen....Nu haltar han på andra benet, vill inte äta och dricka har inte gått ut och kissat på hela dagen. Jag fick ut honom nu i kväll på en liten kisstur då han hoppade runt på 3 ben stackarn. Det är så ledsamt att se sin hund ledsen och inte kan han tala om var han har ont heller.  Han ser så bekymrad ut. I morgon får han åka till Veterinär Ewa och se om hon kan hitta något, ta lite prover och se om hon hittar nåt som är galet. Det är inte kul kan jag lova, inatt är det jag som flyttar ner till nedervåningen och håller honom sällskap om han mår dåligt !!
Vädret tog en snabb vändning i dag det blev rent ut sagt SKITKALLT. Från att ha varit varmt och skönt i går kväll vi satt ute till 21 så är det kallt så man måste ha strumpor på sig !!
Hoppas det vänder snart. Nej nu måste jag se till lilla gubben.


see you

nu är det kväller

En lång arbetsdag har tagit slut och nu är det snart dax att sova igen. Kunde faktiskt ta ett dopp och en simtur när jag kom hem från jobbet vid halv sju ca 28 grader varmt och skönt i poolen. SImmade 300 m och sen blev det käk med Linn Daniel Josefin mor och Bernta god pastasallad och gott bröd. Efterrätt blev det jordgubbar, mums mums. Så nu är man mätt och belåten och lite trött . I morgon är ännu en lång dag på jobbet men det skulle bli sämre väder så det blir nog inget kvällsdopp när jag kommer hem i morrn.
En mysig kväll, sitta ute och äta smakar mycket godare eller hur ? Tack för sällskapet mina kära, jag älskar att ha er hemma ! Kom ofta och hälsa på, ni är alltid välkomna det vet ni,





see you

Måndag

Jag vill inte åka till jobbet !!!! Solen skiner och jag vill ligga vid poolen idag med....... Usch för att stå inne och se glad ut för alla kunder skull hmm......Men men det är bara att bita ihop, om 4 dagar är det helg igen och då skiner väl solen igen eller ????
Helgen som varit har i alla fall varit ljuvlig, med bad och sol och trevligt sällskap. Mor firades igår med presenter och flaggan i topp, och på fredag är det student. Ska bli jättekul med en resa upp till Dalarna. Hoppas vädret är med oss bara.





see you